april 29

Dåligt samvete ”De Luxe”

Husse får jama själv idag….

Allt började igår eftermiddag då jag gick mot vattnet efter att ha pratat lite med grannarna. Efter mig hade jag då både Max och Måns.

037

014

Väl nere vid vattnet inspekterade M&M vattnet och de fällda grenarna noga. Förmodligen var gammelgäddan nära, för jag kunde se en liten fisk som hoppade upp ur vattnet som i panik.

038

Måns såg ett par fåglar och hoppade rakt in bland alla grenar men missade givetvis de fjäderbeklädda mumsbitarna.

053

So far so good. Nu när de små var upptagna med annat smet jag iväg till skogen. Jag vill inte att M&M ska se det då jag går över stora vägen, och jag vill inte att de ska distraheras av mig när de nu går där. Vilket de gör dagligen.

Väl uppe i skogen gick jag på en älg som fastnade på bild.

083

Några hjortar såg jag med på håll, innan solen gick ner och jag gick hemåt igen.

120

Väl hemma vid 8 tiden var inte M&M hemma men det var inget konstigt med det, de kommer väl…

MEN si det gjorde de inte, och vid 10 var jag ute och ropade och lyste med en ficklampa. Det knepet fungerar 99/100 gånger, men inte denna gång. Jag gick även ute vid halv 12 och ropade, men utan resultat.

Nu ska det tilläggas att det händer att någon av katterna är borta länge, så det i sig är inget ovanligt. Men Måns har sista månaderna kommit in vid 10 och somnat hos mig, eller i alla fall sagt ”God natt” innan han gått ut igen.

Då jag skulle upp klockan 5 vad det dags att sova. Somnade som en stock, men vaknade med ett ryck redan klockan 4!

1000 tankar for genom huvudet, var är de?? Det var bara att stiga upp och sätta på lite kaffe. Det retade mig att jag inte gått ner och tittat där jag lämnade dem vid vattnet på kvällen innan, men oddsen att de skulle vara kvar var obefintliga. Om inget våldsamt hade inträffat vid vattnet.

Efter en par munnar med kaffe gick jag ut i gryningen och tassade ner mot vattnet med ficklampan. Rädd över vad jag skulle möta…

Just vid vattnet är det som en slänt ner, så du måste ända fram för att se något.

Och när jag kom fram lyste 4 ögon upp mörkret.

Då hade mina små ”barn” suttit på samma stock i ca 10 timmar. Dumpade och övergivna av deras husse!!

Max hade fått ett par rivsår över nosen och ett på bröstet. Om det är från grenar eller Måns eller något annat vet jag inte.

Efter att de fått lite mat som jag hade i fickan gick vi tillsammans sakta hemåt. För att hem måste man gå över ett öppet fält, jag vet inte om det var det som skrämde dem. Eller så var det något i vattnet som de tyckte var intressant.

Väl hemma skulle man kunna tro att de lade sig tillrätta någonstans. Men de var ute efter 5 minuter igen.

De har nog sovit ifatt under dagen, för när jag kom hem från jobbet kom de nyvakna och mötte mig vid dörren.

007 016

Har någon några andra teorier varför de stannade kvar??

 

 

 

 

Här kan du dela om du vill.
januari 9

Han saknade oss, mycket!

Plötsligt försvann husse i tisdags kväll vilket han aldrig brukar göra, och han hade mage att inte komma hem förrän idag.

Men han är förlåten, för tydligen åkte han akut in till sin stickis och de behöll honom.

30 timmar av blodprover och röntgenapparater resulterade i att husse ska operera magen på tisdag.

M a o kommer husse vara borta hela nästa vecka, men efter det ska han tydligen kunna gosa med oss i tre veckor i sträck. Men känner vi husse rätt så kommer inte så bli fallet.

Husse sa att han inte hade några problem att ”ligga inne”, men att han saknade oss jamarmycket!

IMG_4078 IMG_4089

Och ärligt jamat så saknade vi honom med, men att han är borta i ju i sig inte så ovanligt.

Husse får själv jama vad det är med honom för det förstår vi inte. Fast att han har jamat om det i telefonen hela kvällen.

