oktober 29

”Himmelriket för ditt…” Yeah suuure!!

Blir lite blandat jam idag, då vi tänkte jama lite om hur vi tagit flytten så här långt. I morgon har vi faktiskt bott här i tre veckor! Tiden går fort när man har roligt.

Som Wikki kommenterade i går har vi tagit flytten galant, t o m husse är förvånad över hur bra allt har gått. Om man bortser från själva brummisresan hit.

Det som vi egentligen tyckte var otäckast var alla nya ljud. Och då framför allt när husse tassar i trappen. Första dygnet var vårt säkra ställe under husses säng, och mestadels var vi här uppe, utan när vi skulle äta eller gå på lådan. Och lådan har vi inte missat en enda gång, vilket husse var orolig för då han gömde den nere i källaren.

När husse var på väg ner för trappen sprang Måns och gömde sig under soffan, men i går tog Måns mod till sig och stod kvar när husse kom tassandes. Så nu är vi inte rädda för några ljud alls. :-)

Måns var lite offensiv första dagarna, och bet mig i nacken. Men i och med att vi fått tassa ut igen har det försvunnit helt.

En annan sak som ändrat sig är när husse inte är hemma. Då ligger vi gärna på plädarna som ligger i soffan, där känner vi oss verkligen hemma. Fast vi saknar varmluftssaken på väggen.

När husse är hemma ligger vi gärna i klätterträdet, för sedan husse bar upp den har man helt underbar koll på Området. Och om jag somnar in, så hjälper Måns mig att ha koll.

En sak jag inte gillar är när husse tassar ut på balkongen när jag är ute, för då tror jag att han öppnat vanliga dörren och tassar dit. Men då står husse tre meter upp i luften. :-( Så igår stannade jag därnere och spanade.

Konstig nog är blicken återigen riktad mot Simons hus. På tal om honom har vi inte träffats sedan sist, men det kommer vi nog vad det lider.

På FB jamade vi igår om husses nya favoritljud. Det låter D-D-D-D-D-D… tystnad D-D-D-D-D-D !  Det är hur det låter när Måns tassar uppför 2 trappor. För även om vi bytt hus, har Måns 100% koll på när husse ska tassa till sängs, och även om Måns är ute då så kommer han springandes. Husse undrar fortfarande hur det går till.

Kommer ni ihåg att vi inte gillade att ligga på sådant fårskinn som Sören gärna ligger på. Husse har ett annat skinn som låg ute på en stol i Sörping. Här ligger det på golvet bakom husses kontorsstol, och det använder både Måns och jag med jämna mellanrum.

I lördags så var husse i Örebro och shoppade, dels gardiner och så hittade han en ny djurbutik med en slogan som lät: ”Himmelriket för ditt sällskapsdjur”! Man har lite att leva upp till om man jamar så!

Husse tassade i alla fall in och där hittade han för första gången Girmusar, eller vad det heter. Dessa har många av våra vänner jamat så mycket bra om att husse bara var ”tvungen” och köpa två stycken. En var så vi kunde träna på att läxa upp Simon.

Måns var den första som inspekterade tingesten…

Som ni ser blev han måttligt imponerad, och så här 48 timmar senare har den inte rört sig ur fläcken.

Sedan hittade husse ”Elementbäddar” eller vad det heter med. Han köpte två som han satte på ena elementet i vardagsrummet.

Och den andra på vår egovägg.

Husse var nyfiken på hur lång tid det skulle ta innan vi använde dem, OM vi nu skulle använda dem över huvud taget. För vi har ju faktiskt en hel del sköna ställen att ligga på, så som sängen, soffan mm mm

Svaret på frågan var 24 timmar, mao så upptäckte Måns igår hur sköna de var och varmt! :-)

Slutligen var då den viktigaste frågan om ”Himmelriket för din…”  hade lösviktsgodis! Svaret på frågan var…. NEJ! Men vad jam!!

Mao var detta inte alls något himmelrike, det var bara en vanlig djuraffär, men jamarmycket godis för skällisar! :-(

Så husse överväger att göra som Smulan och Amanda sa… köpa annan torrismat och använda som godis. Husse gjorde det när vi flyttade till honom så han vet att det fungerar med.

Avslutningsvis ska vi jama att husse nu ska överge oss ett par dagar, så vi kommer att vara hemma själva. Det tar husse emot, men är tyvärr ett måste.

