juni 30

Hemmaspan med Måns

Oftast är han hemomkring vår käre Måns. Nattetid tar han lite längre patrulleringar men dagtid håller han sig nära huset. För varför tassa iväg när fjäderkotletterna flyger här hemma?

Ibland hoppar han upp på räcket utanför, men just i detta fallet hade han tassat dit efter en stund i husses famn.

Då det är lite jobbigt att hålla balansen, hoppade han ner efter en stund. Målet var stolen med fårskinnet på.

Väl på plats jamade han: ”I´m the king of the world”, och spejade ut över Området.

Han var observant åt alla håll och kanter. Inte en fjäderkotlett går säker när han ligger i stolen.

Efter en stund kom husse och ville gosa. Men som ni såg igår så ville inte Måns sluta gosa när husse ville, och klorna åkte fram.

Måns behöver inte en massa kli och kel, utan är helt nöjd med att hålla i husses hand.

Här kan du dela om du vill.
juni 29

Inte nu igen!

Jama vad man vill om husse, men konservativ är han i alla fall. I går kom han hem med en ny säck med torrisar till oss, jag hoppades att det skulle vara en ny spännade sort.

Men nej då, det var den gamla vanliga. Tror det är den 6e säcken på raken. Så när vi ätit upp denna har vi knaprat i oss 60kg av samma sort.

Utmattad av tanken lade jag mig på golvet och suckade.

Enda fördelen den här maten har är att om jag saknar Måns, kan jag bara tassa till påsen. :-)

Avslutningsvis ska vi bara visa 2 bilder till som husse lekt fram i datorn.

Här kan du dela om du vill.
Category: Arg, Mat | 7 Comments »
juni 28

Vilar

Det tär att vara fjäderkotletternas skräck. Det gäller att vila och sova mycket, så man är explosiv när det verkligen gäller. Och när det något som husse är jamars svag för så är det när vi vilar oss i form bredvid varandra. :-)

Detta uppstod igår när husse skulle titta på fotboll på tvn. Jag låg redan i soffan när Måns kom in. Då skulle han promt ligga mellan mig och husse. Vilket slutade med att vi använde varandra som kudde.

Här hade Måns lagt sin tass på min kind, men det gjorde inget.

Själv sträckte jag lite på mig men…

… då fick jag onda ögat av Måns. *fniss*

Efter att vi hade vilat klart var vi ute hela natten, pigga och fräscha.

Här kan du dela om du vill.
Category: Vilar | 6 Comments »
juni 27

Fjäderkotletternas skräck

Att vi är rovdjur är ingen hemlighet. Att nu Måns och jag har gjort fjäderkotlettsjakt till en konstart är en annan femma. För när vi vaknat på rätt sida är vi bara bäst.

Härom dagen när det regnade var en sådan dag. Det låg liksom i luften att vi var tvungna att ha ihjäl något. Inget konstigt med det, det ligger i vår natur.

MEN att avnjuta en fjäderkotlettsmiddag i ösregn är inget i alla fall Måns ville göra, så han tassade in med sitt byte till hallen. ”Här ska det mumsas” tänkte han.

Husse som inte har någon empati för genomdränkta katter, kastade helt enkelt ut fjäderkotletten i regnet igen. Men han belönade Måns med ett par dentisar för att distrahera honom lite.

Det gick en timme och sedan om Måns in med ytterligare en färsk fjäderkotlett. Denna var ännu vid liv, men Måns ordnade den saken snabbt. Denna gång åkte den ut snabbare än snabbast. Husse ville fortfarande inte ha en massa fjädrar i hallen.

Och Måns tassade ut och åt upp den ute.

Senare samma kväll blev husse orolig, då han på ena frambenet såg lite blod på min vita päls. Noga tittade han igenom pälsen efter ett sår.

Men gav upp när han såg dun som satt fast på klorna…

 

Här kan du dela om du vill.
juni 26

Jag är taggad

Nu ÄR jag inte taggad utan har blivit taggad. För idag hände det, som jag med fasa väntat på. Intet ont anade jag vad som komma skulle när jag hoppade upp i husses famn för lite gos.

