juli 19

Femdagars patrullering (minst)

Då vi inte jamade förra helgen är det nu två veckor sedan vi bloggade. Förra veckan innehöll inga sensationer värt att jama om, mer än att husse återigen var på rymmen under helgen. Fast han var förlåten då han var hos Sippo för det årliga bloggmötet. Husse använde inte ens blixtsaken för att föreviga Viska, och vi är säkra på att ni läst uppdateringar om mötet på andra bloggar. :-)

Vi har varit jamars lugna med att ta in mususlingar och fjäderkotletter på sistone, men förra veckan föll ju fjäderkotletterna ner i våra munnar som manna från himlen. En tog jag in, men när husse tassade ut tassade jag ut med fjäderkotletten. Dagen efter möttes husse av följande syn utanför sitt sovrum.

IMG_2844

Vädret har ju varit underjamt, så man har njutit av solstålarna.

IMG_2851 IMG_2840

Sedan har jag klättrat i träd med, konstigt att det ska gå så lätt upp men klurigare att klättra ner. :-)

IMG_2900
IMG_2898

IMG_2909

IMG_2911

IMG_2917

IMG_2926

IMG_2928

IMG_2929

IMG_2930

IMG_2931

Måns fastnade också på bild i söndags, men först var han inte beredd. *fniss*

IMG_2865

Sedan tuffade han till sig. :-)

IMG_2866

Sedan fixade han till pälsen, och tassade in.

IMG_2939

När husse tassade till sängs i söndags låg Måns bredvid husses kudde. Men när husse vaknade var vi båda ute på patrull.

Och det är nu vi kommer till dagens verkliga bloggämne, för sedan dess har Måns inte tassat hem!

Undertecknad har nästan inte varit hemma alls heller, men någon timme har jag gett husse varje kväll. Fast just i kväll har jag inte varit hemma än. :-)

Måns har ju årligen sedan vi flyttade till husse varit borta på en tredagars patrull, och flera gånger i sommar har han gjort ett par tvådagars. Men nu jamar vi rekord med råge. Fem dagar utan att tassa hem, och som jamat är han inte hemma än. Och så länge som vädret är så här bra ser han ingen anledning till att tassa hem heller, för han har det rätt så bra.

Husse har sista två kvällarna tagit ett varv för att titta efter Måns. Och de enda fyrbenta djur han sett är gläggisen…

IMG_2941

… och en ny katt.

IMG_2943

Inte ens på de mest idylliska vägarna har han sett Måns.

IMG_2940

Husse har även tassat ett varv utmed den stora vägen för att se att ingen olycka varit framme, men har har inte varit fallet.

Måns jamade ett ordjam till Facebook i går.

IMG_2944

Jag har jamat en del om Måns på Facebook under veckan och det är många som är oroliga för Måns, och undrar om inte husse är utom sig av oro. Därför kommer jag nu att lämna över ordet till husse så får ni veta hur han resonerar…

Hej!

Till att börja med ska jag säga att jag inte alls är utom mig av oro, utan är säker på att Måns kommer hem när vädret blir sämre. Till att börja med var det synd att han skulle försvinna en måndag, då jag arbetat hela veckan. Så Måns kan mycket väl ha varit hemma när jag varit på jobbet. MEN troligen har han inte det då det inte gått åt så mycket mat som vanligt.

Sedan har han ju en historia av att försvinna varje år, och just den här veckan har vädret varit helt underbart. Själv önskar jag ett ordentligt oväder som kan jaga hem Måns, för givetvis vill jag se den lilla gynnaren. :-)

Om man tänker på ”worst case cenario”, så vill det mycket till att något vilt djur skulle ta honom så länge som han är frisk. Både Max och Måns springer och gömmer sig för den minsta hunden i världen, plus att de är mästare på att klättra i träd.

Att någon annan människa än jag skulle komma närmre Måns än 5 meter är också inte att tänka på, för för andra är han fortfarande väldigt skygg, vilket jag faktiskt tycker är bra.

Det enda som retar mig i den här historien är att jag inte vet var Måns brukar hålla till om dagarna. Max har jag koll på, men Måns har hela tiden promenerat ganska långt bort och inte kommit hem förrän sent.

