februari 10

På fel plats…

Många saker har hänt under veckan som kan refereras till att vara på fel plats. Till att börja med har husse som för ett par veckor sedan räknade alla sakerna på jobbet, nu fått för sig att flytta på alla sakerna. Så den gångna veckan har han åkt tidigt och kommit hem sent. Så fel plats nummer 1 är husse!

Fel plats nummer 2, är kanske Måns. För en morgon när husse åkte till jobbet var inte Måns inne, och mitt på den lilla vägen, som husse kör till den större vägen kunde han se tassavtryck i den nyfallna snön. Tassavtrycken fortsatte ända fram till den stora vägen.

På grund av att husse jobbat så mycket har de vardagliga sakerna fallerat här hemma. Fel plats nummer 3 är maten, som ni ser är kvar i sin påse och inte i våra skålar!

Fel plats nummer 4 blir att lådorna inte skötts till belåtenhet. Skiten ska inte ligga kvar i ett par dagar!

På rätt plats var jag i morse när jag vaktade huset och spanade över Området. Det har snöat jamarmycket här under veckan men som jamat är vi ute lite i alla fall.

Här tittar jag på när husse skottar snö.

Husse tyckte jag var på fel plats när jag ockuperade tangentbordet, men jag ville ju bara ha gos!

Även Måns lever och har hälsan, här gömmer han sig bakom gardinen.

Här är en bild på Måns svans som den ser ut idag, som ni ser fattas det lite längd på pälsen, men av såret syns inget längre.

På mattan i vardagsrummet har vi busat en hel del under veckan. Och då inte med girmössen (?) som ni ser. För som vanligt ratar vi alla leksaker som husse tassar hem. Det enda som vi behövde var en ordentlig barkbit. *fniss*

Detta är en vanlig syn här hemma, då Måns tycker att husse är på fel plats (5). För fortfarande vill Måns helst gosa med husse på övervåningen. Så Måns sitter i trappen för att locka upp husse.

Här spanar vi ut över omgivningen. Mycket vackrare än att ha blommor i fönstret tycker husse. :-)

Avslutningsvis ska vi jama om fel plats nummer 6 och 7.

För i går skulle husse vara ledig, men åkte till jobbet klockan 6 på morgonen i alla fall! Vilket resulterade i att han var lika trött som vanligt i går kväll. Nu föll det sig inte bättre än att husse somnade som en stock i soffan vid 10 tiden. Normalt om detta händer vaknar han snart, men inte i natt. Klockan 6 i morse vaknade husse av sig själv med oss bredvid i soffan. Som ni förstår fick då inte Måns något godnatt-gos i sängen. :-(

Men det har vi tagit igen idag, då husse inte rört brummisen utan bara varit hemma och gosat med oss!

Här kan du dela om du vill.
januari 31

Vi är tillbaka!!

Efter åtta dagar utan dator är den hel och tillbaka. Äntligen kan vi fd. skyggisar sprida lite ljus i tillvaron för de som aktivt hjälper oss katter. Det är därför vi bloggar egentligen. :-)

Men det viktigaste först. Hur mår vi nu då efter 8 dagar i isoleringen?

 • 2 svansar – check!
 • 4 öron – check!
 • 4 ögon – check!
 • 8 tassar – check!
 • Inga sår eller nya skavanker – check!
 • Kurrar fortfarande ofta – check!
 • 1 styck husse – check!

Vi mår faktiskt prima! :-)

Nu funderade vi på om vi skulle blogga ifatt idag, eller ta lite pö om pö. Men vad jam, vi kör ”all in”, och jamar om det mesta som har hänt under gångna veckan.

Givetvis har vi och framför allt jag jagat mususlingar. En dag skickade husse ut samma mususling inte mindre än 3 gånger! Jamars vad han är envis. Musen smet som de brukar in under spisen.  Så ja fick vakta.

Med husses hjälp fick jag tag på den igen.

När husse skickat ut den fick man tassa efter. *mutter*

Som ni ser har vi en massa vitt nu. Men det gör mig ingenting. Själv har jag varit ute hela nätterna, oavsett temperatur och patrullerat. Måns har mestadels varit inne, men chockade både husse och mig när han tassade ut 2 nätter på raken.

Detta har varit mer Måns stil. Ligga i soffan och slappa. Här hade ena örat kommit på sniskan, och det är inte ofta som det händer.

När Måns inte legat i soffan har han gärna legat på pläden framför brasan när husse har eldat. Själv kan jag tycka att det blir för varmt, så en nygammal favoritplats har gjort comeback. Dvs i tvättstället på toan. :-)

Inte för att skryta. Men det ÄR som så att min päls är typ dubbelt så tjock som Måns. Vilket gjorde att när husse kom hem häromdagen, rullade jag runt i snön och kurrade. :-)

Här kan man se min tjocka, tjocka päls.

