maj 19

Aliens, inbrott och bortglömda brummisar

Allt som rubriken jamar om hände faktiskt igår, men om vi ska jama ifatt för hela veckan så får vi ta det ifrån början.

Som ni vet var Måns krasslig förra helgen, men när vi bloggade om det verkade det vara bra, och det var det. För jamars vad han har patrullerat under veckan. Vissa dagar har han bara tittat in just när husse ska sova och tassat ut efter sedvanligt gos. Men en kväll tröt orken och han slummrade till vid husses kudde.

M2

Oftast när husse kommer hem ifrån jobbet är det jag som möter honom, men en dag var det Måns som fick välkommen-hem gos på gräsmattan.

M1

 Sedan händer det ibland, men inte ofta, att vi båda möter honom.

M4

Då det varit mycket ishockey på tvn har husse suttit framför den en hel del under veckan, givetvis passar jag då på att få gos. Men husse gnäller över dålig timeing då jag oftast hoppar upp när det är dags för honom att sova.

M3

Den dagen som bara Måns mötte husse kom jag inte hem som brukligt, så under kvällen tassade husse ut ett varv för att se vart jag höll hus. Han tassade mot hygget och hittade mig sittandes på en stubbe.

IMG_1930

Jag satt så stilla och jamade i högan skyn när jag såg husse att han undrade och det hänt mig något. Vad han inte förstod var att jag hade span på en mususling och ville inte bli störd, men när han tassade fram till mig hade jag inget val än att hoppa ner och tassa fram till honom.

IMG_1944

Jag tassade efter husse hem och vilade lite på vägen.

IMG_1957

Måns som redan var hemma inspekterade husses brummis lite.

IMG_1958

 Sedan var det det här med gårdagen…

Om vi börjar med bortglömda brummisar slet husse fram gräsätarbrummisen igår. Och den hade vi helt förträngt, då den inte blivit använd på ett halvår. Tänk att en så liten brummis kan låta så mycket!

Till sist vilade husse lite och stängde av den, och då vågade jag mig fram.

IMG_1965 IMG_1967 IMG_1968

Ja, jag passade på att bli kliad i nacken med. :-)

IMG_1970

Skällisar är sin sak, men kolla vad vi hade på besök i går! Den måste ha kommit från yttre rymden.

IMG_1980

Ok, den var inte så stor men jamars vad hemsk den såg ut där den satt på husses köksstol.

IMG_1982 IMG_1985

 Slutligen ska vi jama om gårdagens ”inbrott”.

Våra vänner på Facebook måste lära sig att ”inbrott” inte är samma sak som inbrott. Det var många som tyckte synd om oss, men det är mer synd om ”någon”, om man jamar så! ;-)

I alla fall hade husse slagit rot framför tvn igår, hockeymatcher x 2 och en viss melodifestival påkallade hans uppmärksamhet. Eftersom det var varit så jamars varmt sista veckan har husse både fönster och dörrar öppna för att kyla ner huset lite, däremot vågar han inte öppna på andra våningen ifall vi skulle trilla ner.

Nåväl, han satt och tittade på tvn och hade inte sett vare sig Måns eller mig på många timmar när han hörde att det dracks ur vattenfontänen bakom honom. Först brydde han sig inte, men till sist vände han sig om för att se vem av oss som var hemma. Och till hans (mycket) stora förvåning var det vare sig Måns eller jag.

Där stod nämligen Simon och lapade vatten i VÅRAN fontän!!!

I VÅRAT HUS!! I SJÄLVA HJÄRTAT AV OMRÅDET!!!

Husse sträckte sig efter kameran och då började han tassa utåt.

IMG_1989

Husse tassade efter och Simon stannade upp i dörren…

IMG_1991

Simon tassade vidare i kvällssolen och lade sig bakom brummisen.

IMG_1996 IMG_1994

Det roliga med hans svans att den är lika stor som min, utan att han är arg. Jamars vad päls han har.

Nu började i alla fall husse ropa på honom för att se om han ville gosa. Själv hörde jag det och kom hemtassandes i lugnan ro.

IMG_2002

Men som ni ser hade jag redan fått span på honom. Bäst att vara observant.

IMG_2003Jag lade mig tillrätta och Simon och jag tittade på varandra några minuter innan han tassade hem.

 IMG_2007 IMG_2006

Efter det tassade jag med husse hem och spanade från ett av de öppna fönstren.

