november 29

Vik hädan husse!

Måns har blivit lite mer reserverad, förmodligen har han lite ont i svansen och vill inte att husse ska ta på såret. I kväll när husse kom hem tassade han till hallen, för att efter 10 sekunder komma på sitt misstag. Då satte han sig i vardagsrummet i stället, 2 trygga meter från husse.

Senare hade Måns lags sig i klätterträdet som vilade så gott, men husse tassade dit i alla fall för att titta på såret.

Måns satte tassen på husses näsa, och talade med blicken om att husse skulle hålla sig på avstånd!

Nu hjälpte inte det, så husse lyckades göra rent såret lite i alla fall.

Men Måns tyckte inte om det utan tassade till säker mark. Dvs under sängen.

Husse tyckte i alla fall att såret såg ”bra” ut. Fast nu är han inget proffs på det…

Här kan du dela om du vill.
Category: Arg, Måns, Sår | 5 Comments »
november 28

Nya rutiner när husse kommer hem

När vi hör brummisen närma sig tassar vi in om vi är ute. Idag var jag det, för fast att jag satt i hallen när husse öppnade var pälsen kall. När husse öppnat dörren tassar både Måns och jag ut på trappen och kollar läget.

Och inte förrän husse börjar prassla med mjukmaten tassar vi in igen.

Måns hoppar upp på en av stolarna och vässar klorna, och det är något han börjat med sista veckan.

Sedan får vi vår mat, Måns på bordet och jag på golvet.

Eftersom jag inte var färdig ute rusade jag nedför trappan mot luckan.

Måns tog trappan upp i stället för att söka skydd i klätterträdet. För han vet vad som ska komma nu.

Där är nämligen dags för rengöring av såret på svansen. Men inte ens i trädet är man fredad, vi tycker allt att det borde vara en hussefri zon på alla sätt!!

Husse själv tackade för när svansen hänger ner är den lätt att rengöra. Måns tassade upp till översta avsatsen, men husse var på honom i alla fall.

Angående såret växte den pälslösa delen igår, men har under dagen idag inte blivit större. Så den pälslösa delen är ungefär stort som ett tumavtryck.

Husse har lovat att inte pilla mer idag, så Måns är nöjd.

 

Här kan du dela om du vill.
Category: Måns, Mat, Sår | 1 Comment »
november 27

Måns svans del 2 (?=!)

Igår undrade husse och jag om Måns skadat svansen, och nu kan vi med säkerhet jama att så är fallet. Eftersom Måns svans var ”svullen” runt om, kollade husse bara på ovansidan.

Men efter att husse sett Måns slicka sig på undersidan av svansen, tittade husse lite noggrannare i går kväll. Måns protesterade högljutt, men husse fick svar på frågan.

På undersidan av svansen fanns i går ett sår, och det kändes som att kulan var på väg bort.

Så idag åkte husse förbi apoteket och köpte koksaltlösning och kompresser. Nu skulle såret göras rent!

Så Måns fick sin mjukmat på bordet idag, och medans Måns åt fick faktiskt husse göra rent ordentligt. Måns gav bara husse onda ögat. :-)

Kulan är nu helt borta och det ”enda” som syns är såret. Husse säger att han gillar att det är öppet sår, så han kan göra rent.

Vissa föreslog igår att husse skulle raka Måns, och det skrattade vi gott åt. För det skulle husse aldrig klara av, och inte Måns heller för den delen.

Nu kommer husse göra rent såret dagligen närmsta veckan och hålla tummarna hårt att det kommer att räcka, för husse vill verkligen inte tvinga Måns till stickisen. Själv tycker jag det är konstigt då han tvingat mig två eller tre gånger. Hmm…

Ska också jama att Måns är vid gott mod och har tassat ute under kvällen. Han hoppade till och med nyss upp i husses knä, så långsynt är han inte.

Ang. ute var jag där förut. Nu börjar det vita komma. :-(

Ps. Så förmodligen var det som så att det var Måns som Simons husse hade hört härom dagen. Undar om det var Simon eller någon annan misse? 

 

Här kan du dela om du vill.
november 26

Måns skadat svansen?

Det är några dagar sedan husse upptäckte det. När han klappade Måns som slutade han som han brukar, dvs att fortsätta klappen över ryggen och avslutningsvis greppa svansen (löst) och ”dra” hela vägen till svanstippen.

