april 6

Att jag gick på den enkla !

Tänkte bara jama lite om vad som hänt idag.

Vädret har varit underbart, så idag har det varit heldagspatrullering efter det att husse provade ett nyss sätt i få i mig antibiotika. (Krossad tablett, blandat med vatten i en spruta.) Ingen höjdare kan jag jama…

Måns har varit i krokarna så han och husse var och tittade på Stora vattnet en sväng.

IMG_2730

Själv har jag hållit mig undan så gott det går. Men när husse kom hem från skogen i kväll kunde jag inte hålla mig utan sprang fram till honom och gosade ordentligt. Jag tvekade lite först då jag inte var säker på om det verkligen var husse.

IMG_2744

Sedan gick han mot huset och då blev jag verkligen tveksam. För natten till idag hade husse stängt så ingen av oss kunde tassa ut. ”Göra ett test” kallade han det.

IMG_2746

Men han tjata och gnata så till sist tassade jag mot honom där han satt på trappen.

IMG_2751

Man kan se på mig att jag inte litar på gubben nu för tiden.

När jag parkerat på trappen gick han in och gav Måns mat, och det ljudet var jag ju dum nog och lystrade till så jag gick in. För sent såg jag att dörren till luckan var stängd och husse stängde ytterdörren. *suck*

Han pysslade ett bra tag i köket och förberedde för spritning av sår och nya plåster över dem när de var spritade.

D & D undrade hur husse fick plåstren att fästa. Han fuskar och använder bara den klistriga delen. Och eftersom mitt bröst är slät som en barnrumpa fäster det bra.

Såren såg mycket bättre ut idag sa husse. Nu syns det att de börjar läka ihop.

När det var klart gick husse till dörren och jag trodde att allt var frid och fröjd. Men icke, innan han öppnade fick jag klet på benet. Jag tror inte ni förstår hur mycket jag hatar det. Jag studsar runt som en nyutsläppt ko på vårbete!!

Avslutningsvis ska vi bara visa att husse fixat till Måns så bra det gick idag.

IMG_2753

Här kan du dela om du vill.
Category: Arg | 1 Comment »
juni 2

Vi är inte ensamma…

I en månad har vi tassat här i lugna ro och njutit av livet. Endast 2 ståtliga missar i sina bästa år har synts till, dvs vi två. Men vid halv 12 i går kväll var det slut på lugnet.

Jag var inne och fick lite nattamat av husse och Måns satt på trappen och njöt av sommarnatten. Jag drack lite vatten när husse var på väg upp som han stannade. Utanför satt Måns men ändå inte, det saknades nämligen vitt. Husse tryckte ansiktet mot fönstret och tittade på trappen och där satt ju Måns. M a o hade vi besök!!!

Husse som var snäll lyfte upp mig då jag inte hade en aning om vad som föregick. Och tittade ut och svansen växte och GRRRRR…..

IMG_7298

H*n gjorde ett anfall mot Måns och då åkte jag i golvet och husse sprang till dörren och tittade ut. Måns låg coolt kvar och den främmande katten backade ett par meter.

Nu var det dags för undertecknad att tala om vem som bestämmer på Området. Jag tassade ut och sjöng ut vad jag tyckte om främmande missar.

IMG_7299

Husse tassade efter i natten ända in i busken.

IMG_7300

Det var NU han gjorde bort sig, för husse tyckte att jag skulle tassa in och sträckte ner handen mot min rygg.

FRÄÄÄÄSSSSS !!!!!!!!!

Det ordvalet har jag aldrig använt mot husse innan, men han ska inte lägga sig i ! *mutter*

Måns, han satt på betryggande avstånd och log.

IMG_7301

Till sist tassade vi båda in och husse stängde dörren.

Måns följde med husse till sängs, och jag tassade snart ut igen…

Här kan du dela om du vill.
Category: Arg, Fiende | 3 Comments »
maj 18

Den är här nu! :-(

Tidigt i morse. Faktiskt så tidigt att vi inte ens hade kommit hem från nattpatrullen, försvann husse i brummisen. Oftast brukar han ju sova länge på söndagar och vi gör honom sällskap till sist. Vad var det då som fick honom att tassa upp i ottan?

