april 3

Återbesöket

I går morse var det då dags att återigen åka in till stickisen och kanske få ta bort slangen som satt i bröstet, så att blod och var skulle kunna sippra ut. Vi hade båda haft en god natts sömn även om husse inte var så förtjust i att få en tratt i ansiktet med jämna mellanrum. :-)

Som vanligt var resan in (och hem) en pina. Vi har ca 3 mil enkel resa och som vanligt protesterade jag högljutt hela vägen.

(Filmen är från en av flyttarna)

Väl framme upptäckte husse att jag hade kissat i transporten också, och de var nu som husse helt plötsligt tyckte att allt var jättejobbigt. För det var ingen tuff Max som satt i transporten. Det var mest synd om mig i hela världen där jag satt med stora ögon och tratt över huvudet. :-(

Vi tassade in hos stickisen och jag fortsatte att jama i högan skyn. Husse som nu (kanske pga sömnbrist och annat) var nära att börja gråta stålsatte sig så mycket som han kunde. Samtidigt kom det in en dam som började prata med mig där hon stod med ett kuvert i högerhanden. Husse tyckte det var jobbigt med, även om damen bara ville väl och hyste stor sympati för mig. När det väl blev damens tur gick hon fram till kassan och lämnade över sitt kuvert. Tanten bakom kassan reste sig upp och försvann en minut för att senare komma tillbaka med en liten urna. Och vände sig om och sa hej då till mig och husse höll på att dö…

Samtidigt som allt detta hände kom det in 5 hundar och jag var livrädd för dem, husse visste det och struntade helt och hållet i om någon ville sitta ner. Denna lilla bänk var vår och ingen annans! 

Som ni förstår var nu både husses och mina nerver utanför våra kroppar och det var då det kom en tjej och frågade om detta var Max?

Vi gick in i ett litet rum och husse öppnade transporten och torkade rent den så gott det gick med lite papper. Själv hoppade jag ner på golvet och gömde mig under en liten bänk som fanns där. Tjejen var ingen riktig stickis utan någon slags undersköterska (om man kan jama så). Hon såg att husse höll på att börja grina och det hördes nog när han pratade med. Hon frågade om husse ville bara med och ta bort slangen, för det såg så fint ut. NEJ, det ville han inte och husse undrade i stället och inte jag kunde få någon lugnande då jag var så stressad. Detta kunde inte hon besluta om, så hon fick hitta en stickis och fråga.

En liten stund senare kom hon och stickisen in och de avrådde från lugnande då det faktiskt kunde ha motsatt effekt då det sved mm

Husse gick då ut så de fick ta bort slangen och husse få sig lite friskluft.

Bara några minuter senare kom de ut och hämtade husse där han stod på gräsmattan och tittade upp i björkarna.

Stickisen (som nu tagit över) sa att det såg bra ut. Husse frågade om jag fick ta bort tratten och om Måns kunde komma in igen. Måns kunde komma in och tratten kunde avlägsnas när jag var under uppsikt.

Efter 25 minuters ny protestsång var jag hemma igen. Men husse hade inte tid att stanna utan han åkte direkt till sitt jobb. :-(

Men vid 8 tiden i går kväll om han hem, och DÅ tog han bort tratten! :-)

IMG_2624

Jag tvättade och tvättade mig. För jag var ju SÅ skitig. Tänker er själva att inte kunna slicka rent sig på två dagar.

IMG_2626

Husse försökte ha koll på vart jag slickade så jag inte slickade i såren. Men mestadels slickade jag bara runt omkring och resten av pälsen förstås.

Först 2 timmar senare föll det sig så att Måns satt på trappen och vi fick träffas igen.

IMG_2629

Husse bjöd oss båda på räkor som han köpt framför att för att lura i Max antibiotika.

IMG_2631

Max är inte så lättlurad så husse fick ta till det klassiska knepet igen…

Husse har nu stängt dörrarna så ingen av oss kan komma ut.

Än så länge har vi nöjt oss med att vara inne.