Hej alla.

För att göra en lång historia kort så har de hittat en tumör i tjocktarmen, och den har liksom pluggat igen hela systemet. :-(  Det finns inga som helst tecken på att det finns något annat i kroppen vilket är mycket positivt. Så på tisdag ligger jag under kniven och tar bort det onda. I fall någon undrar är jag vid gott mod och är säker på att det här kommer att gå bra. :-) 

Max och Måns klarar sig med bra, ska bara fjäska lite för Simons husse. ;-)

Ps. Ordjamssidan är uppdaterad igen.

 

Här kan du dela om du vill.
juli 19

Femdagars patrullering (minst)

Då vi inte jamade förra helgen är det nu två veckor sedan vi bloggade. Förra veckan innehöll inga sensationer värt att jama om, mer än att husse återigen var på rymmen under helgen. Fast han var förlåten då han var hos Sippo för det årliga bloggmötet. Husse använde inte ens blixtsaken för att föreviga Viska, och vi är säkra på att ni läst uppdateringar om mötet på andra bloggar. :-)

Vi har varit jamars lugna med att ta in mususlingar och fjäderkotletter på sistone, men förra veckan föll ju fjäderkotletterna ner i våra munnar som manna från himlen. En tog jag in, men när husse tassade ut tassade jag ut med fjäderkotletten. Dagen efter möttes husse av följande syn utanför sitt sovrum.

IMG_2844

Vädret har ju varit underjamt, så man har njutit av solstålarna.

IMG_2851 IMG_2840

Sedan har jag klättrat i träd med, konstigt att det ska gå så lätt upp men klurigare att klättra ner. :-)

IMG_2900
IMG_2898

IMG_2909

IMG_2911

IMG_2917

IMG_2926

IMG_2928

IMG_2929

IMG_2930

IMG_2931

Måns fastnade också på bild i söndags, men först var han inte beredd. *fniss*

IMG_2865

Sedan tuffade han till sig. :-)

IMG_2866

Sedan fixade han till pälsen, och tassade in.

IMG_2939

När husse tassade till sängs i söndags låg Måns bredvid husses kudde. Men när husse vaknade var vi båda ute på patrull.

Och det är nu vi kommer till dagens verkliga bloggämne, för sedan dess har Måns inte tassat hem!

Undertecknad har nästan inte varit hemma alls heller, men någon timme har jag gett husse varje kväll. Fast just i kväll har jag inte varit hemma än. :-)

Måns har ju årligen sedan vi flyttade till husse varit borta på en tredagars patrull, och flera gånger i sommar har han gjort ett par tvådagars. Men nu jamar vi rekord med råge. Fem dagar utan att tassa hem, och som jamat är han inte hemma än. Och så länge som vädret är så här bra ser han ingen anledning till att tassa hem heller, för han har det rätt så bra.

Husse har sista två kvällarna tagit ett varv för att titta efter Måns. Och de enda fyrbenta djur han sett är gläggisen…

IMG_2941

… och en ny katt.

IMG_2943

Inte ens på de mest idylliska vägarna har han sett Måns.

IMG_2940

Husse har även tassat ett varv utmed den stora vägen för att se att ingen olycka varit framme, men har har inte varit fallet.

Måns jamade ett ordjam till Facebook i går.

IMG_2944

Jag har jamat en del om Måns på Facebook under veckan och det är många som är oroliga för Måns, och undrar om inte husse är utom sig av oro. Därför kommer jag nu att lämna över ordet till husse så får ni veta hur han resonerar…

Hej!

Till att börja med ska jag säga att jag inte alls är utom mig av oro, utan är säker på att Måns kommer hem när vädret blir sämre. Till att börja med var det synd att han skulle försvinna en måndag, då jag arbetat hela veckan. Så Måns kan mycket väl ha varit hemma när jag varit på jobbet. MEN troligen har han inte det då det inte gått åt så mycket mat som vanligt.

Sedan har han ju en historia av att försvinna varje år, och just den här veckan har vädret varit helt underbart. Själv önskar jag ett ordentligt oväder som kan jaga hem Måns, för givetvis vill jag se den lilla gynnaren. :-)

Om man tänker på ”worst case cenario”, så vill det mycket till att något vilt djur skulle ta honom så länge som han är frisk. Både Max och Måns springer och gömmer sig för den minsta hunden i världen, plus att de är mästare på att klättra i träd.

