mars 9

Det är mycket nu…

Det mest skrämmande jamar vi om i slutet. För det är mer skrämmande än när husse använde snabeldraken igår. Det är därför Måns har så stora ögon!

IMG_4986

I går var i alla fall en helt underbar dag, och vi var båda ute en hel del. Och för första gången på länge tassade husse efter oss med kameran.

IMG_4988 IMG_4993 IMG_4995 IMG_4996

Måns tassade till mig och vi njöt tillsammans. Någon frågade om vi ALLTID är tillsammans, men det är vi inte. Däremot tar husse jamars många kort när vi väl är det.

IMG_5004 IMG_5008 IMG_5010 IMG_5013 IMG_5016 IMG_5018 IMG_5020

Till sist fick Måns nog och tassade iväg och vässade klorna.

IMG_5026

Skönt att luckan är underbart snöfri!

IMG_5032

Vi tassade till andra sidan huset med.

IMG_5037 IMG_5038 IMG_5041 IMG_5044 IMG_5070 IMG_5074 IMG_5081

Själv hittade jag en pinne som jag dödade!

IMG_5053 IMG_5056 IMG_5062

Idag har husse varit iväg och hälsat på och hjälpt Klosterkatterna med lite göromål.

Gitte satt i sin fåtölj och njötmed både hund och katt på (och ibland under) pläden.

IMG_5100

Husse gillade verkligen dörrmattan. :-)

IMG_5098

Givetvis vänsertassade husse för fullt, men det är ok med Klosterkatterna. :-)

Här är Rafael som han gosade mest med.

IMG_5121 IMG_5106

Vi minns inte namnen på en andra katterna, men här är ett par bilder till.

IMG_5130 IMG_5128 IMG_5101

OM ni någon gång undrat var tomten för när det inte är jul, så sitter han i Otterbäcken i en gammal traktor! ;-)

IMG_5089

Avslutningsvis ska vi jama om det ni kanske läste hos Blogghjälpen igår…

VI SKA FLYTTA IGEN !

Om ca 2 månader ska vi flytta, och denna gång till Nyköping.

Vi ska bara hitta ett ställe som är bra nog för oss alla tre. Så om ni ser eller hör något får ni gärna säga till.

De enkla krav vi har är att vi ska kunna tassa ut, m a o vill vi inte bo i ett tätbefolkat område med en massa brummisar. Detta medför att vi måste bo utanför Nyköpings stad, upp till 2 mil är ok jamar husse.

Det är också bra om vi nästan är ensamma på Området, så vi slipper slåss.

Avslutningsvis ska vi jama att Originalmatte var hos oss förra helgen, och vi lät henne klappa oss lite.

IMG_4949 IMG_4950 IMG_4951 IMG_4968

Originalmatte tog ett par kort på oss med. :-)

husse och jag husse och vi

Det var nästan allt för idag. Glöm inte att kolla in de 55 !! nya ordjamen med!! :-)

 

 

 

 

Här kan du dela om du vill.
november 17

Färgglad vardag

IMG_3762

Man brukar ju jama att det är GRÅ vardag när det inte händer så mycket. Men vi har det rätt så bra som har ett varmt hem och mususlingar i överflöd. Husse var i och för sig på rymmen förra helgen men det var skönt att ha det hussefritt ett dygn.

Så egentligen har det inte hänt så mycket men vi har hälsan och då finns det inte så mycket att klaga på. :-)

I går kväll hjälpte vi varandra med hygienen, för det är inte så lätt att komma åt alla ställen själv.

IMG_3836 IMG_3808 IMG_3818 IMG_3832

Även om vi är inne en del så har vi koll på Området.

IMG_3800 IMG_3798

Här har Måns varit på Simons Område, men någon Simon syntes inte till.

IMG_3785

Att ligga under elementet är skönt, men man får inte alltid vara i fred. :-)

IMG_3793 IMG_3792

Nästa bild togs förra helgen då Måns hade flytt till trädet. Husse spelade musik så högt att det inte fanns någon annan stans att fly, Man skulle kunnat gå ut, men det ville han inte.

