november 17

Färgglad vardag

IMG_3762

Man brukar ju jama att det är GRÅ vardag när det inte händer så mycket. Men vi har det rätt så bra som har ett varmt hem och mususlingar i överflöd. Husse var i och för sig på rymmen förra helgen men det var skönt att ha det hussefritt ett dygn.

Så egentligen har det inte hänt så mycket men vi har hälsan och då finns det inte så mycket att klaga på. :-)

I går kväll hjälpte vi varandra med hygienen, för det är inte så lätt att komma åt alla ställen själv.

IMG_3836 IMG_3808 IMG_3818 IMG_3832

Även om vi är inne en del så har vi koll på Området.

IMG_3800 IMG_3798

Här har Måns varit på Simons Område, men någon Simon syntes inte till.

IMG_3785

Att ligga under elementet är skönt, men man får inte alltid vara i fred. :-)

IMG_3793 IMG_3792

Nästa bild togs förra helgen då Måns hade flytt till trädet. Husse spelade musik så högt att det inte fanns någon annan stans att fly, Man skulle kunnat gå ut, men det ville han inte.

IMG_3776

Givetvis har vi tillbringat många timmar i våra fåtöljer.

IMG_3775 IMG_3774

För 4e eller 5e gången någonsin gosade vi båda med husse samtidigt.

IMG_3716

Sedan var det det här med mususlingar i överflöd.

När husse skulle bort varnade vi honom och la en mususling vid sängen, men som ni vet hjälpte inte det.

IMG_3773

Själv hade jag en jakt under husses databord en regnig kväll.

IMG_3678 IMG_3675 IMG_3673

Och vi hade under någon timme t o m 2 levande mususlingar inne som vi lekte med.

IMG_3751

IMG_3753

IMG_3755

IMG_3757

IMG_3760

IMG_3762

På nosen har jag ett par små sår, vilka husse tror att jag fått av aggressiva mususlingar.

Husse har även möblerat för effektivare mususlingsjakt, då vitrinskåp och ett annat skåp står 20 cm från väggen.

I går var Klosterkatternas mattar på besök, men för husfridens skull fick Belle vara kvar i bilen.

Så jamat det är det som hänt i grova drag. Vi har det bra och lever livets glada dagar.

Ps. Vi har lagt in 30 nya ordjamsbilder för er som inte sett dem. :-)

Här kan du dela om du vill.
september 8

Angående Max grav…

För er som inte är vän med oss på FB och har tassat hit på annat sätt ska vi direkt jama att Max mår bra och har hälsan. Max och grav i samma mening är mer ett resultat av husses paranoia och extremt livliga fantasi. Men vi återkommer till det…

Det var nu länge sedan vi bloggade och kände att det nu fanns tid och energi att skriva av oss. Mycket text kommer det att bli, då det har hänt mycket sedan sist. Att sedan husse varit lugn med blixtsaken är ju konstigt med, men några bilder kommer det att bli.

Sist vi bloggade hade ju husse varit på Örebro katthems jubileum. Dagen efter kom klostermattarna på besök en snabbis när de var på väg hem därifrån. De åkte glada och pigga härifrån vid 9 på kvällen, och bara timmar senare fick Gitte åka ambulans. Den historian kan ni, men man reflekterar ändå över hur skört livet är!

En en vecka senare dvs förra söndagen var de med om en bilolycka, och då skjutsade husse hem dem ifrån Karlskoga lasarett. Hur mycket otur kan samma människor ha på så kort tid? Och på just söndagar med, vad vi vet har det i inte hänt några sensationer idag, men det är ju några timmar kvar så vi håller tassarna.

Förra onsdagen var det underbart väder och vi chockade husse. Vi har ju våra rutiner och när vi inte följer dem blir husse orolig. Denna dagen var det som så att Måns var hemma och jag var ute på långpatrull. Det brukar liksom vara tvärt om. Sent kom jag hem och gick och la mig i min fåtölj. (Bilden är från ett annat tillfälle.)

IMG_2629

Det var när husse skulle släcka som han upptäckte mig och gick fram och ville gosa. Men det ville inte jag! Jag kurrade inte ens lite, jag tittade inte på husse och jag brydde mig inte. Husse som vet att man ibland vill ha lite egentid släckte och gick med Måns upp och la sig.