 

Här kan du dela om du vill.
maj 18

Den är här nu! :-(

Tidigt i morse. Faktiskt så tidigt att vi inte ens hade kommit hem från nattpatrullen, försvann husse i brummisen. Oftast brukar han ju sova länge på söndagar och vi gör honom sällskap till sist. Vad var det då som fick honom att tassa upp i ottan?

Husse själv menade att köra bil kl 06:00 en söndag måste vara den bästa tiden på hela veckan, han var i princip ensam på vägarna…

IMG_6812 IMG_6820

Två timmar senare var han framme, eller som vi brukade säga… hemma!

Degerfors

Då var frågan vad han skulle göra ända där borta. Kattnappa Simon kanske?

När vi ändå jamar om Simon kan vi säga att han inte var riktigt kurant, han hade varit hängig ett par dagar. Kanske han saknar oss? :-)

Husse hade inte för avsikt att ta med honom, utan han skulle städa klart. Det mesta var klart men han skulle ”bara”. ”Bara” tog ca 6 timmar, men sedan var husse nöjd och kände att han kunde lämna utan att skämmas. Han fyllde bilen med det sista som var kvar i huset och rullade hemåt efter ett besök på hans gamla arbetsplats.

När han parkerat bilen här hemma kom vi springandes. Vi missade ju honom i morse och i fredags kom han ju inte hem alls, så våra goskonton var nästan tomma.

När husse öppnade bakluckan gick det rysningar genom kroppen. Ja ända ut i svanstippen!! Vi trodde efter tre veckor utan den att vi bodde i paradiset men icke…

SNABELDRAKEN ÄR TILLBAKA !!!!!

IMG_6825

Men vad jamars husse, den kunde väl fått stanna kvar hos Simon. Inte behöver vi den? SÅ mycket grus och fjädrar drar vi inte in, eller?

Sedan hade han faktiskt med sig bra saker med. Så som den snygga tavlan på oss.

IMG_6827

Husse har en egen favorittavla som hans mamma broderat. Efter oss är den det viktigaste i hemmet pga den historia som tavlan har.

IMG_6868 IMG_6869

Ingen annan än husse vågar bära den vid flytt. ;-)

I alla fall blev vi glada att husse var hemma igen, så vi busade lite. Husse tror han redan tagit 2 av årets coolaste kort. 1. Måns svävar. 2 Jag attackerar!

IMG_6838

IMG_6839 IMG_6840 IMG_6841 IMG_6842

Vi kommer att uppdatera ordjamssidan under kvällen med…

Här kan du dela om du vill.
maj 23

Akut till stickisen

Allt började i går kväll, när jag (Måns) tassade hemåt ifrån patrulleringen. Husse såg mig på långt håll och jag honom så jag ökade lite.

Måns på väg

Husse som hade torrisar i fickan bjöd på ett par, givetvis hade Max tassat dit med då han var hemomkring.

IMG_2141

Husse och jag tassade in och Max fortsatte sin patrullering.

IMG_2145

När husse och jag kom in hade jag satt i halsen. Jag hostade och hostade jamarmycket. Till sist fick jag upp lite vätska och de torrisar jag nyss ätit. Men nu var det inte de som satt i halsen, för jag fortsatte med jämna mellanrum försöka att få upp det som var i vägen. Men det hjälpte inte. :-(

Husse bjöd på ett par torrisar till med samma resultat. De kom upp men inget annat.

Husse försökte då titta mig i munnen, men den höll jag ihop med all kraft jag hade. Husse ville inte ta i mer, och jag tog min tillflykt till garderoben.

IMG_2149

Husse tassade till sängs och efter en stund hoppade jag upp och somnade bredvid honom, och där låg jag hela natten.

Husse stod upp tidigt i morse för han väntade på ett telefonsamtal. När det var avklarat kollade han upp vart närmaste stickis fanns och åkte dit utan mig. Han gjorde det liksom på vägen när han gjorde ett annat ärende.