Så bloggen kommer att vara tyst ett tag….

Här kan du dela om du vill.
oktober 28

Att ha koll

Så här på söndagsmorgonen tar vi det lite lugnt. Först när husse vaknade till liv, gjorde vi det med.

Det har varit kallt men det hindrade oss inte att tassa ut igår. Måns kom in med en nos som var jamarröd. Då kallade husse honom för Rudolf.

Det bästa med det här huset är att det finns rejäla fönsterbrädor som man kan sitta på och spana ut. Och oftast är det ett element under så det blir varmt om stjärten.

Här sitter jag i vardagsrummet och spanar mot Simons hus.

Och Måns sitter i köket och spanar mot den lilla skogen.

På så sätt har vi tillsammans koll på halva Området.

 

 

Här kan du dela om du vill.
oktober 27

Första fighten

Som ni förstår på rubriken har Simon och jag haft vår första fight. Han är stor och tuff, men man måste sätta ner tassen och visa att det är VI som bor här nu.

Så här var det…

I går kväll (vid 9-tiden) tassade jag ut, medans husse satt framför datorn. Jag mötte Simon just utanför huset. Så vi jamade ett tag och eftersom han inte ville lyssna (och kanske inte jag heller), så slutade det som det gjorde.

När vi katter fightas är vi liksom inte tysta, så rakt nedanför husses datarum ägde fighten rum.

Och det var då som husse förstod vad som hände, han öppnade genast fönstret och gapade på oss, hämtade en ficklampa och gapade mer. Det slutade med att jag sprang till skogs med Simon efter mig.

Efter oss kom givetvis husse som nu hade tassat ut för att se hur det var med mig.

 Det var tyst i skogen, och efter 5 minuter tassade jag till husse. Jag var så arg att jag inte ens kurrade när husse klappade mig. Jag följde i alla fall med in, och kom till ro till sist.

Jag har varit ute en sväng mitt på dagen, men annars har jag mest legat inne.

Det enda sår husse hittat på mig var en ny reva på nosen.

Tydligen hade Simon kommit hem och varit lite blodig på bröstet, men från vem det kommer försäljer inte historien.

Här kan du dela om du vill.
Category: Arg, Fight, Max | 11 Comments »
oktober 26

Närkontakt

I går när husse kom hem med brummisen och hade parkerat den kom jag galopperandes så fort jag bara kunde. I 5 minuter strök jag mig utmed husses ben och vi gosade för fulla muggar.

Till sist ville husse gå in och jag tassade efter. Men halvvägs på gräsmattan svärnitade jag. Tror ni inte att det satt en jamars katt det!? Tydligen heter han Simon och har bott här länge, så han menar att vi inkräktar på hans revir.

Men vad ska vi göra? Inte vårt fel att husse flyttat hit, eller hur?

I alla fall var jag inte sugen på att slåss, men när han var fräck nog att närma sig trappen jamade jag ifrån. Slutligen sprang jag in, med det berodde inte på Simon, utan att ett par grannar släppte ut sina skällisar.

Och fast de var 50 meter bort, tassade jag in.

Hur allt gick till kan ni se här:

Här kan du dela om du vill.
oktober 25

Förkrossade

Det finns saker som händer och saker som inte får hända. Och nu har det hänt något som ABSOLUT INTE får hända!!

Framför allt är det Måns som är förkrossad. För titta här:

BARA SLUT KVAR!!

Ett par gamla dentisar i all ära, men ni vet att där även skall ligga en stor påse med lösviktsgodis. Och nu gör det inte det.

Denna gången är det faktiskt inte husses fel, för det godiset han köpte hemma i Sörping hittade han på Arken Zoo, MEN när han tassade till butiken här sa de att de inte fick ha det kvar pga hälsovårdsmydigheten! Husse som var i Västerås härom dagen, såg en Arken Zoo skylt där med. Så han vände och åkte in för att se efter där med. Men icke, de hade aldrig haft det! :-(

Varför är nu denna påse så viktig? Jo, för Måns tycker om godiset och husse och Måns har det bästa goset på hela dagen när husse ska lägga sig och sova. Så husse vill ha en påse där med.

Vi satt på trappen i går och spanade efter godis, men det hjälpte inte.

Just nu sover vi, och hoppas att vi ska vakna och allt var en dröm.