Husse själv menade att köra bil kl 06:00 en söndag måste vara den bästa tiden på hela veckan, han var i princip ensam på vägarna…

IMG_6812 IMG_6820

Två timmar senare var han framme, eller som vi brukade säga… hemma!

Degerfors

Då var frågan vad han skulle göra ända där borta. Kattnappa Simon kanske?

När vi ändå jamar om Simon kan vi säga att han inte var riktigt kurant, han hade varit hängig ett par dagar. Kanske han saknar oss? :-)

Husse hade inte för avsikt att ta med honom, utan han skulle städa klart. Det mesta var klart men han skulle ”bara”. ”Bara” tog ca 6 timmar, men sedan var husse nöjd och kände att han kunde lämna utan att skämmas. Han fyllde bilen med det sista som var kvar i huset och rullade hemåt efter ett besök på hans gamla arbetsplats.

När han parkerat bilen här hemma kom vi springandes. Vi missade ju honom i morse och i fredags kom han ju inte hem alls, så våra goskonton var nästan tomma.

När husse öppnade bakluckan gick det rysningar genom kroppen. Ja ända ut i svanstippen!! Vi trodde efter tre veckor utan den att vi bodde i paradiset men icke…

SNABELDRAKEN ÄR TILLBAKA !!!!!

IMG_6825

Men vad jamars husse, den kunde väl fått stanna kvar hos Simon. Inte behöver vi den? SÅ mycket grus och fjädrar drar vi inte in, eller?

Sedan hade han faktiskt med sig bra saker med. Så som den snygga tavlan på oss.

IMG_6827

Husse har en egen favorittavla som hans mamma broderat. Efter oss är den det viktigaste i hemmet pga den historia som tavlan har.

IMG_6868 IMG_6869

Ingen annan än husse vågar bära den vid flytt. ;-)

I alla fall blev vi glada att husse var hemma igen, så vi busade lite. Husse tror han redan tagit 2 av årets coolaste kort. 1. Måns svävar. 2 Jag attackerar!

IMG_6838

IMG_6839 IMG_6840 IMG_6841 IMG_6842

Vi kommer att uppdatera ordjamssidan under kvällen med…

Här kan du dela om du vill.
maj 19

Aliens, inbrott och bortglömda brummisar

Allt som rubriken jamar om hände faktiskt igår, men om vi ska jama ifatt för hela veckan så får vi ta det ifrån början.

Som ni vet var Måns krasslig förra helgen, men när vi bloggade om det verkade det vara bra, och det var det. För jamars vad han har patrullerat under veckan. Vissa dagar har han bara tittat in just när husse ska sova och tassat ut efter sedvanligt gos. Men en kväll tröt orken och han slummrade till vid husses kudde.

M2

Oftast när husse kommer hem ifrån jobbet är det jag som möter honom, men en dag var det Måns som fick välkommen-hem gos på gräsmattan.

M1

 Sedan händer det ibland, men inte ofta, att vi båda möter honom.

M4

Då det varit mycket ishockey på tvn har husse suttit framför den en hel del under veckan, givetvis passar jag då på att få gos. Men husse gnäller över dålig timeing då jag oftast hoppar upp när det är dags för honom att sova.

M3

Den dagen som bara Måns mötte husse kom jag inte hem som brukligt, så under kvällen tassade husse ut ett varv för att se vart jag höll hus. Han tassade mot hygget och hittade mig sittandes på en stubbe.

IMG_1930

Jag satt så stilla och jamade i högan skyn när jag såg husse att han undrade och det hänt mig något. Vad han inte förstod var att jag hade span på en mususling och ville inte bli störd, men när han tassade fram till mig hade jag inget val än att hoppa ner och tassa fram till honom.

IMG_1944

Jag tassade efter husse hem och vilade lite på vägen.

IMG_1957

Måns som redan var hemma inspekterade husses brummis lite.