IMG_2012 IMG_2010

Jag var sugen på att hoppa ut, men tog senare dörren i stället.

Så den dagen våra vägar möts igen, ska jag lära Simon att man INTE tassar in hos oss ostraffat!

I övrigt under veckan har inte hänt så mycket, det som är bra är att husse inte ska jobba nästa vecka. Men om vi känner honom rätt så kommer han  att fly fältet i alla fall.

Avslutningsvis har vi bara en lite hälsning ifrån husse. Han kommer inte att bli vän med er på Facebook, för han godkänner bara 2beningar som han känner IRL. Vissa gamla vänner är undantagna, men han är retriktiv med dem han godkänner. Inget personligt, han vill bara ha det så. 

Här kan du dela om du vill.
december 30

Maken till fräckhet!

Sista dagarna har vi mest varit inne och tagit det lugnt. I går kom det först en massa snö, som senare övergick till regn, så om man tassar ut skulle man kunna bryta tassarna av sig.

Något som faktiskt varit skönt var att husse varit mestadels hemma igår och idag, så jama om vi har gosat mycket.

Men det var i går morse det hände. Jag låg i klätterträdet och spanade när en bekant figur närmade sig huset. Samtidigt som husse tassade nedför trappan. Då blev han rädd och tassade hemåt, och lämnade spår i den nyfallna snön. Han hade varit ände framme vid våran dörr!

Givetvis jamar jag om Simon som var här hemma. Jamars så fräckt!!

Här tassar han hem till sig i alla fall…

Det värsta är att jag inte vågar tassa hem till honom, så hur ska jag hämnas?

Här kan du dela om du vill.
augusti 19

Inbrott!!

”Mitt hem är min borg” brukar man jama. Men i går kväll hände något som inte får hända. Jag var ute på patrull och Måns låg (som tur var) högst upp i klätterträdet.

Husse satt framför datorn när han hörde något tassa in. Och det lät inte som det brukar, för ok att vi har rejäla klor, men de brukar inte slå i golvet när vi går omkring här inne.

Då reste sig husse upp och tassade ut i den mörka hallen, för husse hade inte tänt någonstans så det var  (för honom) jamarmörkt. Och när han kom in i vardagsrummet tassade det okända in i köket och ut i hallen.

Samtidigt hörde han grannen jama utanför: ”Har du en hund inne hos dig??”

Och DÅ kommer björnen lufsandes in vi vardagsrummet. Han hade som tur var inte fått span på Måns där han låg i klätterträdet och dumsnäll som skällisar är tassade han ut när hans husse ropade på honom.

En sådan här var det! Fast inte hon som är på bilden utan hennes bror som just nu är på besök. Jama om att ta sig friheter!!

Allt var över på någon minut och Måns låg coolt kvar och log. Skyddad av höjden på trädet.

Han tänkte på när den DUMMA skällisen jagade upp honom i ett träd…

I jämförelse var detta ingenting. Men man får sig en tankeställare…

Är man inte säker i sin egen borg längre?

 

Här kan du dela om du vill.
juni 24

Gosbevis

Att vi hade lånat ut husse att hjälpa Sippo i går visste vi. Men att det skulle ta ett dygn att komma dit visste vi inte! *mutter*

För husse åkte hemifrån redan i förrgår för att fira ”midsommar”, och kom inte hem förrän i går eftermiddag. Han kunde i alla fall förvarnat oss. Fast vi hade fattat misstankar då matskålarna var mer fulla än vanligt.

När husse kom hem låg Måns i långa gräset och sov, själv var jag på patrull så de fick gosa ostört…länge. Först stod de ute och husse lyfte upp honom som han brukar, och Måns lade sig tillrätta.

Efter 5-10 minuter ”hällde” husse ner honom, men Måns ville givetvis fylla på sitt goskonto mer, så han tvingade husse att lyfta upp honom igen.

Då Måns ”trampar” på husses armar för att han tycker det är så skönt att ligga där har husse konstant med små prickar på armarna.

Och alla dessa små prickar är Måns verk. :-)

Nu har även årstiden kommit då husse är lite allergiska mot oss, eller rättare sagt mot koncentrerad pollen i Måns sylvassa klor. Och i min päls när jag behagar komma in. Husse har som ovana att köra ner nosen i min päls och lukta. Och då får han skylla sig själv om det börjar klia i hans hals efteråt.

