april 3

Återbesöket

I går morse var det då dags att återigen åka in till stickisen och kanske få ta bort slangen som satt i bröstet, så att blod och var skulle kunna sippra ut. Vi hade båda haft en god natts sömn även om husse inte var så förtjust i att få en tratt i ansiktet med jämna mellanrum. :-)

Som vanligt var resan in (och hem) en pina. Vi har ca 3 mil enkel resa och som vanligt protesterade jag högljutt hela vägen.

(Filmen är från en av flyttarna)

Väl framme upptäckte husse att jag hade kissat i transporten också, och de var nu som husse helt plötsligt tyckte att allt var jättejobbigt. För det var ingen tuff Max som satt i transporten. Det var mest synd om mig i hela världen där jag satt med stora ögon och tratt över huvudet. :-(

Vi tassade in hos stickisen och jag fortsatte att jama i högan skyn. Husse som nu (kanske pga sömnbrist och annat) var nära att börja gråta stålsatte sig så mycket som han kunde. Samtidigt kom det in en dam som började prata med mig där hon stod med ett kuvert i högerhanden. Husse tyckte det var jobbigt med, även om damen bara ville väl och hyste stor sympati för mig. När det väl blev damens tur gick hon fram till kassan och lämnade över sitt kuvert. Tanten bakom kassan reste sig upp och försvann en minut för att senare komma tillbaka med en liten urna. Och vände sig om och sa hej då till mig och husse höll på att dö…

Samtidigt som allt detta hände kom det in 5 hundar och jag var livrädd för dem, husse visste det och struntade helt och hållet i om någon ville sitta ner. Denna lilla bänk var vår och ingen annans! 

Som ni förstår var nu både husses och mina nerver utanför våra kroppar och det var då det kom en tjej och frågade om detta var Max?

Vi gick in i ett litet rum och husse öppnade transporten och torkade rent den så gott det gick med lite papper. Själv hoppade jag ner på golvet och gömde mig under en liten bänk som fanns där. Tjejen var ingen riktig stickis utan någon slags undersköterska (om man kan jama så). Hon såg att husse höll på att börja grina och det hördes nog när han pratade med. Hon frågade om husse ville bara med och ta bort slangen, för det såg så fint ut. NEJ, det ville han inte och husse undrade i stället och inte jag kunde få någon lugnande då jag var så stressad. Detta kunde inte hon besluta om, så hon fick hitta en stickis och fråga.

En liten stund senare kom hon och stickisen in och de avrådde från lugnande då det faktiskt kunde ha motsatt effekt då det sved mm

Husse gick då ut så de fick ta bort slangen och husse få sig lite friskluft.

Bara några minuter senare kom de ut och hämtade husse där han stod på gräsmattan och tittade upp i björkarna.

Stickisen (som nu tagit över) sa att det såg bra ut. Husse frågade om jag fick ta bort tratten och om Måns kunde komma in igen. Måns kunde komma in och tratten kunde avlägsnas när jag var under uppsikt.

Efter 25 minuters ny protestsång var jag hemma igen. Men husse hade inte tid att stanna utan han åkte direkt till sitt jobb. :-(

Men vid 8 tiden i går kväll om han hem, och DÅ tog han bort tratten! :-)

IMG_2624

Jag tvättade och tvättade mig. För jag var ju SÅ skitig. Tänker er själva att inte kunna slicka rent sig på två dagar.

IMG_2626

Husse försökte ha koll på vart jag slickade så jag inte slickade i såren. Men mestadels slickade jag bara runt omkring och resten av pälsen förstås.

Först 2 timmar senare föll det sig så att Måns satt på trappen och vi fick träffas igen.

IMG_2629

Husse bjöd oss båda på räkor som han köpt framför att för att lura i Max antibiotika.

IMG_2631

Max är inte så lättlurad så husse fick ta till det klassiska knepet igen…

Husse har nu stängt dörrarna så ingen av oss kan komma ut.

Än så länge har vi nöjt oss med att vara inne.

 

Här kan du dela om du vill.
april 30

Vi har flyttat nu !