IMG_3776

Givetvis har vi tillbringat många timmar i våra fåtöljer.

IMG_3775 IMG_3774

För 4e eller 5e gången någonsin gosade vi båda med husse samtidigt.

IMG_3716

Sedan var det det här med mususlingar i överflöd.

När husse skulle bort varnade vi honom och la en mususling vid sängen, men som ni vet hjälpte inte det.

IMG_3773

Själv hade jag en jakt under husses databord en regnig kväll.

IMG_3678 IMG_3675 IMG_3673

Och vi hade under någon timme t o m 2 levande mususlingar inne som vi lekte med.

IMG_3751

IMG_3753

IMG_3755

IMG_3757

IMG_3760

IMG_3762

På nosen har jag ett par små sår, vilka husse tror att jag fått av aggressiva mususlingar.

Husse har även möblerat för effektivare mususlingsjakt, då vitrinskåp och ett annat skåp står 20 cm från väggen.

I går var Klosterkatternas mattar på besök, men för husfridens skull fick Belle vara kvar i bilen.

Så jamat det är det som hänt i grova drag. Vi har det bra och lever livets glada dagar.

Ps. Vi har lagt in 30 nya ordjamsbilder för er som inte sett dem. :-)

Här kan du dela om du vill.
september 8

Angående Max grav…

För er som inte är vän med oss på FB och har tassat hit på annat sätt ska vi direkt jama att Max mår bra och har hälsan. Max och grav i samma mening är mer ett resultat av husses paranoia och extremt livliga fantasi. Men vi återkommer till det…

Det var nu länge sedan vi bloggade och kände att det nu fanns tid och energi att skriva av oss. Mycket text kommer det att bli, då det har hänt mycket sedan sist. Att sedan husse varit lugn med blixtsaken är ju konstigt med, men några bilder kommer det att bli.

Sist vi bloggade hade ju husse varit på Örebro katthems jubileum. Dagen efter kom klostermattarna på besök en snabbis när de var på väg hem därifrån. De åkte glada och pigga härifrån vid 9 på kvällen, och bara timmar senare fick Gitte åka ambulans. Den historian kan ni, men man reflekterar ändå över hur skört livet är!

En en vecka senare dvs förra söndagen var de med om en bilolycka, och då skjutsade husse hem dem ifrån Karlskoga lasarett. Hur mycket otur kan samma människor ha på så kort tid? Och på just söndagar med, vad vi vet har det i inte hänt några sensationer idag, men det är ju några timmar kvar så vi håller tassarna.

Förra onsdagen var det underbart väder och vi chockade husse. Vi har ju våra rutiner och när vi inte följer dem blir husse orolig. Denna dagen var det som så att Måns var hemma och jag var ute på långpatrull. Det brukar liksom vara tvärt om. Sent kom jag hem och gick och la mig i min fåtölj. (Bilden är från ett annat tillfälle.)

IMG_2629

Det var när husse skulle släcka som han upptäckte mig och gick fram och ville gosa. Men det ville inte jag! Jag kurrade inte ens lite, jag tittade inte på husse och jag brydde mig inte. Husse som vet att man ibland vill ha lite egentid släckte och gick med Måns upp och la sig.

När han vaknade morgonen därpå låg jag fortfarande kvar, och brydde mig lite lite nu. Då kände och klämde husse på mig för att se om jag inte gjort mig illa, men det hade jag inte. Jag mådde helt enkelt inte bra! Och när husse tassade ut till bilen tassade jag ut med, och det lugnade husse att jag inte haltade utan var som vanligt, och än lite slöare.

På eftermiddagen när husse kom hem var jag givetvis inte hemma och efter någon timme tassade husse ut och började leta efter mig, jag brukar ju inte vara så långt bort som Måns är på patrulleringarna. Han ropade och KSSade men jag struntade i honom och låg kvar där jag låg.