Väl där förklarade han sitt ärende och de kunde ta emot oss klockan 14:15.  Det husse tyckte var en ”rolig” fråga var när de undrade om jag hade problem att andas. ”Nej” sa husse lungt och tänkte…

”DÅ HADE VÄL MÅNS VARIT MED ERA NÖTTER!! OCH JAG HADE INTE LUGNT STÅTT I KÖ OCH VÄNTAT PÅ MIN TUR!!!”

*fniss*

Hemma låg jag fortfarande i husses säng och sov när husse kom hem.

IMG_2151

Eftersom det var någon timme kvar innan vi skulle åka gjorde husse några taktiskt åtgärder uti fall att vi ville ut i regnet.

Luckan försvann…

IMG_2152

Och en transportbur bäddades. 4 lager pläd kunde jag väl inte klaga på tänkte husse, men ack så fel han hade. :-)

IMG_2153

Sedan trampade bara husse runt här tills klockan var dags. Han kom upp med buren och nyvaken blev jag inknuffad och dörren stängdes. En minut senare satt jag i brummisen och undrade vad i jamars som hänt.

IMG_2154

Som ni minns sedan flytten hit gillar jag INTE att åka brummis. Och givetvis klagade jag i högan skyn idag med, men Max röstresurser har jag ju inte. Denna gången fick jag ju sitta framme och körde ut både nos och tass så gått det gick. Husse pratade med mig hela vägen, men jag lyssnade inte…

Plötsligt stannade han och vi stod utanför detta hus.

DSC_0453

Hovslageri???? Husse !!!!

Han lät mig vara kvar i bilen då jag lugnade ner mig när den slutade brumma. Husse gick in själv och 10 minuter senare var det någon som ropade ”Måns!”. ”Ja straxt” sa husse och sprang ut och hämtade mig.

Detta var första gången husse haft mig till stickisen, och han var orolig att jag inte skulle sköta mig och hoppa på väggarna, men…

Som ni såg skötte jag mig exemplariskt och tassade till och med fram och hälsade. GISSA om husse hade stora ögon!!!

Sedan lyfte husse upp mig på ett bord och vettisen fick både känna och klämma, vilken fick husse ögon att om möjligt bli ännu större. *fniss*

Men nu var det slut med goset, plötsligt fick jag en spruta i nacken och jag blev lite dåsig. Som om jag inte var lugn nog fick jag lugnande. Det skulle ta 5 minuter för det att verka så husse och jag lämnades ensamma med förmaningen att det vore bäst om jag höll mig på golvet.

30 sekunder senare…

DSC_0451Men när jag hoppade ner kändes världen konstig och jag gömde mig under skrivbordet.

DSC_0449

Husse tyckte då synd om mig och lyfte upp mig och satte sig i en fåtölj, jag lade mig tillrätta och där låg jag när stickisen kom tillbaka.

Stickisen såg inget i halsen på mig och tog mig till ett annat rum. Husse sa att han inte ville följa med då han är för blödig, så han tassade ut och drack kaffe.

Tiden gick och husse vankade fram och tillbaka därinne. Ibland tassade han ut och då mötte han en gnäggis med.

DSC_0452

Efter 30-40 långa minuter kom de ut och hade hittat problemet. Husse som gissat på att de hittat en hel fjäderkotlett eller i alla fall en mususling blev lite besviken när stickisen kom med detta.

IMG_2173

Yepp Eva, du hade rätt. Ett grässtrå hade fastnat ovanför gommen. Tydligen finns det en liten ficka där där det kan fastna. Och så var det i mitt fall.

Nu skulle jag bara vakna upp!

Det tog jamars lång tid och husse blev lite irriterad, då han tyckte att de kunde jamat hur lång tid det skulle ta. I vilket fall fick han vänta i 45 minuter, och när han jamade i så fick han byta rum.

Där fanns i och för sig en snygg tavla, som visar att alla skällisar vill vara katt.

DSC_0454

Så två timmar efter jag kom tid fick jag åka hem. Inte ett jam på hela vägen för jag var fortfarande rund under tassarna.

