maj 5

Jag vann till sist…

Då stickisen hade talat om för husse att jag skulle vara inne en vecka, blev givetvis luckan låst med omedelbar verkan. Han satte ett galler för också som normalt används när man eldar.

Både Måns och jag ville ju ut, det är jamars inget fel på mig. Och Området SKA patrulleras, kan du förstå det husse? Efter att jag buffat så jag blivit svart om nosen vilade jag ut lite mot högtalaren…

Givetvis flyttade vi på det lilla gallret lätt som en plätt, och husse hämtade några tunga kartonger. Osportsligt tyckte vi…

Detta var vid 11 tiden på torsdagskvällen, och husse trodde givetvis att jag skulle ge upp. Men icke sa nicke!

Poängen med att vara inne var visst att jag skulle vila, och det gjorde jag inte.

Jag jamade eller rättare sagt jam/kurrade var 10 sekund, medans jag tassade runt här inne. När jag fått lite ork attackerade jag luckan igen. Attackerade även diverse fönster för att se om de gick att öppna. Men jag satt fast i mitt fängelse…

Måns hjälpte till ibland, men ibland hoppade han upp till husse i sängen och la sig.

Husse var uppe då och då och tittade vad vi gjorde, och jag gosade med honom som aldrig förr! Titta, det är ju bara jag jamade jag. Jag mår bra!

Av ren utmattning somnade husse halv fem på natten. Och när han vaknade 5 timmar senare låg Måns och sov som vanligt i sängen, men jag var borta.

Husse undrade om jag hade lyckats att fly i alla fall, men till sist hittade han mig under sängen, och där har jag inte legat på mycket länge!

Måns blev utsläppt när husse skulle ta en stinkis, och orättvisan hånlog mig i ansiktet. Och när Måns väl var ute, ville han IN! *dummer*

Husse fjäskade som attan och jag kurrade, men var givetvis egentligen inte nöjd alls!

Men så hände det, husse skulle tassa in genom skjutdörren och jag tog sats som aldrig förr, och lyckades!! Äntligen ute i friheten och MITT Område!

En bra stund satt jag på bergknallen och funderade på vad jag skulle göra med min nyvunna frihet. Och husse som nu givit upp satte sig ner och skakade på huvudet. Givetvis tassade jag fram till honom (med risk att bli omfamnad och inburen) och så jamade jag…

-”Det är lugnt husse, jag kan ta hand om mig!”

Sedan tassade jag iväg på nya äventyr…

Husse åkte sedan iväg och köpte antibiotikatten och körde även förbi Stickisen och frågade hur länge den smärtstillande sprutan höll i. Och till svar fick han ett dygn.

När han kom hem på eftermiddagen började det att regna, och då stod han länge ute och tittade efter mig, men nej det var inte dags att komma hem än.

Inte förrän tio timmar efter jag gått hemifrån kom jag hem, och då hade husse besök. Så jag var bara snabbt inne och tog ett par torrisar. Men det skulle jag inte ha gjort, för PANG så satt jag fast i husses famn och han tvingade i mig antibiotikatt.

Husse kollade noga min gång, för att se om jag haltade nu när sprutan inte gjorde verkan längre, men det gjorde jag inte.

Sedan fick jag gå ut igen. I dag låg jag inne i klätterträdet när husse vaknade, och eftersom jag nu inte visste vad husse hade för elakskaper i tanken tänkte jag tassa ut direkt. Men PANG igen så fick jag antibiotikatt. Denna gång i form av klet på tassen. Mindre våldsamt, men jamars äckligt!

Så nu får vi se när jag kommer hem igen…

[husse]

Då svullnaden försvann första natten och Max inte haltar tycker jag det är bättre att han får vara ute och ta det ”lugnt”, än att vara inne och vara stressad hela tiden. För meningen med inneskapet var att han skulle vila och det gör han inte i alla fall. Bara han kan få sin antibiotika så det inte blir inflammerat så. I natt sov jag som en stock! :-)

 

Här kan du dela om du vill.


Copyright © 2014. All rights reserved.

Posted 5 maj, 2012 by Max & Måns in category Arg, Besök, Husse, Max, Patrull, Regn

8 thoughts on “Jag vann till sist…

 1. Kattson

  Ibland undrar man om veterinärerna själva har haft katt. Att hålla en van utekatt inomhus är en påfrestning både för katten och matte/husse. Rent teoretiskt är det så klart bäst om de är inne, men i praktiken kan man inte stå emot hur länge som helst. Tror också det är bäst att Max får göra som han vill, bara han får i sig antibiotikan.

  Reply
 2. Pelle

  Som min vettis sa, bättre göra som man vill(vägrade dietmaten) och vara lugn än stressas med tvångsmedel. Ta du antibiotikatt och bli snabbt frisk. Du kan ju blunda för de mera krävande uppgifterna under patrullering!

  Reply
 3. Kjelle Bus

  Minst 1-0 till dig Max :D
  Min matte och jag håller med er husse oxå att det är ju bättre att du får gå ut som du vill och vara lugn än att vara instängd och superstressad !

  Reply
 4. Marie-Helene

  Du är en klok husse som känner Din misse, det är klart han ska vara ute lite frisk luft gör bara gott.

  Reply

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>