När han vaknade morgonen därpå låg jag fortfarande kvar, och brydde mig lite lite nu. Då kände och klämde husse på mig för att se om jag inte gjort mig illa, men det hade jag inte. Jag mådde helt enkelt inte bra! Och när husse tassade ut till bilen tassade jag ut med, och det lugnade husse att jag inte haltade utan var som vanligt, och än lite slöare.

På eftermiddagen när husse kom hem var jag givetvis inte hemma och efter någon timme tassade husse ut och började leta efter mig, jag brukar ju inte vara så långt bort som Måns är på patrulleringarna. Han ropade och KSSade men jag struntade i honom och låg kvar där jag låg.

Två timmar senare tassade han ut igen och det var DÅ han såg att det höga gräset var nergånget på ett ställe där det inte borde vara det, så han tassade givetvis dit för att se om jag var där. I slutet av det höga gräset, precis där skogen börjar var den…Max ”grav”. En fyrkant 50x50cm var uppgrävd och inget växte på det, så det var nyligen grävt där. Och just där bakom ena boden borde ingen vara utan husse, därför skenade husses fantasi iväg! Men han slog snabbt bort tankarna, för de grannar han känner är djurvänner och skulle aldrig göra så. Men timeingen var konstig då jag inte mådde bra och husse letade efter mig…

Han gick åter igen in och när det började skymma tassade han ut igen. Denna gång hade han Måns med sig för att leta. Efter 10 minuter av KSSSand lackade jag ur på tjatet och tassade hem. Ett litet ynkligt jam fick jag ut mig när jag hälsade på husse. När jag strök mig utmed hans ben kurrade jag lite svagt med. Men det var mer än jag gjort innan så husse lugnade ner sig och tassade in, själv försvann jag i natten och har efter det mått prima. :-)

”Graven” då? Jo husse frågade Simons husse och han visste något om det, och då visade det sig att Simons gammelhusse hade varit där och grävt efter mask till fisket. De hade inte tänkt säga något till husse för att husse skulle tassa dit var ju ingen högoddsare. Hade jag nu varit frisk så hade husse aldrig sett det. Givetvis får de gräva efter mask om de vill, så länge som vi är hemma jamar husse. ;-)

Lagom till förra helgen när jag frisknat till kom nästa chock. Husse fick besök av 2 2beningar som sov över! Detta hör inte till vanligheterna så varenda rutin gick åt skogen. Tex… Vi har 3 fåtöljer. En till husse och en var till oss. Självklart va? Nej då, tror ni inte att de ockuperade alla tre, och Måns gick i alla fall in tre gånger och gav 2beningen en arg blick för att han satt i Måns fåtölj! Snart får 17 husse skaffa en soffa igen!

Den normala rutinen är också att Måns följer med husse till sängs, men nu var det ju 2beningar överallt, så när husse kom upp låg Måns under sängen. Det har nog inte hänt sedan vi flyttade in hos husse, kanske någon gång när husse använt snabeldraken… När väl husse la sig tassade Måns direkt upp och somnade vid husses kudde som han brukar.

Under natten hoppade jag för säkerhets skull upp och la mig i sängen med. Och husse sov länge och var chockad över att vi båda låg vid hans sida när han vaknade. Det var nog rekord i att sova alla tre i sängen. Men vad gör man inte och det är främmande 2beningar överallt!

Husse har sedan sist bjudit oss på mat utomhus med. Det är något vi tycker han borde göra oftare!

IMG_3213 IMG_3212 IMG_3211 IMG_3210

Den sista veckan har ju vädret varit kalas, så den ska vi minnas när snön och fallit och solen inte vill värma som nu.

