april 28

Vad vi gör om dagarna.

Innan vi kommer till det ska vi jama om att husse under veckan inte varit vatten värd. Vi gjorde vårt bästa för att bli av med honom, men det gick inget bra.

Blocket

Om det går att läsa står det att husse återigen varit på rymmen, och lämnat oss ensamma här hemma. Förra veckan hette det möte, och denna veckan kallades det för kurs. Ärligt jamat så vill vi inte byta husse, för det är kanske så att gräset inte är grönare på andra sidan.

Så här såg det ut när husse väl kom hem.

IMG_1670

Flera har undrat om vi kommer att få en ny soffa att slappa i nu när husse gjorde sig av med den gamla, men så är inte fallet tydligen. Så härmed är vi två stycken sofflösa missar. Men som ni ser fungerar en fåtölj med pläd lika bra. :-)

IMG_1736

Så var det det här med vad vi gör om dagarna. Vad Måns gör är höjt i dunkel då han verkligen är borta HELA dagarna. Men man skulle kunna ställa klockan efter honom då han alltid kommer in klockan 10 på kvällen. Plus/minus 5 minuter.

Själv så är jag i närområdet, och det kanske Måns är med men vi ser honom aldrig.

Igår morse var ”Månskopian” här, just utanför vår lucka. Och nu kan vi jama att han inte är någon kopia, för han är helsvart. Förutom en liten vit prick på bröstet. Så honom kommer vi att kalla för Pricken från och med nu.

I alla fall ville jag inte ta någon dispyt i går utan tassade mot luckan, men just då kom husse ut och han sprang iväg. Detta var andra gången på en vecka som husse sett mig gå ifrån en fight i stället för att ta den. Även om stoltheten är sårad så behöver jag inte uppsöka någon stickis.

Igår jobbade husse lite och när han kom hem var ingen av oss hemma. Så husse (nyfiken i en strut) tassade ut för att se vart vi håller till om dagarna.

Efter en halvtimme hittade han mig mitt i diplomatiska förhandlingar med Pricken. Vi hade möte på hygget, ja det finns ett sådant här med. Ni ser mig på stenen och om ni tittar till vänster om mig ser ni något svart, det är han det. Det var lugna förhandlingar, så inga stora svansar eller hårda jam utväxlades.

IMG_1671

När husse kom närmare sprang Pricken igen och jag jamade på husse att komma till mig.

IMG_1679

Han var ju så slö att jag fick rusa till honom i stället. *suck*

IMG_1683 IMG_1702 IMG_1704

Efter en rejäl stund med gos och godis (Ja han hade dentisar i fickan) tassade vi hemåt.

IMG_1709 IMG_1714 IMG_1723

Mitt på vägen gosade vi med, när Simon matte kom med brummisen. Hon stannade och jamade med husse och jag lade mig tillrätta bra några meter därifrån. När väl de jamat klart tassade vi hem

IMG_1724 IMG_1732

 Det har hänt flera gånger sista tiden att jag sett husse komma hem, och häromdagen försökte jag välta husse på vägen in för jag ville ha mera gos. Detta spelade husse in och gjorde igår en film om det.

Så vi behåller nog husse en vecka till i alla fall, vi ses då.

Här kan du dela om du vill.
april 21

Nej, nej, NEJ HUSSE!!

Vad ska man jama om den gångna veckan tro? Det har inte hänt några sensationer, men ganska många små händelser. Vissa roligare än andra… :-)

Om vi börjar från början förstod vi att något var i görningen när husse toppfyllde både mat och vattenskålar i måndags kväll. Han åkte hemifrån lite senare än vanligt på tisdagsmorgonen, men vår misstanke besannades när husse inte dök upp på kvällen. Återigen hade han övergivit oss för andra intressen.

Han kom inte hem förrän sent på onsdagskvällen, och då fick han sig en chock. *fniss*

Där jag brukar sitta i fönstret och vänta satt inte jag utan en livs levande fjäderkotlett! Det var knappt han vågade tassa in då de kan röra till det ordentligt inomhus. Givetvis trodde han att vi satt där inne och spanade på kotletten, men så var inte fallet för vi var ute på patrullering.

Väl inne drog husse en lättnadens suck, för det mesta såg ut som vanligt. Han lämnade dörren öppen och öppnade ett par fönster så att kotletten kunde flyga ut. Men den förstod inte till en början sitt eget bästa.

Men till sist flög den ut och husse tog ett varv i huset.

På andra våningen hade tydligen kotletten fått sig en omgång.

DSC_0323

När husse insåg att ingen av oss var inne tassade han ut och ropade. Det tog bara en minut så var jag hemma igen. Måns kom inte hem på åtskilliga timmar, men då gosade husse och han ifatt med råge.

IMG_1528

Nu när all snö är borta har vi varit ute nästan hela tiden, och husse muttrar lite över att vi skitar ner lakanen. Men han kan muttra bäst han vill. För fast det regnade som jamars i torsdags var vi ute så att pälsen blev genomsur.

