februari 25

Först så hände ingenting…

Först ska vi be om ursäkt att vi inte bloggade veckobloggningen igår. Gossuget tog överhanden! När jag satt i husses knä ville jag helt enkelt bara bli klappad. Och när man blir klappad kurrar man, och kurra och jama till husse samtidigt är mer än vad jag klarar av. Och när jag hoppat ner hoppade Måns upp och somnade. *fniss*

Men idag har vi skärpt till oss, och ska jama om den gångna veckan.

Som rubriken antyder hände det liksom ingenting. Bara grå vardag måndag till torsdag. Husse åkte till jobbet och och kom hem på eftermiddagen.

Men under fredagen hände något skumt…

Först var det så att husse hade varit i affären och handlat, och då gjorde han något som han inte gjort på mycket, mycket länge.

Han köpte en bok!

Han kunde helt enkelt inte låta bli när han såg den, titta här.

IMG_1125

Den handlar om en hittekatt som helt enkelt bestämt sig för vilken husse han ville ha. Och Nils som skrivit boken ville inte alls ”bli med katt”, men det blev han. *fniss*

Husse har läst 1a kapitlet högt, och vi ska jama en recension nästa gång vi bloggar. Men vi har fnissat mycket redan.

Konstigheterna under fredagen slutade inte här, för först var allt som vanligt och husse slöade i soffan. Men sedan var det som om själva *** flugit in i honom och han tassade upp och började flytta på ett par bokhyllor, fast att klockan nu sa att husse borde sova…

Till sist tassade han till sängs och somnade.

När husse vaknade låg vi båda utmed husse och snarkade, och fast att husse var ledig tassade han upp direkt och efter en timme hade han åkt hemifrån.

Han var inte borta så länge, men när han väl kom hem hade han ett släp efter brummisen och Simons husse kom tassandes.

Först så ställde husse in ett par saker i vardagsrummet. Sedan hjälpte Simons husse husse med att bära upp en sak till ”kontoret”, där han kvällen innan flyttat på bokhyllorna.

När han flyttade på bokhyllorna under fredagen var vi rädda att vi skulle flytta igen. MEN det visade sig att husse skaffat oss en egen säng!

IMG_1133 IMG_1134

Där det lugnat ner sig här hemma kom det en ny brummis utanför. Det var en vän till husse som hade kommit för att hälsa på, och det var därför det hade varit sådan panik att fixa en säng.

Och det var nu vi verkligen trodde att vi skulle flytta igen, för det var samma kille som hjälpte oss att flytta sist! Och när han kom hit började de demontera vår favoritsoffa!

IMG_1120

Skulle detta bli ett minne blott???

IMG_1129 IMG_1127Tydligen hade husse köpt ett par fåtöljer med när han ändå höll på. Husse jamade något om att Blocket är bra ibland.

I den ena fåtöljen lade husse ut en pläd och i går provade jag att ligga i den med.

IMG_1130Husse och hans vän satt i alla fall och tittade på tv hela kvällen och pratade och jamade ända till mitt i natten.

När de väl gick och la sig tog husses vän vår säng, men det gjorde inget för vi ville ju sova hos husse i alla fall.

Om nu någon undrar om vi var sociala vid husses vän, kan jag jama det att jag strök mig utmed hans ben under kvällen och lät honom klappa mig med.

Måns däremot höll sig på betryggande avstånd hela tiden.

Nu ska husse läsa högt för oss, och sedan ska vi titta på husses jobb. Och nu menar vi inte på riktigt, utan på tvn, för en viss familj Wallqvist i ”Familjen annorlunda” besöker husses jobb i kvällens avsnitt.

Ha det så bra alla, så hörs vi till helgen.

 

 

 

Här kan du dela om du vill.
Category: Gos, Husse | 5 Comments »
februari 19

Ordjam – The movie

Sent i går kväll blev vi klara med en sammanställning av ett gäng ordjam. Vi länkade den på Facebook, men givetvis ska våra kära bloggvänner också få chansen att luta sig tillbaka en kvart och titta på våra ordjam.