Två timmar senare tassade han ut igen och det var DÅ han såg att det höga gräset var nergånget på ett ställe där det inte borde vara det, så han tassade givetvis dit för att se om jag var där. I slutet av det höga gräset, precis där skogen börjar var den…Max ”grav”. En fyrkant 50x50cm var uppgrävd och inget växte på det, så det var nyligen grävt där. Och just där bakom ena boden borde ingen vara utan husse, därför skenade husses fantasi iväg! Men han slog snabbt bort tankarna, för de grannar han känner är djurvänner och skulle aldrig göra så. Men timeingen var konstig då jag inte mådde bra och husse letade efter mig…

Han gick åter igen in och när det började skymma tassade han ut igen. Denna gång hade han Måns med sig för att leta. Efter 10 minuter av KSSSand lackade jag ur på tjatet och tassade hem. Ett litet ynkligt jam fick jag ut mig när jag hälsade på husse. När jag strök mig utmed hans ben kurrade jag lite svagt med. Men det var mer än jag gjort innan så husse lugnade ner sig och tassade in, själv försvann jag i natten och har efter det mått prima. :-)

”Graven” då? Jo husse frågade Simons husse och han visste något om det, och då visade det sig att Simons gammelhusse hade varit där och grävt efter mask till fisket. De hade inte tänkt säga något till husse för att husse skulle tassa dit var ju ingen högoddsare. Hade jag nu varit frisk så hade husse aldrig sett det. Givetvis får de gräva efter mask om de vill, så länge som vi är hemma jamar husse. ;-)

Lagom till förra helgen när jag frisknat till kom nästa chock. Husse fick besök av 2 2beningar som sov över! Detta hör inte till vanligheterna så varenda rutin gick åt skogen. Tex… Vi har 3 fåtöljer. En till husse och en var till oss. Självklart va? Nej då, tror ni inte att de ockuperade alla tre, och Måns gick i alla fall in tre gånger och gav 2beningen en arg blick för att han satt i Måns fåtölj! Snart får 17 husse skaffa en soffa igen!

Den normala rutinen är också att Måns följer med husse till sängs, men nu var det ju 2beningar överallt, så när husse kom upp låg Måns under sängen. Det har nog inte hänt sedan vi flyttade in hos husse, kanske någon gång när husse använt snabeldraken… När väl husse la sig tassade Måns direkt upp och somnade vid husses kudde som han brukar.

Under natten hoppade jag för säkerhets skull upp och la mig i sängen med. Och husse sov länge och var chockad över att vi båda låg vid hans sida när han vaknade. Det var nog rekord i att sova alla tre i sängen. Men vad gör man inte och det är främmande 2beningar överallt!

Husse har sedan sist bjudit oss på mat utomhus med. Det är något vi tycker han borde göra oftare!

IMG_3213 IMG_3212 IMG_3211 IMG_3210

Den sista veckan har ju vädret varit kalas, så den ska vi minnas när snön och fallit och solen inte vill värma som nu.

IMG_3219 IMG_3221 IMG_3224

IMG_3233Husse tassade in i en affär som hade rea på dentisar. Varför är det inte alltid det??

dentisar

Kommer ni ihåg tavlorna som Wikkis Stora matte gjort, som husse köpte på jubileet? De har nu hamnat på bredvid de tre vi hade innan som vi vann i en skuggbildstävling för länge sedan. Och ifall någon undrar har husse tassat in mer pengar till katthemmet. :-)

IMG_3201

Simon har varit här till och från och kollat läget, men vi håller oss ifrån varandra…

Slutligen ska vi bara jama om balkongen. Eller ”ballen” som de tydligen säger i Västervikstrakterna. ;-) Det har för oss varit förbjudet område då husse varit rädd för att vi ska tassa upp på taket, och då trilla ner. Nu har han i ett par veckor testat om vi kan sköta oss och lämnat dörren dit på vid gavel. Undertecknad och Måns har ganska ofta tassat ut och vilat lite.

