januari 1

Är husse ute…

… så är vi ute!

Egentligen är vi lite sura på husse men det jamar vi om en annan dag, för årets första inlägg kan inte vara argt. :-)

Idag föll det sig som så att husse höll till på baksidan av huset ett par timmar. Han kånkade in en massa säckar, och under tiden passade vi på att kolla över närområdet. För nu är det så lite snö kvar att man kan tassa runt lite.

Husse såg oss inte mycket till en början, men plötsligt såg han Måns uppe i den fallfärdiga boden.

Om och kanske hur han kom ner tassar vi också om en annan dag. Så han kanske sitter kvar där än!?

När husse lugnat ner sig med säckarna tassade vi närmare. Han hade gjort en ny utsiktsplats åt oss.

Jag lade mig tillrätta och spanade.

Plötsligt blev jag tvungen att burra upp svansen!

Orsaken ser ni i bakgrunden, inte en chans att jag skulle släppa upp Måns.

Måns hoppade i stället upp på en stubbe som stod bredvid. Det värsta var att då satt han högre upp än vad jag gjorde.

Avundsjukt tittade jag på. Verkade som om Måns fick sista ordet idag.

 

Här kan du dela om du vill.
november 15

Ute lite i dag med.

Idag åkte husse sent till jobbet, men det medförde tyvärr att husse kom hem sent också. Han tyckte vi var ovanligt pigga och det kanske berodde på att vi tassade in när vi hörde brummisen komma hem.

Rutinen när husse kommer hem är gos och sedan får vi mjukmat. När husse serverat oss brukar han tassa ner i pannrummet och kolla läget med pelletsen.

Idag tassade vi båda efter och tassade ut i kvällen, husse blev lite förvånad för idag tvekade jag inte det minsta när jag tassade igenom luckan.

Jag tassade runt huset och satte mig och spana lite…

Efter några minuter tassade jag ut på den lilla brummisvägen och försvann i mörkret.

Nu föll det sig som så att husse blev tvungen att försvinna en timme och när han kom hem igen tassade jag in och jag hoppade upp i husses famn.

Goskontot var liksom tomt! :-)

Här kan du dela om du vill.
Category: Modig | 2 Comments »
oktober 29

”Himmelriket för ditt…” Yeah suuure!!

Blir lite blandat jam idag, då vi tänkte jama lite om hur vi tagit flytten så här långt. I morgon har vi faktiskt bott här i tre veckor! Tiden går fort när man har roligt.

Som Wikki kommenterade i går har vi tagit flytten galant, t o m husse är förvånad över hur bra allt har gått. Om man bortser från själva brummisresan hit.

Det som vi egentligen tyckte var otäckast var alla nya ljud. Och då framför allt när husse tassar i trappen. Första dygnet var vårt säkra ställe under husses säng, och mestadels var vi här uppe, utan när vi skulle äta eller gå på lådan. Och lådan har vi inte missat en enda gång, vilket husse var orolig för då han gömde den nere i källaren.

När husse var på väg ner för trappen sprang Måns och gömde sig under soffan, men i går tog Måns mod till sig och stod kvar när husse kom tassandes. Så nu är vi inte rädda för några ljud alls. :-)

Måns var lite offensiv första dagarna, och bet mig i nacken. Men i och med att vi fått tassa ut igen har det försvunnit helt.

En annan sak som ändrat sig är när husse inte är hemma. Då ligger vi gärna på plädarna som ligger i soffan, där känner vi oss verkligen hemma. Fast vi saknar varmluftssaken på väggen.

När husse är hemma ligger vi gärna i klätterträdet, för sedan husse bar upp den har man helt underbar koll på Området. Och om jag somnar in, så hjälper Måns mig att ha koll.

En sak jag inte gillar är när husse tassar ut på balkongen när jag är ute, för då tror jag att han öppnat vanliga dörren och tassar dit. Men då står husse tre meter upp i luften. :-( Så igår stannade jag därnere och spanade.

Konstig nog är blicken återigen riktad mot Simons hus. På tal om honom har vi inte träffats sedan sist, men det kommer vi nog vad det lider.

På FB jamade vi igår om husses nya favoritljud. Det låter D-D-D-D-D-D… tystnad D-D-D-D-D-D !  Det är hur det låter när Måns tassar uppför 2 trappor. För även om vi bytt hus, har Måns 100% koll på när husse ska tassa till sängs, och även om Måns är ute då så kommer han springandes. Husse undrar fortfarande hur det går till.