Så egentligen har vi blivit Nyköpingskatterna nu, men vi gillar Sörpingskatterna så vi fortsätter att heta det. :-)

Husse var borta natten till flyttdagen så när han kom hem hade jag flytt fältet, han var lagom sur när jag kom hem 5 timmar senare! :-)

När husse inte var ute och ropade på mig låg han och Måns inne och slöade. Och den här bilden var den sista som togs i Degerfors.

IMG_20140427_124444

Precis som förra flytten så var detta en skräckens resa. Men denna gången hade vi nya MJUKA transportburar så våra nosar var inte lika tilltygade som sist. Husse hade sparat en engångsservett av Feliway som han fått av Wikkis Stora Matte för länge sedan. Och frågan var om inte den gjorde lite nytta i alla fall då vi efter en timme nästan somnade båda två, men guppade bilen eller om det lät lite konstigt så jamade vi lite igen.

Något som också är konstigt är att vi ska flytta så långt jämt, vad är det för fel på 20 minuters bilfärd? Nej då, 3 timmar ska det vara! *mutter*

Så här såg det ut när vi ÄNTLIGEN fick tassa ut ur våra burar.

Första kortet i Nyköping blev detta. :-)

IMG_20140427_190552

Som vanligt på ett nytt ställe gömde vi oss under sängen båda två, och då låste husse in oss och lastade av allt på släpet och bilen.

När det var klart däckade han i sängen som för stunden hamnat i vardagsrummet och vi lade oss båda bredvid.

IMG_20140427_213635_1 IMG_20140427_213628

Husse masade sig upp en våning där han somnade i gästsängen som stod på sin plats. Det märktes att Måns var tagen av resan för gästsängen blev hans revir. Tänkte jag hoppa upp till dem både jamade han och viftade med klorna! Så den natten sov jag under sängen.

Dagen därpå (dvs i måndags) packade husse upp saker för fulla muggar och vi hjälpte till med det vi är bäst på. Att ha koll på Området.

IMG_20140427_201524 IMG_20140428_114819

Här kan man se hur min nos såg ut efter flytten. Syns inte så väl, men jag har ett sår mitt på nosen.

IMG_20140428_173017

Som det ser ut just nu kan vi få ett eget rum med. I alla fall skulle det vara önsketänkande. :-) Men visst är det fint?

IMG_20140428_185812

Igår tyckte i alla fall husse vid lunch att det var dags att släppa ut oss. Måns tassade ut direkt men jag blev så förvånad att husse öppnade att jag sprang in. :-) Men efter några minuter var jag också ute.

IMG_5776 IMG_5780 IMG_5827

Husse som prioriterar som en husse skall började direkt att tassa på en lucka till oss. Principen var samma som i Sörping, fixa en stor skiva och montera luckan i den. Den här gången så var det ett fönster som fick flytta på sig.

IMG_20140429_153217

Först att testa den var Måns. Och lite senare provade jag. Avsatsen ute var för liten så det jamade jag till husse. (Detta är löst då tunnan är borta och en träkonstruktion hamnat under fönstret)

IMG_5783 IMG_5787 IMG_5796 IMG_5800

Men egentligen ville jag inte in, jag var ute i 22 timmar i sträck. Så vid 10 tiden i morse kom jag in och somnade bredvid Måns.

IMG_5804 IMG_5814

Jag tyckte att husse var lite högljudd så jag tassade ut och somnade där i stället.

IMG_5818

Och inte en endaste katt har vi som grannar. M a o kan jag ligga där timme ut och timme in helt ostörd. :-)

Idag har vi varit ute mer givetvis…

IMG_5852 IMG_5851 IMG_5867 IMG_5892

Och här bor vi.

IMG_5848

Ps. Jag höll på att filea hela mig igår, men det jamar vi om i morgon.

Här kan du dela om du vill.
maj 5

Skämda möss och tomt goskonto

Nä, jag har inte stavat fel i rubriken. Visst den var skrämd först, men sedan visade det sig att den var skämd med. :-( Men det kan man liksom inte veta innan!

