mars 31

Vilken fredag! [ryser]

Dui & Deco har sitt fredagsmys varje fredag. Här har vi det ibland, men definitivt inte igår! Dagen började med att husse tassade ut och såg resterna av mususlingen som vi jamade om igår.

Han skrattade gott och undrade om mususlingen trodde att den var en struts.

Men det var liksom den halva som var kvar. (husse har inte ställt den upp, den stod så.)

När jag såg husse tassa dit, blev jag sugen på ett skrovmål. :-)

Senare under kvällen hörde husse plötsligt den dumma skällisen skälla som jamars från kohagen. Och eftersom han fortsatte skälla länge och ingen av oss båda var hemma, tog han blixtsaken och tassade ut en sväng.

Där under ett träd stod skällisen och visade tänderna.

Och några meter upp i trädet, satt den en alldeles ovanligt söt liten krabat. :-)

Jajamensan, det var Måns som hade blivit uppjagad.

Husse jagade iväg skällisen samtidigt som skällisens husse kom promenerades en bit bort.

Denna gången var husse snäll och pikade mer än skällde. Måns påbörjade nedklättringen utan problem.

Och till sist var han nere igen.

Husse tassade hemåt och Måns kom hem en kvart senare…

MEN om ni nu trodde att detta var allt som hände bedrar ni er!

Husse och jag hade gått och lagt oss, gosat klart och släckt lampan när vi plötsligt hörde detta ljud.

Gissa om husse och jag flög upp ur sängen på samma gång! Husse tog ficklampan och vi tassade ut snabbare än snabbt. För ljudet var alldeles bredvid!

När vi kom ut mötte vi Måns och han hade nog inte bråkat med ljudet. För svansen var inte uppuffad alls.

Ljudet ja… det var en grävling.

Här kan du dela om du vill.
mars 30

Den längsta jakten

… Eller ”Mususlingen som kunde flyga!”

Att vi tassar in med mususlingar är ingen ovanlighet. Och oftast blir processen hyfsat kort, dvs en halvtimmes lek eller så. Men den mususling jag tog in i förrgår kväll visade sig vara en smart en!

Först hade en oförskämdheten att gömma sig bakom ett skåp vid matskålarna. Givetvis lade jag mig tillrätta och väntade.

Jag tappade intresset till sist och tassade vidare.

När husse vaknade igår blev han lätt förvånad (för att uttrycka sig milt) då han upptäckte Måns PÅ jackorna. Måns jamade att mususlingen var därinne någonstans.

När husse under eftermiddagen kom hem ifrån jobbet tog Måns upp jakten igen. För vi hörde ju rackaren därinne.

Husse tog sin gröna jacka och tassade till hygget en sväng. Men han kontrollerade fickorna försiktigt. För han var inte alls sugen att greppa en mususling.

Men när han kom hem igen tyckte han att det var dags att hjälpa oss. Så han slängde jacka efter jacka på hallgolvet efter att ha skakat dem lite.

Som den blodtörstande katt som Måns är, tog han genast upp jakten. ”Inte i denna jackan” jamade han.

Här under någonstans…

Husse lyfte bort en jacka, men Måns jamade att ta bort en till.

NU börjar det likna något sa han. Här inne är den.

Husse som inte har samma tålamod som oss, satte sig vid datorn en stund. Men plötsligt hörde han att Måns jakt givit resultat!

Och han kan nu förstå hur mususlingen hamnade i jackan. För han hade aldrig sett en mususling hoppa så som denna. 2-3 dm rakt upp i luften med jämna mellanrum. Måns visade stolt upp sitt byte och tackade för hjälpen.

Men eftersom han ville leka mera, släppte han den igen.

För en stund försvann den ur Måns fokus. Och mususlingen tryckte och bad till högre makter.

Men det hjälpte föga…

Husse som nu hade fått nog av Måns och mususlingen, jamade till Måns att de fick tassa ut. Måns försökte tassa in en gång, men blev utkörd igen.

Så ungefär 24 timmar efter det att jag tassade in med mususlingen, tassade Måns ut med den. Alla jamar ett vi ska döda mususlingar snabbt. Men om de gömmer sig i husses jackor är det inte så lätt! ;-)

 

 

 

 

Här kan du dela om du vill.
mars 29

Ombytta roller

Att Måns brukar tassa ute när det är storm och regn är inget ovanligt. Men igår eftermiddag så öppnade himlen sig och redan när det första dropparna kom tassade Måns in i värmen.

