juni 2

Ingen rast, ingen ro!

IMG_2341

Fast att veckan har varit som den ska utan några större sensationer har det hänt en massa. Det är inte lätt att vara katt alltid!

Om vi börjar med Måns så har han knappt synts till. Han är borta hela dagarna, för att komma hem framåt midnatt. Men bara för att få lite godis och gos i 5 minuter, för sedan tassar han ut igen.

Undantaget var den dagen då det kom en rejäl åskskur under eftermiddagen. Vi var båda inne när husse kom hem, men pälsen var blöt.

Vi gosade en stund på trappen.

970583_376648715779338_1372258383_n 969668_376331149144428_1271104584_n 934043_376649885779221_1378597066_n

Senare kom solen och vi torkade upp tillsammans.

IMG_2374 IMG_2377 IMG_2385 IMG_2390

Husse har under veckan haft ytterdörren på vid gavel, då han vill kyla ner huset lite. Det har jag tyckt om och har legat på trappen en hel del.

IMG_2396

Nackdelen med öppen dörr är att Simon tolkar det som ”Välkommen in”. Faktiskt enda gången som vi sett honom den här veckan var i går, och då kom han nästan ända fram till dörren innan jag jamade i högan skyn och husse dök upp i dörröppningen. Då tassade han hem. :-)

En kväll tassade husse med flit långt in i det höga gräset så jag var tvungen att hoppa för att få mig lite gos. När jag inte hoppade syntes bara min svans.

IMG_2332

IMG_2341 IMG_2348 IMG_2350

Själv har jag till skillnad mot Måns faktiskt varit inne lite, och en kväll avnjöt jag i ”Måns” fåtölj.

IMG_2354 IMG_2356 IMG_2359

Här var jag lite sur på husse! Får man inte ens skita ifred??

IMG_2361

Husse tar ibland ett varv i skogen, trots att han springer på benrester! *ryser*

IMG_2253

Men han jamar att det är en vacker skog.

IMG_2254

Ett ställe som vi inte får vara på är balkongen. Det gillar vi inte då vi gärna vill tassa upp på taket av huset. I går kväll var jag därute en sväng, men husse höll sitt vakande öga över mig.

IMG_2398 IMG_2401

Så här ser det ut från marken.

IMG_2403

Idag är dagen då det tassar en massa 2beningar på grannens tomt. Tydligen har de ”visning” och vi kanske får nya grannar. Bara Skaparkatten ser till att det inte kommer några fler katter, om det gör det ska vi nog jama till husse att vi vill flytta!

IMG_2404

Trots att det bara tog 20 minuter med brummisen till sickisen lyckades Måns få blåmärken på nosen. Så nu ska husse köpa en mjuk transportbur till oss.

Som ni ser har vi ändrat designen på bloggen, vi kommer att ge den en chans trots att vi redan fått lite kritik. 

Om man för musen över bilderna får man klicka på texten där för att komma till blogginlägget. Länkar och dylikt som ni innan hittade till höger finns nu längst ner. Är det något ni saknar får ni jama till.

Med hjälp av Facebook- och Youtubeknapparna däruppe kan ni komma direkt till våran sida där. 

Avslutar veckans jam med en svart/vit bild på Måns.

580243_376226649154878_1453608112_n

Här kan du dela om du vill.
maj 19

Aliens, inbrott och bortglömda brummisar

Allt som rubriken jamar om hände faktiskt igår, men om vi ska jama ifatt för hela veckan så får vi ta det ifrån början.

Som ni vet var Måns krasslig förra helgen, men när vi bloggade om det verkade det vara bra, och det var det. För jamars vad han har patrullerat under veckan. Vissa dagar har han bara tittat in just när husse ska sova och tassat ut efter sedvanligt gos. Men en kväll tröt orken och han slummrade till vid husses kudde.

M2

Oftast när husse kommer hem ifrån jobbet är det jag som möter honom, men en dag var det Måns som fick välkommen-hem gos på gräsmattan.