Kommer ni ihåg att vi inte gillade att ligga på sådant fårskinn som Sören gärna ligger på. Husse har ett annat skinn som låg ute på en stol i Sörping. Här ligger det på golvet bakom husses kontorsstol, och det använder både Måns och jag med jämna mellanrum.

I lördags så var husse i Örebro och shoppade, dels gardiner och så hittade han en ny djurbutik med en slogan som lät: ”Himmelriket för ditt sällskapsdjur”! Man har lite att leva upp till om man jamar så!

Husse tassade i alla fall in och där hittade han för första gången Girmusar, eller vad det heter. Dessa har många av våra vänner jamat så mycket bra om att husse bara var ”tvungen” och köpa två stycken. En var så vi kunde träna på att läxa upp Simon.

Måns var den första som inspekterade tingesten…

Som ni ser blev han måttligt imponerad, och så här 48 timmar senare har den inte rört sig ur fläcken.

Sedan hittade husse ”Elementbäddar” eller vad det heter med. Han köpte två som han satte på ena elementet i vardagsrummet.

Och den andra på vår egovägg.

Husse var nyfiken på hur lång tid det skulle ta innan vi använde dem, OM vi nu skulle använda dem över huvud taget. För vi har ju faktiskt en hel del sköna ställen att ligga på, så som sängen, soffan mm mm

Svaret på frågan var 24 timmar, mao så upptäckte Måns igår hur sköna de var och varmt! :-)

Slutligen var då den viktigaste frågan om ”Himmelriket för din…”  hade lösviktsgodis! Svaret på frågan var…. NEJ! Men vad jam!!

Mao var detta inte alls något himmelrike, det var bara en vanlig djuraffär, men jamarmycket godis för skällisar! :-(

Så husse överväger att göra som Smulan och Amanda sa… köpa annan torrismat och använda som godis. Husse gjorde det när vi flyttade till honom så han vet att det fungerar med.

Avslutningsvis ska vi jama att husse nu ska överge oss ett par dagar, så vi kommer att vara hemma själva. Det tar husse emot, men är tyvärr ett måste.

Så bloggen kommer att vara tyst ett tag….

Här kan du dela om du vill.
oktober 21

Gräs mellan trampdynorna igen!

I går försvann husse redan vid halv nio mot Söderköping för att hämta de sista sakerna. Och kom inte hem förrän halv fem. Då hade han fyllt bilen så mycket som bara gick.

Det dumma var att bland den röran fanns även snabeldraken! Kunde inte den blivit kvar i Sörping?

Husses plan var från början att släppa ut oss idag, men på vägen hem tänkte han att han lika gärna kunde göra det i går. Så kunde han bära in alla sakerna i lugn och ro…

När husse kom hem ropade han som han brukar i hallen, och jag rusade ner för att gosa. Han ropade på Måns gång på gång, men han ville ligga i klätterträdet och spana. Husse försökte till och med bära ner honom, men Måns höll krampaktigt fast i trädet.

Husse gav upp och gick ner och öppnade dörren på vid gavel, givetvis var jag där och tassade sakta men säkert nyfiket ut.

Åh vad härligt med gräs mellan trampdynorna igen! Och alla dofter… mmm… :-)

Husse tömde bilen och under de 20 minuterna kom Måns fortfarande inte ner. När husse tassade in följde jag med och när Måns hörde husse stänga dörren kom Måns ner.

Jag kände mig lurad och ville ut igen!

Då tassade husse ner i källaren och vi efter. Han smet ut genom dörren och började ropa genom luckan, och skattade när Måns nos dök upp och inte min. Givetvis tassade Måns ut och jag efter.

Som ni ser hade det nu blivit mörkt. Husse var med oss ute och vi tassade runt huset, varv på varv. Jagade varandra lite men stannade regelbundet upp när vi hörde brummisar eller andra konstiga ljud.

Husse försökte senare lära oss att gå IN genom luckan med, och en gång när han höll upp den tassade jag in. Fick spelet och hoppade upp i lilla fönstret som är ovanför luckan.

Till sist tassade jag ut genom luckan igen. Husse försökte senare få oss att gå in genom luckan utan att han höll upp den. Men si det gick inte.

Husse blev trött när klockan hade passerat midnatt, och tänkte gå och lägga sig. Han tyckte att vi gott kunde lära oss själva att tassa in. För han är för slö att öppna den vanliga dörren om vi jamar.

Innan husse lade sig tassade han ut på balkongen, där såg han Måns jama försiktigt och tassa runt husknuten.