I går kväll gjorde Måns något som bara jag gjort innan. Att hoppa ner från klätterträdet och hoppa upp och lägga sig vid husse när han tittar på tvn. Plus att Måns har sovit hos husse hela natten. Så hans goskonto måste ha varit mer än lovligt slut. :-)

I dag hörde jag husses röst hos grannen så jag tassade dit och jamade i högan skyn. Fick lite gos, men tydligen skulle de fälla en tall, så det var bäst att snarast söka skydd.

Här kan du dela om du vill.
mars 31

Vilken fredag! [ryser]

Dui & Deco har sitt fredagsmys varje fredag. Här har vi det ibland, men definitivt inte igår! Dagen började med att husse tassade ut och såg resterna av mususlingen som vi jamade om igår.

Han skrattade gott och undrade om mususlingen trodde att den var en struts.

Men det var liksom den halva som var kvar. (husse har inte ställt den upp, den stod så.)

När jag såg husse tassa dit, blev jag sugen på ett skrovmål. :-)

Senare under kvällen hörde husse plötsligt den dumma skällisen skälla som jamars från kohagen. Och eftersom han fortsatte skälla länge och ingen av oss båda var hemma, tog han blixtsaken och tassade ut en sväng.

Där under ett träd stod skällisen och visade tänderna.

Och några meter upp i trädet, satt den en alldeles ovanligt söt liten krabat. :-)

Jajamensan, det var Måns som hade blivit uppjagad.

Husse jagade iväg skällisen samtidigt som skällisens husse kom promenerades en bit bort.

Denna gången var husse snäll och pikade mer än skällde. Måns påbörjade nedklättringen utan problem.

Och till sist var han nere igen.

Husse tassade hemåt och Måns kom hem en kvart senare…

MEN om ni nu trodde att detta var allt som hände bedrar ni er!

Husse och jag hade gått och lagt oss, gosat klart och släckt lampan när vi plötsligt hörde detta ljud.

Gissa om husse och jag flög upp ur sängen på samma gång! Husse tog ficklampan och vi tassade ut snabbare än snabbt. För ljudet var alldeles bredvid!

När vi kom ut mötte vi Måns och han hade nog inte bråkat med ljudet. För svansen var inte uppuffad alls.

Ljudet ja… det var en grävling.

Här kan du dela om du vill.
mars 6

Sören was here

Igår hände det. Vi bjöd hem Sören, denna ûberkändis bland oss hittekatter/katthemskatter. Han som ställer upp och låter sig klappas av oändligt många 2beningar till förmån för övergivna katter. För att inte verka för ivriga låg vi i husses säng och sov när Sören gjorde entré.

Husse kom in och hämtade Måns i sängen. Men när han såg 3 okända 2beningar och en katt som var bra lik honom själv, ville han inte vara i husses famn mer. Utan hoppade ner på golvet för att hälsa på kändisen.

Spegelbild? Nä en lika snygg katt som mig själv jamade Måns. Fast till och med Måns såg krallig ut i Sörens sällskap.

Och det var DÅ det hände första gången. Tror ni inte den jamars divan började morra åt brorsan? Och Måns som inte gillar att slåss, tassade bakom bordet.

Självklart ställer jag upp för bror när jag hörde morret och tassade ut i hallen. Där smög jag i hallen och tittade storögt på den lilla fjanten.

Han tassade fram och hälsade…

Nu tyckte jag det var lite för mycket folk hemma, så jag tog sikte mot luckan. Tog ett varv genom köket, men framför luckan satt Sörens husse. Jamars då! tänkte jag.

Tror ni inte att Sören började morra på mig med? Själv morrade jag inte utan JAMADE till honom att skärpa sig. Jag brukar ge missar en chans att be om ursäkt.

Nu tog Sörens husse upp Sören och flyttade på sig. Så både Måns och jag tassade ut.

2beningarna drack kaffe och Sören lade sig i soffan bredvid och slappade.

Måns kom in efter en kvart och tassade tillbaka till sängen. Och där fick Pumas matte klappa honom lite. :-)

Så avslutningsvis kan vi jama att Sören må göra mycket för oss katter, men tror han blivit lite divig av all uppmärksamhet…

 

Här kan du dela om du vill.
januari 31

Vi är tillbaka!!