M1

 Sedan händer det ibland, men inte ofta, att vi båda möter honom.

M4

Då det varit mycket ishockey på tvn har husse suttit framför den en hel del under veckan, givetvis passar jag då på att få gos. Men husse gnäller över dålig timeing då jag oftast hoppar upp när det är dags för honom att sova.

M3

Den dagen som bara Måns mötte husse kom jag inte hem som brukligt, så under kvällen tassade husse ut ett varv för att se vart jag höll hus. Han tassade mot hygget och hittade mig sittandes på en stubbe.

IMG_1930

Jag satt så stilla och jamade i högan skyn när jag såg husse att han undrade och det hänt mig något. Vad han inte förstod var att jag hade span på en mususling och ville inte bli störd, men när han tassade fram till mig hade jag inget val än att hoppa ner och tassa fram till honom.

IMG_1944

Jag tassade efter husse hem och vilade lite på vägen.

IMG_1957

Måns som redan var hemma inspekterade husses brummis lite.

IMG_1958

 Sedan var det det här med gårdagen…

Om vi börjar med bortglömda brummisar slet husse fram gräsätarbrummisen igår. Och den hade vi helt förträngt, då den inte blivit använd på ett halvår. Tänk att en så liten brummis kan låta så mycket!

Till sist vilade husse lite och stängde av den, och då vågade jag mig fram.

IMG_1965 IMG_1967 IMG_1968

Ja, jag passade på att bli kliad i nacken med. :-)

IMG_1970

Skällisar är sin sak, men kolla vad vi hade på besök i går! Den måste ha kommit från yttre rymden.

IMG_1980

Ok, den var inte så stor men jamars vad hemsk den såg ut där den satt på husses köksstol.

IMG_1982 IMG_1985

 Slutligen ska vi jama om gårdagens ”inbrott”.

Våra vänner på Facebook måste lära sig att ”inbrott” inte är samma sak som inbrott. Det var många som tyckte synd om oss, men det är mer synd om ”någon”, om man jamar så! ;-)

I alla fall hade husse slagit rot framför tvn igår, hockeymatcher x 2 och en viss melodifestival påkallade hans uppmärksamhet. Eftersom det var varit så jamars varmt sista veckan har husse både fönster och dörrar öppna för att kyla ner huset lite, däremot vågar han inte öppna på andra våningen ifall vi skulle trilla ner.

Nåväl, han satt och tittade på tvn och hade inte sett vare sig Måns eller mig på många timmar när han hörde att det dracks ur vattenfontänen bakom honom. Först brydde han sig inte, men till sist vände han sig om för att se vem av oss som var hemma. Och till hans (mycket) stora förvåning var det vare sig Måns eller jag.

Där stod nämligen Simon och lapade vatten i VÅRAN fontän!!!

I VÅRAT HUS!! I SJÄLVA HJÄRTAT AV OMRÅDET!!!

Husse sträckte sig efter kameran och då började han tassa utåt.

IMG_1989

Husse tassade efter och Simon stannade upp i dörren…

IMG_1991

Simon tassade vidare i kvällssolen och lade sig bakom brummisen.

IMG_1996 IMG_1994

Det roliga med hans svans att den är lika stor som min, utan att han är arg. Jamars vad päls han har.

Nu började i alla fall husse ropa på honom för att se om han ville gosa. Själv hörde jag det och kom hemtassandes i lugnan ro.

IMG_2002

Men som ni ser hade jag redan fått span på honom. Bäst att vara observant.

IMG_2003Jag lade mig tillrätta och Simon och jag tittade på varandra några minuter innan han tassade hem.

 IMG_2007 IMG_2006

Efter det tassade jag med husse hem och spanade från ett av de öppna fönstren.

IMG_2012 IMG_2010

Jag var sugen på att hoppa ut, men tog senare dörren i stället.

Så den dagen våra vägar möts igen, ska jag lära Simon att man INTE tassar in hos oss ostraffat!