IMG_3219 IMG_3221 IMG_3224

IMG_3233Husse tassade in i en affär som hade rea på dentisar. Varför är det inte alltid det??

dentisar

Kommer ni ihåg tavlorna som Wikkis Stora matte gjort, som husse köpte på jubileet? De har nu hamnat på bredvid de tre vi hade innan som vi vann i en skuggbildstävling för länge sedan. Och ifall någon undrar har husse tassat in mer pengar till katthemmet. :-)

IMG_3201

Simon har varit här till och från och kollat läget, men vi håller oss ifrån varandra…

Slutligen ska vi bara jama om balkongen. Eller ”ballen” som de tydligen säger i Västervikstrakterna. ;-) Det har för oss varit förbjudet område då husse varit rädd för att vi ska tassa upp på taket, och då trilla ner. Nu har han i ett par veckor testat om vi kan sköta oss och lämnat dörren dit på vid gavel. Undertecknad och Måns har ganska ofta tassat ut och vilat lite.

IMG_3234

MEN nu är det slut med det. Måns gjorde ett tappert försök och hoppade upp på räcket mot taket härom kvällen. Husse som stod bredvid greppade honom direkt och kastade in honom. Kan ju inte skylla på Måns heller, för alla vet ju att vi katter vill så högt upp som möjligt. Och att tassa på taknocken skulle ge en underbar utsikt över området. :-)

Det var allt för den här gången, ha det så bra vänner och vi avslutar med ett ordjam.

Tid

Här kan du dela om du vill.
juli 28

Vakar noggrant!

IMG_2991

Jama vad man vill om Måns, men han har inte gjort SÅ mycket nytta sedan han kom hem från sin 8-dagars patrull. Mestadels har han tassat efter husse, eller legat och vilat i klätterträdet.

IMG_2983

Han har även återfunnit sin gamla favoritplats i krukan.

IMG_2979

Själv har jag mycket att stå i, förutom att döda fjäderkotletter vilket jag gjort med framgång sista veckan.

FÖR nu är det som så att huset som stått tomt, inte är tomt längre. Huset är sålt och nya 2beningar är på väg in. De har inte flyttat in än, utan har börjat med att röja både ute- och inomhus.

Bland annat har de klippt en stor bit av det höga gräset som var mellan våra hus, och där ligger jag och spanar på dem.

IMG_2984

IMG_2985

Än så länge har vi inte sett några katter, och håller tassarna att det så förblir.

Därför avbröt jag vaktandet och tassade till husse när jag såg honom.

IMG_2986

IMG_2987

IMG_2991

Jag följde med honom ända hem, och där fick jag en sticks. Så det var värt mödan.

IMG_2995

Vi gick förbi skylten som husse satte upp för ett par månader sedan. Solen har tärt hårt på den, så nu är den gul/röd och inte bara röd.

IMG_2997

Den har hjälpt till viss del. Tyvärr är vissa helt oempatiska och brummar på som vanligt. :-(

Nu ska jag ut och vakta Området igen…

Här kan du dela om du vill.
maj 12

Måns däckad!

Inte förrän nu, sent på Söndagskvällen kan vi jama om den gångna veckan. Och det beror på att Måns varit däckad sista dygnet.

Husse jobbade igår fast han skulle ha varit ledig, och när han kom hem kom jag och mötte honom som vanligt. Inget konstigt med det för husse trodde att Måns var ute på patrull. När vi väl gosat klart tassade vi in, och då såg husse att Måns låg i ena fåtöljen och sov. Det var inte heller något ovanligt, mer än att Måns inte reagerade alls på att husse kom in.

Husse som är en förstående husse lät Måns vara och tassade runt i huset. Efter en timme tassade han hem till Simons husse och matte.

Eftersom jag såg husse tassa iväg, tassade jag efter. Men när jag såg att han tassade dit han tassade stannade jag på en stor sten vid Simon tomtgräns och jamade i högan skyn efter husse.

IMG_1895

Jag kunde se husse för de satt ute, men inte jamars skulle jag tassa dit! Och fast att husse hörde mina hjärteskärande jam satt han kvar! *mutter*

Som ett brev på posten kom Simon tassandes mot mig.

IMG_1896

Men jag satt lugnt kvar på stenen och Simon gjorde inte aggressiva närmanden. När det 20 minuter senare kom en 2bening med en skällis sprang jag hem.

Under närmaste timmarna gosade husse med både Simon och Skrutt. (Egentligen heter hon Sprutt, men för oss heter hon Skrutt!) Synden straffar sig själv, och de båda bet husse löst fast de hade varit som ”kärvänliga” innan.

