december 8

Då var det vinter igen

IMG_3944

Jösses vad tiden går fort, nu är det redan tre veckor sedan vi jamade här. Men ni ska veta det att är det tyst är det bra, för skulle vi få åka till stickisen akut kommer ni få veta det direkt.

I fredags kom den första snön och det faller just nu ner mer. (Vilket just idag inte var bra då husse hade tänkt att åka till Klosterkatterna och hjälpa dem lite, men det får bli en annan dag.)

Snö och kyla till trots är jag givetvis ute och patrullerar…

IMG_3944

IMG_3946

Men när det blev för kallt om tassarna kom jag in snabbt som jamars.

IMG_3949

IMG_3952

Till och med Måns var ute igår kväll fast det var -8 grader. Inte så länge men i alla fall.

Måns har på sistone fått mer respekt av mig, då han är så modig att han tassar in på Simons Område och väntar på fjäderkotletter vid hans fågelbord. En kväll blev han t o m hemjagad av Skrutt. (Egentligen heter hon Sprutt)

Men det var nog inget mot när husse var ute för någon vecka sedan och hängde upp ett par ljusslingor. Då hörde han plötsligt att det prasslade som jamars och där kom Måns det snabbaste han kunde och efter sig hade han Simon. Husse skrek till allt vad han kunde men det hjälpte inte, Simon fortsatte efter Måns.

Men på något vänster kom husse emellan dem och Simon sprang hem och Måns sprang till det säkraste ställe han vet.

Dvs lilla lådan i klätterträdet.

IMG_3880

Angående Simon så undrar husse och jag har haft en fight med honom då jag kom in en kväll med den största svansen på länge, och var skitigare än jag någonsin varit.

IMG_3853 IMG_3852

Jag stirrade ut för att se min fiende…

IMG_3854

Men där syntes ingen. Husse jamade med Simons husse och Simon hade inte sett konstig ut. Och jag som vet vad som hänt jamar inget. :-)

Det är också skillnad mellan fiender och fiender. Titta här!!

IMG_3865

Jo visst jamars har husse haft framme snabeldraken. Och han funderar på att ta fram den i dag igen! Hur kan man tänka den tanken när det är snöstorm ute?

Annars har det sista veckorna innehållit mycket gos när husse varit hemma. Och brasan tänds ganska ofta till vår belåtenhet.

IMG_3877

IMG_3845

- Avslutningsvis ska vi bara jama att vi är med i Hemmets Journals Länkguide över kattbloggar tillsammans med många av våra vänner. :-)

- Husse såg till att Djurskyddet i Kristinehamn fick kattsand som han inte kunde sälja på hans jobb, plus lite loppisgrejor.

- Ordjamssidan är uppdaterad med 27 nya bilder.

Ha det så bra alla så ses vi snart igen. :-)

 

 

Här kan du dela om du vill.


Copyright © 2014. All rights reserved.

Posted 8 december, 2013 by Max & Måns in category Bloggvänner, Gos, Snabeldrake, Snö, Värme

5 thoughts on “Då var det vinter igen

 1. Basco

  Lyllos er som får det lite vitt i vinter, här bara regnar det, jamarns trist. Vill önska er en God Jul. Ta hand om er därute i vintermörkret.

  Basco

  Reply
 2. Kattson

  Vad bra att tystnaden betyder att allt är OK. Fast den där Simon behöver nog en åthutning! Jaga Måns! Vad är det för sätt? Det var snällt av husse att ordna med saker till Katthemmet i Kristinehamn. De behöver säkert all hjälp de kan få,, liksom alla andra katthem.

  Reply
 3. Julia och missar

  Klokt av husse att ge bort kattsanden där den behövs som mest istället för att slänga det osäljbara! Tänk om ALLA affärer gjorde så.
  Fina bilder på er som vanligt!
  Ha det så bra grabbar.

  =^.^=

  Nosbuffar

  Reply
 4. Mimmi, Tarzan, Sessan

  Mjau, här har det vita också kommit ner, förstår inte vart det kommer ifrån. Måste dom däringa tvåbeningarna ha det där vita? Undrar vad det ska vara till? *Funderar*
  Så snäll eran husse är, som gav kattsanden där det behövdes.

  Tass tass på er

  Reply
 5. Kjelle Bus aka Charlie Rascal

  Här kom det vitt imorse , men nu har det mesta regnat bort igen :(
  Här har också Snabeldraken varit framme *ryser*
  Då gömmer jag mig under täcket i matte o husses säng :)
  Jamarns så snällt av er husse att se till att kattsanden hamnade där den behövdes och att det även blev lite loppis grejer !

  Reply

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>