I övrigt under veckan har inte hänt så mycket, det som är bra är att husse inte ska jobba nästa vecka. Men om vi känner honom rätt så kommer han  att fly fältet i alla fall.

Avslutningsvis har vi bara en lite hälsning ifrån husse. Han kommer inte att bli vän med er på Facebook, för han godkänner bara 2beningar som han känner IRL. Vissa gamla vänner är undantagna, men han är retriktiv med dem han godkänner. Inget personligt, han vill bara ha det så. 

Här kan du dela om du vill.
april 21

Nej, nej, NEJ HUSSE!!

Vad ska man jama om den gångna veckan tro? Det har inte hänt några sensationer, men ganska många små händelser. Vissa roligare än andra… :-)

Om vi börjar från början förstod vi att något var i görningen när husse toppfyllde både mat och vattenskålar i måndags kväll. Han åkte hemifrån lite senare än vanligt på tisdagsmorgonen, men vår misstanke besannades när husse inte dök upp på kvällen. Återigen hade han övergivit oss för andra intressen.

Han kom inte hem förrän sent på onsdagskvällen, och då fick han sig en chock. *fniss*

Där jag brukar sitta i fönstret och vänta satt inte jag utan en livs levande fjäderkotlett! Det var knappt han vågade tassa in då de kan röra till det ordentligt inomhus. Givetvis trodde han att vi satt där inne och spanade på kotletten, men så var inte fallet för vi var ute på patrullering.

Väl inne drog husse en lättnadens suck, för det mesta såg ut som vanligt. Han lämnade dörren öppen och öppnade ett par fönster så att kotletten kunde flyga ut. Men den förstod inte till en början sitt eget bästa.

Men till sist flög den ut och husse tog ett varv i huset.

På andra våningen hade tydligen kotletten fått sig en omgång.

DSC_0323

När husse insåg att ingen av oss var inne tassade han ut och ropade. Det tog bara en minut så var jag hemma igen. Måns kom inte hem på åtskilliga timmar, men då gosade husse och han ifatt med råge.

IMG_1528

Nu när all snö är borta har vi varit ute nästan hela tiden, och husse muttrar lite över att vi skitar ner lakanen. Men han kan muttra bäst han vill. För fast det regnade som jamars i torsdags var vi ute så att pälsen blev genomsur.

IMG_1527

I fredags skrattade husse åt Måns och mig. :-( Vi stod alla tre på baksidan av huset och det hade börjat skymma lite, då vi hörde något i skogen. Vi båda tassade in det snabbaste vi kunde, medans husse stod kvar och tittade på rådjuret. Tror inte husse förstår hur stora de är om man är en liten katt!

Men under helgen har husse varit hemma i alla fall. Det har varit underjamt väder och vi har varit ute alla tre och njutit.

IMG_1552 IMG_1619

Idag så var jag ute jamarlänge på morgonen, men tror ni inte att husse hade dragit fram snabeldraken när jag väl kom hem! Så det var bara att tassa ut igen.

Efter någon timme kom Måns in och hoppade upp i ett fönster och tittade nyfiket ut. Givetvis tassade husse dit med och fick då se Simon på besök och jag tassade bara några meter ifrån honom. Men låååångsamt…

Jag ville inte slåss så jag tittade inte på honom utan gick som i slowmotion förbi, om man nu kan kalla det att gå, för så långsamt tassade jag att jag liksom inte kom någonstans…

Husse hämtade bilxtsaken och tassade ut, och det är nu det roliga kommer!

Simon är precis lika rädd för husse som jag är för Simons husse! Så husse hann inte blixtra något innan han försvann, och jag tassade till husse och gosade lite. :-)

Nu hade husse slutat med snabeldraken så jag kunde tassa in och vila lite.

IMG_1596 IMG_1595

Efter någon timme tassade både Måns och jag ut igen…

IMG_1601 IMG_1608 IMG_1614 IMG_1634 IMG_1637 IMG_1644 IMG_1647 IMG_1651 IMG_1654Man blir törstig i värmen.