Väl hemma kom Max och försökte trösta mig.

IMG_2159 IMG_2161

Och när jag tassade gick benen i kors.

 IMG_2157 IMG_2156

Som ni ser på nästa film fick jag koncentrera mig mycket för att tassa över huvud taget.

Husse lyfte upp mig och i 1-2 timmar låg jag däckad i husses famn.

DSC_0463

Husse släppte ut Max, men jag var inte sugen.

IMG_2163

Först vid 8 tiden i kväll fick jag lite balanssinne åter. Så då fick jag några räkor av husse som han köpt till mig.

IMG_2167

Dessa har jag inte spytt upp och svalde den och nya torrisar utan problem.

Flera gånger har jag tassat ut på trappen med husse, men när han gått in har jag följt efter.

Tassat runt lite här inne, men tar det mest lugnt i kväll.

IMG_2171 IMG_2172

Så nu vet ni hur mitt sista dygn har varit. Och husse vet att jag sköter mig hos stickisen! :-)

Här kan du dela om du vill.
april 28

Vad vi gör om dagarna.

Innan vi kommer till det ska vi jama om att husse under veckan inte varit vatten värd. Vi gjorde vårt bästa för att bli av med honom, men det gick inget bra.

Blocket

Om det går att läsa står det att husse återigen varit på rymmen, och lämnat oss ensamma här hemma. Förra veckan hette det möte, och denna veckan kallades det för kurs. Ärligt jamat så vill vi inte byta husse, för det är kanske så att gräset inte är grönare på andra sidan.

Så här såg det ut när husse väl kom hem.

IMG_1670

Flera har undrat om vi kommer att få en ny soffa att slappa i nu när husse gjorde sig av med den gamla, men så är inte fallet tydligen. Så härmed är vi två stycken sofflösa missar. Men som ni ser fungerar en fåtölj med pläd lika bra. :-)

IMG_1736

Så var det det här med vad vi gör om dagarna. Vad Måns gör är höjt i dunkel då han verkligen är borta HELA dagarna. Men man skulle kunna ställa klockan efter honom då han alltid kommer in klockan 10 på kvällen. Plus/minus 5 minuter.

Själv så är jag i närområdet, och det kanske Måns är med men vi ser honom aldrig.

Igår morse var ”Månskopian” här, just utanför vår lucka. Och nu kan vi jama att han inte är någon kopia, för han är helsvart. Förutom en liten vit prick på bröstet. Så honom kommer vi att kalla för Pricken från och med nu.

I alla fall ville jag inte ta någon dispyt i går utan tassade mot luckan, men just då kom husse ut och han sprang iväg. Detta var andra gången på en vecka som husse sett mig gå ifrån en fight i stället för att ta den. Även om stoltheten är sårad så behöver jag inte uppsöka någon stickis.

Igår jobbade husse lite och när han kom hem var ingen av oss hemma. Så husse (nyfiken i en strut) tassade ut för att se vart vi håller till om dagarna.

Efter en halvtimme hittade han mig mitt i diplomatiska förhandlingar med Pricken. Vi hade möte på hygget, ja det finns ett sådant här med. Ni ser mig på stenen och om ni tittar till vänster om mig ser ni något svart, det är han det. Det var lugna förhandlingar, så inga stora svansar eller hårda jam utväxlades.

IMG_1671

När husse kom närmare sprang Pricken igen och jag jamade på husse att komma till mig.

IMG_1679

Han var ju så slö att jag fick rusa till honom i stället. *suck*

IMG_1683 IMG_1702 IMG_1704

Efter en rejäl stund med gos och godis (Ja han hade dentisar i fickan) tassade vi hemåt.

IMG_1709 IMG_1714 IMG_1723

Mitt på vägen gosade vi med, när Simon matte kom med brummisen. Hon stannade och jamade med husse och jag lade mig tillrätta bra några meter därifrån. När väl de jamat klart tassade vi hem

IMG_1724 IMG_1732

 Det har hänt flera gånger sista tiden att jag sett husse komma hem, och häromdagen försökte jag välta husse på vägen in för jag ville ha mera gos. Detta spelade husse in och gjorde igår en film om det.