Husse var på hygget härom dagen och där såg han massvis med spår, och fick fotografera ett rådjur.

Bland spåren kunde ses bland annat…

Älg

Räv (tror vi)

Och något annat.

Men vår viktigaste uppgift under veckan och kanske någon vecka framöver är att spinnheala husse! Bitvis behöver han massor.  Han tog nämligen bort en visdomstand i tisdags. Var inga problem alls, men efter 4 dagar började det värka som jamars.

Så både igår och idag har husse tassat till sin tandstickis för konsultation. Dagens besök slutade med att han ska äta antibiotikatt och en massa verktabletter närmaste tiden.

Så nu ska vi blåsa honom på nosen och tvinga i honom tabletter. För han gillar det inte alls. Men han måste så han klarar av att arbeta. För arbetet kan han inte smita ifrån.

En annan sak som varit bra med att datorn var trasig var att vi har gosat hur mycket som helst i soffan! :-) För så mycket som han tittat på tvn sista veckan tror vi aldrig att han gjort.

Kul att se er alla igen! Nosbuffar från oss! :-)

Felet på datorn? Grafikkortet och nästan nätagget hade givit upp. Mestadels på grund av 6 års lagring av damm. :-) Inga kort eller information gick förlorat!

Här kan du dela om du vill.
januari 8

1:22 + 1:22 = 2:44

Och ändå blir jag avundsjuk!

Vad jag jamar om? Jo, igår hade husse och jag en underbar goseftermiddag. Han fortsätter att plöja igenom dvdboxen han köpte. Och när han började att titta igår så låg jag i soffan och sov. Men när husse lagt sig tillrätta tassade jag givetvis upp på hans bröst och somnade.

Efter två avsnitt (1 timme och 22 minuter senare) ville han gå på lådan och stinka lite. Så han välte ner mig i soffan, och efter en stund kom han tillbaka.

Givetvis tassade jag upp på husse igen och somnade.

Ytterligare 2 avsnitt sågs och jag sov så gott så gott. :-)

Mao låg jag på husse närmare 3 timmar igår, fast inte i streck förstås.

Och ÄNDÅ blir jag avundsjuk när husse lyfter upp Måns i sin famn. Då jamar jag och lägger mig i princip på husses fötter. Man kan inte få för mycket gos!!

Ps. I fall någon undrar tittar husse på The Mentalist.

Här kan du dela om du vill.
Category: Gos, Max, Tv | 6 Comments »
januari 6

Och husse blev en katt!

Nåjam, inte på riktigt, med päls och svans och så.

MEN i går kväll ville han inte gå och lägga sig som vanligt till vår stora förvåning. Till att börja med hade han köpt en dvdbox med en tv-serie som han upptäckte häromdagen.

Så han såg avsnitt efter avsnitt. Vid midnatt funderade han på om han skulle sova men tydligen fanns det annat han ville titta på under natten. Så för att vara vaken såg han två avsnitt till. Det som hägrade var Junior VM ishockey final. Som startade 02:00

Själv är jag inte så intresserad så jag var ute på patrull hela natten.

Måns däremot låg bredvid husse i soffan ända tills Sverige stod som vinnare klockan 05:30.

I samma ögonblick som husse stängde av tvn kom jag in och Måns tassade ut en sväng.

Men när husse vaknade låg Måns bredvid husse igen. :-)

Nu hoppas vi att husse kommer i säng i tid ikväll. För i morgon ska han upp tidigt igen.

 

Här kan du dela om du vill.
Category: Husse, Tv | 6 Comments »
december 18

Husse hemma igen.

Nu är han hemma. Eftersom vi inte var med får han jama själv. Men han visade en bild. Ingen skog, inget Stora vatten och massvis med brummisar så långt ögat kan nå.

Så över till husse!

*host* ja hej alla. Vill egentligen inte skriva om dagens äventyr. Hoppas det aldrig kommer att sändas. Beror helt på hur de klipper ihop det. Så här var det…

Åkte hemifrån staxt efter sju i morse, eftersom jag inte visste hur väglaget skulle vara norrut. Det var i alla fall bra, så trots tre rök/kaffepauser var jag framme innan tio. Spektaklet skulle börja 11 så jag gick ett varv bla förbi Zinkensdamm.

Halv 11 blev det kallt att promenera så jag gick till den lilla teatern vi skulle vara på.