IMG_1958

 Sedan var det det här med gårdagen…

Om vi börjar med bortglömda brummisar slet husse fram gräsätarbrummisen igår. Och den hade vi helt förträngt, då den inte blivit använd på ett halvår. Tänk att en så liten brummis kan låta så mycket!

Till sist vilade husse lite och stängde av den, och då vågade jag mig fram.

IMG_1965 IMG_1967 IMG_1968

Ja, jag passade på att bli kliad i nacken med. :-)

IMG_1970

Skällisar är sin sak, men kolla vad vi hade på besök i går! Den måste ha kommit från yttre rymden.

IMG_1980

Ok, den var inte så stor men jamars vad hemsk den såg ut där den satt på husses köksstol.

IMG_1982 IMG_1985

 Slutligen ska vi jama om gårdagens ”inbrott”.

Våra vänner på Facebook måste lära sig att ”inbrott” inte är samma sak som inbrott. Det var många som tyckte synd om oss, men det är mer synd om ”någon”, om man jamar så! ;-)

I alla fall hade husse slagit rot framför tvn igår, hockeymatcher x 2 och en viss melodifestival påkallade hans uppmärksamhet. Eftersom det var varit så jamars varmt sista veckan har husse både fönster och dörrar öppna för att kyla ner huset lite, däremot vågar han inte öppna på andra våningen ifall vi skulle trilla ner.

Nåväl, han satt och tittade på tvn och hade inte sett vare sig Måns eller mig på många timmar när han hörde att det dracks ur vattenfontänen bakom honom. Först brydde han sig inte, men till sist vände han sig om för att se vem av oss som var hemma. Och till hans (mycket) stora förvåning var det vare sig Måns eller jag.

Där stod nämligen Simon och lapade vatten i VÅRAN fontän!!!

I VÅRAT HUS!! I SJÄLVA HJÄRTAT AV OMRÅDET!!!

Husse sträckte sig efter kameran och då började han tassa utåt.

IMG_1989

Husse tassade efter och Simon stannade upp i dörren…

IMG_1991

Simon tassade vidare i kvällssolen och lade sig bakom brummisen.

IMG_1996 IMG_1994

Det roliga med hans svans att den är lika stor som min, utan att han är arg. Jamars vad päls han har.

Nu började i alla fall husse ropa på honom för att se om han ville gosa. Själv hörde jag det och kom hemtassandes i lugnan ro.

IMG_2002

Men som ni ser hade jag redan fått span på honom. Bäst att vara observant.

IMG_2003Jag lade mig tillrätta och Simon och jag tittade på varandra några minuter innan han tassade hem.

 IMG_2007 IMG_2006

Efter det tassade jag med husse hem och spanade från ett av de öppna fönstren.

IMG_2012 IMG_2010

Jag var sugen på att hoppa ut, men tog senare dörren i stället.

Så den dagen våra vägar möts igen, ska jag lära Simon att man INTE tassar in hos oss ostraffat!

I övrigt under veckan har inte hänt så mycket, det som är bra är att husse inte ska jobba nästa vecka. Men om vi känner honom rätt så kommer han  att fly fältet i alla fall.

Avslutningsvis har vi bara en lite hälsning ifrån husse. Han kommer inte att bli vän med er på Facebook, för han godkänner bara 2beningar som han känner IRL. Vissa gamla vänner är undantagna, men han är retriktiv med dem han godkänner. Inget personligt, han vill bara ha det så. 

Här kan du dela om du vill.
april 28

Vad vi gör om dagarna.

Innan vi kommer till det ska vi jama om att husse under veckan inte varit vatten värd. Vi gjorde vårt bästa för att bli av med honom, men det gick inget bra.

Blocket

Om det går att läsa står det att husse återigen varit på rymmen, och lämnat oss ensamma här hemma. Förra veckan hette det möte, och denna veckan kallades det för kurs. Ärligt jamat så vill vi inte byta husse, för det är kanske så att gräset inte är grönare på andra sidan.

Så här såg det ut när husse väl kom hem.