De gånger han varit borta länge tidigare, har faktiskt inneburit att Måns gått upp i vikt. I alla fall har det känts så, så matmässigt reder han sig med.

Sedan är det som så att:

Hälften av det som du oroar dig för händer aldrig, den andra hälften händer ändå. Så varför oroa sig?

Givetvis kommer jag att säga till när han kommer hem igen, för det kommer han. Förr eller senare. :-)

IMG_2854

Ps. Max har under tiden jag skrivit detta kommit hem för kvällen.

Här kan du dela om du vill.
maj 12

Måns däckad!

Inte förrän nu, sent på Söndagskvällen kan vi jama om den gångna veckan. Och det beror på att Måns varit däckad sista dygnet.

Husse jobbade igår fast han skulle ha varit ledig, och när han kom hem kom jag och mötte honom som vanligt. Inget konstigt med det för husse trodde att Måns var ute på patrull. När vi väl gosat klart tassade vi in, och då såg husse att Måns låg i ena fåtöljen och sov. Det var inte heller något ovanligt, mer än att Måns inte reagerade alls på att husse kom in.

Husse som är en förstående husse lät Måns vara och tassade runt i huset. Efter en timme tassade han hem till Simons husse och matte.

Eftersom jag såg husse tassa iväg, tassade jag efter. Men när jag såg att han tassade dit han tassade stannade jag på en stor sten vid Simon tomtgräns och jamade i högan skyn efter husse.

IMG_1895

Jag kunde se husse för de satt ute, men inte jamars skulle jag tassa dit! Och fast att husse hörde mina hjärteskärande jam satt han kvar! *mutter*

Som ett brev på posten kom Simon tassandes mot mig.

IMG_1896

Men jag satt lugnt kvar på stenen och Simon gjorde inte aggressiva närmanden. När det 20 minuter senare kom en 2bening med en skällis sprang jag hem.

Under närmaste timmarna gosade husse med både Simon och Skrutt. (Egentligen heter hon Sprutt, men för oss heter hon Skrutt!) Synden straffar sig själv, och de båda bet husse löst fast de hade varit som ”kärvänliga” innan.

När husse till sist tassade hem låg Måns kvar i fåtöljen, och nu tassade husse fram till honom. När husse klappade honom kom det inga kurr alls, och tassarna som han brukar trampa med var stilla. I stället för kurr kom det bara några ynka pip, och NU blev husse orolig.

Han lyfte upp Måns i famnen för att kontrollera om han hade ont någonstans. Det hade han inte, men husse reagerade på att Måns var som en säck mjöl. Helt lealös och gav ingen respons alls på husses hantering.

Husse släppte ner honom och direkt hoppade han upp i fåtöljen och la sig. Husses direkta reaktion var att Måns hade slickat i sig Frontline. För i fredags kväll fick vi nämligen klet i nacken båda två.

Nu är tack och lov inte husse den som stressar upp sig direkt, utan låter saker ta sin tid. Så han tassade till sängs.

Under natten hade Måns kommit upp och lagt sig i husses säng, och när husse vaknade inspekterade han Måns igen. Fortfarande lika responslös, så husse ringde då till Agrias veterinär för att höra vad hon hade att säga. (Det ska sägas att det kändes som om jag störde när jag ringde så det kändes inte alls bra. Husses anm.) I alla fall så trodde hon inte på Frontlineteorin, utan trodde på att Måns ätit en sjuk fågel och kanske fått en släng av salmonella. Hon ville att husse skulle kolla tempen på Måns. Och den ska på katter ligga mellan 38 och 38,5, Måns hade när husse kollade 38,9, så lite feber hade han allt.

Veterinären sa att det var viktigt att Måns drack mycket, så husse fick ”se till” att han gjorde det.

Husse som idag varit hos Klosterkatterna fick där med sig ett par sprutor hem, så husse kunde ”vattna” Måns. (Man kan hos dem se att husse gosat med en skällis idag, så han luktade skunk när han kom hem!)