IMG_1659

På Facebook har husse lagt ut lite kort som han gjort svart/vita sista veckan.

IMG_1445 IMG_1499 IMG_0301

Och vid det här laget kanske ni undrar över rubriken?

Jo, det är en sorgens dag idag. Husse har i och för sig förvarnat oss men vi trodde inte att han skulle göra det. :-(

Titta här, vårt vardagsrum för någon timme sedan.

IMG_1597Och vårat vardagsrum nu…

IMG_1660

*snyft* Som ni ser är vår soffa borta! Den som vi har sovit i så många timmar under vår tid hos husse. HUR kan man bara göra så?

Fast att det kom 2 okända 2beningar i en brummis med släp låg jag på gräsmattan och tittade tårögt på när den bars ut.

IMG_1661

Vi hörs om en vecka igen.

Här kan du dela om du vill.
mars 16

Patrulleringssäsongen har börjat…

I alla fall så är det så för Max, för tydligen dricker han glykol till maten. Eller så är det så att han inte kan känna kyla alls. Fast mest troligt är det att hans tjocka päls gör den nytta som den ska. :-)

Sista veckan har vi haft jamarkallt om nätterna och mer behagligt om dagarna, så temperaturen har pendlat mellan -22 och +5.

Max har patrullerat timvis när det varit -10, och så även idag. Just nu har han varit ute i 2 timmar, och vi såg honom stryka omkring grannens hus. Inte Simons utan där det finns skällisar.

I går när husse kom hem ifrån jobbet tassade Max hem och fick sitt ”Välkommen-hem gos” i snön bredvid brummisen.

DSC_0267 DSC_0266 DSC_0264 DSC_0263 DSC_0260 DSC_0257

Han följde med husse in, men efter 10 minuter tassade han ut igen, märklig katt det där…

Själv så njuter jag av värmen inne, och tassar bara ut lite snabbt ibland.

IMG_1329

När husse kommit hem den här veckan har han tittat på ishockey varenda kväll, och även om vi inte bryr oss har vi tittat ihop med husse. :-)

DSC_0243

Nu tycker jag att våren kan komma på allvar, så jag kan gå ut och njuta av vårsolens värmande strålar!

/Måns

Här kan du dela om du vill.
februari 17

Är i chock!

Nu ska ni inte dra för stora växlar på rubriken, för i det är fallet är det något positivt! Men vi kommer att jama om det straxt…

Husse som tillbringade förra veckan mer eller mindre hela tiden på jobbet för att flytta på saker, blev under den här veckan klar. Så vart efter veckan har lidit har han kommit hem tidigare och tidigare. :-)

En av kvällarna hjälpte vi husse att bära in lite ved. Hans lager är för tillfället i garaget, och därinne har vi nästan inte varit alls, då det alltid är stängt.

Men nu passade vi på att tassa in…

Eftersom husse väsnades en hel del, var vi inte därinne så länge, utan tassade ut i snön igen. Risken fanns ju också att man skulle bli inlåst, och det vill man inte!


På vissa ställen måste man hoppa över snön…

Måns satte sig på trappan och spanade lite…

Vet inte hur ni gör, men på kvällarna måste vi tjata på husse att han ska gå och lägga sig. Oftast sitter han vid datorn, och då lägger jag mig på fårskinnet bakom husses stol.

Måns gör som han gjorde i Sörping, dvs stryker sig utmed husses ben för att tassa ut i hallen och ge husse ”onda ögat”.

Men nu till den stora chocken!

Husse vaknade tidigt igår och idag… MEN han har inte åkt till jobbet! Han har varit hemma hela helgen!! Knappt man tror att det är sant!

Givetvis har vi passat på att gosa ikapp och bunkra för kommande vecka.

Har husse suttit vid datorn har jag legat på husse eller på skrivbordet. Och när han tassat ner i källaren för att ställa sig i dörren och stinka har jag tassat efter.

Eftersom det snöar idag (igen) stannade jag i dörren och spanade ut.

