december 31

Gott Nytt År!

Det blev ingen tredje kväll som jag mötte husse vid brummisen igår. Stjärnorna lyste upp den vindstilla mörka natten, och det var ett par minusgrader.

Med min otroligt tjocka päls bekommer kylan mig inte alls, så jag var på långpatrull. Så Måns fick husse för sig själv när husse kom in. Måns satt i hallen och väntade troget. :-)

Under natten har ett tunt, tunt skikt av is bildats på Stora vattnet, men än är den inte tjock nog att bära en fullvuxen katt. Kanske en liten fjäderkotlett. :-)

Vi har alla tre haft sovmorgon idag, och husse sov jamarlänge. Nästan lika länge som vi kan sova ibland. Han lär sig. ;-)

Avslutningsvis vill jag bara önska alla våra vänner ett

Gott Nytt År !!

 Så ses vi nästa år igen!

 

Här kan du dela om du vill.
december 30

Möblerar om

Hej alla, Måns här. :-)

Som vi alla vet så är det vi katter som bestämmer i våra hus. När de (2beningarna) ska ge oss mat, gosa med oss med mera. Ibland kan de få sin vilja fram, men det beror mest på att de ville samma sak som vi ville, just då! Inget annat.

Nu är det en sak som retat mig sista veckan. Och igår var jag tvungen att ta tag i det eftersom Max inte bryr sig om heminredning och stil och finess. Det kan tyckas vara en petitess, men för mig är det viktigt.

Vi pratar om vattenfontänens placering! Den har alltid stått på samma sätt, fast jag innan har flyttat på den, så har husse ställt tillbaka den. Husse envisas med att ställa den så här.

Men jag vill att den ska stå så här!

För mig är det mer en praktisk tanke än estetisk. Den är gjord att stå på golvet, och i vårt fall står den på ett trappsteg. Och sitter man rakt framifrån kommer man inte åt själva strålen.

Husse tror att det är dags att byta vatten när jag flyttar på den. Men så är det inte.

Här kan du dela om du vill.
december 29

Konstig dag

Undrar om det var luften eller stormarna dagarna innan som gjorde det. För igår var inte som alla andra dagar.

Det började med att husse INTE åkte till jobbet innan solen gått upp, för han skulle arbeta sent. Men han vaknade tidigt med en sällan skådad energi. Efter morgonkaffet började han fara omkring har inne och den stora diskhögen försvann.

Tvättmaskinen matades med kläder och han sprang runt här hemma och torkade bort våra vackra hårstrån vi strategiskt lagt ut på väl valda platser. Och till sist kom det vi befarade… även snabeldraken gjorde comeback. Husse muttra om att han borde använda den oftare, men vi tycker det är på tok för ofta i alla fall.

Givetvis hade vi inget val än att fly ut, då vi inte är lika modiga som Gustav. Och därute simmade det omkring en fjäderkotlett mod: XL

Allt är upp och ner tycker husse. Nästan nyår och ingen snö och en svan som flaxar i solen.

Till sist blev husse klar och lugnade ner sig lite innan han åkte till arbetet.

När han sent igår kom hem och var på väg mellan brummisen och huset såg jag honom.

”Jam, Jam, Jaaaaaammmm!!!”   skrek jag och husse stannade upp. Jag sprang fram till husse från min utsiktsplats vid Sigges hus. Och där i mörkret låg jag på rygg i gruset och fick mitt välkommen hem gos. :-) Efter en stund tassade vi in, och eftersom Måns var ute hade jag lite monopol på husse.

Och Måns var ute LÄNGE inatt. Inte förrän halv fyra tassade han in. Men då la han sig på husses kudde och somnade gott. Själv gjorde jag dem sällskap när jag tyckte att husse skulle tassa upp idag. Vi fick nästan plats alla tre på husses kudde. :-)

Men när husse väl var uppe, tassade jag iväg på nya äventyr…

Här kan du dela om du vill.
december 28

Kattdiskriminering!!

Gång på gång har vi sett det. Att 2beningarna i gemen tar skällisarnas parti.

Och nu börjar vi bli riktigt sura, och det är dags att sätta ner tassen ordentligt!

Vi börjar i den lokala nybyggda affären. Husse visade oss ett kort där man på ett mycket tvivelaktigt sätt ger skällisarna fördel på godisfronten!

Ser ni! Skällisarnas godis syns tydligt, och de har massvis att välja på. Medans vårat godis har hamnat bakom en jamars pelare! Givetvis borde det vara tvärt om!

Nästa exempel. En affär inne i den stora staden där Originalmatte bor. En jamarstor skylt med texten ”Kom ihåg hela familjen i jul”!

Vad då hela?? Vi ser bara en massa skällisar igen. Ingår inte vi i familjen längre?

Och avslutningsvis ett kort som tassat runt på Facebook sista dygnet. Det är en Ica Maxi uppe i Ligan-land som i och för sig har en god tanke, de ska inte sälja smällare.

Men återigen, varför är inte tex Ligan med på bilden? Eller några andra missar?

Upp till kamp vänner mot denna otroligt medvetna skällispropaganda, som i det tysta trycker ner oss katter!