Han gosade med mig lite lagom så jag skulle varva ner, och då hände det.

Halsband med ett styck SHOO-tag satt runt min hals.

Tack husse att han hittade ett tufft halsband och inte något flickaktigt.

Nitar och läder ska det vara! :-)

Blev lite trött så jag vilade på skrivbordet lite.

Sedan var det dags att patrullera ut, och se om det fungerar i verkligheten.

Finns det något godare än regnvatten?

Det stora testet kommer när jag ligger i det höga gräset hela dagen, så jag tassade dit.

OM det nu fungerar är det fantastiskt. För jag snittar 3-4 fästingar om dagen. Håller alla tassar att det är värt att ha denna runt halsen.

I en annan del av det långa gräset stack en bekant siluett upp.

Våran kära otaggade Måns. :-)

Här kan du dela om du vill.
juni 25

Regn, regn och mera regn

Jama vad man vill om sista dygnet, men frågan är om det regnat så mycket någon gång sedan vi flyttade till husse. Hela dagen igår och hela natten har det regnat som jamars!

Så för ovanlighetens skull den här årstiden var vi mestadels inne. I alla fall under dagen.

Låg i soffan och drömmde om mumsiga mususlingar.

I bland vaknade vi till och vände på oss, samtidigt som vi slickade oss runt munnen med tanke på den goda drömmen.

När det började regna som mest var jag ute på patrull, men tassade ganska snart hem och det gjorde vi en film om.

Men när natten kom, finns det inget regn i världen som kan hejda oss från att patrullera. Så vi tassade ut i regnet. Husse som vet att Måns kommer tassandes bara minuter efter han hoppat i säng, hade denna gång en handduk med sig till sängen.

Och inte mindre än tre gånger kom Måns intassandes och nosbuffade husse, genomdränkt av regn. *fniss*

Ps. En del har undrat vilket program vi använder när vi gör våra filmer. Och innan har vi använt Windows Moviemaker eller Windows Live Moviemaker. Men nu testar vi ett nytt program som heter Pinnacle Studio 15, som husse har köpt.

 

Här kan du dela om du vill.
juni 24

Gosbevis

Att vi hade lånat ut husse att hjälpa Sippo i går visste vi. Men att det skulle ta ett dygn att komma dit visste vi inte! *mutter*

För husse åkte hemifrån redan i förrgår för att fira ”midsommar”, och kom inte hem förrän i går eftermiddag. Han kunde i alla fall förvarnat oss. Fast vi hade fattat misstankar då matskålarna var mer fulla än vanligt.

När husse kom hem låg Måns i långa gräset och sov, själv var jag på patrull så de fick gosa ostört…länge. Först stod de ute och husse lyfte upp honom som han brukar, och Måns lade sig tillrätta.

Efter 5-10 minuter ”hällde” husse ner honom, men Måns ville givetvis fylla på sitt goskonto mer, så han tvingade husse att lyfta upp honom igen.

Då Måns ”trampar” på husses armar för att han tycker det är så skönt att ligga där har husse konstant med små prickar på armarna.

Och alla dessa små prickar är Måns verk. :-)

Nu har även årstiden kommit då husse är lite allergiska mot oss, eller rättare sagt mot koncentrerad pollen i Måns sylvassa klor. Och i min päls när jag behagar komma in. Husse har som ovana att köra ner nosen i min päls och lukta. Och då får han skylla sig själv om det börjar klia i hans hals efteråt.

I går kväll gjorde Måns något som bara jag gjort innan. Att hoppa ner från klätterträdet och hoppa upp och lägga sig vid husse när han tittar på tvn. Plus att Måns har sovit hos husse hela natten. Så hans goskonto måste ha varit mer än lovligt slut. :-)

I dag hörde jag husses röst hos grannen så jag tassade dit och jamade i högan skyn. Fick lite gos, men tydligen skulle de fälla en tall, så det var bäst att snarast söka skydd.