Ca fem centimeter från kroppen ut på svansen kändes det inte som vanligt. Husse liknade känslan med att det var som man stoppat in en kula i en trädgårdsslang. Lite tjockare bara på ett ställe.

Han gjorde ett ”test” på mig för att se om han missat något, men min svans var så rak och fin. :-)

Det syns knappt, utan känns mer…

Själv gör jag mitt bästa att hålla Måns på bra humör. :-)

Med det inte sagt att Måns är på dåligt humör, för han är faktiskt precis som vanligt. I går kväll tog han in en näbbmus igen och jamade högt att vi skulle komma och titta. *fniss*

Det KAN vara så att Måns slagits med Simon, för enligt Simons husse hade han hört något som liknade en kattfight häromdagen, men han var inte säker.

Husse och jag googlade lite och den skulle kunna vara ett bett, men det är ingen böld eller svullet (tror vi), för ”kulan” är jamars hård.

Någon som har varit med om något liknande?

Avslutningsvis ska vi bara visa vad vi hittade för dum fråga till en veterinär när vi googlade.

Hur gör jag med fettsvans på min han katt?

Får ej bort det. Ska ställa ut på lördag. Har provat olika schampon. provade även yes diskmedel men det funkade inte.

Dagen efter var det tillbaka. Vad ska man göra??

Det vi hakade upp oss på var: ”Ska ställa ut på lördag.”

Det viktigaste borde väl vara att missen i fråga blir frisk, och inte har en len och fin päls!?

Här kan du dela om du vill.
Category: Måns, Ont | 8 Comments »
november 25

Ett år går fort

I går blev det som ni märkte ingen bloggning från oss, och det berodde på att husse var på jobbet under dagen och under kvällen var han med sina nya arbetskamrater i Örebro och lyssnade på musik och åt julmat.

Det visade sig att att var i samma lokal som Örebro Kattklubb har sin kattutställning, och husse jamade att man kunde snacka om kontraster. För det var liksom ”lite” mera högljutt igår, så vi är glada att vi fick stanna hemma. :-)

Husse hade mage att inte komma hem förrän halv två i natt och när vi hörde brummisen tassade vi in och gosade lite med honom innan han somnade.

Idag har husse lovat att hålla sig hemma i alla fall…

MEN vad var är det nu vi syftar till i rubriken? Vad var det för något som hände för ett år sedan?

Jo, i bland tassar vi tillbaka i bloggen och kollar vad som hände ett år tidigare, och för ett år och en dag sedan var vi ledsna.

En av våra första bloggvänner gick då ur tiden, den rejäla katten Sixten. En kopia på Måns… fast XXL! ;-)

Sixten bodde ihop med Puma på Öland och var kung i sitt Område.

Nu har Sixtens matte flyttat till fastlandet och Puma har fått två nya vänner, Ullviva och Båtsman. Om dem kan du läsa HÄR!

Här kan du dela om du vill.
Category: sorg | 2 Comments »
november 23

Utekatter

Eller kanske man skulle jama utekatt, för det är vad Måns varit sedan dess att husse lurade i honom avmaskningstabletten. För Måns bara varit inne dagtid och tassat ut under kvällen. I går kväll kom Måns in och sa ”God natt” till husse, innan han tassade ut igen.

Själv har jag och husse gosat mycket under kvällarna och i morse var jag inne och höll ställningarna, men tassade ut när husse åkte till jobbet.

Idag jobbade husse länge och när han kom hem låg det en musuling på hallmatten, den var inte av den goda sorten så den fick vara som den var.

Husse kastade ut den, och vi sprang efter.

Detta var faktiskt första gången på länge som husse tassade efter oss med blixtsaken.

Jag hörde något och och ställde mig på bakbenen och spanade ordentligt.

Måns satte sig på trappen och hade koll därifrån.

Vi är lite arga, för vi brukar alltid få mjukmat när husse kommer hem. Men när vi skulle få det idag visade det sig att det var slut. Och att husse glömt köpa!!

Ps. I morgon blir det inget jam ifrån oss…

 

Här kan du dela om du vill.
november 22

Zzzz…. Måste….. Zzzzzz….

Det var som så a………………   ZZZzzzzzz……   Måste blogga……. ZZZZzzzzzz…….. En gång……  ZZZzzzzz….. Må……   ZZZZzzzzz…

Orkar inte…. ligger så skönt… zzzzz….. jamar mer i morgon… ZZzzzzz….

