juli 8

Maratongos

Husse som övergav hemmet i fredags vid lunch, kom hem igår igen vid halv sju. Då hade han bland annat varit hos Sippo och träffat några bloggvänner.

Husses scenario när han kom hem var att Måns skulle ligga i det höga gräset och komma tassandes direkt, medans jag skulle vara ute på patrull och komma hem senare.

Jama om att han hade fel! *fniss*

Han tassade till det höga gräset direkt, men där fanns vare sig Måns eller jag.

Han kikade in genom fönstren, men ingen misse fanns i klätterträdet eller i sängen, så besviken tassade han in…

Och DÄR, mitt på hallmattan satt jag. :-) – ”Hej husse!” jamade jag.

Det blev början på ett sällan skådat maratongos. Han lyfte upp mig och vi nosbuffades och jag kurrade nöjt. Sedan bar han in mig och la sig i soffan och jag fortsatte att kurra och trampa.

Där låg vi ca 20 minuter innan husse promt skulle tassa ut. Men jag var inte färdig, så jag tassade efter och husse lyfte upp mig i hans knä.

Efter ytterligare ca 20 minuter tassade han in. Och jag efter… *fniss*

Återigen hamnade vi i soffan.

Tack och lov kom ingen Måns och störde, så vi kunde ligga där länge.

Husse började titta på en film, och under hela filmen låg jag bredvid i soffan.

När han senare skulle tassa till sängs var jag fortfarande hemma och hoppade upp. Husse muttrade något om vassa klor när jag trampade, men de ska väl vara vassa?

Måns kom hemtassades vid halv tolv i går kväll, så husse och han gosade lite med. Men de liknade bara amatörer, med tanke på att husse och jag då nästan hade gosat i 4 timmar i sträck.

Jag hade inte riktigt fått nog av husse, så i natt jagade jag hans fötter i sängen för första gången. Det var inte uppskattat.

Så tänk vad fel husse kunde ha, över hur det skulle gå till när han kom hem igår. För till skillnad mot skällisar är vi inga robotar, och man kan inte förutse vad vi ska göra och när vi ska göra det.

(Alla bilder har husse tagit med mobilen, därav bristande kvalitet.)

 

Här kan du dela om du vill.
Category: Gos | 4 Comments »