april 29

Dåligt samvete ”De Luxe”

Husse får jama själv idag….

Allt började igår eftermiddag då jag gick mot vattnet efter att ha pratat lite med grannarna. Efter mig hade jag då både Max och Måns.

037

014

Väl nere vid vattnet inspekterade M&M vattnet och de fällda grenarna noga. Förmodligen var gammelgäddan nära, för jag kunde se en liten fisk som hoppade upp ur vattnet som i panik.

038

Måns såg ett par fåglar och hoppade rakt in bland alla grenar men missade givetvis de fjäderbeklädda mumsbitarna.

053

So far so good. Nu när de små var upptagna med annat smet jag iväg till skogen. Jag vill inte att M&M ska se det då jag går över stora vägen, och jag vill inte att de ska distraheras av mig när de nu går där. Vilket de gör dagligen.

Väl uppe i skogen gick jag på en älg som fastnade på bild.

083

Några hjortar såg jag med på håll, innan solen gick ner och jag gick hemåt igen.

120

Väl hemma vid 8 tiden var inte M&M hemma men det var inget konstigt med det, de kommer väl…

MEN si det gjorde de inte, och vid 10 var jag ute och ropade och lyste med en ficklampa. Det knepet fungerar 99/100 gånger, men inte denna gång. Jag gick även ute vid halv 12 och ropade, men utan resultat.

Nu ska det tilläggas att det händer att någon av katterna är borta länge, så det i sig är inget ovanligt. Men Måns har sista månaderna kommit in vid 10 och somnat hos mig, eller i alla fall sagt ”God natt” innan han gått ut igen.

Då jag skulle upp klockan 5 vad det dags att sova. Somnade som en stock, men vaknade med ett ryck redan klockan 4!

1000 tankar for genom huvudet, var är de?? Det var bara att stiga upp och sätta på lite kaffe. Det retade mig att jag inte gått ner och tittat där jag lämnade dem vid vattnet på kvällen innan, men oddsen att de skulle vara kvar var obefintliga. Om inget våldsamt hade inträffat vid vattnet.

Efter en par munnar med kaffe gick jag ut i gryningen och tassade ner mot vattnet med ficklampan. Rädd över vad jag skulle möta…

Just vid vattnet är det som en slänt ner, så du måste ända fram för att se något.

Och när jag kom fram lyste 4 ögon upp mörkret.

Då hade mina små ”barn” suttit på samma stock i ca 10 timmar. Dumpade och övergivna av deras husse!!

Max hade fått ett par rivsår över nosen och ett på bröstet. Om det är från grenar eller Måns eller något annat vet jag inte.

Efter att de fått lite mat som jag hade i fickan gick vi tillsammans sakta hemåt. För att hem måste man gå över ett öppet fält, jag vet inte om det var det som skrämde dem. Eller så var det något i vattnet som de tyckte var intressant.

Väl hemma skulle man kunna tro att de lade sig tillrätta någonstans. Men de var ute efter 5 minuter igen.

De har nog sovit ifatt under dagen, för när jag kom hem från jobbet kom de nyvakna och mötte mig vid dörren.

007 016

Har någon några andra teorier varför de stannade kvar??

 

 

 

 

Här kan du dela om du vill.


Copyright © 2014. All rights reserved.

Posted 29 april, 2015 by Max & Måns in category Husse jamar

3 thoughts on “Dåligt samvete ”De Luxe”

  1. Bm

    Sötisarna! Så gjorde min första katt, Emma, när hon följde med mig och min hund ut. Om jag tog en annan väg hem, än den hon var van vid, så stannade hon på det ställe, där hon såg mig sist….Gick och la sig i en buske och väntade, trots att hon mycket väl visste hur hon skulle gå hem igen. Men, hon var borta 18 timmar en gång, jag hann att sova och jobba och vara ute och leta. Men, eftersom det var en större väg, dvs en lite större än de som är i ett kvarter…och att hon inte gärna gick över vägar, så var inte min första tanke att hon fortfarande var kvar på ”andra” sidan. Men, så tog jag min hund och gick där…och när vi kommit en bit så visslade…då kom hon som ett skott…skällde på mig och var sur för att hon fått vänta så länge. GÅ själv skulle hon minsann inte göra, jag fick allt bära henne hem, hon var ju svag eftersom hon inte fått mat på så länge, ansåg hon :)

    Reply

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>