MEN när husse kom hem, och Måns hade sovit i mer än ett dygn, låg Måns fortfarande kvar i sängen. Skillnaden nu var när husse klappade honom kurrade han på riktigt, och han trampade och sträckte på sig som han brukar. Och husse jävlades lite med Måns med för att testa, och visst fick han ett par klor i armen. :-)

Givetvis hade husse nu tagit fram en spruta, men att bli ”tvångsvattnad” var inget Måns ville. För när husse plaskade runt i vattenskålen som nu stod nedanför sängen hoppade Måns ner och drack själv. Måns drack även en hel del ur den tallrik med mjölk som husse ställt dit med. Och husse var nöjd med vad han såg. Måns tassade ut ur sovrummet och tittade på mig där jag låg.

IMG_1900

Sedan bjöd husse Måns på både torrisar och de sista dentisarna. Allt för att Måns skulle bli mer törstig.

IMG_1899 IMG_1903

Det gav önskat resultat och Måns uppsökte vattenfontänen.

IMG_1905 IMG_1907

Han tassade även med husse ut en sväng på trappen.

IMG_1912 IMG_1914

Men sedan var det dags för en eftermiddagslur. Nu har vi vars en fåtölj att sova i, så vi sov ett par timmar.

IMG_1916 IMG_1915

Efter det så tassade vi ut igen, både Måns och jag.

IMG_1917 IMG_1921 IMG_1922

I Områdes ytterkant satt Simon och spanade, men det brydde vi oss inte om.

IMG_1923

Så för att avsluta rapporteringen om Måns tror vi att han är bra nu. Han är i tassandes stund ute på patrull och själv är jag inne och tassar detta. Husse tror fortfarande att det var Frontlinen som gjorde Måns sjuk, och kommer aldrig att ge honom det igen. Själv kommer jag tydligen inte undan då jag inte blir sjuk och har mer problem med fästingar än vad Måns har.

Vad har hänt mer under veckan då?

Jo en eftermiddag satt jag i solen och åt glass.

IMG_1839 IMG_1842

Men ärligt jamat tyckte jag inte det var så gott, men nu har jag testat i alla fall.

Så här ser ena gnäggisen ut som patrullerar på andra sidan vägen.

IMG_1894

Förra söndagskvällen var vi på bushumör här utanför…

IMG_1827 IMG_1817 IMG_1815

Det var bara på skoj, så inga stora svansar eller fräs. Måns är en baddare på att hoppa undan när jag attackerar.

Husse har haft blixtsaken på sitt jobb under ett par dagar, så vi har haft ”semester” ifrån den. S K Ö N T !

Vad har mer hänt?

Jo en dag mötte vi båda husse när han kom hem från jobbet. Då satte han sig ner och vi gosade alla i gräset.

välkommen hem

En morgon satt jag vid husses fötter när han i solen drack sitt morgonkaffe ute.

morgonkaffe

Och husse kastade ut Måns mususling med hjälp av en fiskhåv! *fniss*

fickhov

Så nu orkar vi inte jama mer. Väl mött nästa vecka!

Här kan du dela om du vill.
september 19

Min tur :-)

Härom dagen så såg ni Måns njuta av solen i vardagsrummet. I förrgår gjorde jag likadant. Jag stal Måns plats medans jag tvättade mig. Måns gjorde sitt bästa för att flytta på mig.

Fast att han jamade lite lätt, låg jag lugnt kvar. Måns skrämmer mig inte så mycket.

Han försökte till och med att be husse hjälpa honom, men husse tyckte vi skulle göra upp om platsen.

Njuuuuuter!!!

Sedan gjorde Måns något som jag haft patent på härom dagen, men det jamar vi om i morgon.

Ps. Att vi bytt utseende på bloggen berodde på att Kjelle inte kunde kommentera. Så vi testade att byta tema, men det var inte det som var felet. Han hamnade i spam-filtret. *fniss* 

 

Här kan du dela om du vill.
juli 11

Jag är hel igen! :-)

Rubriken skulle kunna ha varit ”Frontlineappliseringsproblem”, men man kan ju vicka tungan av sig för mindre.

Så här ser en mycket nöjd jag ut för tillfället.