Så vi behåller nog husse en vecka till i alla fall, vi ses då.

Här kan du dela om du vill.
februari 10

På fel plats…

Många saker har hänt under veckan som kan refereras till att vara på fel plats. Till att börja med har husse som för ett par veckor sedan räknade alla sakerna på jobbet, nu fått för sig att flytta på alla sakerna. Så den gångna veckan har han åkt tidigt och kommit hem sent. Så fel plats nummer 1 är husse!

Fel plats nummer 2, är kanske Måns. För en morgon när husse åkte till jobbet var inte Måns inne, och mitt på den lilla vägen, som husse kör till den större vägen kunde han se tassavtryck i den nyfallna snön. Tassavtrycken fortsatte ända fram till den stora vägen.

På grund av att husse jobbat så mycket har de vardagliga sakerna fallerat här hemma. Fel plats nummer 3 är maten, som ni ser är kvar i sin påse och inte i våra skålar!

Fel plats nummer 4 blir att lådorna inte skötts till belåtenhet. Skiten ska inte ligga kvar i ett par dagar!

På rätt plats var jag i morse när jag vaktade huset och spanade över Området. Det har snöat jamarmycket här under veckan men som jamat är vi ute lite i alla fall.

Här tittar jag på när husse skottar snö.

Husse tyckte jag var på fel plats när jag ockuperade tangentbordet, men jag ville ju bara ha gos!

Även Måns lever och har hälsan, här gömmer han sig bakom gardinen.

Här är en bild på Måns svans som den ser ut idag, som ni ser fattas det lite längd på pälsen, men av såret syns inget längre.

På mattan i vardagsrummet har vi busat en hel del under veckan. Och då inte med girmössen (?) som ni ser. För som vanligt ratar vi alla leksaker som husse tassar hem. Det enda som vi behövde var en ordentlig barkbit. *fniss*

Detta är en vanlig syn här hemma, då Måns tycker att husse är på fel plats (5). För fortfarande vill Måns helst gosa med husse på övervåningen. Så Måns sitter i trappen för att locka upp husse.

Här spanar vi ut över omgivningen. Mycket vackrare än att ha blommor i fönstret tycker husse. :-)

Avslutningsvis ska vi jama om fel plats nummer 6 och 7.

För i går skulle husse vara ledig, men åkte till jobbet klockan 6 på morgonen i alla fall! Vilket resulterade i att han var lika trött som vanligt i går kväll. Nu föll det sig inte bättre än att husse somnade som en stock i soffan vid 10 tiden. Normalt om detta händer vaknar han snart, men inte i natt. Klockan 6 i morse vaknade husse av sig själv med oss bredvid i soffan. Som ni förstår fick då inte Måns något godnatt-gos i sängen. :-(

Men det har vi tagit igen idag, då husse inte rört brummisen utan bara varit hemma och gosat med oss!

Här kan du dela om du vill.
november 8

En efterlysning!

Nu behöver vi hjälp. Vi googlade lite igår utan något resultat, så nu ska vi se om ni kan hjälpa eller om vi ska sätta husse i arbete. :-)

Vi är nämligen på jakt efter ett par katter av trä, med reflexögon.

Ni vet sådana som finns utmed utmed vissa vägar för att brummisarna ska köra långsammare. Nu är det inget jätteproblem här, men en och annan gasar lite mycket.

Och som när Simon jagade mig sist hade jag inte en tanke att titta åt höger eller vänster innan jag korsade vägen framför huset.

Så har denna varningskatt något namn, och var kan man hitta en dylik?

Eller ska husse snickra ihop ett par själv?

Här kommer ett par somriga brummisbilder ifrån Sörping, men husses bil stod still.

Här kan du dela om du vill.
oktober 21

Gräs mellan trampdynorna igen!

I går försvann husse redan vid halv nio mot Söderköping för att hämta de sista sakerna. Och kom inte hem förrän halv fem. Då hade han fyllt bilen så mycket som bara gick.

