maj 31

Hallen komplett!

Det är i hallen som vi har vår egovägg som vi jamade om förra gången. Och idag har den blivit komplett.

Det var som så att husse var inne i den stora staden Nyköping för att leta efter en studentpresent. Han hade räknat med att det skulle ta lite tid då han kan vara lite kinkig. Men faktum var att han hittade en perfekt present i första butiken. :-)

Detta gjorde att han fick tid över som han spenderade med att lokalisera sig lite i Nyköping City då han aldrig varit där innan. Han strosade runt lite, tog en fika och gick till sist in i en lampaffär. Efter 5 minuter stod husse chockad och tittade upp i taket. Kan det vara? Jo det är det !!!

IMG_7238

En exakt likadan lampa som vi köpte i Degerfors på rea. I Degerfors hade vi den i hallen och likadant här, fast här behövs det 2 lampor för att lysa upp hela hallen.

M a o köpte husse lampan och satte upp ovanför vår egovägg.

IMG_7239

Den andra vid ingången.

IMG_7240

Om du tittade noga på bilden med tavlorna kunde du se ett M.

Husse shoppade bokstäver på Mio med.

IMG_7236

Snyggare kan det inte bli!!

Nackdelen är att vi inte får plats att spana, men vi får väl tassa till ett annat fönster.

Annars tuffar livet på som vanligt, och vi är mycket på patrull. Gärna på andra sidan stora vägen.

IMG_7227

Men vi är duktiga och ser oss för.

Då husse och jag inte ses så mycket nu blir det mycket gos när jag väl är inne.

IMG_7216

Måns sover hos husse varje natt så han får sitt gos då.

IMG_7197

Det var allt för det här gången.

Här kan du dela om du vill.
maj 25

Konstverk

Givetvis så är vi levande konstverk på alla sätt och vis. Och dagen har lite gått i konstens tecken. Det började med att Måns tittade ut i morse och njöt av livet. Husse hämtade kameran och tog ett par kort. Pga motljuset blev det inte som han tänkt sig, men det blev bra i alla fall. :-)

IMG_7149 IMG_7153 IMG_7154

Den här piffade han till lite och lade ut på Facebook.

IMG_7150

Något som husse har funderat mycket på under veckan är var vi skulle ha vår ego-vägg. Han muttrade något om att vi inte passade in… HUR kan man jama så??

Till sist fick vi väggen nedanför trappen, och där hängde vi först upp tavlan som Åsa Forsberg (Sedan igår Engström) målat av oss.

IMG_7172

Sedan kom Wikkis Stora mattes tre tavlor som vi vann i skuggbildstävlingen…

IMG_7168

Och under dem 2 små tavlor som samma Stora Matte målat.

IMG_7171

Och underst en gammal kattavla som husse haft sista 15 åren…

IMG_7170

Allt ser ut så här.

IMG_7167

Under tavlorna står nu vår vattenfontän. :-)

 

Här kan du dela om du vill.
maj 18

Den är här nu! :-(

Tidigt i morse. Faktiskt så tidigt att vi inte ens hade kommit hem från nattpatrullen, försvann husse i brummisen. Oftast brukar han ju sova länge på söndagar och vi gör honom sällskap till sist. Vad var det då som fick honom att tassa upp i ottan?

Husse själv menade att köra bil kl 06:00 en söndag måste vara den bästa tiden på hela veckan, han var i princip ensam på vägarna…

IMG_6812 IMG_6820

Två timmar senare var han framme, eller som vi brukade säga… hemma!

Degerfors

Då var frågan vad han skulle göra ända där borta. Kattnappa Simon kanske?

När vi ändå jamar om Simon kan vi säga att han inte var riktigt kurant, han hade varit hängig ett par dagar. Kanske han saknar oss? :-)

Husse hade inte för avsikt att ta med honom, utan han skulle städa klart. Det mesta var klart men han skulle ”bara”. ”Bara” tog ca 6 timmar, men sedan var husse nöjd och kände att han kunde lämna utan att skämmas. Han fyllde bilen med det sista som var kvar i huset och rullade hemåt efter ett besök på hans gamla arbetsplats.

När han parkerat bilen här hemma kom vi springandes. Vi missade ju honom i morse och i fredags kom han ju inte hem alls, så våra goskonton var nästan tomma.

När husse öppnade bakluckan gick det rysningar genom kroppen. Ja ända ut i svanstippen!! Vi trodde efter tre veckor utan den att vi bodde i paradiset men icke…

SNABELDRAKEN ÄR TILLBAKA !!!!!

IMG_6825

Men vad jamars husse, den kunde väl fått stanna kvar hos Simon. Inte behöver vi den? SÅ mycket grus och fjädrar drar vi inte in, eller?

Sedan hade han faktiskt med sig bra saker med. Så som den snygga tavlan på oss.

IMG_6827

Husse har en egen favorittavla som hans mamma broderat. Efter oss är den det viktigaste i hemmet pga den historia som tavlan har.

IMG_6868 IMG_6869

Ingen annan än husse vågar bära den vid flytt. ;-)

I alla fall blev vi glada att husse var hemma igen, så vi busade lite. Husse tror han redan tagit 2 av årets coolaste kort. 1. Måns svävar. 2 Jag attackerar!

