oktober 19

Husse vet nu…

IMG_3656

I ett år har han undrat och funderat. Och när jag var borta i 8 dagar i sträck retade det honom som attan att han inte visste. Men nu vet han, och han hade ganska rätt i sina gissningar innan. Men det är skillnad på att gissa och veta.

Det jag (Måns) nu jamar om är VART jag håller till när jag är på patrull, för jag går långt hemifrån. Ca 300 meter från huset är MITT Område.

Husse har varit borta idag och när han kom hem och öppnade dörren tassade vi ut som vanligt. Husse såg att jag tassade ut på vägen mot mitt Område och en 30-40 minuter senare tassade han efter.

En lilla vägen möter den stora vägen där borta, men man kan tassa rakt fram på en ännu mindre väg och husse tassade dit. Det var nästan att han missade mig där jag satt bland det höga gräset och tittade ut på åkern.

IMG_3622”Hej” sa husse och jag vände mig om.

IMG_3618

Jag tvekade lite och jamade högt. Men efter någon minut tassade jag till husse.

IMG_3632 IMG_3630 IMG_3627

Dumma gren!

IMG_3630

Som den väluppfostrade husse som han är hade han med sig torrisar, så jag tog mig ett par.

IMG_3644

Efter det lyfte husse upp mig och vi nosbuffades några minuter innan han släppte ner mig igen och jag tassade vidare. På nästa kort kan man se hur nära vi är Stora vägen, och där får jag inte vara för husse.

IMG_3653

Plötsligt hörde jag något…

IMG_3656

Fast det var åt andra hållet som attacken skulle ske. Det gick så fort att husse inte hann med, men rakt in i gräset hoppade jag,

IMG_3657

Tyvärr missade jag och sprang tillbaka till husse.

Husse skulle ta mer kort men kameran jamade att den var mätt och ville inte ta mer kort. Och mig gör det inget. :-)

Då tassade husse hemåt och jag efter tills… jag hörde något nytt i gräset och stannade och lyssnade.

Husse tassade vidare och huruvida min jaktlycka var god förtäljer inte historien.

 

Här kan du dela om du vill.
maj 23

Akut till stickisen

Allt började i går kväll, när jag (Måns) tassade hemåt ifrån patrulleringen. Husse såg mig på långt håll och jag honom så jag ökade lite.

Måns på väg

Husse som hade torrisar i fickan bjöd på ett par, givetvis hade Max tassat dit med då han var hemomkring.

IMG_2141

Husse och jag tassade in och Max fortsatte sin patrullering.

IMG_2145

När husse och jag kom in hade jag satt i halsen. Jag hostade och hostade jamarmycket. Till sist fick jag upp lite vätska och de torrisar jag nyss ätit. Men nu var det inte de som satt i halsen, för jag fortsatte med jämna mellanrum försöka att få upp det som var i vägen. Men det hjälpte inte. :-(

Husse bjöd på ett par torrisar till med samma resultat. De kom upp men inget annat.

Husse försökte då titta mig i munnen, men den höll jag ihop med all kraft jag hade. Husse ville inte ta i mer, och jag tog min tillflykt till garderoben.

IMG_2149

Husse tassade till sängs och efter en stund hoppade jag upp och somnade bredvid honom, och där låg jag hela natten.

Husse stod upp tidigt i morse för han väntade på ett telefonsamtal. När det var avklarat kollade han upp vart närmaste stickis fanns och åkte dit utan mig. Han gjorde det liksom på vägen när han gjorde ett annat ärende.

Väl där förklarade han sitt ärende och de kunde ta emot oss klockan 14:15.  Det husse tyckte var en ”rolig” fråga var när de undrade om jag hade problem att andas. ”Nej” sa husse lungt och tänkte…

”DÅ HADE VÄL MÅNS VARIT MED ERA NÖTTER!! OCH JAG HADE INTE LUGNT STÅTT I KÖ OCH VÄNTAT PÅ MIN TUR!!!”