Det var som så att jag tog hem en mususling som jag visade upp för husse. Givetvis levde den fortfarande och här ser ni mususlingens sista minut i livet…

(Vi ska redan nu be om ursäkt för musiken, husse lade sig i…)

Efter filmens slut tuggade jag i mig den med glatt humör, men det skulle jag inte ha gjort för bara några minuter senare spydde jag upp den i hallen. :-(

Då kom jag och tänka på när Gustaf åt dåliga möss för något år sedan, men detta hände igår och jag har inga men av den. :-)

Under veckan så har Måns patrullerat som aldrig förr, och en kväll kom han inte in förrän halv 12.

Men idag är det vilodag jamar han och har legat i fotöljen och sovit hela dagen. Och han jamar att 2 plädar på samma är skönare än 1. :-)

IMG_1785 IMG_1786

Under veckan har även Rådis varit på besök flera gånger. En dag var jag så fokuserad på den så jag helt missade (läs dissade) husse när han kom hem från jobbet.

IMG_1775

I tisdags hade Simon och jag en liten dispyt, men husse hörde oss och tassade ut efter 2 sekunder och då sprang Simon hem. Så inget blodvite den gången. Simon har varit här flera gånger, men då har jag varit på patrull.

IMG_1784

På tal om Simon ja… kommer ni ihåg HAN.

IMG_1361

Ja, nu skrev vi det bara för att busas. Vi vet att det är en HON och hon heter Skrutt och bor ihop med Simon. Det borde husse vetat men mindes henne som mindre.

Idag såg i alla fall jag henne med en mususling i munnen, och den såg så god ut att jag tassade efter henne. Jag följde henne nästan ända hem till sig, men hon ville inte ge med sig så jag fick jaga själv i stället. En sak är i alla fall klar, jag är inte rädd för Skrutt. :-)

Under veckan har husse tagit bort den första fästingen på mig med, så snart blir det klet i nacken.

Sedan var det det här med goskontot.

Det skulle egentligen inte kunna vara tomt då husse och jag har gosat massvis under veckan när Måns har varit borta. Men igår vet jag inte vad som föll i mig, vi hade gosat en stund på gräsmattan när husse tassar till brummisen. Och tror ni inte att jag tassade efter!!

Med fara för mitt eget liv lade jag mig bredvid till att börja med.

DSC_0369

Sedan for f*n i mig och jag hoppade IN i brummisen!!??

DSC_0371 DSC_0372 DSC_0377

Husse tänkte ta tillfället i akt och stänga dörren och köra ett varv, men är man katt så är man så snabbare än snabbt hoppade jag ut.

Sedan höll jag mig på behörigt avstånd så husse kunde brumma iväg.

DSC_0379

Men sista två nätterna har jag sovit hos husse, så nu klarar jag mig ett tag.

DSC_0366

Ja, det var så mysigt som det ser ut.

Måns har som jamat mest varit borta under dagarna utom idag.

Och givetvis har han och husse gosat med.

Här lägger han ut en gosbild på Fejan.

IMG_1768

O här är bilden…

DSC_0360

Men mest har han varit ute.

IMG_1783

Det har säkert hänt en massa mer saker, men det får räcka så här för denna veckan.

Ha det bra alla hussar/mattar och katter förstås!

Här kan du dela om du vill.
februari 19

Ordjam – The movie

Sent i går kväll blev vi klara med en sammanställning av ett gäng ordjam. Vi länkade den på Facebook, men givetvis ska våra kära bloggvänner också få chansen att luta sig tillbaka en kvart och titta på våra ordjam.

Sedan har det hänt massvis med tråkiga och ledsamma saker sista dagarna.

Vi knyter våra tassar i ilska och önskar att vi bodde i en perfekt värld, med välkommna katter som får en chans så som vi fått fast vi var ”vilda” och skygga.

I denna perfekta värld skulle det inte finnas några sjukdomar heller.

