januari 31

Vi är tillbaka!!

Efter åtta dagar utan dator är den hel och tillbaka. Äntligen kan vi fd. skyggisar sprida lite ljus i tillvaron för de som aktivt hjälper oss katter. Det är därför vi bloggar egentligen. :-)

Men det viktigaste först. Hur mår vi nu då efter 8 dagar i isoleringen?

  • 2 svansar – check!
  • 4 öron – check!
  • 4 ögon – check!
  • 8 tassar – check!
  • Inga sår eller nya skavanker – check!
  • Kurrar fortfarande ofta – check!
  • 1 styck husse – check!

Vi mår faktiskt prima! :-)

Nu funderade vi på om vi skulle blogga ifatt idag, eller ta lite pö om pö. Men vad jam, vi kör ”all in”, och jamar om det mesta som har hänt under gångna veckan.

Givetvis har vi och framför allt jag jagat mususlingar. En dag skickade husse ut samma mususling inte mindre än 3 gånger! Jamars vad han är envis. Musen smet som de brukar in under spisen.  Så ja fick vakta.

Med husses hjälp fick jag tag på den igen.

När husse skickat ut den fick man tassa efter. *mutter*

Som ni ser har vi en massa vitt nu. Men det gör mig ingenting. Själv har jag varit ute hela nätterna, oavsett temperatur och patrullerat. Måns har mestadels varit inne, men chockade både husse och mig när han tassade ut 2 nätter på raken.

Detta har varit mer Måns stil. Ligga i soffan och slappa. Här hade ena örat kommit på sniskan, och det är inte ofta som det händer.

När Måns inte legat i soffan har han gärna legat på pläden framför brasan när husse har eldat. Själv kan jag tycka att det blir för varmt, så en nygammal favoritplats har gjort comeback. Dvs i tvättstället på toan. :-)

Inte för att skryta. Men det ÄR som så att min päls är typ dubbelt så tjock som Måns. Vilket gjorde att när husse kom hem häromdagen, rullade jag runt i snön och kurrade. :-)

Här kan man se min tjocka, tjocka päls.

Husse var på hygget härom dagen och där såg han massvis med spår, och fick fotografera ett rådjur.

Bland spåren kunde ses bland annat…

Älg

Räv (tror vi)

Och något annat.

Men vår viktigaste uppgift under veckan och kanske någon vecka framöver är att spinnheala husse! Bitvis behöver han massor.  Han tog nämligen bort en visdomstand i tisdags. Var inga problem alls, men efter 4 dagar började det värka som jamars.

Så både igår och idag har husse tassat till sin tandstickis för konsultation. Dagens besök slutade med att han ska äta antibiotikatt och en massa verktabletter närmaste tiden.

Så nu ska vi blåsa honom på nosen och tvinga i honom tabletter. För han gillar det inte alls. Men han måste så han klarar av att arbeta. För arbetet kan han inte smita ifrån.

En annan sak som varit bra med att datorn var trasig var att vi har gosat hur mycket som helst i soffan! :-) För så mycket som han tittat på tvn sista veckan tror vi aldrig att han gjort.

Kul att se er alla igen! Nosbuffar från oss! :-)

Felet på datorn? Grafikkortet och nästan nätagget hade givit upp. Mestadels på grund av 6 års lagring av damm. :-) Inga kort eller information gick förlorat!

Här kan du dela om du vill.
januari 23

Ur funktion

Husses dator vill inte starta längre.
Han misstänker att hårddisken bråkar, för det låter lite obra.
Vi fick låna hans mobil för att tassa ner detta.
Så bloggen tar tillfällig time-out.

Här kan du dela om du vill.
januari 21

Uppåt väggarna!

Igår morse var jag arg, mycket arg! Inget flöt på som jag ville, motarbetad av både husse och skällisar. Man kan jama att ingenting var som det brukar…

Jag hade varit ute på en lång patrullering och hade efter mycket ansträngning lyckats fånga en fjäderkotlett. Stolt och glad tassade jag hemmåt för att visa upp bytet för husse.

Det var bara ett problem… Husse såg när jag var på ingång, och när jag skulle in genom luckan gick det inte. :-( För på andra sidan luckan var det en fårskinnstoffla storlek 42 i vägen. Jama om att jag blev arg!

När jag försökt ett par gånger gav jag upp och tassade runt knuten och lekte med bytet.

 Som ni ser stod husse brevid med blixtsaken, men in fick jag inte komma.

Och det var nu som nästa katastrof hände. Plötsligt öppnade sig dörren till grannhuset och den stora skällisen fick syn på mig direkt och gick till attack. Skällisens husse skrek vad han kunde på sin hund.

Men vi var redan då uppe på Sigges Område…

Till sist lydde skällisen och sprang till sin husse.