Det dumma var att bland den röran fanns även snabeldraken! Kunde inte den blivit kvar i Sörping?

Husses plan var från början att släppa ut oss idag, men på vägen hem tänkte han att han lika gärna kunde göra det i går. Så kunde han bära in alla sakerna i lugn och ro…

När husse kom hem ropade han som han brukar i hallen, och jag rusade ner för att gosa. Han ropade på Måns gång på gång, men han ville ligga i klätterträdet och spana. Husse försökte till och med bära ner honom, men Måns höll krampaktigt fast i trädet.

Husse gav upp och gick ner och öppnade dörren på vid gavel, givetvis var jag där och tassade sakta men säkert nyfiket ut.

Åh vad härligt med gräs mellan trampdynorna igen! Och alla dofter… mmm… :-)

Husse tömde bilen och under de 20 minuterna kom Måns fortfarande inte ner. När husse tassade in följde jag med och när Måns hörde husse stänga dörren kom Måns ner.

Jag kände mig lurad och ville ut igen!

Då tassade husse ner i källaren och vi efter. Han smet ut genom dörren och började ropa genom luckan, och skattade när Måns nos dök upp och inte min. Givetvis tassade Måns ut och jag efter.

Som ni ser hade det nu blivit mörkt. Husse var med oss ute och vi tassade runt huset, varv på varv. Jagade varandra lite men stannade regelbundet upp när vi hörde brummisar eller andra konstiga ljud.

Husse försökte senare lära oss att gå IN genom luckan med, och en gång när han höll upp den tassade jag in. Fick spelet och hoppade upp i lilla fönstret som är ovanför luckan.

Till sist tassade jag ut genom luckan igen. Husse försökte senare få oss att gå in genom luckan utan att han höll upp den. Men si det gick inte.

Husse blev trött när klockan hade passerat midnatt, och tänkte gå och lägga sig. Han tyckte att vi gott kunde lära oss själva att tassa in. För han är för slö att öppna den vanliga dörren om vi jamar.

Innan husse lade sig tassade han ut på balkongen, där såg han Måns jama försiktigt och tassa runt husknuten.

Husse somnade vid 1-tiden, och vaknade med ett ryck kvart i sju i morse!

… och ingen av oss låg i sängen!

To be continued…

  • Hade vi överlevt natten?
  • Hade vi tassat in?
  • Hade vi bråkat med någon annan misse?
  • Hade vi gått vilse?

 

 

Här kan du dela om du vill.
maj 29

Två år hos husse idag

(Då detta är ett mastodont inlägg kommer vi inte att blogga på en vecka, så läs i lugn och ro.)

Det är idag exakt två år sedan vi flyttade in hos husse. Jamars vad tiden går fort!

För ett år sedan gjorde vi en film om det första året, som ni kan se här.

Men i år har vi inte gjort någon liknande film. Utan sammanfattar andra året med detta inlägg. 

Juni

I maj 2011 hade Wikki en skuggbildstävling som vi vann. Priset bestående av tre tavlor målade av Inger fick vi den 3e juni.

Återigen tack!! De är jamarfina!

I övrigt så var Juni en normal månad. Vi patrullerade, vilade och jagade fjäderkotletter. Enda gången vi, eller Måns var lite arga var när husse inte ville släppa in honom med en hackspätt i munnen. :-)

Juli

Under Juli hände det betydligt mera saker. Den 4e bytte vi från blogg.se till en egen domän. Jamars vad vi skrämde våra vänner när sista rubriken var ”ingen mera blogg”. *fniss*

Den 7e gjorde husse en film om hur det ser ut när han kommer hem.

Och den 12 tog husse och Måns en promenad.

Husse var ute och fiskade och fångade ett monster! Givetvis smakade jag lite. :-)

Den 22e kom Åskar på ett våldsamt besök! *ryser*

Men den absolut viktigaste händelsen utspelade sig den 30 Juli. Kanske var det den viktigaste händelsen på hela året. Det var den dagen som Katthemmet Kompis återuppstod. Husse och Originalmatte var på plats med en massa andra 2beningar.