IMG_1527

I fredags skrattade husse åt Måns och mig. :-( Vi stod alla tre på baksidan av huset och det hade börjat skymma lite, då vi hörde något i skogen. Vi båda tassade in det snabbaste vi kunde, medans husse stod kvar och tittade på rådjuret. Tror inte husse förstår hur stora de är om man är en liten katt!

Men under helgen har husse varit hemma i alla fall. Det har varit underjamt väder och vi har varit ute alla tre och njutit.

IMG_1552 IMG_1619

Idag så var jag ute jamarlänge på morgonen, men tror ni inte att husse hade dragit fram snabeldraken när jag väl kom hem! Så det var bara att tassa ut igen.

Efter någon timme kom Måns in och hoppade upp i ett fönster och tittade nyfiket ut. Givetvis tassade husse dit med och fick då se Simon på besök och jag tassade bara några meter ifrån honom. Men låååångsamt…

Jag ville inte slåss så jag tittade inte på honom utan gick som i slowmotion förbi, om man nu kan kalla det att gå, för så långsamt tassade jag att jag liksom inte kom någonstans…

Husse hämtade bilxtsaken och tassade ut, och det är nu det roliga kommer!

Simon är precis lika rädd för husse som jag är för Simons husse! Så husse hann inte blixtra något innan han försvann, och jag tassade till husse och gosade lite. :-)

Nu hade husse slutat med snabeldraken så jag kunde tassa in och vila lite.

IMG_1596 IMG_1595

Efter någon timme tassade både Måns och jag ut igen…

IMG_1601 IMG_1608 IMG_1614 IMG_1634 IMG_1637 IMG_1644 IMG_1647 IMG_1651 IMG_1654Man blir törstig i värmen.

IMG_1659

På Facebook har husse lagt ut lite kort som han gjort svart/vita sista veckan.

IMG_1445 IMG_1499 IMG_0301

Och vid det här laget kanske ni undrar över rubriken?

Jo, det är en sorgens dag idag. Husse har i och för sig förvarnat oss men vi trodde inte att han skulle göra det. :-(

Titta här, vårt vardagsrum för någon timme sedan.

IMG_1597Och vårat vardagsrum nu…

IMG_1660

*snyft* Som ni ser är vår soffa borta! Den som vi har sovit i så många timmar under vår tid hos husse. HUR kan man bara göra så?

Fast att det kom 2 okända 2beningar i en brummis med släp låg jag på gräsmattan och tittade tårögt på när den bars ut.

IMG_1661

Vi hörs om en vecka igen.

Här kan du dela om du vill.
april 14

1000 dagar med husse

Eller egentligen 1013 om man ska vara petig. Vi räknade grovt på tassarna och kom fram till det. Och tänka sig att vi lever fortfarande. ;-) Och har det ganska bra om man ska jama ärligt.

Lite snabba fakta om dessa dagar:

 • Var har bloggat 911 gånger.
 • Här i WordPress har vi fått 6300 kommentarer. Blogg.se vet vi inte.
 • 142 kategorier
 • I WP har vi laddat upp 2450 bilder + de på Blogg.se
 • Totalt har husse tagit ca 20000 bilder *suck*
 • Vi har gjort 66 filmer som ligger på Youtube.
 • Pga oss har husse besökt 3 katthem och varit på 4 kattutställningar.
 • - Varit på 1 st tv-inspelning.
 • - Lärt känna nya tvåbeningar
 • Jag (Max) har varit hos stickisen 2 gånger.
 • Varit på flertalet skogspromenader med husse.
 • Vi har flyttat en gång.
 • Dödat mängder med mususlingar och fjäderkotletter, varav en hackspett.
 • Bråkat med minst 2 huggormar utan att skada oss.
 • Och givetvis gosat oändligt med timmar. :-)
 • mm mm mm mm

Vilket är ditt bästa minne av allt som hänt oss?

Om vi nu ska jama om veckan som varit så har husse jobbat jamarmycket igen. Och ett par av kvällarna när han kom hem såg det ut så här…

Dagen efter var jag på 2a våningen när husse kom hem och tassade ut på halva tiden! :-)

Givetvis har vi passat på att gosa när husse kommet hem.

IMG_1429Sedan påbörjade husse ”Projekt mjukmat” i måndags.

IMG_1426

Vi har nu provat dessa och ingen var supergod. Men om man läser det finstilta är det samma tillverkare, så frågan är om det är någon skillnad? Många har jamat om att Sheba är gott så vi ska be husse köpa det nästa gång.

I går var husse vaken längre än vanligt och det tyckte inte Måns om, så det blev arga leken med husse.

IMG_1430

Och när väl husse lagt sig tassade Måns ner till soffan och somnade. *fniss*

Idag när husse vaknade hade jag burit in 2 mususlingar som väntade på husse. Men inte fick jag beröm för det.