Husse var oförkämd nog att jämföra mig med en skällis, då jag satte mig vid hans fot. *mutter*

Och de gångerna som husse legat i soffan har jag gjort honom sällskap där med. Ibland på och ibland bredvid på pläden.

Även Måns har legat på husse i soffan några gånger.

Avslutningsvis ska vi bara jama om en sak vi såg på Animal Planet igår. Där har de nämligen ett dumt program som heter ”The cat from hell”, mao ”Katten från helvetet”!

Denna gången var det en stackars misse som fräste och attackerade sin husses hand. Men det var väl inte så ()/#(”#”/&( konstigt när missens husse hade lyft upp honom i nackskinnet flera gånger och varit arg på katten. Klart som korvspad att man försvarar sig då, eller hur?!

Lyckligtvis kom det dit en 2bening som hade lite koll, så allt ordnade sig till slut.

Kontentan av detta är att vi missar behandlar 2beningarna så som vi blir behandlade av dem!

Vi hörs nästa söndag.

Max & Måns

Här kan du dela om du vill.
november 1

Den otrogna är hemma igen

För er som inte är vän med oss på FB ska vi jama att husse varit otrogen två kvällar på raken när han varit borta. Denna donna har fjäskat som alldeles för husse, och husse smälte och fjäskade tillbaka. :-(

På FB fanns det många teorier över hur vi skulle bete oss när vi väl kom hem, men slutvalet hamnade på Pelles alternativ, dvs vi var som vanligt. Någon jamade att de borde finnas en matte i huset och att det var det som fick husse att vara där. Svaret på det är ja, men det skulle bli konstigt då hon är tillsammans med husses bror.

FAST det blev ett längre välkommen-hem gos än vanligt i hallen. Husse inspekterade oss båda noga medans han gosade med oss. Han var tvungen att se om vi hade bråkat mer med Simon, men vad husse kunde se var så inte fallet.

Efter en portion mjukmat var tassade vi upp till klätterträdet. Surade lite på Måns när han klättrade upp till toppen.

Sedan kom husse med blixtsaken och störde oss.

Men vår uppmärksamhet fick han bara i någon sekund, sedan spanade vi ut igen.

Här kan du dela om du vill.
oktober 16

Vi missade chansen!

Ja vad ska man jama? Vilka amatörer vi är… Att vi bara kunde missa chansen att tassa ut i det fria och kanske tassa hem till Sörping.

Det var faktiskt husse som påtalade att vi hade missat chansen igår, för det var då han upptäckte det. Och var TVUNGEN att tala om det för oss.

Ända sedan vi flyttade hit har vi sett ett hål nere i pannrummet. Vi har varit där och nosat men inte tänkt mer på det.

Detta är våran kommande lucka! Och husse trodde att det låg en sten där inne som skulle hindra oss att tassa ut. Men som ni förstår så gjorde det inte det! *stora ögon*

Nu är den inte genomskinlig som vår gamla lucka, och man måste krypa igenom en decimeter grund.

Husse har i alla fall sett till att luckan är ”stängd” nu. *mutter*

Fyllda av skam låg vi i går och vilade oss i klätterträdet.

Avslutningsvis ska vi bara jama att vi åter har börjat med riktigt Välkommen hem gos. Mao tassar vi till hallen när husse kommer hem från jobbet och vi gosar alla tre.

Här kan du dela om du vill.
augusti 11

Kärt återseende

Vi har nu varit tysta en vecka och det är faktiskt husses fel! Utan förvarning var han försvunnen när vi kom hem från nattpatrullen förra fredagen. Vi tänkte inte så mycket på det då, men det visade sig att han inte kom tillbaka förrän i går eftermiddag.

Gissa om vi saknat husse! Många dumma tankar har farit genom huvudet… tänk om han inte tänkte komma tillbaka alls. Inget mera gos eller några skogspromenader. *ryser*

Så det var med lättnad som vi hörde husses röst. Givetvis jamade jag till honom att komma till mig NU, och det gjorde han. De andra 2beningarna fick stå kvar och husse tassade till mig och lyfte upp mig och gav mig en kram så jag knappt fick någon luft. :-)

Och jag buffade och buffade… gör ALDRIG om det jamade jag.