Var först av alla och blev välkomnad dit av produktionsbolaget. Vart efter folk strömmade in slog det mig att de flesta kände varandra. Kramar hit och kramar dit. Hmm tänkte jag…

Fyra ämnen avklarades. Förutom vårat så var det om ”Skånska”, ”Frukt i mat” ”Kramar”

Så som jag hade sett det framför mig skulle jag debattera mot 1 eller 2… MEN… alla fick lägga sig i alla debatterna om man hade något på hjärtat.

Det ska också tilläggas att det fanns flera mycket medievana människor i panelen, och andra wannabies som hade extrema åsikter om allt, bara för att! Tex en skvallerreporter från en kvällstidning. För dem var hela livet svart eller vitt.

Och som andra ämne var det ”min” tur… programledaren började på det för mig värsta sättet.

-”Ja du Christer, som driver en kattblogg, varför tycker inte du om hundar??”

(Vid det här laget kände jag pulsen, och för mig tycktes det som att hjärtat ekade i hela lokalen. För faktum är ju att jag inte har något emot hundar. Tycker bara bättre om katter)

Helt ställd över att jag skulle börja, rapade jag ur mig en massa oförskämdheter om hundarna. Tex. Ingen egen vilja (nickedockor), mm mm (kommer faktiskt inte ihåg vad jag mer sa, men det kändes inte bra och jag var nu omringad av 14 hundälskare! haha  Sedan rapade jag ur mig att det var smidigare att ha katt om man inte är hemma mycket. Och det vändes ju givetvis till om jag skaffade djur för att vara borta! *mutter*

Det sades en massa saker fram och tillbaka, men det som retade mig var att alla avbröt varandra bara för att få sin lilla åsikt hörd. Jag fick kämpa som attan för att försvara katterna. Och det var så mycket mer jag ville ha sagt, men jag hann inte.

Det var mycket klicher om att katter är falska osv.

Fast vid ett tillfälle tryckte jag in att ”pga av sådana som dig som vi har 100000 hemlösa katter!”. (kändes bra! ;-))

Det kändes inte bra för att det inte var en saklig debatt, eller så gjorde jag den inte saklig.

Jag vet inte. Men nu är man en erfarenhet rikare.

 

MEN!!! Det bästa med dagen var att jag på vägen hem fick gosa med Dina! Vet ni att hon nästan dreglar lika mycket som Max när hon blir kelad med! :-)

Jag fick även äran att ge henne igloon som än var i paketet.

Det tråkiga med att komma dit var att jag där fick veta om Töreboda Katthem. J-a skit!

Och att blogghjälpens mor tassade vidare igår. :-( Tröstbuff till henne!

Här kan du dela om du vill.
december 17

Trött, fokuserad och id-märkt husse

I tassande stund är det 19 timmar kvar tills husse ska försvara vår ära.

Husse hade svårt att somna i går kväll, för och nackdelar maldes fram och tillbaka i hans huvud. Argument och motargument.

Men han är inte nervös, för han har gjort värre saker än detta. Faktiskt var han i sin ungdom med i tv och gjorde en gudstjänst ihop med biskopen på soptippen i Linköping.

Men det värsta han gjort var när han var med i en revy för 6-7 år sedan. Då höll han en monolog (inför 800 2beningar) på 5 minuter och minns blackouten 10 minuter innan allt skulle starta. Inte ett jam föll på plats. Men när det blev hans tur under revyn satt allt perfekt.

Och det är så det fungerar. När man väl är på plats och kör, har hjärnan gjort sitt och man är mentalt förberedd. Husse kommer bara att så och le, medans ”terrierna” hugger allt vad de kan. :-)

Givetvis kommer vi att se till att husse har ”vår” tröja på sig. Så att ingen misse som ser honom gör närmanden. Han är vår husse och ingen annans. ;-)

Denna tröja får bara användas vid speciella tillfällen. Och enda gången hittills var när husse var på Katthemmet Kompis invigning.

Ok, det är två saker husse oroar sig över.

 • Vädret. Om det fryser på i natt kommer det vara jamarhalt i morgon.
 • De andra. Vem mer kommer stå vid husses sida och jama?
Här kan du dela om du vill.
Category: Husse, Tv | 32 Comments »
december 16

Lite förutsättningar *fniss*

Programmet kommer att innehålla 4 ämnen varav hund mot katt är ett.

Läs här och jama högt vilka dumma saker de tror om oss katter!

Hund eller katt?(eller inget av dom?)

Fördel katt.

Hundar är smutsiga, de luktar illa och oskyldiga förbipasserande tvingas se på när de sitter och skiter på våra gator och torg. Varje år faller människor offer för aggressiva hundar. Katter är renliga djur. En hund kräver 0,84 hektar mark för att förbli mätt och glad, en katt bara 0,15 hektar. Att klappa en spinnande katt är dokumenterat avstressande. Hundägare är dominerande, relationsrädda och oförmögna till normala mänskliga relationer. Hunden har framavlats för att låta sig kuvas av människor och här har ägarna hittat den enda och perfekta varelsen som ger dem villkorslös kärlek utan motkrav.