IMG_1670

Flera har undrat om vi kommer att få en ny soffa att slappa i nu när husse gjorde sig av med den gamla, men så är inte fallet tydligen. Så härmed är vi två stycken sofflösa missar. Men som ni ser fungerar en fåtölj med pläd lika bra. :-)

IMG_1736

Så var det det här med vad vi gör om dagarna. Vad Måns gör är höjt i dunkel då han verkligen är borta HELA dagarna. Men man skulle kunna ställa klockan efter honom då han alltid kommer in klockan 10 på kvällen. Plus/minus 5 minuter.

Själv så är jag i närområdet, och det kanske Måns är med men vi ser honom aldrig.

Igår morse var ”Månskopian” här, just utanför vår lucka. Och nu kan vi jama att han inte är någon kopia, för han är helsvart. Förutom en liten vit prick på bröstet. Så honom kommer vi att kalla för Pricken från och med nu.

I alla fall ville jag inte ta någon dispyt i går utan tassade mot luckan, men just då kom husse ut och han sprang iväg. Detta var andra gången på en vecka som husse sett mig gå ifrån en fight i stället för att ta den. Även om stoltheten är sårad så behöver jag inte uppsöka någon stickis.

Igår jobbade husse lite och när han kom hem var ingen av oss hemma. Så husse (nyfiken i en strut) tassade ut för att se vart vi håller till om dagarna.

Efter en halvtimme hittade han mig mitt i diplomatiska förhandlingar med Pricken. Vi hade möte på hygget, ja det finns ett sådant här med. Ni ser mig på stenen och om ni tittar till vänster om mig ser ni något svart, det är han det. Det var lugna förhandlingar, så inga stora svansar eller hårda jam utväxlades.

IMG_1671

När husse kom närmare sprang Pricken igen och jag jamade på husse att komma till mig.

IMG_1679

Han var ju så slö att jag fick rusa till honom i stället. *suck*

IMG_1683 IMG_1702 IMG_1704

Efter en rejäl stund med gos och godis (Ja han hade dentisar i fickan) tassade vi hemåt.

IMG_1709 IMG_1714 IMG_1723

Mitt på vägen gosade vi med, när Simon matte kom med brummisen. Hon stannade och jamade med husse och jag lade mig tillrätta bra några meter därifrån. När väl de jamat klart tassade vi hem

IMG_1724 IMG_1732

 Det har hänt flera gånger sista tiden att jag sett husse komma hem, och häromdagen försökte jag välta husse på vägen in för jag ville ha mera gos. Detta spelade husse in och gjorde igår en film om det.

Så vi behåller nog husse en vecka till i alla fall, vi ses då.

Här kan du dela om du vill.
april 21

Nej, nej, NEJ HUSSE!!

Vad ska man jama om den gångna veckan tro? Det har inte hänt några sensationer, men ganska många små händelser. Vissa roligare än andra… :-)

Om vi börjar från början förstod vi att något var i görningen när husse toppfyllde både mat och vattenskålar i måndags kväll. Han åkte hemifrån lite senare än vanligt på tisdagsmorgonen, men vår misstanke besannades när husse inte dök upp på kvällen. Återigen hade han övergivit oss för andra intressen.

Han kom inte hem förrän sent på onsdagskvällen, och då fick han sig en chock. *fniss*

Där jag brukar sitta i fönstret och vänta satt inte jag utan en livs levande fjäderkotlett! Det var knappt han vågade tassa in då de kan röra till det ordentligt inomhus. Givetvis trodde han att vi satt där inne och spanade på kotletten, men så var inte fallet för vi var ute på patrullering.

Väl inne drog husse en lättnadens suck, för det mesta såg ut som vanligt. Han lämnade dörren öppen och öppnade ett par fönster så att kotletten kunde flyga ut. Men den förstod inte till en början sitt eget bästa.

Men till sist flög den ut och husse tog ett varv i huset.

På andra våningen hade tydligen kotletten fått sig en omgång.

DSC_0323

När husse insåg att ingen av oss var inne tassade han ut och ropade. Det tog bara en minut så var jag hemma igen. Måns kom inte hem på åtskilliga timmar, men då gosade husse och han ifatt med råge.

