augusti 30

Mjau!

Ju mer vi tänker på det ju mer övertygade blir vi att ovan rubrik skulle kunna användas varje dag på alla kattbloggar. Att 2beningarna inte har en aning om vad det betyder är sin sak, men vi vet ju vad det betyder och vad inlägget handlar om.

Enda problemet kanske är att man inte hör tonläget, för det är oftast det som är avgörande.

I alla fall ska vi idag jama om husses två favoritjam. Jag har ett och Måns har ett, och det kan omöjligt vara så stor skillnad mellan olika jam som mellan just dessa två.

Om vi börjar med mitt så är det det jam jag jamar när jag jamar med husse ute i skog och natur.

Ett högt och ljudligt…

MJAOAOAOAAAA!!! MJAAAAOOO!!! MJAO!

Över hela Östgötaslätten hörs jag, och det betyder: ”Hej husse!!” Eller ”Vänta på mig husse!!”

 

Måns favoritjam och faktiskt husses absoluta favorit jam hörs knappt alls, och det utspelar sig på nätterna.

OM husse har lagt sig och har lampan tänd när Måns tassar in, jamar han inte alls utan tassar till husse det snabbaste han kan.

Men om husse har släckt lampan när Måns tassar in så frågar Måns husse om han är vaken så fort han kommit innanför luckan.

Och det låter typ : ao!

Fast jättetyst… om då inte husse svarar tassar Måns till matskålarna. Men om husse svarar springer han in till husse det snabbaste han kan. Givetvis för att få gos men huvudskälet är godiset som finns bredvid sängen.

 Avslutningsvis ska jag bara jama att jag är på långpatrull. Sist husse såg mig var i går eftermiddag. Att han sov när jag kom hem för mat i natt är inte mitt fel.

Här kan du dela om du vill.


Copyright © 2014. All rights reserved.

Posted 30 augusti, 2012 by Max & Måns in category Mjau, Promenad

4 thoughts on “Mjau!

 1. Katten Gustav

  Jamiska är ett mycket varierat språk, med många fler nyanser än de flesta tvåbenta kan uppfatta. Därför måste vi ibland vara övertydliga, som när du jamar ute i skogen. Såna jam bara inte kan missuppfattas!

  Reply
 2. Smulan, Amanda och matte Julia

  Bra med olika jam för olika saker!
  Det har vi med och matte förstår om vår önskan gäller kel, mat, godis eller bus medan husse bara ser dum ut och frågar matte om vad vi vill *fniss*
  Fast vi måste vara rättvisa mot husse! Han är inte med oss lika mycket som matte!

  =^.^=

  Nosbuff

  Reply
 3. Pelle

  Klart vi alla har olika jam för olika saker, bara tvåbenta, en del, som inte fattat det än.
  Jag har ett tyst jam som bara matte uppfattar och begriper och ett nästan tyst, som Måns frågejam om jag vill gå upp i sängen. Går aldrig upp utan att ha frågat. Ett jam för dörröppming, ett för ”personaaalen” lådskötsel tack och en del andra för olika saker.
  Så visst skulle Jam, vara en passane rubrik varje dag!

  Reply

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>