R.I.P Fortuna

Nosbuff

Här kan du dela om du vill.
Category: Film | 4 Comments »
juli 31

Husse i kanoten

I går kväll var det så fint väder en stund att t o m husse hoppade OS och hoppade i kanoten i stället. Han var nöjd över att det inte nappade, och när han kom hemåt såg han något som skulle kunna vara mig.

Han har lyckats att ”se” oss förr, fast då haft fel. Men denna gången var det faktiskt jag som låg vid den andra bryggan och sov.

Husse paddlade givetvis dit, och jag tassade till husse.

Tur för honom att han hade godis med sig.

Och om vårat möte gjorde han en liten film. :-)

Ps till Nea: Husse gick för andra gången någonsin bet på låtvalet när han laddade upp den här filmen. Den gamla klassikern ”Words” fungerade inte. :-)

Här kan du dela om du vill.
juli 22

Om inte ”Om” hade varit…

Om inte ”Om” hade varit hade jag inte träffat husse alls igår. Vädret var underjamt och jag var ute och patrullerade Området hela dagen. Mestadels låg jag och vilade på lite olika ställen.

Husse som har skakat liv i sin cyckel, tog den i stället för brummisen och åkte och handlade i går eftermiddag.

Och OM inte husse hade kommit hem just som jag tassade på grusvägen hade vi inte setts. Cycklen skrämde mig så jag tassade in i det höga gräset, men husse stannade och ropade. Och först efter att husse ställt cycklen på ena sidan vägen och tassat till den andra vågade jag fram till honom.

Husse filmade lite med mobilen, så här får ni en inblick hur det såg ut.

Om inte om hade varit hade det varit allt vi setts igår. Men nu föll det sig som så att husse var vaken när jag kom hem straxt innan ett i natt. Jag skulle ha hållt mig borta.

För nu såg husse en fästing i akterna på mig, precis som han gjorde på Måns när han inte hade någon. Men skillnaden var att jag hade en. :-(

Så husse tog fighten, för fight blev det. För hade inte ”om” varit hade inte husse behövt lyfta på svansen, och det gillades inte! Så till sist blev han våldsam och vann.

10 minuter senare försvann jag i natten, och husse och jag kanske inte ses i dag heller.

Måns? Ja han ligger i sängen och sover om dagarna.

Här kan du dela om du vill.
juli 17

Filmdags x 2

Husse lekte lite med ett videoredigeringsprogram i går kväll, (Pinnacle Studio 15) och då hittade han en ny funktion som resulterade i två nya filmer.

Filmerna i sig handlar inte om något speciellt, men funktionen var som så att man tog önskat antal filmsnuttar och en eller flera musikstycken och så mixade programmet om det så att längden blev som låtarna. Slutligen fick du tala om vad du skulle ha för slags tema på filmen, så det passade till musiken.

Om husse skulle ha gjort detta på egen hand skulle det tagit månader, nu fixade programmet det snällt på 5 minuter.

Först tog han två filmsnuttar och sa till programmet att mixa fort, med en discolåt.

I nästa film tog han 10 olika filmsnuttar och sa till programmet att mixa lite softare, till en softare musik.

Allt i filmerna är bara slump, men vi är förvånade hur coolt det blev.

Här kan du dela om du vill.
Category: Film | 3 Comments »
juni 25

Regn, regn och mera regn

Jama vad man vill om sista dygnet, men frågan är om det regnat så mycket någon gång sedan vi flyttade till husse. Hela dagen igår och hela natten har det regnat som jamars!

Så för ovanlighetens skull den här årstiden var vi mestadels inne. I alla fall under dagen.

Låg i soffan och drömmde om mumsiga mususlingar.

I bland vaknade vi till och vände på oss, samtidigt som vi slickade oss runt munnen med tanke på den goda drömmen.

När det började regna som mest var jag ute på patrull, men tassade ganska snart hem och det gjorde vi en film om.

Men när natten kom, finns det inget regn i världen som kan hejda oss från att patrullera. Så vi tassade ut i regnet. Husse som vet att Måns kommer tassandes bara minuter efter han hoppat i säng, hade denna gång en handduk med sig till sängen.