Fördel hund.

Katter är opålitliga, själviska och alla som varit hemma hos en kattägare kan räkna med att vara täkt av hår. Katter kan, utan förvarning, bita och klösa sin ägare eller dess gäster helt enkelt för att den känner för det. Katter skiter och kissar i en öppenlåda på golvet ”say no more”. Hundar är förutom det ultimata husdjuret även bidragande till samhällsnyttan. Hundpromenader ger förutom motion och friskluft ett socialakontakter. Många kattägare har tillskillnad från hundägarna valt bort mänskliga relationer helt och hållet och låter katten fylla tomrummet efter barnlösheten och det fallerade äktenskapet.

 1. Vi varnar alltid husse om vi inte tycker om vad han gör.
 2. Det är INTE hårigt här inne, och det lilla husse får på tröjan rollar han bort.
 3. Klart vi använder en låda, vi vill ju gräva ner skiten, inte upp!
 4. Om 2beningen vill ta en promenad får han/hon väl göra det. *fniss*
 5. Mig veteligen träffar husse massvis med andra 2beningar…
 6. o s v…
Här kan du dela om du vill.
Category: Husse, Tv | 19 Comments »
december 16

Informationsintagning fortgår…

Till att börja med måste vi tacka för alla bra svar som vi nu har delgett till husse.

Vi har tassat lite på Google och debatten är het. :-)

Bland annat tassade vi på denna lista:

 1. Katter spinner. Hundar dreglar.
 2.  Katter stryker sig mot ditt ben då de vill ha ömhet och kärlek, inte då de är pilska.
 3. Katter använder kattlådan. Hundar använder ditt ben.
 4. 1996 kvävdes över 10.000 hundägare till döds av saliv vid det dagliga morgonslicket i ansiktet.
 5.  Katter landar alltid på fötterna. Hundar vägrar låta dig kasta dem.
 6. Katter väntar tills du har läst färdigt morgontidningen innan de strimlar den.
 7. Katter ser söta ut då de sover på teven. Hundar faller ihop och slaggar mitt framför den.
 8. Ingen någonsin har behövt ”varnas för katten”.
 9. Katter begraver sin skit. Hundar gräver upp andras.
 10. Katter har bättre saker för sig än att stoppa sin nos i ditt skrev.
 11. Gustaf. Ådi. Behöver man säga något mer?

Sedan hittade vi några bra filmer på youtube med. (Den första gick visst inte att bädda in, se på youtube)

 

Nä nu ska vi leta vidare på information till husse….


Här kan du dela om du vill.
Category: Husse, Tv | 12 Comments »
december 15

Husse (kanske) med i TV !

Katt vs Hund

Vi har jamat lite om det på facebook. Men inte berättat hela historien, men det ska vi göra nu. 

För en dryg vecka sedan kom det ett meddelande på bloggen om att en person ville ha kontakt med vår husse angående eventuell medverkan i ett tv-program.

Husse som av naturen är lite misstänksam av sig vad gäller meddelanden på bloggen från nya människor kollade givetvis upp vederbörande. 


Givetvis tvingar vi husse att åka dit för att smälla skällisarna på nosen! :-)

Bara att titta här. Vem tycker man mest om? Vem vill man helst gosa med?

Missen givetvis!!

Vi ska inte glömma bort att detta är ett pilotavsnitt, det kommer kanske aldrig att sändas. 

MEN, nu måste vi be om lite hjälp. För husse är inte helt anti hundar. Och han behöver massvis med argument varför katter är bättre än skällisar! Vad är det som vi INTE giller med dem? Bomba på!!  

På söndag klockan 11 är det dags, och då måste han vara taggad!!

Det är vår heder som står på spel här!

Ps. Han är inte ensam på kattsidan, så han får lite hjälp.

Här kan du dela om du vill.
september 23

Uppladdat för kvällen

Egentligen säger bilden allt.

Vi ska ha en myskväll framför tvn.

Husse köpte Lejonkungen, som vi ska titta på.

Sedan inhandlade han lite tilltugg till.

Dentisar, pinnar och framför allt vitfisk.

Eftersom vi inte firar varje månad längre, är detta lite vardagxlyx.

Och det uppskattar vi husse för. Nosbuff på honom! ;-)

Ps. Husse köpte även 10e säsongen av C.S.I, så det kommer nog bli mycket soffmys närmaste veckan.

Här kan du dela om du vill.