mars 23

Det börjar blir trångt nu…

Veckan som varit har inte inneburit några större sensationer. Husse har mest tittat på ishockey om kvällarna, så vi har legat i soffan eller i fåtöljen och slötittat lite med.

Givetvis har vi hunnit med lite gos med, här hjälper jag husse att betala räkningarna.

IMG_1341

Men idag har det hänt saker minsann!!

Tro det eller ej, men idag har vi haft 3 (kanske 4) objudna gäster på besök. Och alla tre var fyrtassade med svans!

Först så kom Simon över. Husse hörde min reaktion där jag satt i vardagsrumsfönstret och spanade ut, och jag var inte glad kan jag jama.

IMG_1348

Sedan kom det en familj 2-beningar tassandes. De hade med sig en mini-2bening som inte kunde tassa själv, men tassa kunde den misse som sprang i cirklar omkring dem.

IMG_1356

OCH som grädde på moset så var HAN på besök. Först trodde husse att det var Simons kompis, men denna misse var för stor. Vi tror att det är samma katt som var här när vi just flyttat hit, och honom har vi inte sett sedan dess.

Vi vet inte vad han heter, men han ser tuff ut!

IMG_1361Givetvis hindrade inte detta oss från att tassa ut, själv tassade jag till det grannhuset och solade lite.

IMG_1360Husse var ute med brummisen en sväng, och när han kom hem såg han kanske en 4e katt nära mitt tillhåll hos grannen. Och detta skulle kunna ha varit Simons kompis.

En sak är klart, det kommer att bli en tuff sommar om det ska fortsätta så här!

 

Här kan du dela om du vill.
mars 16

Patrulleringssäsongen har börjat…

I alla fall så är det så för Max, för tydligen dricker han glykol till maten. Eller så är det så att han inte kan känna kyla alls. Fast mest troligt är det att hans tjocka päls gör den nytta som den ska. :-)

Sista veckan har vi haft jamarkallt om nätterna och mer behagligt om dagarna, så temperaturen har pendlat mellan -22 och +5.

Max har patrullerat timvis när det varit -10, och så även idag. Just nu har han varit ute i 2 timmar, och vi såg honom stryka omkring grannens hus. Inte Simons utan där det finns skällisar.

I går när husse kom hem ifrån jobbet tassade Max hem och fick sitt ”Välkommen-hem gos” i snön bredvid brummisen.

DSC_0267 DSC_0266 DSC_0264 DSC_0263 DSC_0260 DSC_0257

Han följde med husse in, men efter 10 minuter tassade han ut igen, märklig katt det där…

Själv så njuter jag av värmen inne, och tassar bara ut lite snabbt ibland.

IMG_1329

När husse kommit hem den här veckan har han tittat på ishockey varenda kväll, och även om vi inte bryr oss har vi tittat ihop med husse. :-)

DSC_0243

Nu tycker jag att våren kan komma på allvar, så jag kan gå ut och njuta av vårsolens värmande strålar!

/Måns

Här kan du dela om du vill.
mars 10

Vargen ylar…

För att ni ska komma i rätt stämning medans ni läser kan ni klicka på filmen här, Lovis Vargsång. :-)

Texten i sången stämmer exakt med vad som hände här i tisdags morse, närmare bestämt kl 05:00, då husse tassade upp för att åka till jobbet. När han tassade ut hördes inga brummisar och det var helt tyst, förutom en sak.

Någonstans i skogen hördes en varg yla. Husse sa att det inte gick att bestämma varifrån det kom, för likt en val under vattnet lät det liksom ”överallt”, men husse gissade på att den var 500 till 1000 meter ifrån oss. Själva var vi inne just då, och husse är inte rädd att vargen ska ta oss, då vi är rädda för skällisar och tassar in så fort vi ser/hör någon komma nära.

I övrigt har veckan varit lugn, och husse och Måns har gosat en hel del. Måns sitter ibland i fåtöljen och väntar på husse.