Och inte mindre än tre gånger kom Måns intassandes och nosbuffade husse, genomdränkt av regn. *fniss*

Ps. En del har undrat vilket program vi använder när vi gör våra filmer. Och innan har vi använt Windows Moviemaker eller Windows Live Moviemaker. Men nu testar vi ett nytt program som heter Pinnacle Studio 15, som husse har köpt.

 

Här kan du dela om du vill.
juni 22

Glad Midsommar

I går var det lite roligt. Vi tassade ut vid tio-tiden på förmiddagen och njöt av det vackra vädret. Och njuta är något vi katter kan göra, länge! Det resulterade i att vi inte var hemma på hela dagen, och husse undrade vart vi var.

Men nio timmar senare tassade vi BÅDA in samtidigt, husse satt vid datorn och gissa om han blev förvånad när vi plötsligt satt i hallen. :-)

Lika snabbt som vi kom hem försvann vi igen, men då inte så långt. Vi la oss i det långa gräset utanför.

Och gräs är så jamars skönt att ligga i.

I morgon kommer vi inte att tassa här, då vi bland annat lånat ut husse till Sippo. För att hjälpa honom att byta Område, eller i alla fall matplats.

Och när husse är borta ska vi försöka lära oss lite om skällisar. För i går med posten  kom Sigge Svamphunds bok. Och den ska vi läsa tänkte vi.

Avslutningsvis önskar vi alla en…

GLAD MIDSOMMAR

… med ett bildspel vi gjorde igår.

Här kan du dela om du vill.
maj 29

Två år hos husse idag

(Då detta är ett mastodont inlägg kommer vi inte att blogga på en vecka, så läs i lugn och ro.)

Det är idag exakt två år sedan vi flyttade in hos husse. Jamars vad tiden går fort!

För ett år sedan gjorde vi en film om det första året, som ni kan se här.

Men i år har vi inte gjort någon liknande film. Utan sammanfattar andra året med detta inlägg. 

Juni

I maj 2011 hade Wikki en skuggbildstävling som vi vann. Priset bestående av tre tavlor målade av Inger fick vi den 3e juni.

Återigen tack!! De är jamarfina!

I övrigt så var Juni en normal månad. Vi patrullerade, vilade och jagade fjäderkotletter. Enda gången vi, eller Måns var lite arga var när husse inte ville släppa in honom med en hackspätt i munnen. :-)

Juli

Under Juli hände det betydligt mera saker. Den 4e bytte vi från blogg.se till en egen domän. Jamars vad vi skrämde våra vänner när sista rubriken var ”ingen mera blogg”. *fniss*

Den 7e gjorde husse en film om hur det ser ut när han kommer hem.

Och den 12 tog husse och Måns en promenad.

Husse var ute och fiskade och fångade ett monster! Givetvis smakade jag lite. :-)

Den 22e kom Åskar på ett våldsamt besök! *ryser*

Men den absolut viktigaste händelsen utspelade sig den 30 Juli. Kanske var det den viktigaste händelsen på hela året. Det var den dagen som Katthemmet Kompis återuppstod. Husse och Originalmatte var på plats med en massa andra 2beningar.

Augusti

Augusti började jamarsorgligt, då Sigge våran ”kära” grannkatt tassade till Skaparkatten. R.I.P Sigge!

Några dagar senare var husse ute och fiskade igen. Då mötte vi honom på bryggan. :-)

Med Sigge ur bilden tog vi det ganska lugnt resten av månaden.

Den sista Augusti bytte vi torrisar. Husse hittade en sort med Måns avbildad på. Så givetvis måste vi äta av den. Och den äter vi av fortfarande.

September

Blev vi jamararga till att börja med. Tydligen är de som bestämmer i Södertälje inte riktigt kloka. För de vill att katten Ninja och de andra ska flytta på sig. *mutter* Vi gjorde en film som vi skickade till kommunen, och den har enl. rykten gjort lite nytta. :-) Detta är den av alla filmer som vi gjort som setts flest gånger.

Efter den urladdningen blev vi så trötta, så trötta.