Vi ÄR en i famlijen!

Over and out!

Här kan du dela om du vill.
december 27

Som Skaparkatten skapat…

Nu brukar vi inte jama om vad husse är med om här i skogen, men detta är så fnissigt att vi bara måste! ;-) Husse håller inte riktigt med…

Herr och Fru Storm gjorde en stålande comeback i natt och vi var givetvis ute och patrullerade.

Husse som skulle upp jamartidigt (05:00) tassade upp straxt efter att klockan ringde. Själv var jag ute, men Måns var just då hemma och kollade till läget.

Husse tassade in i den där duschen, ni vet där 2beningar frivilligt blir blöta. Efter ett par minuter var husse klar och stängde av vattnet. Och just då….

P O F F !!!

Herr Stöm försvann, och där stod husse som Skaparkatten skapat honom. Med vatten droppandes överallt och han såg ingenting. *fnissjam* !!!  För hos oss finns närmaste gatljus en massa kilometer bort, så vi pratar jamarmörkt. Om man inte är katt förstås. :-)

(Husse jamar att det var som hämtat ut en Hitchcock film.)

Likt en blind höna famlade han efter en handduk, och stod där i mörkret och torkade sig. Vi tycker givetvis att det bara är att skaka av sig, med det tyckte inte han.

Nu muttrade husse lite på sig själv, för ficklampan var fortfarande i brummisen. Men något slags ljus var han ju tvungen att uppbringa… Då kom han på sina värmeljuse som stod kvar vid monstret.

Så han famlade iväg i mörkret, hittade en tändare och tände alla ljusen.

Tassade tillbaka till badrummet och fixade det sista i värmeljusens sken.

Till sist tassade han in med ljusen i sovrummet och hittade sina arbetskläder.

Samtidigt som han tackade sin lyckliga stjärna att ingen såg honom. :-)

Här kan du dela om du vill.
Category: Husse | 23 Comments »
december 26

Vilken natt!!

Igår kväll kom Herr Storm på besök igen, och denna gången hade han Fru Storm med sig också! Jamars vad det blåste. Luckan gick upp av sig själv hela tiden…

Men vi är ”dumtuffa” som husse jamar. För fast att morrisarna höll på att blåsa bort var vi ute på patrull. Vi kom in en sväng och sa godnatt med fem minuters mellanrum just när husse lagt sig vid 23 tiden.

Men han hade svårt att somna, för ibland skakade hela huset. Och konstiga ljud hördes med. Vad gick sönder nu? funderade han hela tiden.

Men till sist somnade han men vaknade av en KRAFTIGT ljud vid fyra tiden. Han tittade till på väckarklockan, men den var svart då Herr Ström hade försvunnit.

Men hjälp av en tändare (för givetvis var lampan i bilen) tassade han ut i hallen. Och i tändarens sken såg han Måns jaga en mususling. Pip pip pip… sa bytet som gjorde sitt bästa för att komma undan.

Husse gick och la sig igen och vaknade av mobilen klockan sju, då han skulle arbeta. I hallen låg beviset på att mususlingen inte hade klarat sig, men den var inte äten på. Herr Ström hade kommit tillbaka med, men Herr o Fru storm hade fortfarande krafter kvar.

Måns var hemma men jag själv var fortfarande på patrull. Husse undrade om jag hade fått en gren i knoppen, för på lilla vägen var det fullt med grenar som trillat ner.

MEN när husse kom hem, låg jag i sängen tillsammans med Måns och sov.

I hallen möttes husse av mususlingen, som nu var i två delar. Tydligen var den inte till belåtenhet, då någon av oss hade kräkts upp den direkt. Och lagt en prydlig hög bredvid.

Husse bjöd på sticks, men vi var inte sugna och det chockade husse så pass att han gick ut en sväng för att få friskluft. Givetvis tassade vi efter. Själv var jag mer sugen på lite gräs!

Som vanligt stod bror i dörren och tvekade… *fniss*

Men han vågade sig ut till sist. :-)

Nu ser Måns oförskämt fet ut på ovan bild. Men det ska jamas att han lagt på sig ett par hekto igen till husses belåtenhet. Men bilden ljuger… SÅ fet är han inte… titta här!

Husse gick runt husknuten och där fick han se en STOR gren som hade trillat ner inatt. Och han var glad (och vi med) att ingen misse hade fått den i knoppen!

Mao är allt sig likt här i skogen! ;-)

Här kan du dela om du vill.
december 25

3 tomma goskonton

Husse kom hem vid halv fem, och det var tre individer med mycket tomma goskonton som möttes i hallen. Vi gosade en liten stund, och husse försökte fjäska in sig med ett par sticks.

FÖR han var attans elak i går morse. När han skulle till jobbet hade jag just kommit in med en ny mus. Musen smet ut i hallen just som husse skulle åka, så där på Julaftonsmorgonen tassade husse OCH musen ut. Skulle det vara en julklapp? *mutter*

Husse var hemma en snabbis igår eftermiddag och bytte om. När han åkte tassade jag ut och satte mig vi husknuten och tittade efter husse.

