oktober 31

Lugn dag

Idag har det inte hänt några större sensationer.

Natten som var retades jag lite med husse. För 3 gånger med en timmes mellanrum hoppade jag upp i sängen och nosbuffade. Inget konstigt med det, men alla 3 gångerna hade jag varit ute i regnet och var genomsur! tihi
Husse ville inte alls kela då, konstigt! ;-)

En sak som vi talat om innan är det faktum att vi blir mer och mer knäkatter. Förmodligen har vi sista veckorna slagit sitttningsrekord på löpande band. Framförallt Måns som nu dagligen hoppar upp och lägger sig i husses knä. Men han är lättdistraherad, helst ska det inte klappas för mycket och framförallt får inte husse röra på sig.
Så om husse sitter stilla han Måns ligga där länge. :-)
Själv går jag om det inte klappas! haha

Jag själv har nu för tiden inga problem med att bli upplyft, husse kan ta tag i mig när jag ligger på golvet och lyfta upp mig! Han muttrar ibland om att Måns vet hur baktassarna ska vara, så husse hjälper mig med den detaljen.

Avslutningsvis en bild på en solandes Måns från i somras.

Här kan du dela om du vill.
oktober 30

På jakt med Max

Idag har husse varit hemma och började dagen med att ta bort alla fina löv som låg på gräsmattan. Han tyckte att vi kunde fälla ut klorna och hjälpa till, men vi hade det så skönt inne i sängen så vi vaknade inte förrän han var klar.
Ohh så synd. ;-)
När jag kom ut stod husse där så jag gick fram till honom och rullade runt i det ”nya” gräset. Ohh vad skönt det var!

Efter det la jag mig i det långa gräset och lade upp planerna för dagens jakt. Jag blundade och visualiserade hur jag fångade musen!

Sedan bar det av till mitt favoritjaktställe! Först satte jag mig stilla länge, länge för att lyssna in omgivningen.

Hmm, var det inte något där?!

Sedan gick allt snabbt, tom så snabbt att husse inte hade en chans att ta några anfallskort. Gräset var så högt att jag inte syntes! Givetvis var jakten lyckad, så jag gick upp till grannens hus för att leka lite med fångsten!

Men det var en listig liten mus jag fångat! För han smet in bland växterna. Givetvis hittade jag honom snabbt.

Sedan sprang musen mot huset och det värsta tänkbara var på gång att hända! Inte under trappen!!

Jo visst smet den in, jamars också!

Inte här heller, vart är du??

DÄR är du! Kom fram och slåss som en katt!

Det gjorde den inte! Fegis!

Här kan du dela om du vill.
oktober 30

Fem månader

Idag är det fem månader sedan vi bestämde att vi skulle flytta in till våran husse.
Det har givetvis firats med både räkor och skinka ikväll. *mums*

Dessa fem månader har satt sina spår på husse, vi har drillat honom väl. Och oftast gör han som han blir tillsagd.
Mat kommer när vi jamar om det, godis oftast inte alltid, men framför allt gos, och gos i mängder när vi vill.

Vi har även båda förstått att knät är bra att ligga i, då blir man kliad under hakan och bakom öronen. Men som sagt, nackdelen är att det bara får plats en åt gången. Framför allt när husse tassar på tangenterna så tycker vi om att ta en knäsittning. Och då är det först på plats som gäller!

En annan sak som skiljer sig mot när vi flyttade in är att husse nu alltid tittar om vi haltar när han kommer hem. Och så trycker han lite konstigt på tassarna för att testa. Han tycker att de är lite stora ibland, men det beror ju på att vi har ett stort Område att tassa runt, så vi är helt enkelt vältränade! :-)

Sedan var han oförskämd härom kvällen!
Ni vet när Måns trodde han var smart som låg i sängen när det var dags. Själv väntade jag då i hallen tills husse gick in i sovrummet. Då satte jag mig på golvet vid sängen och väntade på att husse skulle lägga sig som han brukar.
Och till att sluta av med tog han sin framtass och slog i sängen ett par gånger, och det RÅKADE sammanfalla med att jag hade bestämt mig för att hoppa upp. I vilket fall kallade husse mig för en skällis för jag gjorde så.

