februari 29

Glitter > Gnister

Äntligen börjar Stora vattnet ändra sig. I ett par månader har det gnistrat om det när solen legat på. Men nu äntligen börjar den att glittra igen! För erkänn, visst är glitter MYCKET bättre än gnister? Se här…

Gnister

Glitter

I går eftermiddag och kväll var vi ute en hel del på patrullering och njöt av vårens värme. Ibland stannade vi upp och kisade mot glittret.

Fixade till pälsen också. För grannbruden är ute och spanar ibland med.

Än så länge är det is kvar vid Stora vattnets kanter. Men snart, snart kan vi tassa dit och dricka vatten med. Ska bli så gott! :-)

Här kan du dela om du vill.
februari 28

Smygande patrullering

Igår tassade Måns ut och skulle patrullera. Men både husse och jag skrattade lite åt honom. :-) För det verkar som om han är lite harig, eller rädd. Om han hade haft en fjäderkotlett i sikte hade vi förstått hans smygande. Men nu tassade han iväg med de kortaste benen som han haft någonsin. Första dygnet hos husse undanräknat.

Vare sig husse eller jag vet vad han spanade efter.

Måns själv förklarar det hela med att han bara vill vara försiktig. Syns man inte finns man inte jamar han. Och ska jag vara ärlig smyger jag med ibland. Men det såg lite festligt ut.

Här kan du dela om du vill.
februari 27

Omstoppad

Hej alla, Måns som tassar idag. :-)

Eftersom tom jag gärna tassar ut om nätterna nu, blir det att vila mycket på dagarna. Och som ni vet ligger jag (och även Max) gärna i husses obäddade säng. Bättre kan det nog inte bli.

Men igår tyckte jag att det var lite kallt där jag låg.

Så jag jamade till husse -”Omstoppning tack!” Givetvis lydde han och det blev mycket bättre när han var klar. Där låg jag i nästan sju timmar. hehe

Jag ska faktiskt erkänna en sak. I natt var jag inne och sov hos husse. Termometern dalade ända ner till minus 10 grader, och då får Max sköta patrulleringen!

Ang Max ja, han hade en mycket lyckad jaktdag igår. Först kom han på morgonen in med en mususling som vi lekte med i nästan en timme. Då blev tom husse blödig och tyckte att vi skulle göra processen kortare. Kan bero på att musen pep som en galning.

Senare på kvällen fångade han en till. Men den åt han upp utomhus.

Här kan du dela om du vill.
februari 26

Räven raskar över isen

Yepp, så var det i går kväll. För andra gången kom de två rävarna förbi, denna gången precis nedanför huset på Stora vattnet. Förra gången var det bara husse som såg dem, men denna gången var vi ute och hade kontroll över deras tassande.

Tillsammans är vi starka tänkte vi och satte oss tätt, tätt intill varandra medans vi tittade och lyssnade på dem.

Lyssna ja. Vet ni att de skäller nästan som skällisar när de pratar med varandra. Den ena räven låg några hundra meter framför den andra. Och de ropade och svarade hela tiden.

Husse tyckte att vi var jamarsöta där vi satt på berget. Bäst för honom att han egentligen menade jamartuffa! *fnys*

Här kan du dela om du vill.
februari 25

Sover bland grenarna?

Husses fantasi skenar iväg lite ibland. Och framför allt i naturen lyckas han se katter överallt. Som nu på morgonen när han tittade ut genom fönstret när han satte sig vid datorn. 20 meter från huset trodde han att jag eller en annan katt lagt sig att sova bland grenarna.

Han tyckte att han såg mina framben … Fast egentligen visste han att det var omöjligt, för om jag inte smitit ut och lagt mig sista minuterna, låg ju jag och Måns i sängen. Trötta som jamars efter en natts patrullering.

Vad var det då som husse såg? Jo, en förkolnad trädbit med lite vitt på. *fniss*

Här kan du dela om du vill.
februari 24

Vårtecken?

Ja det är nog som så att våren är här. För Måns fortsätter att bryta vinterns vanor. För andra natten på raken fick husse sova ensam, och i går kväll kom Måns in med en mususling. Husse var måttligt road när de tassade in i sovrummet, men vad jam! *fniss*

Och i morse när husse skulle till jobbet, var Måns ute på patrull. Och DET har inte hänt på mycket länge. Men husse tycker att det är bra, för han vill att vi ska vara ute och motionera. :-)

Här kommer en film som husse tog i höstas, men inte visat förut. Jama om att vissa mususlingar är smarta! Den här vet precis vart den ska tassa!

Här kan du dela om du vill.
februari 23

Måns är inte klok!

… säger husse.

Men det viktigaste först! ALLT vitt är borta! Det tog bara en natt. Och det var kanske därför som Måns chockade husse i går kväll. Måns som i princip varit innekatt i ett par månader valde att ta en tretimmars patrull i går kväll.

