augusti 2

Ett år sedan Sigge tassade till Skaparkatten

I dag är det på dagen ett år sedan ärkefienden och tillika grannkatten Sigge tassade till Skaparkatten. Hans husse och matte saknar honom fortfarande, och inramat i hallen kan de läsa den vackra historien som Wikki skrev om honom.

SkaparKatten stod sida vid sida med GrindKatten Sankte Pelle vid PärlePorten idag, den som RegnbågsBron leder fram till… Det var alldeles stilla i KattHimlen, det var bara en väldigt liten ÄnglaKattunge som inte kunde hålla sig tyst, utan sade med späd röst ”Jag vill också se när Sigge kommer!” – vilket gjorde att Sigge, när han tassade in genom Porten plötsligt omgavs av en skara ÄnglaKatter som log från öra till öra.
SkaparKatten tog till orda:

”Välkommen Sigge! Välkommen till den plats där inga gränser och revir längre behöver vaktas… Du har gjort färdigt din mycket trogna tjänst nu, och nu skall du få njuta den frihet som tillhör alla ÄnglaKatter!” ”HurrMjau!” avbröt den lilla kattungen, och alla log igen.

”Här, Sigge, har vi dock gjort en speciell altan till dig, precis den du hade, och härifrån kan du hålla ett vakande öga och skyddande tass över dina människor!” SkaparKatten log igen, och det slog ut mängder av rosor runtom dem. Innan någon hann reagera hade den lilla kattungen gett Sigge en rejäl knuff i sidan och tjoat ”SvansKull! Försten till altanen!!!!” och rusat iväg som en vingförsedd pil – men lika förvånade såg de den silverskimrande Sigge med förtjust min i en blink också sätta iväg, ung och stark igen, i en lekfull galopp efter kattungen: ”SvansKull på dig , lillen, jag tar den! – Fast du får plats här bredvid, kom, vi kan dela…”

Sankte Pelle tittade på SkaparKatten och suckade. ”Du kan, du, din rackare… Det där gick minsann undan!” SkaparKatten bara log finurligt. ”Han har burit en ensam kattunge inom sig, Sigge.

Men nu är den inte ensam längre. Det är fullbordat.”

NosPuss Wikki

Husse gjorde även en film om honom…

Och med detta inlägg tar vi nu bloggsemester en tid.

På återseende

M&M

Här kan du dela om du vill.


Copyright © 2014. All rights reserved.

Posted 2 augusti, 2012 by Max & Måns in category Sigge

6 thoughts on “Ett år sedan Sigge tassade till Skaparkatten

 1. Vilda

  Åhh… Vilken vacker katt!
  Så synd att han har gått över RegnBågsBron Eller, alltså.. Jaa… *jamar*
  Man får trösta sig med att han har det bra i HimmelRiket! :’)

  Reply
 2. Kattson

  Tänk att ett år går så fort. Minns fortfarande när ni jamade om att han gått över regnbågsbron. Förstår att hans människor fortfarande saknar honom, men livet är inte bara roligt tyvärr. Ibland måste man skiljas från de man älskar. Hoppas ni får en fin semester och att uppehållet inte blir alltför långt.

  Reply
 3. Wibeke Lindgren

  En varm personlig film om eran vän Sigge och Ett fint inlägg av Rebellen Kan bara instämma.
  Klart ni killar och husse nu ska ta en välförtjänt blogg semester. Jamars var coola ni är.

  Reply
 4. Rebellen

  Åhh vilken sötnos han var, och va fint ni gjort inlägget kompisar. Jag blev tvungen att visa mamma och hon blev tårögd av den fina filmen, ni vet tvåbeningar har ibland lätt för tårar.. Själv tycker jag att han verkar varit en modig pojke som var precis så dära som pojkar ska vara. Och att han tassade över regnbågsbron betyder juh inte att det är över. Han vakar absolut över sina tvåbeningar och ser till så dem inte hittar på för mycket hyss och sen när tiden är inne så återförenas dem och det är först då det blir förevigt ♥

  Ha nu en härlig semester och se till så husse inte hittar på hyss! Nosbuffar ♥

  Reply

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>