IMG_1528

Nu när all snö är borta har vi varit ute nästan hela tiden, och husse muttrar lite över att vi skitar ner lakanen. Men han kan muttra bäst han vill. För fast det regnade som jamars i torsdags var vi ute så att pälsen blev genomsur.

IMG_1527

I fredags skrattade husse åt Måns och mig. :-( Vi stod alla tre på baksidan av huset och det hade börjat skymma lite, då vi hörde något i skogen. Vi båda tassade in det snabbaste vi kunde, medans husse stod kvar och tittade på rådjuret. Tror inte husse förstår hur stora de är om man är en liten katt!

Men under helgen har husse varit hemma i alla fall. Det har varit underjamt väder och vi har varit ute alla tre och njutit.

IMG_1552 IMG_1619

Idag så var jag ute jamarlänge på morgonen, men tror ni inte att husse hade dragit fram snabeldraken när jag väl kom hem! Så det var bara att tassa ut igen.

Efter någon timme kom Måns in och hoppade upp i ett fönster och tittade nyfiket ut. Givetvis tassade husse dit med och fick då se Simon på besök och jag tassade bara några meter ifrån honom. Men låååångsamt…

Jag ville inte slåss så jag tittade inte på honom utan gick som i slowmotion förbi, om man nu kan kalla det att gå, för så långsamt tassade jag att jag liksom inte kom någonstans…

Husse hämtade bilxtsaken och tassade ut, och det är nu det roliga kommer!

Simon är precis lika rädd för husse som jag är för Simons husse! Så husse hann inte blixtra något innan han försvann, och jag tassade till husse och gosade lite. :-)

Nu hade husse slutat med snabeldraken så jag kunde tassa in och vila lite.

IMG_1596 IMG_1595

Efter någon timme tassade både Måns och jag ut igen…

IMG_1601 IMG_1608 IMG_1614 IMG_1634 IMG_1637 IMG_1644 IMG_1647 IMG_1651 IMG_1654Man blir törstig i värmen.

IMG_1659

På Facebook har husse lagt ut lite kort som han gjort svart/vita sista veckan.

IMG_1445 IMG_1499 IMG_0301

Och vid det här laget kanske ni undrar över rubriken?

Jo, det är en sorgens dag idag. Husse har i och för sig förvarnat oss men vi trodde inte att han skulle göra det. :-(

Titta här, vårt vardagsrum för någon timme sedan.

IMG_1597Och vårat vardagsrum nu…

IMG_1660

*snyft* Som ni ser är vår soffa borta! Den som vi har sovit i så många timmar under vår tid hos husse. HUR kan man bara göra så?

Fast att det kom 2 okända 2beningar i en brummis med släp låg jag på gräsmattan och tittade tårögt på när den bars ut.

IMG_1661

Vi hörs om en vecka igen.

Här kan du dela om du vill.
april 1

Ja, må vi leva…

Titeln på veckans blogginlägg kan synas vara lite ledsam, men det var vår verklighet den dagen då vi fyllde hela 4 år. (Ok, den exakta dagen har vi inte jamat för husse, men den 30 mars är det datumet som vi bestämt!)

- ”Grattis Max”!

- ”Tack Måns, grattis själv!”

-”Tackar!”

Vår verklighet den 30 mars 2013 tillbringades ensamma och övergivna. Ingen husse och inga sms ifrån Agria, då husse bytt mobilnummer. Inte ens någon av våra 632 vänner på Facebook kom ihåg oss, fast det kan ju vara så att det inte syns då någon bock kan vara ifylld. Inte vet vi…

Husse försann i alla fall i på vår födelsedag och kom inte hem förrän i går kväll, i 36 timmar var vi övergivna i det kalla huset. Tydligen strular pannan så ingen värme hade vi på hela tiden husse var borta.

MEN, vi har varit med förr. För vår första vinter i kolonin var ju jamarkall, och jämfört med den hade vi det riktigt bra här inne.

_DSC5630 _DSC6456 _DSC5911

OCH husse är lite förlåten då han åkte till Sippo i går morse och hjälpte till att leta efter Viska.