Att någon annan människa än jag skulle komma närmre Måns än 5 meter är också inte att tänka på, för för andra är han fortfarande väldigt skygg, vilket jag faktiskt tycker är bra.

Det enda som retar mig i den här historien är att jag inte vet var Måns brukar hålla till om dagarna. Max har jag koll på, men Måns har hela tiden promenerat ganska långt bort och inte kommit hem förrän sent.

De gånger han varit borta länge tidigare, har faktiskt inneburit att Måns gått upp i vikt. I alla fall har det känts så, så matmässigt reder han sig med.

Sedan är det som så att:

Hälften av det som du oroar dig för händer aldrig, den andra hälften händer ändå. Så varför oroa sig?

Givetvis kommer jag att säga till när han kommer hem igen, för det kommer han. Förr eller senare. :-)

IMG_2854

Ps. Max har under tiden jag skrivit detta kommit hem för kvällen.

Här kan du dela om du vill.
maj 25

Phu!!

Hej alla, börjar med att stjäla bloggen själv en stund innan jag lämnar över ordet till Max och Måns. På Facebook skrev jag sent igår att jag blev lugn igen, så här var det…

Som ni såg var Måns på lyset efter att varit hos veterinären, men han blev bättre och stadigare och visade inga tecken på att vilja gå ut. Men när jag stängde av tvn i torsdags kväll var båda Max och Måns borta. Måns har ju det konstiga 6e sinnet så han vet när jag går och lägger mig. Men just denna kväll kom ingen Måns in…

Under natten till fredagen blev jag väckt ett par gånger men det var ”bara” Max, och när jag vaknade vid 8 hade jag fortfarande inte sett till Måns. Nu brukar jag inte bry mig nämnvärt då i alla fall Måns har för vana att vara borta ett par dagar i sträck någon gång per år. Men just denna gång ekade veterinärens ord från Söderköping i bakhuvudet. -”Släpp inte ut honom då reflexerna inte är som vanligt första dygnet”.

Snacka om att ha dåligt samvete, och en fantasi som skenade iväg!

Under dagen tittade jag maniskt ut genom fönstren och gick runt området flera gånger, men ingen Måns syntes till.

Framåt kvällen satte jag mig och tittade på:

Pi

Och faktiskt samtidigt som eftertexterna rullade kom Måns hem igen. Det var som om det var meningen. haha Mao hade han då haft en 27 timmars patrull, och var väldigt hungrig för att uttrycka sig milt. :-)

Så nu är allt som vanligt igen och de kan patrullera i flera dygn om de vill utan att jag går i taket.

(Angående filmen så var den otroligt vacker, men ingen actionrulle. MEN slutpoängen är helt underbar, rekommenderas!)

ÖVER TILL M&M

Först vill jag bara jama att jag minsann hjälpte till att leta efter Måns, för vart än husse gick gick jag!

Här på vägen…

IMG_2175

Lite mindre väg…

IMG_2177

Och här tassar vi vid grannens hus, det har stått tomt sedan vi flyttade hit men ska nu säljas. Vi ber till Skaparkatten att de nya ägarna inte har några katter med sig, för det räcker med de som finns här.

IMG_2183

Det är jobbigt att leta efter Måns, så när vi kom hem somnade jag i min fåtölj. Ja det är faktiskt så att jag har en och Måns har en, vi ligger alltid i samma.

IMG_2184

När vi ändå är på Området ska vi visa att det går ånglok här, det är i alla fall vad skylten säger.

IMG_2105

Tydligen har X2000 inte kommit till Degerfors än, och det skulle nog inte fungera på de här spåren. :-)

IMG_2102

Husse har sagt att det inte kommer några ånglok heller, för den här banan används (vad han vet) bara som dressinbana. :-)

I början av veckan var jag lite (nåjam, väldigt) sur på husse. Titta här!