Här kan du dela om du vill.
juni 22

Glad Midsommar

I går var det lite roligt. Vi tassade ut vid tio-tiden på förmiddagen och njöt av det vackra vädret. Och njuta är något vi katter kan göra, länge! Det resulterade i att vi inte var hemma på hela dagen, och husse undrade vart vi var.

Men nio timmar senare tassade vi BÅDA in samtidigt, husse satt vid datorn och gissa om han blev förvånad när vi plötsligt satt i hallen. :-)

Lika snabbt som vi kom hem försvann vi igen, men då inte så långt. Vi la oss i det långa gräset utanför.

Och gräs är så jamars skönt att ligga i.

I morgon kommer vi inte att tassa här, då vi bland annat lånat ut husse till Sippo. För att hjälpa honom att byta Område, eller i alla fall matplats.

Och när husse är borta ska vi försöka lära oss lite om skällisar. För i går med posten  kom Sigge Svamphunds bok. Och den ska vi läsa tänkte vi.

Avslutningsvis önskar vi alla en…

GLAD MIDSOMMAR

… med ett bildspel vi gjorde igår.

Här kan du dela om du vill.
juni 21

Shoo på g…

Men ännu inte på plats. :-)  I går var husse återigen i butiken och lämnade tillbaka ett fästinghalsband. Och kom hem med en Shoobricka.

Att den ännu inte kommit på plats beror på flera saker. Husse måste modifiera det nya halsbandet han köpte, och så vill han att min päls runt halsen ska få ”vila” lite. För just nu är pälsen som en nyhartzad fiolstråke. Mao tjock och sträv. En slags ”biverkning” av fästinghalsbanden.

I går kväll lugnade blåsten ner sig och det var helt underjamt. Vi tassade för ovanlighetens skull ut samtidigt, först fick jag lite pälsvård av Måns. :-)

Sedan tassade vi ut i kvällssolen.

Husse gick och la sig tidigt för ovanlighetens skull. Men både jag och Måns hoppade upp i sängen senare och buffade ”God Natt”.

Det slutade med att husse fick äta knäckebröd. *fniss* För det började klia i halsen. Om han kör ner sin näsa i vår pollenindränkta päls, så får han skylla sig själv, eller hur? I övrigt har husse inte längre några dylika problem.

Slutligen ska vi visa en liten film som husse gjorde härom dagen.

(PS. från husse)

Nu brukar vi inte göra reklam här på bloggen. Men jag skulle vilja ge en ros till Arken Zoo i Ingelstad, Norrköping. Vid returerna av båda halsbandena har jag bara mötts av leenden. Och det har inte varit några problem alls. ”Självklart fixar vi det!” Och den service är mycket mera värd än bra priser. Tack!!

Här kan du dela om du vill.
juni 20

Otrevligt rekord!

I går var jag nästan inte hemma alls. Och vid 5 tiden gick husse en promenad till favoritbusken för att se om jag var där, men se det var jag inte.

Husse tassade vidare men såg mig inte, för jag var på längpatrull.

När jag väl kom hem under kvällen var jag så trött att jag inte ens hälsade på husse som satt framför datorn. Utan husse hittade mig utslagen i soffan.

Husse tassade dit och vi gosade en stund. Ganska snart hittade han en fästing, och en till, och en till…

Då bar han in mig i sängen och satte sig på knä bredvid med fästingbortagaren i högsta hugg. Och hör och jama, hans känsliga fingertoppar hittade hela 7 (!!) stycken fästingar!

De är inte stora, men som jamat… husse missar ingen!

Och som ni ser blev jag direkt befriad från denna ytterst obekväma tingest till halsband. Tack husse!!

Efter genomgången belönades jag med både mjukmat och sticks.

Måns kom hem, så han fick givetvis sticks också. :-)

Så idag ska husse till affären och reklamera halsband nummer 2. Och köpa hem en Shoobricka, med ett nytt halsband som inte är livsfarlig. :-)

Nu kanske några undrar vad det är för fel på Frontline. Vi kan bara jama som så att vi redan givit upp det, för det fungerade inte heller till belåtenhet.

Här kan du dela om du vill.