När husse till sist tassade hem låg Måns kvar i fåtöljen, och nu tassade husse fram till honom. När husse klappade honom kom det inga kurr alls, och tassarna som han brukar trampa med var stilla. I stället för kurr kom det bara några ynka pip, och NU blev husse orolig.

Han lyfte upp Måns i famnen för att kontrollera om han hade ont någonstans. Det hade han inte, men husse reagerade på att Måns var som en säck mjöl. Helt lealös och gav ingen respons alls på husses hantering.

Husse släppte ner honom och direkt hoppade han upp i fåtöljen och la sig. Husses direkta reaktion var att Måns hade slickat i sig Frontline. För i fredags kväll fick vi nämligen klet i nacken båda två.

Nu är tack och lov inte husse den som stressar upp sig direkt, utan låter saker ta sin tid. Så han tassade till sängs.

Under natten hade Måns kommit upp och lagt sig i husses säng, och när husse vaknade inspekterade han Måns igen. Fortfarande lika responslös, så husse ringde då till Agrias veterinär för att höra vad hon hade att säga. (Det ska sägas att det kändes som om jag störde när jag ringde så det kändes inte alls bra. Husses anm.) I alla fall så trodde hon inte på Frontlineteorin, utan trodde på att Måns ätit en sjuk fågel och kanske fått en släng av salmonella. Hon ville att husse skulle kolla tempen på Måns. Och den ska på katter ligga mellan 38 och 38,5, Måns hade när husse kollade 38,9, så lite feber hade han allt.

Veterinären sa att det var viktigt att Måns drack mycket, så husse fick ”se till” att han gjorde det.

Husse som idag varit hos Klosterkatterna fick där med sig ett par sprutor hem, så husse kunde ”vattna” Måns. (Man kan hos dem se att husse gosat med en skällis idag, så han luktade skunk när han kom hem!)

MEN när husse kom hem, och Måns hade sovit i mer än ett dygn, låg Måns fortfarande kvar i sängen. Skillnaden nu var när husse klappade honom kurrade han på riktigt, och han trampade och sträckte på sig som han brukar. Och husse jävlades lite med Måns med för att testa, och visst fick han ett par klor i armen. :-)

Givetvis hade husse nu tagit fram en spruta, men att bli ”tvångsvattnad” var inget Måns ville. För när husse plaskade runt i vattenskålen som nu stod nedanför sängen hoppade Måns ner och drack själv. Måns drack även en hel del ur den tallrik med mjölk som husse ställt dit med. Och husse var nöjd med vad han såg. Måns tassade ut ur sovrummet och tittade på mig där jag låg.

IMG_1900

Sedan bjöd husse Måns på både torrisar och de sista dentisarna. Allt för att Måns skulle bli mer törstig.

IMG_1899 IMG_1903

Det gav önskat resultat och Måns uppsökte vattenfontänen.

IMG_1905 IMG_1907

Han tassade även med husse ut en sväng på trappen.

IMG_1912 IMG_1914

Men sedan var det dags för en eftermiddagslur. Nu har vi vars en fåtölj att sova i, så vi sov ett par timmar.

IMG_1916 IMG_1915

Efter det så tassade vi ut igen, både Måns och jag.

IMG_1917 IMG_1921 IMG_1922

I Områdes ytterkant satt Simon och spanade, men det brydde vi oss inte om.

IMG_1923

Så för att avsluta rapporteringen om Måns tror vi att han är bra nu. Han är i tassandes stund ute på patrull och själv är jag inne och tassar detta. Husse tror fortfarande att det var Frontlinen som gjorde Måns sjuk, och kommer aldrig att ge honom det igen. Själv kommer jag tydligen inte undan då jag inte blir sjuk och har mer problem med fästingar än vad Måns har.

Vad har hänt mer under veckan då?

Jo en eftermiddag satt jag i solen och åt glass.

IMG_1839 IMG_1842

Men ärligt jamat tyckte jag inte det var så gott, men nu har jag testat i alla fall.

Så här ser ena gnäggisen ut som patrullerar på andra sidan vägen.

IMG_1894

Förra söndagskvällen var vi på bushumör här utanför…

IMG_1827 IMG_1817 IMG_1815

Det var bara på skoj, så inga stora svansar eller fräs. Måns är en baddare på att hoppa undan när jag attackerar.