Augusti

Augusti började jamarsorgligt, då Sigge våran ”kära” grannkatt tassade till Skaparkatten. R.I.P Sigge!

Några dagar senare var husse ute och fiskade igen. Då mötte vi honom på bryggan. :-)

Med Sigge ur bilden tog vi det ganska lugnt resten av månaden.

Den sista Augusti bytte vi torrisar. Husse hittade en sort med Måns avbildad på. Så givetvis måste vi äta av den. Och den äter vi av fortfarande.

September

Blev vi jamararga till att börja med. Tydligen är de som bestämmer i Södertälje inte riktigt kloka. För de vill att katten Ninja och de andra ska flytta på sig. *mutter* Vi gjorde en film som vi skickade till kommunen, och den har enl. rykten gjort lite nytta. :-) Detta är den av alla filmer som vi gjort som setts flest gånger.

Efter den urladdningen blev vi så trötta, så trötta.

När vi vilat klart följde jam med husse till hygget en kväll.

Husse lyckades under månaden med att fota en älg för första gången.

Han fyllde även ett rum med ved. Som vi just då inte tyckte om. Men njutit av under vintern.

I övrigt så busade vi och gosade på som vanligt.

Oktober

Det stora och tråkiga som hände under Oktober var att husse övergav oss en vecka! Konferens hette det. Vilket otyg.

När han åkte var vi så ledsna så…

Men lika ledsna som vi var när han åkte, lika glada var vi när han kom hem igen!! :-)

En dag när jag kom hem var jag lite blodig, men det var inget att jama om.

November

Under november gjorde hösten entré på allvar. Om det var det som gjorde det eller något annat vill vi inte jama om. Men Måns och jag kom i luven på varandra ordentligt under en promenad med husse. :-(

Några dagar senare var vi på ny promenad och då hade vi lugnat ner oss. :-)

 December

Det stora som hände under December var att vi fick ett nytt klätterträd.

Undertecknad var givetvis den som vågade sig till toppen först. :-)

Det gamla trädet gav vi till Originalmatte. Och Polly (eller Dolly) gillade det direkt!

Husse fick även mata henne. :-)

Husse var på en TV-inspelning. Och fick försvara oss katter. På vägen hem tittade han in hos Södertäljes Katthem. Där fick han ge katten Dina den igloo som vi vann i Agrias tävling. Jamarbra jobbat alla som deltog och röstade på varandra under tävlingen. Vilken sammanslutning!

Den första snön trillade ner…

… och husse började elda här inne. :-)

 Januari

Januari var en lugn månad. Måns blev nästan en innekatt när termometern visade minusgrader. Själv tassade jag ut som vanligt. Då och då kom vi in med en mususling till husses stora förtret.

Vi fick en ny vattenfontän. Och ur den dricker vi ca 2 liter/vecka.

Måns favoritplats under vinterhalvåret.

Februari

Livet fortlöpte som vanligt. Sova, äta och jaga mususlingar och fjäderkotletter.

Måns spang på en riktigt smart mususling, titta här…

Några patrulleringskort…

Måns tittade till vedhögen.

E.0.04an blev tack och lov inget imponerande i år.

Men man kan gosa även i snön! :-)

Här var vi lite rädda. För inte långt hemifrån hörde vi räven!

Mars

Den 3e mars var det kattutställning med bloggträff i Örebro. Det blev en film om det med, men vi tyckte mest synd om missarna.

Några dagar efter den kom Sören på besök. Han hade mage att morra på oss. Men jag jamade tillbaka minsann!!

Efter det blev vi lite djupa….

Måns hade återigen hittat en smart mususling. Denna hade gömt sig bland husses jackor. Och som Måns letade…

Givetvis vann Måns den fighten till sist.

Husse gjorde även en liten långfilm när vi var i kohagen.

Månaden avslutades med att Måns blev uppjagad i ett träd av den dumma skällisen.

