november 11

Om oss

Vi är två stycken ståtliga herrar i sina bästa år, dvs ca 3.

Max heter jag. Och jag älskar att undersöka allt som finns i Området.

Sedan har vi brorsan Måns. En livsnjutare ut i tassarna.

Vår historia började i Linköping där vi bodde med en massa andra katter. 2beningarna kallade det visst att vi bildat en koloni. Vintern 09/10 var det jamarkallt och det kom otroligt mycket snö, så vi hade det inte alls lätt.

Men en dag kom det dit mat och lite filtar.

Det var Östgötakatterna som kommit dit för att fånga in oss alla. Till sist gick även vi i fällan. Vi hamnade på två olika stödhem och var ärligt jamat livrädda i början.

För vi var ju inte vana att ha med 2beningar att göra!

I stödhemmen var det i alla fall varmt och vi fick mat. Sakta men säkert lärde de oss att 2beningar inte är så farliga. I alla fall inte de där. :-)

I april 2010 kom det dit en ny 2bening som tittade på oss. (Fast egentligen var det Originalmatte från Östgötakatterna som kollade att 2beningen var snäll nog för att bli vår husse.)

Och tydligen var han det för den 29e Maj 2010 åkte vi brummis till Söderköping. Jamars läskigt att komma till ett nytt ställe, med en ny 2bening. Så första 12 timmarna låg jag under sängen och brorsan Måns under soffan.

Men för att göra en lång historia kort var han inte så farlig. Vi fick vara inomhus första tre månaderna, tills vi en kväll smet ut.

När husse märkte att vi kom hem igen, fixade han en egen lucka till oss, så vi kan tassa ut och in som vi vill.

Vill ni veta mer är det ”bara” att läsa bloggen. :-)

Slutligen vill vi bara jama att fast vi är före detta ”skyggisar” eller ”hemlösa katter” hoppar vi båda rakt upp i husses knä och vi älskar att nosbuffas. Om nätterna ligger vi gärna vid hans sida om inte plikten att patrullera Området kallar.

Så vi är två levande bevis på att alla katter kan socialiseras. Titta här.

 

 

 

 

 

 

5 thoughts on “Om oss

 1. Ingrid

  Fina bilder,det tycker både matte o jag (Tussan)!
  Matte undrar vad Er husse använder för kamera,då hon är i begrepp att köpa en kamera.

  Tussan

  Reply
 2. Pelle

  Jösses grabbar! Ni ser ju helt livsfarligt aggro ut på filmen! Nä allvarligt jamat, nåt dummare än de där påståendena har jag inte set på länge. Ni e ju levande bevis på det. Och ni ser ut att ha det guld, blir till och med lite avis på er.

  Reply

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>