augusti 28

Skadad igen

Igår när husse vaknade låg jag i soffan och sov, och eftersom vi har en mycket förstående husse lät han mig ligga och snarka utan att han krävde gos.

Men efter någon timme gjorde jag misstaget att titta upp på husse, och då var det kört. klart han skulle fram och gosa då.

På vänster framben hittade han lite ”klet” som skulle kunna vara blod misstänkte han, men det händer ganska ofta att jag har kåda i pälsen eller annat så just då tänkte han inte så mycket på det.

MEN när jag skulle tassa till matskålen för frukost, såg han att jag haltade lite och att jag gärna inte ville stödja på benet.

När jag hade ätit klart hade husse hämtat både sprit och kompress, för tydligen var han ”tvungen” att göra rent. Han tryckte och gnodde det mesta han kunde tills jag klagade högt och tassade ut.

Det är inte blod ni ser på bilden, utan spriten…

Rädd för ytterligare behandling hoppade jag iväg.

Måns gjorde mig sällskap snäll som han är.

Och jag satte mig och slickade såren lite…

Jag gick och la mig i det höga gräset och husse tog brummisen och försvann.

Han åkte till stickisen och undrade om han kunde få ett recept på antibiotikatt utan att jag behövde åka dit. Men si det gick inte, för då skulle stickisen göra fel. Men eftersom det nu inte var svullet eller infekterat rekommenderade han att husse skulle köpa koksaltlösning och se efter såret. (Man kunde göra egen om man ville. 1 tesked salt i 1 liter vatten)

Så när han kom hem med brummisen igen var han beväpnad med denna.

Fast jag fortfarande låg i det höga gräset tassade husse fram till mig. Husse började spruta och gnugga lite för att göra rent. Och 30ml är jamarmycket!!

Husse tyckte det var bra att böta pälsen för då var det lättare att se själva såret.

Nu fick jag nog och tassade vidare på Området, och nu haltade jag inte men gick försiktigt.

Just innan solens nedgång gick husse ett varv för att se vart jag höll hus. Han hittade mig nästan uppe vid den stora vägen, väluppfostrad som jag är svarade jag när husse KSSS:ade.

Tur för honom hade han godis i fickan. :-)

Efter det försökte han kattnappa mig hem. Han lyfte upp mig och började tassa hemåt. Men efter 30 meter förstod jag vad som var i görningen, så jag hoppade ner.

Där fick jag lite godis till, men sedan gjorde jag något som jag aldrig gjort innan. Jag tassade INTE efter husse, utan tassade tillbaka där han hittade mig.

För det var ju någon som det skulle få igen för gammal ost!

Hur det nu gick i natt kan jag inte jama, för jag har fortfarande inte kommit hem och talat om det för husse och Måns.

Här kan du dela om du vill.


Copyright © 2014. All rights reserved.

Posted 28 augusti, 2012 by Max & Måns in category Arg, Max, Sår

4 thoughts on “Skadad igen

  1. Katten Gustav

    Bäst du tassar hem litet då och då så husse kan göra rent såret fast det gör jamaront. Jag hade fått utetassförbud några dagar har jag en känsla av, min matte är så mesig med sånt här.

    Reply

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>