Efter åtta dagar utan dator är den hel och tillbaka. Äntligen kan vi fd. skyggisar sprida lite ljus i tillvaron för de som aktivt hjälper oss katter. Det är därför vi bloggar egentligen. :-)

Men det viktigaste först. Hur mår vi nu då efter 8 dagar i isoleringen?

  • 2 svansar – check!
  • 4 öron – check!
  • 4 ögon – check!
  • 8 tassar – check!
  • Inga sår eller nya skavanker – check!
  • Kurrar fortfarande ofta – check!
  • 1 styck husse – check!

Vi mår faktiskt prima! :-)

Nu funderade vi på om vi skulle blogga ifatt idag, eller ta lite pö om pö. Men vad jam, vi kör ”all in”, och jamar om det mesta som har hänt under gångna veckan.

Givetvis har vi och framför allt jag jagat mususlingar. En dag skickade husse ut samma mususling inte mindre än 3 gånger! Jamars vad han är envis. Musen smet som de brukar in under spisen.  Så ja fick vakta.

Med husses hjälp fick jag tag på den igen.

När husse skickat ut den fick man tassa efter. *mutter*

Som ni ser har vi en massa vitt nu. Men det gör mig ingenting. Själv har jag varit ute hela nätterna, oavsett temperatur och patrullerat. Måns har mestadels varit inne, men chockade både husse och mig när han tassade ut 2 nätter på raken.

Detta har varit mer Måns stil. Ligga i soffan och slappa. Här hade ena örat kommit på sniskan, och det är inte ofta som det händer.

När Måns inte legat i soffan har han gärna legat på pläden framför brasan när husse har eldat. Själv kan jag tycka att det blir för varmt, så en nygammal favoritplats har gjort comeback. Dvs i tvättstället på toan. :-)

Inte för att skryta. Men det ÄR som så att min päls är typ dubbelt så tjock som Måns. Vilket gjorde att när husse kom hem häromdagen, rullade jag runt i snön och kurrade. :-)

Här kan man se min tjocka, tjocka päls.

Husse var på hygget härom dagen och där såg han massvis med spår, och fick fotografera ett rådjur.

Bland spåren kunde ses bland annat…

Älg

Räv (tror vi)

Och något annat.

Men vår viktigaste uppgift under veckan och kanske någon vecka framöver är att spinnheala husse! Bitvis behöver han massor.  Han tog nämligen bort en visdomstand i tisdags. Var inga problem alls, men efter 4 dagar började det värka som jamars.

Så både igår och idag har husse tassat till sin tandstickis för konsultation. Dagens besök slutade med att han ska äta antibiotikatt och en massa verktabletter närmaste tiden.

Så nu ska vi blåsa honom på nosen och tvinga i honom tabletter. För han gillar det inte alls. Men han måste så han klarar av att arbeta. För arbetet kan han inte smita ifrån.

En annan sak som varit bra med att datorn var trasig var att vi har gosat hur mycket som helst i soffan! :-) För så mycket som han tittat på tvn sista veckan tror vi aldrig att han gjort.

Kul att se er alla igen! Nosbuffar från oss! :-)

Felet på datorn? Grafikkortet och nästan nätagget hade givit upp. Mestadels på grund av 6 års lagring av damm. :-) Inga kort eller information gick förlorat!

Här kan du dela om du vill.
december 28

Kattdiskriminering!!

Gång på gång har vi sett det. Att 2beningarna i gemen tar skällisarnas parti.

Och nu börjar vi bli riktigt sura, och det är dags att sätta ner tassen ordentligt!

Vi börjar i den lokala nybyggda affären. Husse visade oss ett kort där man på ett mycket tvivelaktigt sätt ger skällisarna fördel på godisfronten!

Ser ni! Skällisarnas godis syns tydligt, och de har massvis att välja på. Medans vårat godis har hamnat bakom en jamars pelare! Givetvis borde det vara tvärt om!

Nästa exempel. En affär inne i den stora staden där Originalmatte bor. En jamarstor skylt med texten ”Kom ihåg hela familjen i jul”!

Vad då hela?? Vi ser bara en massa skällisar igen. Ingår inte vi i familjen längre?

Och avslutningsvis ett kort som tassat runt på Facebook sista dygnet. Det är en Ica Maxi uppe i Ligan-land som i och för sig har en god tanke, de ska inte sälja smällare.

Men återigen, varför är inte tex Ligan med på bilden? Eller några andra missar?

Upp till kamp vänner mot denna otroligt medvetna skällispropaganda, som i det tysta trycker ner oss katter!