April

Det första som hände var att vi fick besök av en ny sorts brummis. Den flög!!

Sedan förevigade husse oss på en tavla! Han tycker visst om oss lite. ;-)

Det vita försvann ute, så vi ökade patrulleringsdosen. Husse undrade vad jag gjort här, då jag var skitig på kinden i flera dagar.

Spanar lite.

 Stora vattnet i kvällssolen.

Under April slutade husse på sitt jobb. Och han började vara hemma mer. Inte oss emot. Vi pausade även bloggandet under en tid.

Maj

Under maj har jag patrullerat nästan dygnet runt. Man måste försvara sitt Område. Men det kostade mig ett besök hos Stickisen. :-(

Domen blev antibiotikatt, och jag fick klet på tassen i en vecka. Så här gick det till…

Skrämmande va??

Så mycket mer ska vi inte jama om maj, då ni nyligen har läst det. :-)

Vi vill bara tacka husse för att han finns för oss, och att han tar sig tid att gosa med oss när vi vill. 

Nu kör vi ett år till!!

 

 

 

 

Här kan du dela om du vill.
maj 24

Dumt besök

För ett par dagar sedan låg Måns i husses famn och sov, själv låg jag i soffan när det plötsligt bankade hårt på dörren.

Givetvis blev vi rädda och husse svor en ramsa då det gjorde ont när Måns rivstartade. *fniss*

Utanför stod en ny brummis.

Och in kommer en 2bening med en snabeldrake!!!!

Räcker det inte med den husse terroriserar oss med?? Plus att han hade med sig en massa andra mojänger som skramlade.

Och en sak kan vi lova, den här snabeldraken var både högljudd och glupsk! :-(

Om vi var kvar inne?? Inte en chans!! Vi försökte tassa ut samtidigt genom luckan, men det gick inte. Till sist kom vi ut och satte oss ner och väntade på att den dumma 2beningen skulle åka igen.

Tydligen skulle han sota skorstenen. Jamars onödigt tyckte vi!

Här kan du dela om du vill.
maj 20

Synden straffar sig själv!

I går när jag kom hem på eftermiddagen var brummisen borta, likväl husse. Och eftersom jag inte hade varit hemma på förmiddagen hade jag lite gosbehov.

Då visar det sig att husse inte kom hem alls i går kväll, utan lämnade oss alldeles ensamma hemma hela natten.

Och då blev jag mer än arg och jamade till Skaparkatten att straffa husse omedelbums!!

Idag kom husse hem, och när han hade varit hemma en timme utan att se skymten av oss tog han en promenad. Först till kohagen och sedan åt andra hållet.

Jag tänkte strunta i att ge mig tillkänna, men efter 37 timmar utan husse kunde jag inte hålla emot. Utan svarade husse men flera jam från busken jag låg under och tassade fram och la mig på rygg.

Jag tittade upp, gav husse onda ögat och jama… Gosa med mig då!!

Och det gjorde han! :-)

Han lyfte även upp mig så vi kunde nosbuffas lite och kramas. I ungefär 10 minuter stod vi där och bara talade om för varandra hur mycket vi tyckte om varandra.

Husse tassade sedan hemåt, men att tassa hem hade jag inte alls lust med då vädret idag är helt jamars underbart!

Och nu var ju frågan om Skaparkatten hade lyssnat på mig och straffat husse!

OM HAN HADE!!! :-)

Skaparkatten som lyssnar på oss små missar hade sett till att husse glömde lägga i växel OCH att glömma dra åt handbromsen på brummisen. Vilket resulterade i att den började rulla.

Husse märkte ingenting förrens han hörde en ”duns”. När han vände sig om hade brummien rullat in i ett hus och gått sönder. *fniss*

Så nu får vi se om husse har lärt sig sin läxa att inte lämna oss utan gos och godis så länge! :-)

Ps. Måns har husse inte sett idag, men de sågs igår morse. Så de har inte sett varandra på 26 timmar nu.

Här kan du dela om du vill.