Kanske kan någon hemma i Peking kolla om de har kvar? Det får inte vara de med hål i mitten, utan de andra!

Här kan du dela om du vill.
Category: Arg, Godis | 6 Comments »
oktober 24

Egovägg

Igår när husse kom hem från jobbet fick han rycket och bankade och bankade. Det visade sig att han satte upp tavla efter tavla.

Till oss gjorde han faktiskt en egovägg, som vi kan ligga i klätterträdet och titta på och bara njuta över hur vackra vi är. ;-)

Först satte han upp tavlan som Åsa Forsberg har målat. Och Måns kunde inte titta sig mätt på den.

Bredvid satte husse sedan upp de tre tavlorna vi vann i Wikkis Skuggbildstävling. Dessa har Wikkis Stora matte målat, och de är minst lika fina som den stora tavlan.

Slutligen ser ni den lilla gula tavlan. Den fick husse i present för många, många år sedan. Den är målad av Tommy Persson som bor i Barva Socken i Sörmland.

Här kan du dela om du vill.
oktober 23

Snart är den vit igen

Det är idag 14 dagar sedan vi flyttade upp hit till det nya huset. Många blev förvånade att vi fick tassa ut redan efter 12 dagar, men när vi första gången flyttade till husse fick vi vara inne i tre månader. Och det ville vi inte den här gången. :-)

Som jamat, 14 dagar sedan vi hade den skräckfyllda resan hit, då Måns skadade sin nos då han försökte trycka sig ut ur transportburen.

Nosen har skiftat färg från vitt till svart… men nu är den nästan helt vit igen.

 

Här kan du dela om du vill.
Category: Måns, Sår | 9 Comments »
oktober 22

Att vakna med ett ryck

Bäst att jag berättar om vad som hände i går morse själv, för M&M tog det hela mycket lättare än vad jag gjorde.

Att jag över huvud taget vaknade redan 06:45 är en gåta (Somnade 01:.00).  Under hela förra veckan sov jag otroligt lite och jobbade väldigt mycket. Och hela lördagen gick åt till att åka till Sörping och tillbaka. Så jag skulle behövt sova mer.

MEN, frågan när jag vaknade var givetvis var M&M höll hus. När jag somnade var de båda utomhus, och jag hade inte sett dem använda luckan för att komma in, bara för att tassa ut. Och flera gånger hade jag sett dem sitta på trappen vid ytterdörren och spana. Men det är ju liksom på fel sida huset.

Jag hoppade i alla fall upp ur sängen och gjorde lite kaffe, medans det rann ner insåg jag att ingen av dem var inne. Jag gick ut på trappen och KSSS:ade allt vad jag kunde utan respons.

I skogen bredvid hördes en hund skälla och bara minuter senare small det av ett gevär. Samtidigt kom hästarnas ägare i två bilar och började låta och pyssla med hästarna. Så det var inte någon ljudlös morgon.

In igen och ta på sig lite rejäla kläder för en promenad utomhus, medans det blev ljusare och ljusare ute.

Gick ner i slänten bakom huset och ropade, och fick svar direkt. :-) Där kom Max galopperandes från skogen med gladsvansen i vädret. Det kurrades för fullt när jag lyfte upp honom. Givetvis fick han lite godis.

Men sedan var ju frågan var Måns höll hus, för han är betydligt försiktigare (räddare) än vad Max är. Max och jag stod där ute i 20 minuter och ropade, men ingen Måns kom hem. Så gick jag in igen och Max följde med och åt en bit innan han ville ut igen.

Då gick jag upp en våning, för här uppe han man bra översikt åt tre håll av området. Slöade lite framför datorn, medans tankarna for iväg då jag undrade var Måns tagit vägen.

En timme senare tittade jag i fönsterna igen, klockan var nu halv nio. Och DÅ såg jag Måns nere vid den fallfärdiga(bokstavligen) boden. Givetvis gick jag ut, och när Måns såg mig gömde han sig.

Men när jag ropade gjorde han som Max, gladsvansen upp och full galopp till husse. :-)

Hemma igen…

M&M ville inte följa med in, men nu var de hemma. Och vi stod framför huset i 20 minuter spanade.

Vad M&M då inte såg då var att vi var under uppsikt. Grannkatten hade bra koll på vad vi gjorde.

Strax efter nio kom de in och lugnade ner sig, sedan rörde de inte en morris på 12 timmar.