Klart han skulle ha dåligt samvete om han skulle brumma iväg!

Vad han inte visste var alla er vänner som kom tassandes över senare.

Ni gjorde vår dag och det var jamars roligt. Tack att ni kom alla!

Ikväll ska vi gosa ifatt, och softa!

 

 

Här kan du dela om du vill.
december 23

God Jul alla vänner!

Det blir ett långt blogginlägg idag då vi har lite att tassa ifatt. :-)

Vi börjar igår kväll. Husse hade just släckt lampan och skulle sova, då han hör ”Ka-dong” och straxt efter hör han mig jama. Husse som inte fattar något svarar, fast det var ju inte med honom jag jamade.

Det var till musen som jag just släpat in och skulle leka med. Husse tände och då var vi i hallen. Han öppnade dörren så den kunde smita ut, men istället försvann den in under spisen. Husse var för trött att hjälpa, så han gick och lade sig i stället.

Husses telefon ringde jamartidigt i morse, så den sovmorgon han hade tänkt sig uteblev. När han vaknade satt Måns i hallen, och var fokuserad mot köket och framför allt spisen. Så förmodligen trycker den lilla gynnaren när än. *fniss*

På tal om jakt är det en fjäderkotlett mindre i skogen, då resterna ligger på bottenplattan av klätterträdet. Måns är starkt misstänkt för denna bedrift.

Angående Måns måste jag jama att han slappat till sig lite under veckan. Vid flera tillfällen har han legat inne och myst då jag patrullerat. Kolla här tex…

Jag ligger utanför, det är minus 3 grader, och jag ligger blixtstilla i en halvtimme.

Måns? Ja han ligger och myser i klätterträdet.

Vid nästa tillfälle var nästan Måns på g ut, men föll på målsnöret.

Jag är utomhus och vaktar.

Och Måns tvekar…

Igår slog jag förresten rekord i att ligga på husse. Han somnade i soffan, och jag somnade på honom. Så det nya rekordet lyder på ca två timmar!!

Nästan allt vitt är borta, då det är jamarvarmt idag.

Avslutningsvis ska vi bara jama om att husse kommer vara borta HELA dagen i morgon. Först ska han arbeta, och sedan till vänner. Och han räknar inte med att komma hem förrän på söndag. (Mao ingen bloggning i morgon)

Så alla ni missar som också blir övergivna är mycket välkomna hit. Mususlingar och fjäderkotletter finns i massor. :-)

God Jul alla vänner och så hörs vi igen på söndag!

Max & Måns

Här kan du dela om du vill.
december 22

Ka-dong Ka-dong

Rubriken antyder det ljud som husse tycker bäst om. :-)

När husse kom hem i går kväll, var vi inte hemma.

MEN ”Ka-dong…”Ka-dong” hördes innan han fått av sig jackan. Och som Nea helt korrekt gissade på FB så är det ljudet av två svart/vita missar som tassar in från patrullen för lite gos med husse! Och ljudet är givetvis från vår kattlucka. :-)

Husse säger att han börjar känna igen oss igen, då vi båda raskt tassade ut igen i det vita. Han är liksom inte van vid att vi är innekatter. *fniss*

Idag blev det inget ”Ka-dong Ka-dong”, för när husse parkerade brummisen och gick mot huset såg han Måns på Sigges Område, så husse och Måns gosade utomhus.

(Bilderna från förra vintern, vi har inte så här mycket vitt nu.)
Själv låg jag inne i sängen och tassade ut och mötte husse när han och Måns kom in.

Här kan du dela om du vill.
december 21

Dumma husse!

Först ska vi bara jama om vår nya header. (Bilden högst upp). Det finns de som tyckte den var lite otäck med oss i elden. Men vi kan lugna alla, vi mår bra!

Detta utspelade sig igår. Husse lullade omkring här inne och fixade och trixade lite. Och fast jag med all önskvärd tydlighet hade ”hintat” om att det var gosdags lugnade han inte ner sig.

Till sist surade jag till och tänkte ta till tricket ”väggen”, ni vet när man med sitt eget liv som insats ställer sig framför husses fötter. Sagt och gjort, men husse såg mig inte utan snubblade över mig! Vilket resulterade i ett andra kliv som jag trodde skulle gå igenom golvet. P A N G !! sa det.

Det panget fick både mig och Måns att ta till flykten! Vad mer skulle husse göra med oss?

Han försökte gottgöra det, men jag tassade ut. Och Måns gömde sig under soffan.

Senare åkte han iväg med brummisen, och när han 2 timmar senare kom hem, hade inte Måns glömt vad som hänt. Han var fortfarande reserverad.

Och NU kommer gårdagens värsta!!! Husse hade köpt godis till oss, MEN glömde det i brummisen. Tror ni att han hämtade det? NÄHÄ! Men vad jam… *suck*

Ingen dag utan bilder. Här är ett par på oss för en månad sedan när vi var på patrull.

Ikväll ska husse iväg igen. Och eftersom han envisas med att stänga av datorn kommer våra kommentarer hos er vara sparsamma. :-(

Här kan du dela om du vill.