Husse somnade vid 1-tiden, och vaknade med ett ryck kvart i sju i morse!

… och ingen av oss låg i sängen!

To be continued…

  • Hade vi överlevt natten?
  • Hade vi tassat in?
  • Hade vi bråkat med någon annan misse?
  • Hade vi gått vilse?

 

 

Här kan du dela om du vill.
augusti 25

Jag vågade igen!

Efter att jag hoppade upp i husses famn, och han skrämde mig pga en klo i bröstet, har jag hållit mig därifrån. MEN igår när jag kom in efter en patrullering tyckte jag det var dags att försöka igen.

Utan en tvekan hoppade jag upp hos husse och nosbuffade honom. Samtidigt som jag tyst viskade ”förlåt”.

Denna gången hade han den gamla slitna morgonrocken på sig och man kunde tassa som man ville. Det var tur för jag behövde torka av mig då det hade kommit en skur regn medans jag var ute.

Sedan somnade jag gott i husses knä.

På tal om sova slog jag nog ett rekord i går. Förutom när det var frukostdags, låg jag kvar i sängen till 6-7 på kvällen.

/Måns

Här kan du dela om du vill.
augusti 18

Jag var jamarmodig!

Först tänkte vi bara visa hur vi tillbringade hela eftermiddagen igår. Som alla katter vet är vilan viktig, och i det långa gräset låg både Måns och jag i 3-4 timmar utan att röra oss ur fläcken.

Det var senare under kvällen som jag sprängde nya gränser. När mörkret lagt sig hörde jag husse uppe hos Sigges husse och matte. Så givetvis tassade jag dit och såg till att de skötte sig.

Detta i sig är ingen nyhet…

MEN jag tassade fram till dem båda och lät dem klappa på mig! Jag var så avslappnad att jag lade mig bredvid dem för lite gos!

Och nästa sak, husse fick lyfta upp mig så vi kunde nosbuffas fast de var jamarnära. Varken jag eller Måns tycker om att bli upplyfta när andra tittar på.

Under 10 minuter låg jag faktiskt i husses knä, fast de jamade och skrattade.

Enda gången jag blev lite rädd var när en 2bening modell mindre, tassade lite för fort mot mig när jag satt i husses knä.

Då blev det rejäl hopp för säkerhets skull. :-)

Avslutningsvis en bild vi hittade igår.

Här kan du dela om du vill.
augusti 17

Vägvisaren Max

I går eftermiddag försvann husse. Brummisen stod kvar på sin plats men husse själv var borta i alla fall. Tydligen skulle han in till den stora staden och lyssna på musik och dricka dumt vatten så han inte kunde köra brummis själv.

Han var inte själv där inne i den stora staden. Det var jamarmånga som hade tassat dit…

Husse kom inte hem förren det var helt mörkt ute. Han gick på grusvägen och lyste upp tillvaron med hjälp av mobilen. Eller rättare jamat en app som får blixten till kameran att lysa konstant. Han blir alltid lika förvånad hur den lilla lampan kan lysa upp så mycket.

När husse närmade sig Sigges hus tyckte jag det var bäst att tassa dit och hjälpa honom. Skulle vara bra pinsamt om han tassade in i fel hus!

Så i mörkret i skogen hörde husse mig jama, och givetvis svarade husse.

Husse är så nyfiken på att veta hur jag vet att det är han som kommer tassandes. Hörs det på stegen? Eller ser jag helt enkelt i natten att det är han? Eller är det stinkisen som luktar?

Jag bara vet… :-)

Väl framme på vägen gosade vi en stund. Husse var glad över välkomnandet.

Dum som han var skulle han klappa på magen med. Och då VET han att det blir smisk!

Efter goset visade jag husse vägen hem, och vi gosade mer.

Måns lyste med sin frånvaro då han patrullerade andra delar av Området.

 

Här kan du dela om du vill.
juli 1

Attackerad och injagad !!

Förmiddagen i går började lugnt och skönt. Max var ute på sin patrullering och jag låg inne och vilade mig. Husse gick ut och fick se en liten dunboll till fjäderkotlett.

Det var en Björktrast och husse tog ett par kort.

Den försvann in i det långa gräset och sökte skydd. För den lilla kan inte flyga än.

En kvart senare tassade jag ut och tänkte lägga mig tillrätta i det långa gräset, där jag alltid ligger. Jag hade ingen aning om den lilla dunbollen när jag tassade dit.