Där låg han och njöt av livet…

Både Måns och husse trodde att jag snart skulle tassa in. Men jag skulle bara patrullera klart först. Så efter 45 minuter såg de en svart prick i luckan.

Då var jag blöt ända in i skinnet så husse tog fram en handduk för att  torka mig. Det tyckte jag var jätteskönt, så jag kurrade för fulla muggar.

Jag la mig på sidan och vilade lite, och även Måns hjälpte till att torka mig lite.

Ser nästan ut som om jag är på väg till Skaparkatten på den här bilden. Men jag kan jama att han får vänta i många år till. :-)

Till sist ville jag inte ligga under utan på handduken, så en liggande piruett senare var det klart.

Här kan du dela om du vill.
mars 28

Färskt vatten

Som ni vet surplar vi i oss massvis med vatten. Fortfarande ligger vi konstant på 2 till 2 1/2 liter per vecka. Av dessa dricker vi 2 liter ur fontänen och en halvliter ur en skål som vi har i vardagsrummet. Sedan tillkommer så här års en slurp ur Stora vattnet med. :-)

MEN det är skillnad på vatten och vatten. Vilket Måns med all tydlighet visade härom dagen. Husse som skulle fylla på fontänen hämtade sitt litermått och började hälla…

Då tassade Måns fram och tryckte in hela nosen och ville bara ha av det nya vattnet. Det var kallare och godare jamade han.

Husse som tyckte det såg roligt ut ställde ner litermåttet och hämtade blixtsaken.

Och där stod Måns och drack för fulla muggar ur litermåttet. *fniss*

Han jamade sig så varm för det vattnet att jag ska prova nästa gång.

Här kan du dela om du vill.
mars 27

Nöden har ingen lag

Det kan gälla vad som helst. Tex när det bara finns en dentis kvar fast vi är två katter. Då gäller det att vara snabb. Eller som det var när vi just flyttat hit och var innekatter. Då hade en av husses vänner stängt dörren till lådan. Ja, då får man skita i hallen! Vad jam skulle man göra??

Denna gången gäller det goskontot!

Detta utspelade sig under förra veckan. Husse var borta och goskontot var helt tomt! Måns är inte lika duktig på att klappa, även om jag gillar hans sällskap. Då fick jag syn på grannskällisarnas matte…

Funderade ett tag, sedan jamade jag högt och ljudligt att jag minsann ville bli gosad med. Tassade fram och strök mig utmed hennes ben. Jama om hon blev förvånad! *fniss*

Men hon var snäll och klappade mig, så goskontot blev påfyllt så jag i alla fall klarade mig tills husse kom hem. :-)

Detta var första gången jag gjort så, men är goskontot tomt, så är det!!

Igår morse var i alla fall husse hemma. Och när han satt framför datorn, hoppade jag upp i hans famn och vi gosade länge!

Solen värmde oss, och det var nästan att husse kurrade med.

Avslutningsvis ska vi tacka Måns som höll i kameran.

Här kan du dela om du vill.
mars 26

Mötet

Hej alla! Idag är det Måns som tassar. Jag tänkte berätta om min dag igår. När husse vaknade till liv sov jag redan vid hans sida. Och eftersom nattens patrullering hade varit jobbig sov jag vidare i sängen. Rörde mig inte ur fläcken under hela dagen, men när solen nästan gått ner vaknade jag till liv.

Husse skulle just då tassa iväg med soporna, och tog med sig blixtsaken och förevigade Stora vattnet i kvällssolen.

Där pratade han med grannskällisens husse, som med skällisen satte sig i båten och rodde iväg.

Husse tassade hemåt och nu hade jag tassat ut, så jag mötte honom nere vid våran brygga. Passade på att dricka lite vatten.

När jag inte var törstig mer, njöt jag bara av den sköna kvällen.

Medans jag satt där kom skällisens husse tillbaka i båten. Och skällisen själv tassade hemåt på landbacken. Och det var NU det hände. Stora vattnet bakom mig, och en skällis framför mig!

Skällisen var faktiskt ganska lugn, men husse gick emellan och sa åt skällisen att tassa hemåt, samtidigt som skällisens husse gjorde detsamma från båten. Och som den skällis han är, så lydde han. Men för att vara på den säkra sidan spanade jag ordentligt…

Svansen hade jag burrat upp till trippel storlek.