IMG_3234

MEN nu är det slut med det. Måns gjorde ett tappert försök och hoppade upp på räcket mot taket härom kvällen. Husse som stod bredvid greppade honom direkt och kastade in honom. Kan ju inte skylla på Måns heller, för alla vet ju att vi katter vill så högt upp som möjligt. Och att tassa på taknocken skulle ge en underbar utsikt över området. :-)

Det var allt för den här gången, ha det så bra vänner och vi avslutar med ett ordjam.

Tid

Här kan du dela om du vill.
maj 24

Dumt besök

För ett par dagar sedan låg Måns i husses famn och sov, själv låg jag i soffan när det plötsligt bankade hårt på dörren.

Givetvis blev vi rädda och husse svor en ramsa då det gjorde ont när Måns rivstartade. *fniss*

Utanför stod en ny brummis.

Och in kommer en 2bening med en snabeldrake!!!!

Räcker det inte med den husse terroriserar oss med?? Plus att han hade med sig en massa andra mojänger som skramlade.

Och en sak kan vi lova, den här snabeldraken var både högljudd och glupsk! :-(

Om vi var kvar inne?? Inte en chans!! Vi försökte tassa ut samtidigt genom luckan, men det gick inte. Till sist kom vi ut och satte oss ner och väntade på att den dumma 2beningen skulle åka igen.

Tydligen skulle han sota skorstenen. Jamars onödigt tyckte vi!

Här kan du dela om du vill.
maj 12

Proffsgos

Tänka er, idag har vi haft besök av två proffsgosare! Nu är vi inte SÅ förtjusta i att husse tar hem andra 2beningar, men idag var det lite annorlunda. :-)

Det var nämligen som så att Linnsens matte OCH Sippos husse kom hit på besök.

Lite fusk var det eftersom de är proffs, SMÖG de in i huset medans vi sov, och nyvakna är vi inte så snabba. Och då fick de gosa med oss en stund tills vi vaknade till liv. Men det märktes att de vara proffsgosare! Nästan i klass med husse tom…

De gick ett varv utmed Stora vattnet och bort till kalhygget, men idag syntes inga djur.

Sippos husse utmed vattnet.

Sedan kom de hem hit igen och åt lite.

Och eftersom det var skitväder blev det en kortpatrull, sedan tassade jag in i sängen och Måns hoppade upp i klätterträdet.

När de skulle åka härifrån tassade jag ut och strök mig utmed Sippos husses ben, och då ville han kattnappa mig, så då sprang jag till husse! Tänk om…

När de åkt tassade jag ut på patrull igen.

Vi fick även beroendeframkallande godis av Linnsens matte, jamartack för det!!

Husse har idag tagit 4 små fästingar på oss, så nu fick vi Frontline i nacken igen. Denna gången av typen .Vet och inte .Comp!

Här kan du dela om du vill.
maj 5

Jag vann till sist…

Då stickisen hade talat om för husse att jag skulle vara inne en vecka, blev givetvis luckan låst med omedelbar verkan. Han satte ett galler för också som normalt används när man eldar.

Både Måns och jag ville ju ut, det är jamars inget fel på mig. Och Området SKA patrulleras, kan du förstå det husse? Efter att jag buffat så jag blivit svart om nosen vilade jag ut lite mot högtalaren…

Givetvis flyttade vi på det lilla gallret lätt som en plätt, och husse hämtade några tunga kartonger. Osportsligt tyckte vi…

Detta var vid 11 tiden på torsdagskvällen, och husse trodde givetvis att jag skulle ge upp. Men icke sa nicke!

Poängen med att vara inne var visst att jag skulle vila, och det gjorde jag inte.