Även Måns hörde husse och kom hem efter någon minut och blev också söndergosad.

När husse väl tassade in luktade vi noga på hans väskor, men inte en misse hade varit där. Så husse hade inte vänstertassat!

Under veckan hur Sigges matte och husse sett till att vi fått mat. Själv lät jag henne gosa med mig en gång, men Måns var inte så modig. Och det märktes, för Måns släppte inte husse ur fokus på hela kvällen. Han hoppade upp i husses famn när han satt framför datorn, och till och med när husse låg i soffan och tittade på handboll tassade han till husse.

Vi höll oss nära huset hela kvällen, för att ha koll på att husse inte smet igen.

När husse vaknade i dag låg vi båda och sov i sängen. Och i hallen hade vi givit husse en välkommen hem present. :-)

På tal om jaktbyten hittade husse en fjäderkotlett UNDER hallmattan när han kom hem. Hur den hade kommit dit vill vi inte jama, men Sigges husse och matte hade missat den.

I fall någon undrar var husse var, kan vi bara jama att detta var hans vy under veckan.

Nu ska vi gosa vidare. Hörs i morgon!

 

 

Här kan du dela om du vill.
juli 14

Sårad…eller?

Det var igår när husse kom hem efter att ha varit på rymmen några timmar som han upptäckte det. Som vanligt (när jag är hemma) hade vi vårt välkommen hem gos i hallen, och som oftast rullade jag runt på golvet.

Då såg husse något som snabbt såg ut som ett gammalt sår på ena bakbenet. Givetvis var han tvungen att inspektera närmare.

Men mina bakben greppar man inte ostraffat!

Husse lyckades till sist få mig (enligt honom) på rätt köl och han (och Måns) inspekterade närmare. Han drog en lättnads suck när det bara var…

…skit som hade fastnat i pälsen. Idag har jag gjort rent så det är borta igen. :-)

Här kan du dela om du vill.
juni 24

Gosbevis

Att vi hade lånat ut husse att hjälpa Sippo i går visste vi. Men att det skulle ta ett dygn att komma dit visste vi inte! *mutter*

För husse åkte hemifrån redan i förrgår för att fira ”midsommar”, och kom inte hem förrän i går eftermiddag. Han kunde i alla fall förvarnat oss. Fast vi hade fattat misstankar då matskålarna var mer fulla än vanligt.

När husse kom hem låg Måns i långa gräset och sov, själv var jag på patrull så de fick gosa ostört…länge. Först stod de ute och husse lyfte upp honom som han brukar, och Måns lade sig tillrätta.

Efter 5-10 minuter ”hällde” husse ner honom, men Måns ville givetvis fylla på sitt goskonto mer, så han tvingade husse att lyfta upp honom igen.

Då Måns ”trampar” på husses armar för att han tycker det är så skönt att ligga där har husse konstant med små prickar på armarna.

Och alla dessa små prickar är Måns verk. :-)

Nu har även årstiden kommit då husse är lite allergiska mot oss, eller rättare sagt mot koncentrerad pollen i Måns sylvassa klor. Och i min päls när jag behagar komma in. Husse har som ovana att köra ner nosen i min päls och lukta. Och då får han skylla sig själv om det börjar klia i hans hals efteråt.

I går kväll gjorde Måns något som bara jag gjort innan. Att hoppa ner från klätterträdet och hoppa upp och lägga sig vid husse när han tittar på tvn. Plus att Måns har sovit hos husse hela natten. Så hans goskonto måste ha varit mer än lovligt slut. :-)

I dag hörde jag husses röst hos grannen så jag tassade dit och jamade i högan skyn. Fick lite gos, men tydligen skulle de fälla en tall, så det var bäst att snarast söka skydd.

Här kan du dela om du vill.