Plus fem grader, regnet stog som spön i backen och Herr Storm var på besök. Då tyckte Måns att det var dags att se över området. Självklart var jag ute, men att Måns tassade ut chockade både mig och husse.

Men å andra sidan är det tydligen i regn och rusk som Måns trivs, vi minns alla när Herr Åskar var på besök i Juli. Vem var borta ett dygn då? Jo, Måns.

Idag har det slutat regna fast det blåser lite. Kan nog bli en patrull i kväll med jamar Måns i solskenet.

Ska också jama att Måns har gått upp ett par hekto igen. Så kanske husses bryska avmaskning har gjort nytta. :-)

Här kan du dela om du vill.
Category: Måns, Regn | 6 Comments »
februari 22

Max eller Måns?

På förekommen anledning måste vi ta upp det igen. Att husse kallar oss för Maxmåns eller Månsmax är vi vana vid. Han har rätt ca 99% av fallen. Men när 2 av varandra oberoende Facebookvänner tassade fel inom 10 minuter härom dagen kände jag att jag måste reda ut våra namn igen. :-)

Egentligen är det ganska enkelt, för det är jag har som ett X över hela nosen. Mao är det jag som är MAX! Titta här…

Och om jag inte hade haft ett X över nosen hade jag ju sett ut så här.

Och så ser jag ju inte ut! Med andra ord är katten med ett streck ovanför nosen Måns. :-)

Angående Måns så gjorde han något som han inte gjort förut inatt. Han sov nämnligen vid husses fötter. Men husse låg ju inte still, så Måns satte en klo i en av husses tår så det gjorde jamaront! *fniss*

Sedan låg husse still igen… :-)

Här kan du dela om du vill.
Category: Namn | 8 Comments »
februari 21

Utschasade!

När husse åkte hem ifrån jobbet idag visade brummisen plus 8 grader. Och termometern hemma visade 14 när solen låg på. Därför tyckte han att vi var ena slashasar eftersom han hittade oss sovandes i sängen när han kom hem. Lätt för honom att jama som sov hela natten!

I alla fall öppande han skjutdörren till max, och tyckte minsann att vi kunde röra på fläsket. (Prata om dig själv jamar vi bara!) ;-)

Jama vad man vill men det var jamars skönt ute!

Tassade fram till kanten på bergknallen och spanade…

Solen värmde pälsen perfekt!

Måns tvekade in i det sista. Men även han gick ut en sväng till sist.

Slutligen ska vi bara jama om en sak som hände igår. Vet inte vad som for i mig när husse skulle gosa med mig. För en sak gör man inte på mig, och det är att klappa mig på magen.

Nu föll det sig som så att jag lät husse klappa mig på magen flera minuter, inte en utan 2 (!!) gånger igår. Snacka om formsvacka! Husse VET att han får klorna i armen och att bakbenen kaninkickar om han försöker. Men som jamat, inte igår.

Här kan du dela om du vill.
februari 20

Måns och husse kramar möss

Livet har tassat vidare fast datorn har varit under installation under helgen. Så vi tänkte tassa ifatt, för chansen att det inte skulle hända något alls närmaste 24 timmarna tror vi är obefintlig. :-)

- Igår morse gjorde jag något som jag aldrig gjort förut. Husse skulle tassa till jobbet och stod och borstade tänderna. Och när hans mun var helt fylld med skum passade jag på att hoppa upp och lägga mig i handfatet. *fniss* ”Gosa med mig” jamade jag, men husse sprang ut i köket för att spotta ut. Man får väl vara tacksam att han inte spottade vitt på mig!

 – Måns har ypperlig koll på grannarna, fast han knappt är ute nu för tiden. Men kan se vilken katt som spenderat natten på patrull.

Givetvis den katt som sover… Detta är det som Måns spanar på. Grannens hus.

Inget undgår dessa skarpa ögon.

Sedan var det om att både husse och Måns kramar möss. Om vi börjar med Måns så har han sista dagarna sovit på platsen näst högst upp i klätterträdet. Och där hänger det ner en mus. Resåret är slitet efter det att husse försökte döda den med snabeldraken för en tid sedan.

Det är knappt den syns, men den är där. Degen efter syntes den definitivt. Egentligen vet jag inte hur den satt fast, men det gjorde den.

Kanske Måns tycker det är tryggt att ha den där. *fniss*

Sedan var det husses kram. Det var i lördags kväll som han skulle tända i brasan. Som vanligt gick han då och hämtade en famn med ved. Själva har vi nu lärt oss att ta skydd bakom borden. För en vedklabb vill man inte ha på svansen.

Husse staplade in veden och när han var klar såg han det. Där på golvet låg en tillplattad mususling. Mao hade den varit i famnen när han bar fram veden. :-)

Husse slängde ut den. Men jag kände den goda doften och tassade fram och luktade lite. Och jag kände igen doften, den kom från en mususling jag fångade för en månad sedan.

 

Här kan du dela om du vill.