Husse har haft blixtsaken på sitt jobb under ett par dagar, så vi har haft ”semester” ifrån den. S K Ö N T !

Vad har mer hänt?

Jo en dag mötte vi båda husse när han kom hem från jobbet. Då satte han sig ner och vi gosade alla i gräset.

välkommen hem

En morgon satt jag vid husses fötter när han i solen drack sitt morgonkaffe ute.

morgonkaffe

Och husse kastade ut Måns mususling med hjälp av en fiskhåv! *fniss*

fickhov

Så nu orkar vi inte jama mer. Väl mött nästa vecka!

Här kan du dela om du vill.
mars 23

Det börjar blir trångt nu…

Veckan som varit har inte inneburit några större sensationer. Husse har mest tittat på ishockey om kvällarna, så vi har legat i soffan eller i fåtöljen och slötittat lite med.

Givetvis har vi hunnit med lite gos med, här hjälper jag husse att betala räkningarna.

IMG_1341

Men idag har det hänt saker minsann!!

Tro det eller ej, men idag har vi haft 3 (kanske 4) objudna gäster på besök. Och alla tre var fyrtassade med svans!

Först så kom Simon över. Husse hörde min reaktion där jag satt i vardagsrumsfönstret och spanade ut, och jag var inte glad kan jag jama.

IMG_1348

Sedan kom det en familj 2-beningar tassandes. De hade med sig en mini-2bening som inte kunde tassa själv, men tassa kunde den misse som sprang i cirklar omkring dem.

IMG_1356

OCH som grädde på moset så var HAN på besök. Först trodde husse att det var Simons kompis, men denna misse var för stor. Vi tror att det är samma katt som var här när vi just flyttat hit, och honom har vi inte sett sedan dess.

Vi vet inte vad han heter, men han ser tuff ut!

IMG_1361Givetvis hindrade inte detta oss från att tassa ut, själv tassade jag till det grannhuset och solade lite.

IMG_1360Husse var ute med brummisen en sväng, och när han kom hem såg han kanske en 4e katt nära mitt tillhåll hos grannen. Och detta skulle kunna ha varit Simons kompis.

En sak är klart, det kommer att bli en tuff sommar om det ska fortsätta så här!

 

Här kan du dela om du vill.
december 8

Blandat jam

Egentligen har det inte hänt några större sensationer idag. Simons husse kom förbi och fixade lite med pannan i källaren, då den var dum. Det dumma är att luckan är i samma rum. Så när jag skulle ut och in gick det fort.

Jag kommer nog aldrig att tassa rakt fram till främmande människor…

FAST om de sitter still, som t ex i soffan och har en sticks i handen kan jag tassa fram. Och det var just vad som hände lite senare. Men för säkerhets skull spanade jag först länge på honom, där jag låg under soffan.

Av sticks blir man törstig.

Måns märkte ingenting av Simons husse, för han bor mer eller mindre i husses säng nu för tiden.

I kväll har husse lovat att vi ska ha en goskväll i soffan, så det ser jag fram emot. :-)

Här kan du dela om du vill.
september 15

Granndjur (2-1=3)

Om vi börjar med 2-1=3 så vet ju varenda katt att det inte stämmer. Skällisar skulle förmodligen tro på det men de är ju inte så smarta. *fniss*

MEN 2-1 blev 3 i början av veckan, hur dumt det än må låta.

Kommer ni ihåg att vi fick kaniner som grannar?

Nu föll det sig som så att den ena tassade vidare, och för att den som blev kvar inte skulle bli ensam fick den 2 nya kaniner som vänner. Därför är 2-1=3. :-)

Kaninerna har ju ett par skällisar som bor hos dem med. Och i förrgår smet den lilla ettriga, och tänkte tassa in här.

Men husse var hemma och den här skällisen låter mycket, men är jamarrädd för husse. Så han vågade inte tassa in. Och strax efter kom hans matte och hämtade honom.

Igår var det skitväder här så då låg jam inne hela förmiddagen, men tassade ut i rusket senare. Området måste patrulleras.