*fniss*

Hemma låg jag fortfarande i husses säng och sov när husse kom hem.

IMG_2151

Eftersom det var någon timme kvar innan vi skulle åka gjorde husse några taktiskt åtgärder uti fall att vi ville ut i regnet.

Luckan försvann…

IMG_2152

Och en transportbur bäddades. 4 lager pläd kunde jag väl inte klaga på tänkte husse, men ack så fel han hade. :-)

IMG_2153

Sedan trampade bara husse runt här tills klockan var dags. Han kom upp med buren och nyvaken blev jag inknuffad och dörren stängdes. En minut senare satt jag i brummisen och undrade vad i jamars som hänt.

IMG_2154

Som ni minns sedan flytten hit gillar jag INTE att åka brummis. Och givetvis klagade jag i högan skyn idag med, men Max röstresurser har jag ju inte. Denna gången fick jag ju sitta framme och körde ut både nos och tass så gått det gick. Husse pratade med mig hela vägen, men jag lyssnade inte…

Plötsligt stannade han och vi stod utanför detta hus.

DSC_0453

Hovslageri???? Husse !!!!

Han lät mig vara kvar i bilen då jag lugnade ner mig när den slutade brumma. Husse gick in själv och 10 minuter senare var det någon som ropade ”Måns!”. ”Ja straxt” sa husse och sprang ut och hämtade mig.

Detta var första gången husse haft mig till stickisen, och han var orolig att jag inte skulle sköta mig och hoppa på väggarna, men…

Som ni såg skötte jag mig exemplariskt och tassade till och med fram och hälsade. GISSA om husse hade stora ögon!!!

Sedan lyfte husse upp mig på ett bord och vettisen fick både känna och klämma, vilken fick husse ögon att om möjligt bli ännu större. *fniss*

Men nu var det slut med goset, plötsligt fick jag en spruta i nacken och jag blev lite dåsig. Som om jag inte var lugn nog fick jag lugnande. Det skulle ta 5 minuter för det att verka så husse och jag lämnades ensamma med förmaningen att det vore bäst om jag höll mig på golvet.

30 sekunder senare…

DSC_0451Men när jag hoppade ner kändes världen konstig och jag gömde mig under skrivbordet.

DSC_0449

Husse tyckte då synd om mig och lyfte upp mig och satte sig i en fåtölj, jag lade mig tillrätta och där låg jag när stickisen kom tillbaka.

Stickisen såg inget i halsen på mig och tog mig till ett annat rum. Husse sa att han inte ville följa med då han är för blödig, så han tassade ut och drack kaffe.

Tiden gick och husse vankade fram och tillbaka därinne. Ibland tassade han ut och då mötte han en gnäggis med.

DSC_0452

Efter 30-40 långa minuter kom de ut och hade hittat problemet. Husse som gissat på att de hittat en hel fjäderkotlett eller i alla fall en mususling blev lite besviken när stickisen kom med detta.

IMG_2173

Yepp Eva, du hade rätt. Ett grässtrå hade fastnat ovanför gommen. Tydligen finns det en liten ficka där där det kan fastna. Och så var det i mitt fall.

Nu skulle jag bara vakna upp!

Det tog jamars lång tid och husse blev lite irriterad, då han tyckte att de kunde jamat hur lång tid det skulle ta. I vilket fall fick han vänta i 45 minuter, och när han jamade i så fick han byta rum.

Där fanns i och för sig en snygg tavla, som visar att alla skällisar vill vara katt.

DSC_0454

Så två timmar efter jag kom tid fick jag åka hem. Inte ett jam på hela vägen för jag var fortfarande rund under tassarna.

Väl hemma kom Max och försökte trösta mig.

IMG_2159 IMG_2161

Och när jag tassade gick benen i kors.

 IMG_2157 IMG_2156

Som ni ser på nästa film fick jag koncentrera mig mycket för att tassa över huvud taget.

Husse lyfte upp mig och i 1-2 timmar låg jag däckad i husses famn.