IMG_6838

IMG_6839 IMG_6840 IMG_6841 IMG_6842

Vi kommer att uppdatera ordjamssidan under kvällen med…

Här kan du dela om du vill.
maj 11

Originalmatte var här!!

Vi låg i vars en fåtölj och sov gott när regnet började smattra på rutorna. Skönt att kunna vara inne i värmen, men det var något som gnagde i vårat inre, något hemskt skulle ske…

IMG_6440

Jo visst! Precis som rubriken jamar så kom det en brummis och parkerade utanför och ur den stiger Originalmatte och Bertil. Till historien hör att Originalmatte har hälsat på förr och alla gångerna flyr vi direkt. Men vet ju inte vad hon kan hitta på!

Så fort hon kom in i hallen gick Måns mot dito för att ta sig till luckan. Men Originalmatte och husse var i vägen. Stel av skräck bara satt han där…

IMG_6444 IMG_6448

Fast Originalmatte kastade godis på honom rörde han inte en morris, det här var läskigt!! FLY var det enda som fanns i hans sinne…

Till sist flyttade husse på sig och Måns sprang direkt till luckan!

IMG_6451

Undertecknad var lite modigare och lät sig mutas med lite godis. Att jag sedan var nyvaken och inte förstod direkt var avgörande med.

IMG_6454 IMG_6458

Hon fick t o m klappa mig lite…

IMG_6460 IMG_6461

Men när jag vaknat 5 minuter senare flydde jag ut i regnet med. Här törs man inte vara inne.

IMG_6463 IMG_6462

Vi sökte skydd i boden och tassade in först en timme senare. Men eftersom hon var kvar tassade vi ut igen.

Men jag lät mig bli klappade lite mer utomhus.

Först när de lugnat ner sig och satt i vardagsrummet tassade vi in och smet upp till husses säng och somnade där.

:-)

Ps. Originalmatte är hon som först fångade in oss i Linköping. Ds

Ps2. Vi beter oss så här mot alla, men husse tycker att det är lite komiskt då vi gör det när hon kommer. En gång i Sörping tassade vi ut fast det var minus 20 ute.

Här kan du dela om du vill.
maj 2

100 timmar tog det!

Klockan 01:00 i natt var det dags. Undertecknad hade då fångat in en smarrig mususling som jag konkade upp till sovrummet för att avnjuta i goda vänners lag. Måns och husse låg redan där och husse var måttligt road när han hörde mig äta. Nu var mususlingen mer stor än god, så jag lämnade kvar lite till dem…

IMG_6065

Sedan undrar vi om det bor indianer här? Titta!

IMG_6067

Avslutningsvis ska vi bara säga att våra kopior nu är på plats. Vars ett fönster fick vi.

IMG_6068 IMG_6069 IMG_6071

Observera att husse givit plats för oss att hoppa upp och titta ut. Det är djupa och fina fönsterbrädor. :-)

Här kan du dela om du vill.
maj 1

Nästan en filead Max

Husse: Att man kan hinna tänka så mycket på så kort tid. Jag hann till och med ”se” hur Max ansikte ryktes uppåt den sekund som han träffade, hur han landade på ryggen och sprattlade febrilt för att komma loss.

Som genom ett under hände inte detta, Max fortsatte springa nu ännu snabbare då jag reflexmässigt skrikigt högt ”NEJ NEJ NEJ!!!”, vilket förmodligen hördes långt över sjön…

Max: Så här var det:

När vi blev utsläppta i förrgår hade husse en sak han skulle fixa under dagen. Han hade nämligen sett att det fanns lite taggtråd på ett ställe nedanför boden. Och den skulle han nu ta bort. Nu föll det sig som så att det inte var lite, det var ett gammalt staket som låg ner och som var fastvuxet i marken.

Tråd för tråd slut husse ut det på åkern och hade till sist ca 20 meter taggtråd huller om buller. Och eftersom det vid det här laget hade börjat skymma var den inte lätt att se, i alla fall inte för husse. Som ni förstår hade ju jag benkoll, fast jag sprang det snabbaste jag kunde. Men det var ju husses fel så som han skrek bakom mig.

Det finns mer tråd och husse ska ta bort mer pö om pö….

 

Nu gick det ju som jamat bra och vi ska nu jama om dagens händelser.

I morse vaknade husse med Måns bredvid sig, det första han fick höra var att ta bort 2 (vad det ser ut som) kattklor från Måns nos.

IMG_5978

Själv somnade jag bredvid Måns i sängen och vi sov gott hela dagen. Och det gjorde inget då Herr Storm varit här idag.

När han försvann och solen värmde på eftermiddagen tassade vi ut.

IMG_5984 IMG_5991 IMG_5996 IMG_6009 IMG_6013 IMG_6022 IMG_6047

Husse har trollat lite vid luckan idag.

IMG_6054 IMG_6053 IMG_6049

Nu skulle man kunna tro att husse gjort ett jättejobb. Men det stora delen fanns redan färdig på framsidan av huset och har förmodligen varit en koja. Så husse konkade den till vår lucka, borrade fast en skiva att tassa på och en planka att tassa upp på. bra va? :-)

 

 

Här kan du dela om du vill.