För exakt klockan 21:00 tassade de ut igår och jag tänkte att de får skylla sig själva, jag kan inte vakta luckan eller dörren hela tiden.

Men när jag vaknade idag låg Måns vid min sida, så han hade lärt sig att gå in. Och när jag gick upp gick jag ut på balkongen, och då hörde jag Max jama och komma hemåt. Givetvis gick han mot dörren, men när jag tagit på mig kläder och kom ner satt han i hallen, så nu är jag lugn igen. De vet hur luckan fungerar på båda hållen. :-)

Ena grannkatten var här i går men jag körde iväg honom, han och Max kommer att ha sina duster vad det lider.

Bloggningen kan bli sporadisk den här veckan, då jag närmaste dagarna kommer att arbeta på annan ort.

 

 

Här kan du dela om du vill.
oktober 21

Gräs mellan trampdynorna igen!

I går försvann husse redan vid halv nio mot Söderköping för att hämta de sista sakerna. Och kom inte hem förrän halv fem. Då hade han fyllt bilen så mycket som bara gick.

Det dumma var att bland den röran fanns även snabeldraken! Kunde inte den blivit kvar i Sörping?

Husses plan var från början att släppa ut oss idag, men på vägen hem tänkte han att han lika gärna kunde göra det i går. Så kunde han bära in alla sakerna i lugn och ro…

När husse kom hem ropade han som han brukar i hallen, och jag rusade ner för att gosa. Han ropade på Måns gång på gång, men han ville ligga i klätterträdet och spana. Husse försökte till och med bära ner honom, men Måns höll krampaktigt fast i trädet.

Husse gav upp och gick ner och öppnade dörren på vid gavel, givetvis var jag där och tassade sakta men säkert nyfiket ut.

Åh vad härligt med gräs mellan trampdynorna igen! Och alla dofter… mmm… :-)

Husse tömde bilen och under de 20 minuterna kom Måns fortfarande inte ner. När husse tassade in följde jag med och när Måns hörde husse stänga dörren kom Måns ner.

Jag kände mig lurad och ville ut igen!

Då tassade husse ner i källaren och vi efter. Han smet ut genom dörren och började ropa genom luckan, och skattade när Måns nos dök upp och inte min. Givetvis tassade Måns ut och jag efter.

Som ni ser hade det nu blivit mörkt. Husse var med oss ute och vi tassade runt huset, varv på varv. Jagade varandra lite men stannade regelbundet upp när vi hörde brummisar eller andra konstiga ljud.

Husse försökte senare lära oss att gå IN genom luckan med, och en gång när han höll upp den tassade jag in. Fick spelet och hoppade upp i lilla fönstret som är ovanför luckan.

Till sist tassade jag ut genom luckan igen. Husse försökte senare få oss att gå in genom luckan utan att han höll upp den. Men si det gick inte.

Husse blev trött när klockan hade passerat midnatt, och tänkte gå och lägga sig. Han tyckte att vi gott kunde lära oss själva att tassa in. För han är för slö att öppna den vanliga dörren om vi jamar.

Innan husse lade sig tassade han ut på balkongen, där såg han Måns jama försiktigt och tassa runt husknuten.

Husse somnade vid 1-tiden, och vaknade med ett ryck kvart i sju i morse!

… och ingen av oss låg i sängen!

To be continued…

  • Hade vi överlevt natten?
  • Hade vi tassat in?
  • Hade vi bråkat med någon annan misse?
  • Hade vi gått vilse?

 

 

Här kan du dela om du vill.
oktober 19

Trappbilder

Har egentligen inte så mycket att jama om idag. Vi blev lite chockade när husse kom hem medans det faktiskt var lite ljust ute.

Så vi tänkte visa lite trappbilder husse tog igår. Jag har lärt mig att innerspår går snabbast, och ibland så rejsar jag som någon jamade för en tid sedan.

Måns gillar fortfarande inte riktigt ljudet när husse går i trappan, men han är lugnare nu för tiden.

Sedan gjorde vi ett ordjam som vi visade på FB i går.

Tanken med denna är att den ska vara en pik till de dumma 2beningar som tror att vi skyggisar blir tryggisar över en natt. Så är det inte!

I morgon blir bloggen inställd då husse ska till Sörping och hämta de sista sakerna…

Här kan du dela om du vill.