DSC_0463

Husse släppte ut Max, men jag var inte sugen.

IMG_2163

Först vid 8 tiden i kväll fick jag lite balanssinne åter. Så då fick jag några räkor av husse som han köpt till mig.

IMG_2167

Dessa har jag inte spytt upp och svalde den och nya torrisar utan problem.

Flera gånger har jag tassat ut på trappen med husse, men när han gått in har jag följt efter.

Tassat runt lite här inne, men tar det mest lugnt i kväll.

IMG_2171 IMG_2172

Så nu vet ni hur mitt sista dygn har varit. Och husse vet att jag sköter mig hos stickisen! :-)

Här kan du dela om du vill.
december 13

Svansuppdatering

Idag tänkte jag jama om hur det är med min svans. Som ni förstår är det bäst att jag själv jamar, eftersom Max inte vet hur det är att ha just min svans. :-)

Första tre dagarna var husse på och pillade. Han skulle göra rent och fixa. Sedan gav han upp och lät mig sköta läkandet själv. I början hjälpte jag till och slickade rent stup i kvarten, men det har jag slutat med nu.

Egentligen var det bara i början som jag hade lite ont, men nu gör det mig inget alls om husse klappar över svansen.

Det var aldrig svullet eller fullt av var.

Just nu så är det en fläck stor som ett tumavtryck som saknar päls, men det börjar så sakta växa tillbaka.

I går var husse fräck nog att blixtra mig i baken, så jag får väl visa bilderna.

Lite inzoomat….

Till sist kom jag loss…

Jag vill tacka husse att han inte tvingade mig till stickisen, trots att hispiga mattar jamade det. Och jamade om virus och annan konstigt. :-)

Avslutningsvis ska vi visa vad som hände igår när husse var borta så länge. Det blev liksom kö till hans knä, men där låg jag redan! :-)

”Talk to my paw” betyder ”Prata med tassen”… underförstått att jag inte alls lyssnade på Max.

Här kan du dela om du vill.
december 3

Ett konstant sken

Hej alla, Måns här! I går hände något jamars konstigt, som vi aldrig varit med om innan. Husse tassade runt och fixade och trixade. Bland annat så plockade han fram en tomtearme som han ställde ovanför kaminen.

Det är inte bara dessa utan en massa fler.

Sedan ställde husse något som kallas för ljusstake i fönstret, och den ska tydligen alltid vara tänd. Och vi tackar för det! I morse satt jag själv bredvid den och njöt av värmen från elementet under.

Att det är jag som tassar idag beror på att Max är ute och patrullerar lite. Det är ju ”bara” -15 för tillfället.

Men igår kväll njöt han av innelivet och på Facebook visade vi detta ordjam.

Här kan du dela om du vill.
november 20

Husse lurades!

Hej alla, Måns som tassar idag.

Efter mjukmatsmiddagen som vi fick när husse kom hem ifrån jobbet, tassade jag upp och lade mig högst upp i klätterträdet. Njöt av utsikten och vilade min stinna mage.

Husse tassade var uppe en sväng, och när han sedan tassade ner kunde jag höra hur det prasslade gott. Det var Max som blev bjuden på sticks, men jag orkade inte tassa ner.

Husse kom sedan upp och gav mig en liten bit sticks med, där jag låg. Fast jag var proppmätt satte jag mig upp och åt upp den. Sedan kom det en bit sticks som luktade konstigt, och sedan en bit till som var normal. Husse sträckte upp handen och kände efter men missade då en övergivna biten.

Men husse ville vara säker på sin sak, så han hämtade en stol så han kom upp i min nivå, och då kunde han se att jag ”missat” den ”viktiga” biten.

Han tog då fram den igen och jag orkade inte bråka, så jag åt upp den med. Husse blev jamarnöjd, då han hade lagt en avmaskningstablett i just den biten. Det är nu över ett halvår sedan jag blev amaskad, och husse tyckte att han såg en mask härom dagen. Och framförallt, tycker han att jag har magrat på sistone. Och på den punkten har han rätt.