Mususlingar ja… Under veckan bar jag in en riktigt stor och saftig en, som smet in under spisen. Husse hjälpte då till och flyttade på spisen… Då kom Måns och snodde den för mig och hade sedan mage att morra på mig för att jag var för nära! Var det dummaste…

 

 

Här kan du dela om du vill.
april 7

Kräsna

Till att börja med vill vi tacka alla som gratulerade oss på vår 4-års dag. Det värmde att veta att vi har så många vänner ute i cybervärlden.

Veckan som varit har egentligen inte innehållit så många sensationer eller udda händelser, och i och för sig är det bra när det tassar på som vanligt.

Själv var jag lite sur på husse när han kom hem i fredags eftermiddag. Här ser man klart och tydligt att jag vill ha gos, men han tassade in!

DSC_0292Efter det surade jag ihop på Måns när jag hade spanat in en mususling.

IMG_1395Givetvis skulle han lägga sig i och försöka norpa musen.

IMG_1406 IMG_1403 IMG_1400

Han kunde gott ha suttit kvar där han satt!

IMG_1399

I över en timme satt vi båda där, men till sist gav vi upp och tassade in.

Givetvis har vi gosat en del under veckan med, och Måns vill gärna hålla i husses hand när han gör det. Klorna är ute så att husse inte ska smita.

Håller fast

Vissa på FB tyckte att husse borde klippa Måns klor, men eftersom vi är utekatter och behöver klättra i träd och försvara oss gör han inte det.

Veckans bästa var i alla fall att Viska fick komma hem till Peter igen. Bra jobbat Originalmatte och alla som var delaktiga. Hela historien kan du läsa här!

Angående kräsna som det står i rubriken har vi sedan någon månad påbörjat projekt ”Godare mat tack!”.

Sedan vi flyttade till husse har vi nästan dagligen fått oss en bit rökt skinka, men det vägrar vi äta nu.

Det stora projektet är blötmaten. Husse har länge gett oss Pussibitar i gele, och vi har väl tuggat i oss det mesta under protest. På slutet slickade vi bara i oss gelen. Av en slump så köpte då husse Whiskasbitar i sås, och just den påsen var jamargod så vi åt upp alltihop. Men när husse köpte ett 12-pack tog han fel och köpte med gele. Och har har fått slänga en hel del.

Fick även en ny påse med sås, men den var inte lika god så vi lämnade det mesta. Vi får se vart detta slutar, för husse har en hel del att välja på på sitt jobb och något som smakar bra borde han väl ha?

Under veckan har vi inte sett till en enda fiende, så på den fronten har det varit lugnt.

Och så här såg det ut när jag tassade detta blogginlägg…

 IMG_1420

Ps. I går hade vi gjort ett hjärta i lådan för första gången, då blev husse glad! :-)

IMG_1413

 

 

 

 

 

Här kan du dela om du vill.
april 1

Ja, må vi leva…

Titeln på veckans blogginlägg kan synas vara lite ledsam, men det var vår verklighet den dagen då vi fyllde hela 4 år. (Ok, den exakta dagen har vi inte jamat för husse, men den 30 mars är det datumet som vi bestämt!)

- ”Grattis Max”!

- ”Tack Måns, grattis själv!”

-”Tackar!”

Vår verklighet den 30 mars 2013 tillbringades ensamma och övergivna. Ingen husse och inga sms ifrån Agria, då husse bytt mobilnummer. Inte ens någon av våra 632 vänner på Facebook kom ihåg oss, fast det kan ju vara så att det inte syns då någon bock kan vara ifylld. Inte vet vi…

Husse försann i alla fall i på vår födelsedag och kom inte hem förrän i går kväll, i 36 timmar var vi övergivna i det kalla huset. Tydligen strular pannan så ingen värme hade vi på hela tiden husse var borta.

MEN, vi har varit med förr. För vår första vinter i kolonin var ju jamarkall, och jämfört med den hade vi det riktigt bra här inne.

_DSC5630 _DSC6456 _DSC5911

OCH husse är lite förlåten då han åkte till Sippo i går morse och hjälpte till att leta efter Viska.

När han väl kom hem igår mötte vi honom givetvis.

DSC_0285 DSC_0283

Och Måns hoppade givetvis upp och sov bredvid husse hela natten.

DSC_0289

I natt bestämde vi oss för att skicka husse ett meddelande, eller ett hot om man så vill. För vi glömmer inte att husse glömde vår födelsedag!

IMG_1394

Husse fattade vinken och har under dagen införskaffat sticks som vi mumsat på, men det räcker inte för att vi ska vara nöjda.

Som jamat, det är nu 4 år sedan vi växte upp i Linköping, och då gillade vi inte alls människor. Fortfarande är vi väldigt försiktiga mot alla människor utan en, dvs husse.

Den här filmen spelade husse in härom dagen då han kom hem från jobbet. Vi kommer att ”piffa” till den någon dag, med lite text och musik, för den här filmen borde vissa Länsstyrelser se. :-)

 

 

Här kan du dela om du vill.