Sedan har det hänt massvis med tråkiga och ledsamma saker sista dagarna.

Vi knyter våra tassar i ilska och önskar att vi bodde i en perfekt värld, med välkommna katter som får en chans så som vi fått fast vi var ”vilda” och skygga.

I denna perfekta värld skulle det inte finnas några sjukdomar heller.

R.I.P Fortuna

Nosbuff

Här kan du dela om du vill.
Category: Film | 4 Comments »
februari 17

Är i chock!

Nu ska ni inte dra för stora växlar på rubriken, för i det är fallet är det något positivt! Men vi kommer att jama om det straxt…

Husse som tillbringade förra veckan mer eller mindre hela tiden på jobbet för att flytta på saker, blev under den här veckan klar. Så vart efter veckan har lidit har han kommit hem tidigare och tidigare. :-)

En av kvällarna hjälpte vi husse att bära in lite ved. Hans lager är för tillfället i garaget, och därinne har vi nästan inte varit alls, då det alltid är stängt.

Men nu passade vi på att tassa in…

Eftersom husse väsnades en hel del, var vi inte därinne så länge, utan tassade ut i snön igen. Risken fanns ju också att man skulle bli inlåst, och det vill man inte!


På vissa ställen måste man hoppa över snön…

Måns satte sig på trappan och spanade lite…

Vet inte hur ni gör, men på kvällarna måste vi tjata på husse att han ska gå och lägga sig. Oftast sitter han vid datorn, och då lägger jag mig på fårskinnet bakom husses stol.

Måns gör som han gjorde i Sörping, dvs stryker sig utmed husses ben för att tassa ut i hallen och ge husse ”onda ögat”.

Men nu till den stora chocken!

Husse vaknade tidigt igår och idag… MEN han har inte åkt till jobbet! Han har varit hemma hela helgen!! Knappt man tror att det är sant!

Givetvis har vi passat på att gosa ikapp och bunkra för kommande vecka.

Har husse suttit vid datorn har jag legat på husse eller på skrivbordet. Och när han tassat ner i källaren för att ställa sig i dörren och stinka har jag tassat efter.

Eftersom det snöar idag (igen) stannade jag i dörren och spanade ut.

Husse var oförkämd nog att jämföra mig med en skällis, då jag satte mig vid hans fot. *mutter*

Och de gångerna som husse legat i soffan har jag gjort honom sällskap där med. Ibland på och ibland bredvid på pläden.

Även Måns har legat på husse i soffan några gånger.

Avslutningsvis ska vi bara jama om en sak vi såg på Animal Planet igår. Där har de nämligen ett dumt program som heter ”The cat from hell”, mao ”Katten från helvetet”!

Denna gången var det en stackars misse som fräste och attackerade sin husses hand. Men det var väl inte så ()/#(”#”/&( konstigt när missens husse hade lyft upp honom i nackskinnet flera gånger och varit arg på katten. Klart som korvspad att man försvarar sig då, eller hur?!

Lyckligtvis kom det dit en 2bening som hade lite koll, så allt ordnade sig till slut.

Kontentan av detta är att vi missar behandlar 2beningarna så som vi blir behandlade av dem!

Vi hörs nästa söndag.

Max & Måns

Här kan du dela om du vill.
februari 10

På fel plats…

Många saker har hänt under veckan som kan refereras till att vara på fel plats. Till att börja med har husse som för ett par veckor sedan räknade alla sakerna på jobbet, nu fått för sig att flytta på alla sakerna. Så den gångna veckan har han åkt tidigt och kommit hem sent. Så fel plats nummer 1 är husse!

Fel plats nummer 2, är kanske Måns. För en morgon när husse åkte till jobbet var inte Måns inne, och mitt på den lilla vägen, som husse kör till den större vägen kunde han se tassavtryck i den nyfallna snön. Tassavtrycken fortsatte ända fram till den stora vägen.