När vi vilat klart följde jam med husse till hygget en kväll.

Husse lyckades under månaden med att fota en älg för första gången.

Han fyllde även ett rum med ved. Som vi just då inte tyckte om. Men njutit av under vintern.

I övrigt så busade vi och gosade på som vanligt.

Oktober

Det stora och tråkiga som hände under Oktober var att husse övergav oss en vecka! Konferens hette det. Vilket otyg.

När han åkte var vi så ledsna så…

Men lika ledsna som vi var när han åkte, lika glada var vi när han kom hem igen!! :-)

En dag när jag kom hem var jag lite blodig, men det var inget att jama om.

November

Under november gjorde hösten entré på allvar. Om det var det som gjorde det eller något annat vill vi inte jama om. Men Måns och jag kom i luven på varandra ordentligt under en promenad med husse. :-(

Några dagar senare var vi på ny promenad och då hade vi lugnat ner oss. :-)

 December

Det stora som hände under December var att vi fick ett nytt klätterträd.

Undertecknad var givetvis den som vågade sig till toppen först. :-)

Det gamla trädet gav vi till Originalmatte. Och Polly (eller Dolly) gillade det direkt!

Husse fick även mata henne. :-)

Husse var på en TV-inspelning. Och fick försvara oss katter. På vägen hem tittade han in hos Södertäljes Katthem. Där fick han ge katten Dina den igloo som vi vann i Agrias tävling. Jamarbra jobbat alla som deltog och röstade på varandra under tävlingen. Vilken sammanslutning!

Den första snön trillade ner…

… och husse började elda här inne. :-)

 Januari

Januari var en lugn månad. Måns blev nästan en innekatt när termometern visade minusgrader. Själv tassade jag ut som vanligt. Då och då kom vi in med en mususling till husses stora förtret.

Vi fick en ny vattenfontän. Och ur den dricker vi ca 2 liter/vecka.

Måns favoritplats under vinterhalvåret.

Februari

Livet fortlöpte som vanligt. Sova, äta och jaga mususlingar och fjäderkotletter.

Måns spang på en riktigt smart mususling, titta här…

Några patrulleringskort…

Måns tittade till vedhögen.

E.0.04an blev tack och lov inget imponerande i år.

Men man kan gosa även i snön! :-)

Här var vi lite rädda. För inte långt hemifrån hörde vi räven!

Mars

Den 3e mars var det kattutställning med bloggträff i Örebro. Det blev en film om det med, men vi tyckte mest synd om missarna.

Några dagar efter den kom Sören på besök. Han hade mage att morra på oss. Men jag jamade tillbaka minsann!!

Efter det blev vi lite djupa….

Måns hade återigen hittat en smart mususling. Denna hade gömt sig bland husses jackor. Och som Måns letade…

Givetvis vann Måns den fighten till sist.

Husse gjorde även en liten långfilm när vi var i kohagen.

Månaden avslutades med att Måns blev uppjagad i ett träd av den dumma skällisen.

April

Det första som hände var att vi fick besök av en ny sorts brummis. Den flög!!

Sedan förevigade husse oss på en tavla! Han tycker visst om oss lite. ;-)

Det vita försvann ute, så vi ökade patrulleringsdosen. Husse undrade vad jag gjort här, då jag var skitig på kinden i flera dagar.

Spanar lite.

 Stora vattnet i kvällssolen.

Under April slutade husse på sitt jobb. Och han började vara hemma mer. Inte oss emot. Vi pausade även bloggandet under en tid.

Maj

Under maj har jag patrullerat nästan dygnet runt. Man måste försvara sitt Område. Men det kostade mig ett besök hos Stickisen. :-(

Domen blev antibiotikatt, och jag fick klet på tassen i en vecka. Så här gick det till…

Skrämmande va??

Så mycket mer ska vi inte jama om maj, då ni nyligen har läst det. :-)

Vi vill bara tacka husse för att han finns för oss, och att han tar sig tid att gosa med oss när vi vill. 

Nu kör vi ett år till!!

 

 

 

 

Här kan du dela om du vill.