Så här du väl alltid sett ut?, kanske ni jamar nu. Och utåt sett så har jag nog det, men under den tjocka pälsen har jag haft mängder med små sår efter alla fästingar som bitit och infekterat mig.

Nu är det över en vecka sedan som husse tog bort Shoo-halsbandet efter att jag fastnade med mitt ben i det. Dagen efter fick jag klet i nacken, fast husse använde en liten annan teknik då Frontline inte alls fungerat innan.

Han tog helt enkelt Furminatorn (en slags borste), och såg till att han kom ordentligt på djupet. Innan har han bara använt fingrarna.

Och tydligen var det det som gjorde susen. För jag har inte haft en fästing under hela veckan! Och samtidigt har mina små sår läkt i lugn och ro. Och att jag är ute som vanligt, det vet ni ju. :-)

Avslutningsvis ska jag bara jama om att husse behöver uppsöka en optiker. För Måns höll på att bli kastrerad en andra gång härom dagen, då husse ”såg” en fästing i ändalykten.

Husse hämtade fästingborttagaren, tryckte ner Måns och lyfte på svansen. Men där fanns ju bara ”den där”! *fniss*

Här kan du dela om du vill.
maj 12

Proffsgos

Tänka er, idag har vi haft besök av två proffsgosare! Nu är vi inte SÅ förtjusta i att husse tar hem andra 2beningar, men idag var det lite annorlunda. :-)

Det var nämligen som så att Linnsens matte OCH Sippos husse kom hit på besök.

Lite fusk var det eftersom de är proffs, SMÖG de in i huset medans vi sov, och nyvakna är vi inte så snabba. Och då fick de gosa med oss en stund tills vi vaknade till liv. Men det märktes att de vara proffsgosare! Nästan i klass med husse tom…

De gick ett varv utmed Stora vattnet och bort till kalhygget, men idag syntes inga djur.

Sippos husse utmed vattnet.

Sedan kom de hem hit igen och åt lite.

Och eftersom det var skitväder blev det en kortpatrull, sedan tassade jag in i sängen och Måns hoppade upp i klätterträdet.

När de skulle åka härifrån tassade jag ut och strök mig utmed Sippos husses ben, och då ville han kattnappa mig, så då sprang jag till husse! Tänk om…

När de åkt tassade jag ut på patrull igen.

Vi fick även beroendeframkallande godis av Linnsens matte, jamartack för det!!

Husse har idag tagit 4 små fästingar på oss, så nu fick vi Frontline i nacken igen. Denna gången av typen .Vet och inte .Comp!

Här kan du dela om du vill.
april 19

Uppdatering av veckan.

Till att börja med… vi lever och mår jamarbra!

Tänkte tassa ifatt lite vad som hänt under veckan, för bara för att husse slöar gör inte vi det. Själv har jag varit ute på patrull nästan dygnet om. Fast att husse är hemma. :-)

Husse var bra nyfiken på vad jag gjort härom natten när jag kom hem och var skitig på kinden.

Men jag har inte ont så det är ingen fara. Efter att ha vilat lite tassade jag ut igen.

Grävlingen har vi faktiskt inte sett till under veckan, så den har kanske hittat ett eget Område.

Måns är min raka motsats för tillfället. Han har utnyttjat husses hemmavaro till fullo, och är gärna där husse är.

Flera gånger per dag har han hoppat upp i husses famn och lagt sig, det som varit min paradgren innan.

På morgonen ligger han gärna kvar i husses säng och njuter av solen om den lyser.

Härom natten var det riktigt ruskväder, så då låg vi i soffan båda två under luftvärmefläkten.

Sedan har husse själv tillbringat flera kvällar på hygget. Rådjur ser han varje kväll, och igår när han skulle tassa hem gjorde han nästan i byxan! För bara 15 meter ifrån husse stod mamma älg. :-)

Husse fick igår skäll av en kund på hans (före detta) jobb. Dels för att han inte jobbade kvar, och framför allt att bloggen var tyst. :-)

Vi kanske inte bloggar slaviskt varje dag som innan. Men händer det något så jamar vi om det…

Ps. Vi har fått klet i nacken med! *mutter*

 

Här kan du dela om du vill.