På grund av att husse jobbat så mycket har de vardagliga sakerna fallerat här hemma. Fel plats nummer 3 är maten, som ni ser är kvar i sin påse och inte i våra skålar!

Fel plats nummer 4 blir att lådorna inte skötts till belåtenhet. Skiten ska inte ligga kvar i ett par dagar!

På rätt plats var jag i morse när jag vaktade huset och spanade över Området. Det har snöat jamarmycket här under veckan men som jamat är vi ute lite i alla fall.

Här tittar jag på när husse skottar snö.

Husse tyckte jag var på fel plats när jag ockuperade tangentbordet, men jag ville ju bara ha gos!

Även Måns lever och har hälsan, här gömmer han sig bakom gardinen.

Här är en bild på Måns svans som den ser ut idag, som ni ser fattas det lite längd på pälsen, men av såret syns inget längre.

På mattan i vardagsrummet har vi busat en hel del under veckan. Och då inte med girmössen (?) som ni ser. För som vanligt ratar vi alla leksaker som husse tassar hem. Det enda som vi behövde var en ordentlig barkbit. *fniss*

Detta är en vanlig syn här hemma, då Måns tycker att husse är på fel plats (5). För fortfarande vill Måns helst gosa med husse på övervåningen. Så Måns sitter i trappen för att locka upp husse.

Här spanar vi ut över omgivningen. Mycket vackrare än att ha blommor i fönstret tycker husse. :-)

Avslutningsvis ska vi jama om fel plats nummer 6 och 7.

För i går skulle husse vara ledig, men åkte till jobbet klockan 6 på morgonen i alla fall! Vilket resulterade i att han var lika trött som vanligt i går kväll. Nu föll det sig inte bättre än att husse somnade som en stock i soffan vid 10 tiden. Normalt om detta händer vaknar han snart, men inte i natt. Klockan 6 i morse vaknade husse av sig själv med oss bredvid i soffan. Som ni förstår fick då inte Måns något godnatt-gos i sängen. :-(

Men det har vi tagit igen idag, då husse inte rört brummisen utan bara varit hemma och gosat med oss!

Här kan du dela om du vill.
februari 3

Veckouppdatering

Ja, det är nog så här det kommer bli en tid framöver. Att vi jamar i fatt en gång per vecka. Om inget speciellt händer förstås. :-)

Egentligen har det inte hänt så stora sensationer, men en sak som husse reagerat på är att Måns nu kommer ner och hälsar husse välkommen hem när han arbetat klart. Det har han gjort varje dag denna veckan, innan har han bara legat kvar i vårt klätterträd och spanat ut.

På tal om att spana ut, kan det se ut så här när husse åker till jobbet.

Angående Måns svans som vi inte jamat om på länge är nu svansen helt hårtäckt igen. Fast det växer långsamt, så det ser fortfarande konstigt ut ibland. :-)

Husse som skulle ha jobbat i går, lyckades fixa ledigt så han kunde åka till kattutställningen i Örebro. Det var tredje året på raken som han var där. Fast första gången utan Originalmatte, så han var tvungen att ringa henne och tjata lite.

Eftersom det i sista stunden blev klart att husse kunde åka, glömde han ladda batteriet till kameran. Men några kort lyckades han ta i alla fall.

Det här tyckte vi var kul. OM man nu är en internationell champion, borde man ha en bekvämare bädd än en plastbytta? Eller?

Sedan var det ett par nya kattsorter med, bland annat La Perm

Om man läser det finstilta så står det ”tackar inte nej till apportlek eller koppelpromenad” och ”gillar direkt ögonkontakt”.

Då undrar man. Har de tryckt in skällis-dna i den stackars katten? ;-)

Slutligen undrade flera om husse köpte hem något godis till oss. Svaret på den frågan är nej, för igår gav vi i stället för att ta. Husse åkte nämligen förbi sitt jobb och köpte en massa mjukmat och torrmat och gav till Örebro Katthem.

 

Här kan du dela om du vill.