Fyjamars säger jag bara!

Husse tyckte jag var lite elak både igår morse och idag.
Eftersom jag är ute om nätterna och vet när husse ska till jobbet brukar jag komma in ca fem minuter innan han måste åka. Och då är jag lika gosig som när han kommer hem. Då tycker husse det är tungt som attan att åka iväg. Men det kan han ha!

På tal om gos!
I natt hade husse lite svårt att sova, och eftersom Måns sov hos honom vid fötterna försökte husse på något så nonchalant som fotgos! Men det satte Måns klokt nog snabbt stopp för! En tass, fem klor och en sekund senare hade husse förstått meddelandet. Så gör man bara inte. Och husse försökte ingen mer gång. tihi

Sedan har vi fått veta idag att Newies (en polare från kolonin) barn redan har fått permanenta hem. Det tycker vi är fantastiskt. Hoppas bara Newies själv hittar en egen soffa att ligga i en dag! Konstigt nog är det lättare för små kattungar(köttbullar) att hitta 2beningar. Husse har alltid sagt att vi är söta och vackra som vi är, fast vi var stora när vi flyttade in här!

Mer räkor husse!

Avslutningsvis vill vi tacka för alla komplimanger för dikten jag och Måns gjorde!
Nosbuff 4 ever!

Här kan du dela om du vill.
oktober 27

Ny taktik…

Idag arbetade husse lika länge som igår. Och efter gårdagens lilla köbildning till knät tänkte husse ta en ny taktik ikväll, så vi båda skulle bli nöjda.
Så istället för att sätta sig här direkt satte han sig framför tvn och tittade på något konstigt program om några stollar som fiskade krabbor.
I alla fall var det inget som intresserade oss så vi gick båda ut.
”Men vad i…” tänkte visst husse då. Här skulle han göra till sig och sitta i den rymliga soffan, och så går hans älskade missar ut.
Måns som enligt hans egen utsago är den smartare av oss två kom in igen efter fem minuter. Och DÅ hoppade han upp till husse och la sig brevid, så Måns och husse kunde gosa ostört.
Husse kände då något konstigt bakom vänster öra, men har inte lyckats se vad det är. Förmodligen ett litet ärr bara.
När jag kom in igen efter en halvtimme tittade jag bara på Måns, och han fattade vinken och hoppade ner och gick ut i hallen.
Men jag skulle bara testa Måns, för inte hoppade jag upp till husse för det. tihi
Nä, jag gick mot köket och då kom husse efter och bjöd på dagens skinkbit. Givetvis kände Måns igen ljudet med och kom springades för sin skiva. :-)
När husses program var slut gick han ut en sväng men vi båda stannade inne. Och när han kom in satte han sig vid datorn, och förväntade sig att en misse skulle komma. Men vi har nu lagt oss tillrätta på vars en plats.
Måns i sängen och jag i soffan, men jag tror egentligen att Måns dragit vinstlotten, för husse brukar gå dit så här dags. Och jag ska väl ut på nattpatrullen…

Efter ett par kyliga dagar vill jag bara visa ett kort på mig i solen.

Här kan du dela om du vill.
oktober 26

Ny husse tack!