Dessa mycket goda sticks lurade husse mig med.

I vilket fall tyckte både husse och jag att det var skönt att vi inte behövde bli osams den här gången.

 

Här kan du dela om du vill.
november 6

Dumma pellets

Hej alla det är Måns som jamar idag, för jag är så arg att jag kan spricka! För så som husse betett sig i kväll borde vara straffbart.

Som vanligt åkte husse till jobbet jamartidigt, men för ovanlighetens skull kom han hem skapligt.

Glad som jag blev hoppade jag som vanligt upp i fönstret i vardagsrummet och tittade ut på husse när brummisen tystnade. Det var bara ett fel, bak på brummisen satt det ett släp och på den var det jamarmånga påsar med pellets. För er som inte vet ser pellets ut så här.

Tror ni husse kom in och sa hej?? Nej då, han ställde sig på släpet och kastade av alla påsarna, typ 52 stycken. Och efter det tog han brummisen och försvann igen! :-(

25 minuter senare hörde jag brummisen igen, och tror ni inte husse kom hem med 52 påsar till!! Och inte heller denna gång behagade han tassa in och säga hej, utan kastade av alla påsarna i en stor hög och försvann återigen!

När han 20 minuter senare kom hem för TREDJE gången behagade han tassa in och hälsa på oss. Vi fick lite mat och gos, men sedan försvann han ner i källaren.

I nästan två timmar höll han på att kånka in alla säckarna, fast att det regnade som jamars.

Tydligen är de där säckarna bra att ha för värmen här inne, men hans prioriteringar idag har varit under all kritik!

Ungefär så här arg var jag!

Här kan du dela om du vill.
juli 1

Attackerad och injagad !!

Förmiddagen i går började lugnt och skönt. Max var ute på sin patrullering och jag låg inne och vilade mig. Husse gick ut och fick se en liten dunboll till fjäderkotlett.

Det var en Björktrast och husse tog ett par kort.

Den försvann in i det långa gräset och sökte skydd. För den lilla kan inte flyga än.

En kvart senare tassade jag ut och tänkte lägga mig tillrätta i det långa gräset, där jag alltid ligger. Jag hade ingen aning om den lilla dunbollen när jag tassade dit.

När jag legat där någon minut upptäckte jag den lilla, och attackerade givetvis. MEN det skulle jag inte ha gjort! För mamma och pappa Björktrast satt i träden och vaktade sin lilla dunboll.

Båda två kom flygandes och ”kraxade” som jamars! Jag hade dunbollen i min mun, men sprang in det snabbaste jag kunde. Det gick så fort att jag tappade dumbollen på vägen in! OCH det gick så fort att husse inte hann ta några kort.

Dunbollen hamnade på en ny plats framför huset…

Och jag gömde mig under tvn. De var ju inte kloka. Och två mot en är inte rättvist!

Dunbollen låg kvar framför huset i en timme cirka.

Under den timmen kom Max hemtassandes, men han var så fokuserad på torrisar att han missade dunbollen. Men det var fortfarande ett jamars liv på dunbollens föräldrar!

Max ställde sig i skjutdörren och gjorde grimager. *fniss*

Sedan lade han sig under bordet. Han jamade att han inte var rädd, men konstigt nog tassade han in när husse tassade in. Hmm..

När det flera timmar senare hade tystnat ute och dunbollen var borta (och det var inte vi) tassade jag på nytt ut till det långa gräset.

Och givetvis som kom mamman och pappan tillbaka. Så jag tassade in igen för säkerhets skull.

Max och jag tillbringade kvällen tillsammans i soffan. Där kan inte dumma fjäderkotletter attackera oss.

När mörkret lagt sig, tassade vi ut på patrull igen.