När jag till 100% visste att han var borta kunde jag lugna ner mig igen. :-)

Husse bjöd på ett par dentisar han hittade i fickan, och livet lekte igen!

Nopsbuff från eder Måns

 

Här kan du dela om du vill.
mars 25

Riktiga paddor i skogen

Vi vet att vissa av er ”dödar” mususlingar och andra saker på er matte eller husses padda. (iPad) Nu har vår husse ingen sådan mojäng så vi får helt enkelt ta vad som finns till hands. Till exempel riktiga paddor.

Detta utspelade sig i går morse. Husse hade just vaknat och tassat ut för att dricka kaffe och ta en stinkis. Själv satt jag bredvid och njöd av solen tills jag hörde något i slänten.

Men snabba bestämda steg tassade jag dit, och påbörjade min jakt. Husse stod frågande vad det var jag försökte döda. För en SÅ högljudd mususling hade han aldrig hört.

Men nu var det ingen mususling, utan en padda, som gjorde sitt yttersta att ta sig till Stora vattnet. Men när han var en halvmeter ifrån vattnet tassade jag i på allvar och gick upp till huset och visade upp den för husse.

Här undrade husse var mina öron tog vägen. Men de kom strax tillbaka. :-)

Avlutningsvis en bild på bara paddan.

Så det är skillnad på paddor och paddor. :-)

Nosbuff

Här kan du dela om du vill.
Category: Jakt, Max | 19 Comments »
mars 24

Originalmatte gör det igen

Det var länge sedan vi tassade om Originalmatte. Denna 2bening som vikt sitt liv åt att rädda katter som inte har något hem. Bland annat var det hennes förtjänst att vi kom till husse, och inte fortfarande tassade omkring i Linköping.

För er som missat det så är det som så att hon nu tagit sig an koloni nummer 2. Dessa missar befinner sig nu i Arkösund och Originalmatte har med hjälp av en annan 2bening börjat fånga in katterna där.

Här är ett par av dem.

Och så den här lille Copycaten. ;-)

Originalmatte behöver nu hjälp med bland annat läkehem, på hennes bloggsida kan du läsa mer om vad hon gjort och hur du kommer i kontakt med henne.

Vill du hjälpa henne ekonomiskt finns det förutom att sätta in pengar på hennes konto två andra sätt.

Wikkis tasseri som pågår till och med den 25e. Där du kan vinna bland annat vårat gamla skinn.

Sedan kan du köpa en lott på Hittekatter i fokus för 100 kr, där du har möjligheten att vinna en iPad 2.

De har haft en annons på blocket med som du kan titta på HÄR.

Har du aldrig blivit infångad och undrar hur det går till kan du se det i denna video som är från just Arkösund.

Avslutningsvis vill vi tacka Originalmatte för all tid och kärlek hon lägger ner på oss katter. Vi (Max & Måns) finner inte rätta jamen för att tacka nog och hur imponerade vi är att du tagit dig an en koloni till.

Husse har en annan åsikt, men honom skiter vi i. ;-) 

Här kan du dela om du vill.
mars 23

Kameleonten Måns

Ok inte som en riktig kameleont. För då skulle Måns bli blå när han låg i sängen, eller röd när han låg på pläden eller tom en grön Måns när han tassade ut på gräsmattan.

Men ibland när solen ligger på blir hans svarta päls brun. *fniss*

Husse har aldrig sett samma fenomen på mig, så mitt svarta är svart och inget annat.

Här kan du dela om du vill.
mars 22

Promenad med husse – The Movie

Att vi ibland tar med husse på en promenad är ingen nyhet, det var vi jamat om många gånger. Men denna gången lät han blixtsaken vara hemma och han filmade allt med mobilen.

Vi visste att Måns var i kohagen någonstans så vi tassade dit, plus att husse dagen innan glömt sitt mobilfodral i hagen.

Filmen är ca en kvart lång, så bunkra med dentisar och annat snacks. ;-)

Det blåste mycket denna dag, så tyvärr är det en del ”blåsljud”.

Vi rekommenderar att ni ser filmen i fullskärm, då vi ibland är långt borta och kan vara svåra att se.

Välkomna att följa med oss på vår promenad…

Här kan du dela om du vill.