Men idag så är det bättre väder, så jag tassade ut och somnade i det höga gräset bredvid huset. Men det är tur att man är vaksam i alla fall, för när husse tittade ut var jag borta och i stället stod den dumma skällisen (taxen) utanför där jag legat, och sniffade för fullt.

Husse tassade ut och sa åt honom att tassa hem, och det gjorde han faktiskt till både min och husses förvåning. :-)

Bara någon minut senare kom jag in och hoppade upp i husses famn, så vi kunde skriva dagens inlägg.

Ps. Igår fick vi 15 nya vänförfrågningar på Facebook! *skumt*

PsII. Tack till de som igår tyckte att vi var värda en ros med. :-)

 

Här kan du dela om du vill.
september 8

Vad var det sa du??

Till att börja med måste vi skälla på husse! HUR kan han stjäla våran blogg utan  att fråga om lov? Och lov hade han aldrig fått om vi visste att han skulle visa de bilder som han visade igår!

Måns skämdes för fullt…

Och jag var så arg så arg…

Och ännu argare och skämmigare skulle det bli under kvällen.

Husse skulle tassa upp till grannen när han såg en mususling på dörrmattan. Eftersom han notoriskt vägrar att ta i dem, tog han skohornet och skulle skyffla ut den. Det var bara ett problem, den levde fortfarande.

Mususlingen åkte i alla fall ut och han bussade oss på den. ”Gör ert jobb” jamade han och vi tassade till mususlingen.

Husse tassade till grannen och vi var nyfikna på vart han skulle, så vi tassade efter båda två.

Han satt där och jamade skit och vi tassade utmed deras ben och blev klappade.

Det var DÅ det hände. En mini-2bening kom ut och hade godis med sig till oss. Godiset var stora och runda, så de delade dem i mindre delar och bjöd på.

Jag åt ett par bitar och Måns åt ett par med. Det var gott men vårt 6e sinne sa att det var något lurt med de här bitarna.

Och gissa om vi hade rätt, för senare jamade husse vad det egentligen var vi åt…

SKÄLLISMAT !!!

Så nu skäms Måns ännu mer och jag är så arg att jag kan explodera!!

Vov!

Här kan du dela om du vill.
augusti 20

Nya grannar

Ok, de är inte SÅ nya för de har bott här några månader nu, men vi har inte jamat om det. För en gångs skull är det den tysta och snälla sorten. Det är knappast att man märker dem. :-)

I sin bur skuttar de omkring och äter lite. Vi jamar om ett par kaniner.

Så snart kan grannarna konkurrera med Kolmården med tanke på alla djur som bor där.

På tal om djur var husse på hygget i går kväll för första gången på länge. Och det var spännande må ni tro.

Först såg han ett par rådjur…

… och plötsligt rörde det sig en bit därifrån. Det var räven som tassade rakt emot rådjuren.

Husse undrade om han skulle få se ett anfall på det lilla rådjuret, men det fick han inte. Räven var bra sugen och tassade runt rådjuren lite, men mer spännande än så blev det inte.

Här kan du dela om du vill.
augusti 18

Jag var jamarmodig!

Först tänkte vi bara visa hur vi tillbringade hela eftermiddagen igår. Som alla katter vet är vilan viktig, och i det långa gräset låg både Måns och jag i 3-4 timmar utan att röra oss ur fläcken.

Det var senare under kvällen som jag sprängde nya gränser. När mörkret lagt sig hörde jag husse uppe hos Sigges husse och matte. Så givetvis tassade jag dit och såg till att de skötte sig.

Detta i sig är ingen nyhet…

MEN jag tassade fram till dem båda och lät dem klappa på mig! Jag var så avslappnad att jag lade mig bredvid dem för lite gos!

Och nästa sak, husse fick lyfta upp mig så vi kunde nosbuffas fast de var jamarnära. Varken jag eller Måns tycker om att bli upplyfta när andra tittar på.

Under 10 minuter låg jag faktiskt i husses knä, fast de jamade och skrattade.

Enda gången jag blev lite rädd var när en 2bening modell mindre, tassade lite för fort mot mig när jag satt i husses knä.

Då blev det rejäl hopp för säkerhets skull. :-)

Avslutningsvis en bild vi hittade igår.

Här kan du dela om du vill.