Jag jamade eller rättare sagt jam/kurrade var 10 sekund, medans jag tassade runt här inne. När jag fått lite ork attackerade jag luckan igen. Attackerade även diverse fönster för att se om de gick att öppna. Men jag satt fast i mitt fängelse…

Måns hjälpte till ibland, men ibland hoppade han upp till husse i sängen och la sig.

Husse var uppe då och då och tittade vad vi gjorde, och jag gosade med honom som aldrig förr! Titta, det är ju bara jag jamade jag. Jag mår bra!

Av ren utmattning somnade husse halv fem på natten. Och när han vaknade 5 timmar senare låg Måns och sov som vanligt i sängen, men jag var borta.

Husse undrade om jag hade lyckats att fly i alla fall, men till sist hittade han mig under sängen, och där har jag inte legat på mycket länge!

Måns blev utsläppt när husse skulle ta en stinkis, och orättvisan hånlog mig i ansiktet. Och när Måns väl var ute, ville han IN! *dummer*

Husse fjäskade som attan och jag kurrade, men var givetvis egentligen inte nöjd alls!

Men så hände det, husse skulle tassa in genom skjutdörren och jag tog sats som aldrig förr, och lyckades!! Äntligen ute i friheten och MITT Område!

En bra stund satt jag på bergknallen och funderade på vad jag skulle göra med min nyvunna frihet. Och husse som nu givit upp satte sig ner och skakade på huvudet. Givetvis tassade jag fram till honom (med risk att bli omfamnad och inburen) och så jamade jag…

-”Det är lugnt husse, jag kan ta hand om mig!”

Sedan tassade jag iväg på nya äventyr…

Husse åkte sedan iväg och köpte antibiotikatten och körde även förbi Stickisen och frågade hur länge den smärtstillande sprutan höll i. Och till svar fick han ett dygn.

När han kom hem på eftermiddagen började det att regna, och då stod han länge ute och tittade efter mig, men nej det var inte dags att komma hem än.

Inte förrän tio timmar efter jag gått hemifrån kom jag hem, och då hade husse besök. Så jag var bara snabbt inne och tog ett par torrisar. Men det skulle jag inte ha gjort, för PANG så satt jag fast i husses famn och han tvingade i mig antibiotikatt.

Husse kollade noga min gång, för att se om jag haltade nu när sprutan inte gjorde verkan längre, men det gjorde jag inte.

Sedan fick jag gå ut igen. I dag låg jag inne i klätterträdet när husse vaknade, och eftersom jag nu inte visste vad husse hade för elakskaper i tanken tänkte jag tassa ut direkt. Men PANG igen så fick jag antibiotikatt. Denna gång i form av klet på tassen. Mindre våldsamt, men jamars äckligt!

Så nu får vi se när jag kommer hem igen…

[husse]

Då svullnaden försvann första natten och Max inte haltar tycker jag det är bättre att han får vara ute och ta det ”lugnt”, än att vara inne och vara stressad hela tiden. För meningen med inneskapet var att han skulle vila och det gör han inte i alla fall. Bara han kan få sin antibiotika så det inte blir inflammerat så. I natt sov jag som en stock! :-)

 

Här kan du dela om du vill.
april 30

Räven

Tänk vad dagarna och veckorna går fort. Nu är det nästan en vecka sedan vi tassade här och tänkte uppdatera er lite.

Veckan har varit bra, mycket gos men husse har också varit borta en del. Så det där med ”hemmahusse” vet vi inte riktigt vart det tog vägen.

Husse var härom kvällen uppe hos Sigges matte och husse jamarlänge. Så till sist gick både Måns och jag dit och hämtade honom. Vi var faktiskt hungriga!

På mususlings och fjäderkotlettsfronten har det varit lugnt. I alla fall vad vi har visat för husse.

Den mest händelserika dagen var egentligen igår, då något hade flugit i husse och han började påta i rabatterna. Givetvis hjälpte vi till. Och husse tänkte att det var precis så här det skulle vara när vi flyttade in till honom. Han ute, och vi nära omkring. :-)

Måns surade ihop lite för husse förstörde hans favoritutomhusliggplats!

