juli 1

Attackerad och injagad !!

Förmiddagen i går började lugnt och skönt. Max var ute på sin patrullering och jag låg inne och vilade mig. Husse gick ut och fick se en liten dunboll till fjäderkotlett.

Det var en Björktrast och husse tog ett par kort.

Den försvann in i det långa gräset och sökte skydd. För den lilla kan inte flyga än.

En kvart senare tassade jag ut och tänkte lägga mig tillrätta i det långa gräset, där jag alltid ligger. Jag hade ingen aning om den lilla dunbollen när jag tassade dit.

När jag legat där någon minut upptäckte jag den lilla, och attackerade givetvis. MEN det skulle jag inte ha gjort! För mamma och pappa Björktrast satt i träden och vaktade sin lilla dunboll.

Båda två kom flygandes och ”kraxade” som jamars! Jag hade dunbollen i min mun, men sprang in det snabbaste jag kunde. Det gick så fort att jag tappade dumbollen på vägen in! OCH det gick så fort att husse inte hann ta några kort.

Dunbollen hamnade på en ny plats framför huset…

Och jag gömde mig under tvn. De var ju inte kloka. Och två mot en är inte rättvist!

Dunbollen låg kvar framför huset i en timme cirka.

Under den timmen kom Max hemtassandes, men han var så fokuserad på torrisar att han missade dunbollen. Men det var fortfarande ett jamars liv på dunbollens föräldrar!

Max ställde sig i skjutdörren och gjorde grimager. *fniss*

Sedan lade han sig under bordet. Han jamade att han inte var rädd, men konstigt nog tassade han in när husse tassade in. Hmm..

När det flera timmar senare hade tystnat ute och dunbollen var borta (och det var inte vi) tassade jag på nytt ut till det långa gräset.

Och givetvis som kom mamman och pappan tillbaka. Så jag tassade in igen för säkerhets skull.

Max och jag tillbringade kvällen tillsammans i soffan. Där kan inte dumma fjäderkotletter attackera oss.

När mörkret lagt sig, tassade vi ut på patrull igen.

Och denna gången fick vi patrullera i lugn och ro…

Här kan du dela om du vill.