Här kan du dela om du vill.
november 21

Att märka revir

Våra största fiender i livet, förutom det faktum att vi föddes utomhus utan någonstans att tassa in och värma oss, har varit/är Sigge och Simon.

Och en sak de har haft gemensamt är att de märkt sina revir genom att lyfta upp svansen i vädret och spruta så det luktar skunk!

Och nu till frågan…

Hur kommer det sig att inte vi gör så?

Enda gången vi lyfter på svansen är när vi är glada att se husse. :-)

Och både Sigge och Simon har varit/är kastrerade.

Själva använder vi oss av ”Gnida med kinden mot vårat område” – metoden. :-)

Här kan du dela om du vill.
november 20

Husse lurades!

Hej alla, Måns som tassar idag.

Efter mjukmatsmiddagen som vi fick när husse kom hem ifrån jobbet, tassade jag upp och lade mig högst upp i klätterträdet. Njöt av utsikten och vilade min stinna mage.

Husse tassade var uppe en sväng, och när han sedan tassade ner kunde jag höra hur det prasslade gott. Det var Max som blev bjuden på sticks, men jag orkade inte tassa ner.

Husse kom sedan upp och gav mig en liten bit sticks med, där jag låg. Fast jag var proppmätt satte jag mig upp och åt upp den. Sedan kom det en bit sticks som luktade konstigt, och sedan en bit till som var normal. Husse sträckte upp handen och kände efter men missade då en övergivna biten.

Men husse ville vara säker på sin sak, så han hämtade en stol så han kom upp i min nivå, och då kunde han se att jag ”missat” den ”viktiga” biten.

Han tog då fram den igen och jag orkade inte bråka, så jag åt upp den med. Husse blev jamarnöjd, då han hade lagt en avmaskningstablett i just den biten. Det är nu över ett halvår sedan jag blev amaskad, och husse tyckte att han såg en mask härom dagen. Och framförallt, tycker han att jag har magrat på sistone. Och på den punkten har han rätt.

Dessa mycket goda sticks lurade husse mig med.

I vilket fall tyckte både husse och jag att det var skönt att vi inte behövde bli osams den här gången.

 

Här kan du dela om du vill.
november 19

Trycka på rätt knappar

Det gäller som jamat att trycka på rätt knappar vad gäller husse. Och efter de år vi haft tillsammans har vi bra koll på vilka det är. Och i det här fallet jamar vi om att trycka på ”Ge husse dåligt samvete”-knappen, och trycker man ordentligt på den brukar det resultera i att ”Ge oss godis”-knappen blir nedtryckt samtidigt! :-)

Själv började jag igår med att konstant hoppa upp i husses knä när han satt vid datorn, och om han sedan puttade ner mig tassade jag efter för att hoppa upp igen så fort tillfälle gavs.

Detta fortsatte i morse där jag inte avvek från husses fötter en enda gång från det han stigit upp ur sängen till dess han tassade ut genom dörren. Och som pricken över ”i” , hoppade jag upp i fönstret och tittade ut på husse när han gick till brummisen. Och DET är det bästa man kan göra när man ska trycka på ”Ge husse dåligt samvete”-knappen.

När han sedan i kväll kom hem sprang jag nerför trappen och tittade argt på honom eftersom han skulle ta av sig skorna INNAN han gosade med mig. Jag strök mig utmed hans ben för fullt.

Tydligen hade morgonens fönstertittande gjort nytta, då han köpt hem sticks från jobbet. Blev lite sur när han berättade att de hade jamarmånga, för det har bevisligen tagit över en månad för husse att köpa hem några…

Och det är NU Måns del i knapptryckandet kommer in…

För för första gången sedan vi flyttade hit kom inte han tassandes när husse kom hem. Och när husse upptäckte det gick han ett varv i huset men ingen Måns fanns att se. För vår plan var att han skulle vara ute när husse kom hem, så det var han.

Då kunde husse inte låta det vara utan tog på sig jacka och hämtade en ficklampa för att se var Måns var. Givetvis följde jag med och ”letade”. :-)

Och efter bara ett ”KSSS” från husse, kom Måns springandes.

Givetvis fick Måns också sticks, och jag fick en liten bit till.

Då var husse nöjd och tassade in. Måns följde med medans jag stannade kvar ute.

Ps. Husse jamar att han ska använda blixtsaken nästa gång, då nya mobilen inte alls vill ta bra kort.

 

Här kan du dela om du vill.