IMG_2072

Jag ligger och myser i gräset och har ingen aning om vad som ligger på vägen bakom mig. Visst är det Simon, och husse sa ingenting!!! *mutter*

Efter det såg jag till att ha bättre koll på läget.

IMG_2079

Måns och jag busade lite med.

IMG_2089 IMG_2086 IMG_2087 IMG_2051

Husse har fyndat en ny lampa också, han kunde inte låta bli där den låg på ett utföräljningsbord i en elbutik.

IMG_2062 IMG_2097

Sedan skedde det en hemsk sak igår med, när jag var hemma och inte letade efter Måns. Simon kom och hälsade på.

IMG_2192

Och det hade väl inte varit hela världen om inte…

IMG_2193

… undertecknad katt låg under brädorna!!! Där låg han och låtsades som om det regnade. :-(

Husse tassade i alla fall fram, så Simon tassade hemåt. Tur det…

IMG_2195 IMG_2200

Nu var det ju inte så att han tassade hem, för han börjar göra sig väldigt hemmatam här! För när husse tassade mot huset såg han att Simon kom springandes inifrån igen.

(Husse: För 10 minuter sedan sprang Simon ända fram till mig när jag stod på trappen, bara ytterdörren är öppen så vill Simon in.:-))

Idag har vi båda varit häromkring. Mest har vi legat i det höga gräset och sovit.

IMG_2233 IMG_2231 IMG_2237

Detta är annars min favoritplats, på presenningen. Den är sval, plus att den har inbyggd vattenskål.

IMG_2206

Några bilder till från i morse.

IMG_2227 IMG_2211

Avslutningsvis är detta vad Måns gör just nu. Ligger i klätterträdets lilla ”låda”. Det borde vara en skylt utanför där det stod: ”Var god, stör ej!”

IMG_2240

Det var allt för nu… :-)

Här kan du dela om du vill.
november 10

Men Max-bubben!

Jag tar själv över tangenterna idag för att tala om vad som hände i morse. Något liknande har faktiskt inte någonsin hänt innan.

Satt i köket och drack kaffe och planerade dagens utflykter, Max låg i soffan och Måns var däruppe.

Helt plötsligt lät det som om Max satt i halsen! Fast ändå inte… En lång väsande utandning som följdes upp med tre till. Under tiden hade jag satt mig bredvid Max och jag blev lättad när han slutade. Jag klappade honom en bra stund innan han började kurra, något som brukar komma av sig själv direkt.

Måns som hade hört Max tassade ner och la sig bredvid honom.

(Bilderna är från Sörping, men det såg likadant ut.)

Själv tog jag bilen och åkte och våldgästade ett par bloggvänner. :-)

När jag kom hem kom M&M och mötte mig och Måns och jag var ute en sväng medans Max gick upp och vilade.

Undrar fortfarande vad det var som hände…

 

Här kan du dela om du vill.
oktober 22

Att vakna med ett ryck

Bäst att jag berättar om vad som hände i går morse själv, för M&M tog det hela mycket lättare än vad jag gjorde.

Att jag över huvud taget vaknade redan 06:45 är en gåta (Somnade 01:.00).  Under hela förra veckan sov jag otroligt lite och jobbade väldigt mycket. Och hela lördagen gick åt till att åka till Sörping och tillbaka. Så jag skulle behövt sova mer.

MEN, frågan när jag vaknade var givetvis var M&M höll hus. När jag somnade var de båda utomhus, och jag hade inte sett dem använda luckan för att komma in, bara för att tassa ut. Och flera gånger hade jag sett dem sitta på trappen vid ytterdörren och spana. Men det är ju liksom på fel sida huset.

Jag hoppade i alla fall upp ur sängen och gjorde lite kaffe, medans det rann ner insåg jag att ingen av dem var inne. Jag gick ut på trappen och KSSS:ade allt vad jag kunde utan respons.

I skogen bredvid hördes en hund skälla och bara minuter senare small det av ett gevär. Samtidigt kom hästarnas ägare i två bilar och började låta och pyssla med hästarna. Så det var inte någon ljudlös morgon.

In igen och ta på sig lite rejäla kläder för en promenad utomhus, medans det blev ljusare och ljusare ute.