Så här tycker Måns att det ska se ut…

Men nu har husse fyllt liggplatsen med penséer.

Husse var borta några timmar igår kväll och tittade på när IFK Norrköping slog Malmö FF. Sorry Frasse! ;-)

När han kom hem, bytte han genast kläder och tassade ut i skogen. Och det var DÅ det hände…

För första gången lyckades husse fotografera räven. Han tassade nästan rakt på den, och de upptäckte varandra när det bara var 20 meter emellan. Räven vände snabbt, och visade bara upp en stor svans och ett par öron.

Men på håll lyckade husse fota igen.

När husse sedan gick hem och nästan kommit till Stora vattnet, hörde han någon som jamade på honom. Det var jag som hade upptäckt husse och ville bli gosad med. :-)

Husse tog en bild på Stora vattnet med, som han senare justerade i datorn.

Linnsens matte undrade vad som var justerat. Och det var helt enkelt färgtonen. Egentligen såg kortet ut så här.

Så de som blev rädda av rubriken kan vi lugna lite. Räven var inte här hemma, utan husse tassade på räven på hygget.

Ha det så bra alla, så hörs vi igen

Nosbuff

Här kan du dela om du vill.
oktober 2

Besök

I går hade husse besök här hemma.

Och eftersom denna var en två bening av ”husse-typ”, var vi inte lika försiktiga som annars.

Själv strök jag mig till och med utmed hans ben, och Måns hade inga problem med att ligga i soffan när de satt där och jamade i högan sky.

Så husse tyckte vi var två modiga missar! [stolt]

Idag har vi varit ute på patrull hela dagen, och kom faktiskt inte hem förrän nu.

Husse var på hygget en sväng och när han kom hem satt Måns som sist på översta trappsteget.

När de gosat ungefär en minut kom jag jamandes från grannhuset, så där satt vi alla tre i mörkret.

Husse som alltid har lite godis i fickan när han ska till hygget bjöd på det.

*mums*

Här kan du dela om du vill.
september 22

Den gubben gick inte!

Det var i tisdags kväll, som husse fick besök.

Efter några välkomstfraser hörde vi besöket fråga om vi var inne.

-”Ja, det är de. De ligger och sover”

Jag låg i soffan och Måns i klätterträdet.

Sedan sa husse: -”Passa på och klappa nu medans de är lite trötta”

Besöket tassade först fram till Måns och när handen närmade sig honom stutsade han ner på golvet.

Sedan försöktes samma trick på mig, men samma resultat. Vad trodde de?

Det slutade med att Måns och jag försökte trycka oss ut genom luckan samtidigt.

För det är som så, att den enda i hela världen som kan tassa fram till oss är husse!

Här kan du dela om du vill.
juni 18

Sigges altan

Inte mycket har hänt de sista 2 dagarna.
Livet har mest bestått i gos, patrulleringar och matintag.

Igår var det skitväder så vi var bara inne och…


Men när vi vaknade till liv på kvällen var inte husse hemma.

Måns och jag tassade ut, och då kunde vi HÖRA husse.
Det visade sig att husse tassat upp till Sigges husse och matte och satt och pratade.

Vafalls tänkte jag, jag vill prata ned husse NU!

Så jag tassade mot altanen med risk för att Sigge skulle dyka upp och jamade högt efter husse.
Husse svarade och såg mig komma tassandes med Måns en meter bakom.

Så utan att tveka tassade vi upp på altanen och husse kom och klappade oss.
Men det var lite otäckt för Sigges 2beningar var ju där med.

I alla fall satt husse där ett par timmar till och vi gick fram och tillbaka som om det var vårat Område.

Sigge själv såg vi inte av men enligt rykten blev han inburen när vi kom tassandes. :-)
Och hade inte husse varit där hade vi inte varit så modiga.

Nosbuff

Här kan du dela om du vill.