Och denna gången fick vi patrullera i lugn och ro…

Här kan du dela om du vill.
juni 9

Hjälpte husse

När husse slutade arbeta tog han hem en jamarhög med kattonger. De var alla fyllda med ”viktiga” saker, men det var egentligen ingen ordning på det. Så i förrgår jamade jag till husse att det var dags att ordna upp det lite.

Innan vi började såg det ut så här…

Jag satte mig på bordet och läste instruktionerna. Vissa saker var man tvungen och spara, och andra kunde man slänga.

En efter en så tömde husse kattongerna efter mina instruktioner. Och till sist var det en prydlig uppmärkt hög kvar.

Ett tag så var det rena kattonghimlen i vardagsrummet. Det var knappt att man hittade matskålarna. *fniss* MEN det blev inte mycket att leka i dem. För vet ni hur kattongtejp låter när det används? Kan jama att det skär rakt in i benmärgen. :-( Så det var bara att tassa ut.

På tal om ute var husse på hygget samma dag, och där tassade han på ett rådjur. Först så lekte de arga leken i fem minuter.

Och sedan hoppade h*n iväg.

Sedan hjälpte både Max och jag husse igår kväll med. Han hade bäddat rent och hängt ut tvätt för första gången. Då öppnade sig himlen och det regnade som jamars.

Givetvis var vi ute i regnet och eftersom husse bäddat rent var vi tvungna att hoppa upp i husses säng och märka de omärka sängkläderna med leriga tassar. Såg ungefär ut som husses t-skirt för en vecka sedan.

Just nu ligger jag och sover och Max har tassat ut på patrullering.

Här kan du dela om du vill.
juni 8

Alcudia är hos Skaparkatten :-(

Hej alla, det är Måns som tassar idag. Det har nu gått en vecka sedan jag fick det sorgliga beskedet och börjar så sakta förstå att det är sant.

Givetvis undrar nu nästan alla vem Alcudia var.

Jo hon var en av de kompisar jag hade när jag bodde hos stödhemsmatte. Men Alcudia var den misse som jag tyckte bäst om, och gärna tillbringade tiden med. Sedan gjorde det ju inget att hon var jamars snygg! ;-)

Här ligger vi och jamar skit i stödhemsmattes säng.

Stackars kickan blev bara 5 år. :-(

Titta vad söt hon var som liten. Så söt kan aldrig Max ha varit! haha

Hälsa Skaparkatten Alcudia.

Nosbuff

Här kan du dela om du vill.
mars 26

Mötet

Hej alla! Idag är det Måns som tassar. Jag tänkte berätta om min dag igår. När husse vaknade till liv sov jag redan vid hans sida. Och eftersom nattens patrullering hade varit jobbig sov jag vidare i sängen. Rörde mig inte ur fläcken under hela dagen, men när solen nästan gått ner vaknade jag till liv.

Husse skulle just då tassa iväg med soporna, och tog med sig blixtsaken och förevigade Stora vattnet i kvällssolen.

Där pratade han med grannskällisens husse, som med skällisen satte sig i båten och rodde iväg.

Husse tassade hemåt och nu hade jag tassat ut, så jag mötte honom nere vid våran brygga. Passade på att dricka lite vatten.

När jag inte var törstig mer, njöt jag bara av den sköna kvällen.

Medans jag satt där kom skällisens husse tillbaka i båten. Och skällisen själv tassade hemåt på landbacken. Och det var NU det hände. Stora vattnet bakom mig, och en skällis framför mig!

Skällisen var faktiskt ganska lugn, men husse gick emellan och sa åt skällisen att tassa hemåt, samtidigt som skällisens husse gjorde detsamma från båten. Och som den skällis han är, så lydde han. Men för att vara på den säkra sidan spanade jag ordentligt…

Svansen hade jag burrat upp till trippel storlek.

När jag till 100% visste att han var borta kunde jag lugna ner mig igen. :-)

Husse bjöd på ett par dentisar han hittade i fickan, och livet lekte igen!

Nopsbuff från eder Måns

 

Här kan du dela om du vill.