När jag legat där någon minut upptäckte jag den lilla, och attackerade givetvis. MEN det skulle jag inte ha gjort! För mamma och pappa Björktrast satt i träden och vaktade sin lilla dunboll.

Båda två kom flygandes och ”kraxade” som jamars! Jag hade dunbollen i min mun, men sprang in det snabbaste jag kunde. Det gick så fort att jag tappade dumbollen på vägen in! OCH det gick så fort att husse inte hann ta några kort.

Dunbollen hamnade på en ny plats framför huset…

Och jag gömde mig under tvn. De var ju inte kloka. Och två mot en är inte rättvist!

Dunbollen låg kvar framför huset i en timme cirka.

Under den timmen kom Max hemtassandes, men han var så fokuserad på torrisar att han missade dunbollen. Men det var fortfarande ett jamars liv på dunbollens föräldrar!

Max ställde sig i skjutdörren och gjorde grimager. *fniss*

Sedan lade han sig under bordet. Han jamade att han inte var rädd, men konstigt nog tassade han in när husse tassade in. Hmm..

När det flera timmar senare hade tystnat ute och dunbollen var borta (och det var inte vi) tassade jag på nytt ut till det långa gräset.

Och givetvis som kom mamman och pappan tillbaka. Så jag tassade in igen för säkerhets skull.

Max och jag tillbringade kvällen tillsammans i soffan. Där kan inte dumma fjäderkotletter attackera oss.

När mörkret lagt sig, tassade vi ut på patrull igen.

Och denna gången fick vi patrullera i lugn och ro…

Här kan du dela om du vill.
april 19

Uppdatering av veckan.

Till att börja med… vi lever och mår jamarbra!

Tänkte tassa ifatt lite vad som hänt under veckan, för bara för att husse slöar gör inte vi det. Själv har jag varit ute på patrull nästan dygnet om. Fast att husse är hemma. :-)

Husse var bra nyfiken på vad jag gjort härom natten när jag kom hem och var skitig på kinden.

Men jag har inte ont så det är ingen fara. Efter att ha vilat lite tassade jag ut igen.

Grävlingen har vi faktiskt inte sett till under veckan, så den har kanske hittat ett eget Område.

Måns är min raka motsats för tillfället. Han har utnyttjat husses hemmavaro till fullo, och är gärna där husse är.

Flera gånger per dag har han hoppat upp i husses famn och lagt sig, det som varit min paradgren innan.

På morgonen ligger han gärna kvar i husses säng och njuter av solen om den lyser.

Härom natten var det riktigt ruskväder, så då låg vi i soffan båda två under luftvärmefläkten.

Sedan har husse själv tillbringat flera kvällar på hygget. Rådjur ser han varje kväll, och igår när han skulle tassa hem gjorde han nästan i byxan! För bara 15 meter ifrån husse stod mamma älg. :-)

Husse fick igår skäll av en kund på hans (före detta) jobb. Dels för att han inte jobbade kvar, och framför allt att bloggen var tyst. :-)

Vi kanske inte bloggar slaviskt varje dag som innan. Men händer det något så jamar vi om det…

Ps. Vi har fått klet i nacken med! *mutter*

 

Här kan du dela om du vill.
mars 20

Bollarna

Ja, det var just vad husse kallade oss igår. För igår var Herr Storm på besök igen så det var därför vi sov gott när husse bloggade. Framåt kvällen tyckte vi i alla fall att vi skulle patrullera lite.

Så fast att det blåste tassade vi ut på bergknallen. Och när det blåser och är kallt måste man krypa ihop, och det var då husse kallade oss bör bollar.

Även Måns hade tassat med ut.

Under natten blev husse och Måns lite osams. För husse menade att Måns hade tagit täcket. Vilket givetvis inte alls Måns kunde förstå. Men husse fuskade och ”roffade” åt sig lite mer vilket innebar att Måns sköna sovställning blev förstörd. Då tassade han till soffan i stället.

Idag när husse kom hem så öppnade han skjutdörren igen för att se om vi orkade tassa ut. Klart vi orkade…

Måns vässade klorna ”ut i fall att…”

Vi satte oss tillrätta och spanade om brudarna var ute, men det var de inte idag.

Plöstligt hörde jag något skumt, så jag morrade och tittade upp mot Sigges hus.

Här ser man ganska tydligt vem av oss som inte ballar en fight för att försvara Området.

JAG tittar efter och Måns… ja ni ser själva! ;-)

Idag har vi fått post med! :-) Men det jamar vi om i morgon.

Här kan du dela om du vill.