Sista jamet fick i alla fall jag denna morgon. För nu var husse inte beredd. Och jag tog den nu döda fjäderkotletten och la i hallen. *fniss*

Här kan du dela om du vill.
januari 20

Bästa sovplasten

Måns har sin Ultimata sovplats på pläden framför brasan. Men jag med min tjocka päls tycker att det blir för varmt där. Jag föredrar hellre husses mage när han ligger i soffan.

Och det har vi nu gjort en tecknad film om…

Här kan du dela om du vill.
Category: Film, Max, Sova | 9 Comments »
januari 19

Närbild Max

Nä, jag klarade mig inte. Igår när jag tassade upp i klätterträdet kom husse smygandes med Blixtsaken. Så nu är det min tur att se stjärnor och planeter ett par dagar. :-(

Jag gjorde grimager så att husse skulle ge sig, men det hjälpte inte.

Gav upp och poserade så han slutade så snart som möjligt.

Till sist fick jag nog och lade mig ner.

Här kan du dela om du vill.
januari 18

Den ultimata sovplatsen…

… trodde husse att han skapat åt mig (Måns) härom kvällen. Han hade tänt en brasa och värmen spred sig underbart i huset. Det knastrade sövande med. Som grädde på moset(mums) lade han fårskinnet på golvet med. Bättre än så trodde inte husse att det kunde bli.

Men fast vi har haft skinnet en längre tid tycker jag inte om det. Och Max ligger ogärna på det med. Vilket resulterade i följande bild där jag njuter av värmen, bredvid skinnet.

Länge fick skinnet ligga på plats, men jag tyckte mest det var i vägen.

Till slut förstod husse piken och tog en av våra plädar och la på samma plats, och DÅ kan jag jama med om att det var den Ultimata sovplatsen. Där låg jag i många timmar.

Bättre än så kan nog inte husse ordna det. Synd bara att Max kom in och störde min skönhetssömn med jämna mellanrum.

Den där brasan inte alltid är tänd. Mycket sällan faktiskt. :-(

Här kan du dela om du vill.
januari 17

Närbild Måns

Det är en sak när husse blixtrar på oss från håll. Men stackars Måns fick härom dagen blixtsaken uppkörd rakt i nosen, där han satt och spanade från toppen av klätterträdet.

Inte en gång utan många gånger blixtrades det. Husse jamar att det snart är min tur med! Kan lugnt jama att jag inte längtar dit, utan tassar förmodligen ut då. :-)

Här är i alla fall resultatet av husses blixtrande…

 

Här kan du dela om du vill.
januari 16

Gosebubbarna

Hej alla, det är husse som har kidnappat bloggen idag. Max och Måns ligger och sover och då tänkte jag visa ett par bilder jag tog igår. *fniss* De kommer säkert bli väldigt arga på mig. Men de klurar säkert ut en lömsk hämnd. :-)

Det är som så att de är VÄLDIGT måna om sitt rykte. Att vara tuffa, starka och modiga. De vill inte gärna visa sina gosigare sidor, och elak som jag är så tänkte jag visa hur det såg ur här hemma igår, när två välkända missar låg i min säng.

Tass mot tass och nos mot nos. :-)

Det är mina gosebubbar det!

Här kan du dela om du vill.
januari 15

Tålamod

Denna lilla historia starta egentligen i fredags då Måns tog in en mususling. Den var smart och lyckades länge hålla sig utom tasshåll från Måns. Medans han jagade den kom jag in från patrullen, morrade djupt och tog mususlingen helt enkelt.

Jag tassade ut i hallen då husse distraherade mig och den försvann in under spisen.

När husse vaknade i går morse satt Måns framför spisen och vaktade. Senare under kvällen satt husse och tittade på tvn länge, och trodde att jag var ute på patrull.

Så han blev förvånad att se mig ligga på golvet i köket. För där hade jag legat ett par timmar när husse tassade dit.

Lite senare tog Måns över vakten, och som ni kan se har husses påse med påsar flyttat på sig. Det var Måns som gjorde ett försök att trycka sig in.

Tyvärr sitter spisen fast, så husse kan inte hjälpa oss att få fram den.

Men tålamod och tid har vi. Så tids nog…

Här kan du dela om du vill.
januari 14

Party med mynta!

Det var MYCKET länge sedan vi fick oss lite droger. Husse menar att det inte är bra för små missar, men vad vet han? Inte ett jam faktiskt.

Fast i går så hade han inhandlat oss ett par myntacigarrer. Och vi kan jama att de inte gick av för hackor. :-)

Måns sniffade på sin lite…

Sedan var han fast! tihi

Själv hade jag ärligt jamat ungefär samma tillvägagångssätt.

Kommer ni ihåg filmen vi gjorde om myntans effekter? Om inte kommer den här!

Här kan du dela om du vill.