juli 24

Mjukmat

Det finns mängder med olika sorters mjukmat. När Originalmatte gav oss mjukmat i kolonin fick vi Mjau, men så fort vi flyttade till husse ”tyckte vi inte om” det längre. För vi tänkte att vi skulle drilla honom att köpa godare mat. :-)

Han köpte Whiskas en gång, och det var nog det äckligaste vi provat. Sedan bytte han till Pussiburkar, och det var helt ok, fast husse blev lite sur när vi inte åt upp allt. Även vi har gränser vad gäller matintaget.

Då bytte han till påsar av Pussi, och av alla påssorter finns det bara EN sort som går ner. Nämligen denna…

Kött i gele ska det vara! Under en period provade han andra, men då åt vi inte upp.

Så husse brukar ge oss en halv påse var, och då äter vi alltid upp. Det är bara ett krux. För att husse ska ge oss mjukmat måste vi båda vara inne samtidigt, och det händer inte så ofta så här års. :-) Plus att husse själv måste vara hemma.

Och NÄR allt detta inträffar, så är han ju SÅÅÅÅ långsam! Så vi får vänta i en evighet. Som vi jamat förut är hussetid inte alls samma sak som våran tid.

Men till sist så har han delat på en påse och lagt i vars en tallrik. :-)

Så ett tips till alla. Stå på er, för till sist hittar er tvåbening rätt!

 

Här kan du dela om du vill.


Copyright © 2014. All rights reserved.

Posted 24 juli, 2012 by Max & Måns in category Mat

7 thoughts on “Mjukmat

 1. Alice

  Pussi i gele gillar vi också, den kartongen ni har är våran favorit också men vi äter även ett par sorter till. Friskies i gele är också gott. Matte har provat med whiskas och bozita till oss men det vägrar vi ens smaka på. Vi ratar allt som inte är i gele dessutom. Eller vi och vi, de andra 3, jag äter bara torrisar. :)
  *nosbuffar*

  Reply
 2. Imma

  Här hemma är det lite olika… Sagge och Philemon äter Mjau tetra (anka i sås är favoriten) och husisarna får bara RC Obesity Management-påsar. Själv får jag egentligen inte äta blötmat, om det inte är RC Renal… men ibland veknar matte och låter mig smaka lite av såsen i Mjau-tetrorna. Annars äter jag fil som ”blötmat” – det är jamargott!

  Tass från Imma, abbemissa.

  Reply
 3. Puma

  Ja, våtfoder är då inte lätt till mig. Jag gillar inte när det är bitar i, så ett tag åt jag bara Gourmet pate eller Ica färs. Men så fick Matte en kartong RC mjukmat på köpet när hon köpte mitt torrfoder och det gick faktiskt ner ett tag. Men som ni vet så, omväxling förnöjer ;)

  Reply
 4. Rebellen

  Hihi, ni gör då som vi! *fniss* Vi får mamma också att köpa extra gottigt till oss och när det blir ”fel” så märker hon det direkt för då matvägrar vi eller struntar i henne.. Vilket hon inte alls tycker om.. Hihi, just nu har mamma varit duktig och köpt massor av Bozita till oss som vi ska testa och visa henne vilka vi kan tänka oss äta i framtiden *fniss*. Hon har testat mycket på oss redan men detta ska bli spännande! Jag tycker också om Pussi lådorna föresten, fast kanske inte kött lika mycket som kyckling och öring *slickar sig runt munnen*

  Hejja kompisar! Bra att ni visar var skåpet ska stå! :D

  Reply
 5. Marita Skog

  Ja, jamars! Matte kör med Sheba till Leo och mig! Frasse gillar inte mjukmat tyvärr! Igår försökte hon med Sheba Chefs Menu Kalkon, blääh, sade vi! Hon fick fram med Lamm och Kyckling1 Mums!Tottesorken

  Reply

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>