Eller egentligen vill vi inte ha en ny, utan en till av samma.
När husse kom hem ikväll efter jobbet var ingen av oss nöjda efter det sedvanliga hallgoset. Vi ville båda ha knäsittning. MEN det får ju bara plats en misse åt gången.
Till att börja med satte sig Måns på skrivbordet och husse klappade och kliade så där ”gött” bakom örat. Det var nästan så att Måns somnade sittandes.
Då blev givetvis jag avundsjuk, och hoppade rakt upp i husses knä och la mig. Husse gjorde sitt bästa och försökte klappa oss båda samtidigt, men det gick inget bra. Så då surade Måns till och gick ut.
Jag själv somnade i knät till dess jag hörde någon äta torrisar. Hur nu det gick till när Måns var ute.
Bra skumt var det, jag hoppade upp på skrivbordet och tittade, för det var därifrån ljudet kom. Husse sa att det var Tindra som smaskade. Då ville ju jag också ha torrisar. Hmm…
Lite senare kom Måns in igen, och då hoppade jag ner och inom en minut låg Måns i husses knä.
Tydligen var det inte till belåtenhet, för Måns kom ut till mig i hallen och morrade ända från svansen!
Och då hände det!
Husse höjde på rösten och klappade ihop framtassarna så vi båda blev livrädda. Vi har inte hört husse höja rösten sedan Måns bet husse i kinden för 3 månader sedan. Uch!
Husse sa åt oss att vara sams, för några inbördes strider ville han inte veta av.

Frågan är nu vilka alternativ vi har?
- Se till att husse äter sig så stor att vi båda får plats i knät?
- Eller clona honom?
Detta måste lösas! Om ni kan jama några bra förslag vill vi höra det tack!

Slutligen ska vi bara visa hur golvet ser ut vid luckan efter en regning helgs patrullerande!

Här kan du dela om du vill.
oktober 24

Husse! Här är jag! :-)

Snacka om att husse vaknade på fel sida idag!
Efter det att han druckit det svarta ut pysmaskinen for han runt som en stolle. Och han lådsades som om vi inte fanns. hmm.
”Röja upp” kallade han det visst!
Men efter att blivit dissad lite för länge fick jag ta saken i egna händer!

Han tryckte in några saker i ett hål, så då kröp jag in där med! Nu skulle han inte missa mig i alla fall, och det gjorde han inte. tihi Och tur det, husse sa att den var farlig för missar.
Kolla här:

Sedan var det visst dags att bädda sängen, men…

Avslutningsvis tog husse fram snabeldraken, och den kan ju ingen vettig misse med morrhåren kvar bråka med, så då gick jag ut i regnet.

I övrigt så har det fortsatt regna hela dagen, så jag har mest varit inne. Men Måns den stollen har gått ut ungefär en gång per timme för att spana av läget. Det är ju ändå han som har dagsskiftet.

 

Här kan du dela om du vill.
oktober 24

Morgonrapport.

Här har det blöta kommit ner från skyn i 2 dagar i sträck. Men Området måste patrulleras i alla fall. För vi smälter inte i det blöta.
Husse var varit måttlig road därimot.
Inatt kom både Måns och jag in efter en runda, hoppade upp i husses säng och skakade det mesta vi kunde.
Så han har låtit som en matte flera gånger sista dygnet. Och när jag vill stryka mig mot hans ben flyttar han på det, vilket resulterar i att jag nästan trillar omkull. *fnys*

Området har i alla fall varit fritt från dumma missar.

Här kan du dela om du vill.
oktober 23

Husse, jag har krymt! *snyft*

En gång i tiden var jag Måns en stor och stilig katt, men när husse kom hem idag blev jag helt plötsligt en liten kattunge. Eller t o m köttbulle som vissa kallar de små odjuren.
Kolla här:

En stor och stilig Måns!

Och PANG, så är man en liten skit… *snyft*

Husse lugnade mig sedan och sa att han hade köpt en större säck denna gången. Så nu måste vi stå ut med den sorten en evighet eller två. Men vi tycker den är helt ok. Husse muttrade något om att prissättningen nästan tvingade honom att köpa stor.
2kg   –  269kr
4kg   –  419kr
10kg –  639kr
Priserna är ungefärliga, då husses minne sviker ibland.

Det braiga var att de fortfarande hade kvar av våra favoritpinnar, så husse köpte ett gäng.
*mumma*

Här kan du dela om du vill.