IMG_1253Och nästan alltid när husse sitter vid datorn tassar Måns dit.

IMG_1256När Måns goskonto är fullt sätter han sig på skrivbordet och väntar på att husse ska resa sig. Då tassar Måns till sovrummet då han vill ha godis.

IMG_1265På tal om godis ja… Husse har slutat att ge oss godis i dess vanliga form. (Oftast en annan sorts torrfoder). Utan nu får vi nöja oss med att få den vanliga sorten som vi alltid äter som godis med. Fast vi äter glatt upp det med när det bjuds. :-)

Våren är på ingång sakta men säkert, men det går lite långsamt. Vi har fortfarande massa snö kvar, och som ni ser har snösmältningen som avstannat. :-(

IMG_1270Men sista dagarna har vi, framför allt jag, varit ute en hel det. Skaren på snön gör det lätt att tassa på Området.

IMG_1275

IMG_1280

IMG_1290Även Måns har tassat ut lite.

IMG_1295

I morse tog jag in en mususling, och husse jamar att om vi tar in en per vecka är det helt ok.

Men vi kommer nog att öka tempot snart…

 

 

 

 

 

Här kan du dela om du vill.
mars 3

Rastlösa

Ja så kan man sammanfatta sista veckan. För inte på länge har vi bråkat så mycket som vi gjort på sistone. Och det är inte bara Måns som attackerar mig, utan även jag har bråkat lite.

Mestadels har vi bråkat i nya sängen när husse suttit framför datorn, men även hallen, vardagsrummet och köket har varit plats för dispyter.

Oftast har jag legat och softat i sängen…

IMG_1141 IMG_1134

Sedan har Måns tassat upp och börjat trilskas…

IMG_1143 IMG_1147 IMG_1167 IMG_1169 IMG_1170 IMG_1171Ibland bara smyger han och väntar på att jag ska tassa förbi.

IMG_1164 IMG_1158Även husse har fått känna på tassen, när han bråkat med mig.

IMG_1148

I går förmiddag var vi ute en sväng, det är faktiskt ganska varmt men det är jobbigt att tassa i den blöta djupa snön.

IMG_1176 IMG_1188 IMG_1202 IMG_1206 IMG_1214Givetvis klättrade jag lite i favoritträdet med.

IMG_1247I hagen bredvid stod gnäggisarna och betade.

IMG_1241

I övrigt ska det jamas att Måns tog in en mususling i lördags kväll, det var den 1a på mycket långe.

Sedan hade Simons husse hört ett kattbråk och sett 2 missar springa iväg. Men vi har inga blessyrer, och om det var vi jamar vi inte om. :-)

I går kväll var i alla fall Måns och jag lite lugnare. Och med tanke på veckan som varit blev husse chockad när vi delade på en fåtölj.

IMG_1250 IMG_1249

Under veckan har även husse läst klart boken han köpte.

IMG_1125

Vi vet att det är flera som köpt den, och vill ni inte veta något om den får ni sluta läsa nu.

Faktum är att boken skulle kunna handla om oss. Kissen (som huvudkatten heter), var en hemlös katt som bestämde sig för ett par 2beningar att bo hos. Grejen var bara den att 2beningarna inte ville ”bli med katt”, men sakta men säkert övertygade Kissen 2beningarna om att hon var en Kisse att satsa på.

Vi har under veckan nickat igenkännande flera gånger, och skrattat en hel del. Sedan jamar han om viktiga saker med, som katters rättigheter och status här i Sverige.

Detta är ingen fiction, utan en blogg i bokform. Rekommenderas. :-)

Att det nu blivit mars igen, får mig och husse att titta oroligt på Måns. För sista 2  åren har Måns tassat iväg på en 3 dagars patrull, just under mars.

Kommer det att ske i år igen?

 

 

 

 

Här kan du dela om du vill.