Vi ÄR en i famlijen!

Over and out!

Här kan du dela om du vill.
december 21

Dumma husse!

Först ska vi bara jama om vår nya header. (Bilden högst upp). Det finns de som tyckte den var lite otäck med oss i elden. Men vi kan lugna alla, vi mår bra!

Detta utspelade sig igår. Husse lullade omkring här inne och fixade och trixade lite. Och fast jag med all önskvärd tydlighet hade ”hintat” om att det var gosdags lugnade han inte ner sig.

Till sist surade jag till och tänkte ta till tricket ”väggen”, ni vet när man med sitt eget liv som insats ställer sig framför husses fötter. Sagt och gjort, men husse såg mig inte utan snubblade över mig! Vilket resulterade i ett andra kliv som jag trodde skulle gå igenom golvet. P A N G !! sa det.

Det panget fick både mig och Måns att ta till flykten! Vad mer skulle husse göra med oss?

Han försökte gottgöra det, men jag tassade ut. Och Måns gömde sig under soffan.

Senare åkte han iväg med brummisen, och när han 2 timmar senare kom hem, hade inte Måns glömt vad som hänt. Han var fortfarande reserverad.

Och NU kommer gårdagens värsta!!! Husse hade köpt godis till oss, MEN glömde det i brummisen. Tror ni att han hämtade det? NÄHÄ! Men vad jam… *suck*

Ingen dag utan bilder. Här är ett par på oss för en månad sedan när vi var på patrull.

Ikväll ska husse iväg igen. Och eftersom han envisas med att stänga av datorn kommer våra kommentarer hos er vara sparsamma. :-(

Här kan du dela om du vill.
november 4

Krig och fred

Vi börjar med freddelen.

Husse och jag hade en underbar gosstund igår eftermiddag. I över en halvtimme låg jag där i husses famn och kurrade och trampade. Men till sist ville han gå ut och ta en stinkis och började röra sig så där lite dumt så man till sist måste hoppa ner från knät.

Husse gick ut och jag tassade efter, och det var då vi hörde…

FRÄS !!! JAM !!!

Dessa ljud har vi inte hört sedan Sigges tid. Och det lät som om det kom ifrån Sigges hus. Hade Sigge återuppstått från den sista vilan?

Husse tassade in snabbt som attan och tog på sig ett par skor och sprang ut.

Bredvid Sigges hus ser han Måns och en inkräktare!

Vad vi vet har Måns inte varit i tassmål någonsin. Men vi vet också att Måns kan vara vass när han är glad, så hur sylvass var han inte nu? *fniss*

Husse tassade mot dem och inkräktaren tassade åt ett håll, och Måns genade åt samma håll.

Husse gick in efter blixtsaken och tog på sig en jacka. Hur hade det gått med Måns?

Var han skadad? Det går ju fort i våran värld, en klo kan göra mycket skada på kort tid.

Jag följde efter husse och hjälpte till att leta, för Måns och inkräktaren hade försvunnit i skymningen.

Vi letade och letade…

Till och med under Sigges altan tittade jag.

Husse ropade och kssade för fullt. Men ingen Måns.

Vi tassade ner till Stora vattnet och fortsatte bortåt.

Efter ett par minuter hörde vi ett välbekant jam!

Och ur mörkret kom Måns springandes med den störta svansen vi sett på honom någonsin!

Här hade den lugnat ner sig lite, svansen vill säga.

Han vässade direkt klorna uti fall att inkräktaren skulle komma tillbaka.

När jag såg Måns blev jag så glad att jag sprang rakt fram och kollade läget!

-”Hur är det med dig?” jamade jag.

Det var en bamsekram, för husse kan intyga att detta är två katter.

Efter att husse lyft upp Måns och gjort en första okulärbesiktning, tassade vi hem.

Måns hoppade upp på önskebrunnen och tog en sista koll.

Till sist var vi alla hemma igen och Måns vilade ut lite. Vilket äventyr!

Dumma katt att komma in på vårat Område sådär. Men han fick vad han tålde, och om han har några hjärnceller kvar kommer det att dröja innan han tassar hit igen.

Katten var semilånghårig och hade ett halsband, så han bor nog här längre bort.

Ang. Måns kan vi jama att han inte fick en skråma. Inte ett hårstrå som lade sig fel.

Det är min bror det! [stolt]

Här kan du dela om du vill.