Gick ner i slänten bakom huset och ropade, och fick svar direkt. :-) Där kom Max galopperandes från skogen med gladsvansen i vädret. Det kurrades för fullt när jag lyfte upp honom. Givetvis fick han lite godis.

Men sedan var ju frågan var Måns höll hus, för han är betydligt försiktigare (räddare) än vad Max är. Max och jag stod där ute i 20 minuter och ropade, men ingen Måns kom hem. Så gick jag in igen och Max följde med och åt en bit innan han ville ut igen.

Då gick jag upp en våning, för här uppe han man bra översikt åt tre håll av området. Slöade lite framför datorn, medans tankarna for iväg då jag undrade var Måns tagit vägen.

En timme senare tittade jag i fönsterna igen, klockan var nu halv nio. Och DÅ såg jag Måns nere vid den fallfärdiga(bokstavligen) boden. Givetvis gick jag ut, och när Måns såg mig gömde han sig.

Men när jag ropade gjorde han som Max, gladsvansen upp och full galopp till husse. :-)

Hemma igen…

M&M ville inte följa med in, men nu var de hemma. Och vi stod framför huset i 20 minuter spanade.

Vad M&M då inte såg då var att vi var under uppsikt. Grannkatten hade bra koll på vad vi gjorde.

Strax efter nio kom de in och lugnade ner sig, sedan rörde de inte en morris på 12 timmar.

För exakt klockan 21:00 tassade de ut igår och jag tänkte att de får skylla sig själva, jag kan inte vakta luckan eller dörren hela tiden.

Men när jag vaknade idag låg Måns vid min sida, så han hade lärt sig att gå in. Och när jag gick upp gick jag ut på balkongen, och då hörde jag Max jama och komma hemåt. Givetvis gick han mot dörren, men när jag tagit på mig kläder och kom ner satt han i hallen, så nu är jag lugn igen. De vet hur luckan fungerar på båda hållen. :-)

Ena grannkatten var här i går men jag körde iväg honom, han och Max kommer att ha sina duster vad det lider.

Bloggningen kan bli sporadisk den här veckan, då jag närmaste dagarna kommer att arbeta på annan ort.

 

 

Här kan du dela om du vill.
september 7

Gosegubbarna

Som ni förstår på rubriken har jag (husse) lånat bloggen idag. För Max och Måns ville gärna inte att jag skulle publicera dessa bilder. Men givetvis passar jag på när det är upptagna med annat.

Och i skrivande stund innebär det att de stirrar under en byrå där en mus har tagit sin tillflykt. :-)

Skulle inte göra något om de hade ihjäl mössen innan de kom in med dem.

Bilder var det ja…

Ytterst sällan händer det att M & M råkar i luven på varandra, vilket jag är oerhört tacksam för. För oftast så är de helt enkelt bara mina gosegubbar, och accepterar varandra.

Här hjälper Måns Max med lite putsning, samtidigt som de skvallrar lite…

Angående Max tass har nu svullnaden (den lilla) försvunnit. Så vi klarade oss den här gången.

Sedan skrattade jag gott igår. För vissa så börjar det alltid regna när de tvättat bilen, eller ska ut på picknick eller kanske en golfrunda.

Här i skogen börjar det alltid regna ett par timmar efter att jag bäddat rent. Vilket medför att M&M kommer in med skitiga tassar och hoppar upp i sängen så fort jag lagt mig.

Men jag tycker om dem ändå.

/Christer

 

Här kan du dela om du vill.
juli 30

Jam och Prat

Jam

Till husses stora förvåning har Måns som brukligt sovit hos honom sista två nätterna. Eller rättare sagt så tassar han in och lägger sig vid 4-5 på morgonen och ligger där länge.

Det som också förvånat husse är att jag med varit hemma lite mer sista dygnen, inte mycket men i alla fall.

Här ligger jag och vilar vid husses fötter.

Här smaskar vi lite godis som vi fick i går kväll. :-) *mums*

Och nu över till husse…

Prat

Hej alla.

Skulle bara tala om att jag igår gjorde en rensning igen på mitt eget Facebook konto. I princip alla vänner som också har Max&Måns som vänner försvann. Det beror bara på att jag blivit trött på att läsa alla inlägg två gånger. För ja, jag tjuvläser hos M&M också. ;-)

Sedan är det lite skönt att inte alltid bombarderas av katter i akut nöd, eller för den del vargar.

Som ni också märkt är M&M dåliga på att kommentera hos er andra, och det beror bara på att jag använder datorn till att söka rätt på olika arbeten för tillfället. Har sökt ett berg jobb nu på sistone men semestrar och långa ansökningstider gör att det drar ut på tiden.

Avslutningsvis ska jag bara säga att det inte är någon idé att ni skickar inbjudningar till Rumble eller Wordfeud, då jag tröttnat på att spela det.

Ha det gott alla.

/Christer

Här kan du dela om du vill.
mars 19

Husse jamar idag

Då Max och Måns ligger och sover så gott passar jag på att blogga lite själv idag. Tänkte helt enkelt börja med att tala om hur gårdagens morgon såg ut. Och den är ganska vanlig här i skogen.

Man kliver upp ur sängen och hasar sig till köket för att göra lite kaffe. På vägen dit ser man resterna av nattens jakt.

Först en svans och ett ben.

Och i botten av klätterträdet den lätt makabra synen av ett musansikte. hehe

Skogen verkar verkligen vara outtömlig av möss. Var och varannan dag ser jag antingen Måns eller Max leka med en. Och det är inte alltid de kommer in.

Just igår var det bara Max som kom och jamade god morgon. Måns var ute hela dagen, och kom inte hem förrän 8-tiden igår kväll. På Facebook fick jag frågan om jag inte är utom mig av oro när de är borta så länge, så jag tänkte helt enkelt kopiera in min svar här:

”Nä. Om jag skulle oroa mig hela tiden skulle jag gå åt. Jag vet att de är rädda för allt och alla utom mig. Så de håller sig undan. Givetvis kan det hända tråkigheter i skogen, och om så skulle ske vet jag att de haft ett underbart liv. :-)”

Hemma igen.

Igår kväll var det dags för årets första ”klet i nacken”. Snacka om taskig timeing!! Om man läser instruktionerna får katten inte bada eller duscha, framför allt inte närmsta dygnet. Vad händer då? Jo Max går ut och himlen öppnade sig! Och idag när jag kom hem tog jag bort årets första fästing. :-(

Ibland grubblar jag inte över Måns vikt. Det är inte så farligt, egentligen är han i perfekt skick, och Max borde gå ner ett par hg. Men man vill ju ha lite att gosa med.

Avlsutningsvis ska jag bara svara på en fråga jag fick av Dina (ja det var länge sedan hon frågade), och hon undrade hur det kom sig att det blev just Max och Måns som hittade hit.

Ren och skär slump. Först kollade jag på Blocket, och blev arg. För att det fanns så dumma skäl till att bli av med sina djur. Och detta förvånade mig lite, för jag är uppväxt med att man helt enkelt skjuter av oönskade katter.

I alla fall Googlade jag vidare och hittade Malins Östgötakatterna. Läste igenom vad de bloggat och tänkte att jag kunde tänka mig att adoptera ett par skyggisar. Direkt bestämde jag mig för att jag ville ha Måns och sedan en annan katt. Men Malin tyckte jag skulle ta Max (eller Pricken) i hop med Måns. Och det blev ju ett lyckokast. :-)

Nä nu ska jag inte tråka ut er mer, M&M gör comeback i morgon igen…

 

Här kan du dela om du vill.
januari 16

Gosebubbarna

Hej alla, det är husse som har kidnappat bloggen idag. Max och Måns ligger och sover och då tänkte jag visa ett par bilder jag tog igår. *fniss* De kommer säkert bli väldigt arga på mig. Men de klurar säkert ut en lömsk hämnd. :-)

Det är som så att de är VÄLDIGT måna om sitt rykte. Att vara tuffa, starka och modiga. De vill inte gärna visa sina gosigare sidor, och elak som jag är så tänkte jag visa hur det såg ur här hemma igår, när två välkända missar låg i min säng.

Tass mot tass och nos mot nos. :-)

Det är mina gosebubbar det!

Här kan du dela om du vill.