När han väl kom hem igår mötte vi honom givetvis.

DSC_0285 DSC_0283

Och Måns hoppade givetvis upp och sov bredvid husse hela natten.

DSC_0289

I natt bestämde vi oss för att skicka husse ett meddelande, eller ett hot om man så vill. För vi glömmer inte att husse glömde vår födelsedag!

IMG_1394

Husse fattade vinken och har under dagen införskaffat sticks som vi mumsat på, men det räcker inte för att vi ska vara nöjda.

Som jamat, det är nu 4 år sedan vi växte upp i Linköping, och då gillade vi inte alls människor. Fortfarande är vi väldigt försiktiga mot alla människor utan en, dvs husse.

Den här filmen spelade husse in härom dagen då han kom hem från jobbet. Vi kommer att ”piffa” till den någon dag, med lite text och musik, för den här filmen borde vissa Länsstyrelser se. :-)

 

 

Här kan du dela om du vill.
mars 23

Det börjar blir trångt nu…

Veckan som varit har inte inneburit några större sensationer. Husse har mest tittat på ishockey om kvällarna, så vi har legat i soffan eller i fåtöljen och slötittat lite med.

Givetvis har vi hunnit med lite gos med, här hjälper jag husse att betala räkningarna.

IMG_1341

Men idag har det hänt saker minsann!!

Tro det eller ej, men idag har vi haft 3 (kanske 4) objudna gäster på besök. Och alla tre var fyrtassade med svans!

Först så kom Simon över. Husse hörde min reaktion där jag satt i vardagsrumsfönstret och spanade ut, och jag var inte glad kan jag jama.

IMG_1348

Sedan kom det en familj 2-beningar tassandes. De hade med sig en mini-2bening som inte kunde tassa själv, men tassa kunde den misse som sprang i cirklar omkring dem.

IMG_1356

OCH som grädde på moset så var HAN på besök. Först trodde husse att det var Simons kompis, men denna misse var för stor. Vi tror att det är samma katt som var här när vi just flyttat hit, och honom har vi inte sett sedan dess.

Vi vet inte vad han heter, men han ser tuff ut!

IMG_1361Givetvis hindrade inte detta oss från att tassa ut, själv tassade jag till det grannhuset och solade lite.

IMG_1360Husse var ute med brummisen en sväng, och när han kom hem såg han kanske en 4e katt nära mitt tillhåll hos grannen. Och detta skulle kunna ha varit Simons kompis.

En sak är klart, det kommer att bli en tuff sommar om det ska fortsätta så här!

 

Här kan du dela om du vill.
mars 3

Rastlösa

Ja så kan man sammanfatta sista veckan. För inte på länge har vi bråkat så mycket som vi gjort på sistone. Och det är inte bara Måns som attackerar mig, utan även jag har bråkat lite.

Mestadels har vi bråkat i nya sängen när husse suttit framför datorn, men även hallen, vardagsrummet och köket har varit plats för dispyter.

Oftast har jag legat och softat i sängen…

IMG_1141 IMG_1134

Sedan har Måns tassat upp och börjat trilskas…

IMG_1143 IMG_1147 IMG_1167 IMG_1169 IMG_1170 IMG_1171Ibland bara smyger han och väntar på att jag ska tassa förbi.

IMG_1164 IMG_1158Även husse har fått känna på tassen, när han bråkat med mig.

IMG_1148

I går förmiddag var vi ute en sväng, det är faktiskt ganska varmt men det är jobbigt att tassa i den blöta djupa snön.

IMG_1176 IMG_1188 IMG_1202 IMG_1206 IMG_1214Givetvis klättrade jag lite i favoritträdet med.

IMG_1247I hagen bredvid stod gnäggisarna och betade.

IMG_1241

I övrigt ska det jamas att Måns tog in en mususling i lördags kväll, det var den 1a på mycket långe.

Sedan hade Simons husse hört ett kattbråk och sett 2 missar springa iväg. Men vi har inga blessyrer, och om det var vi jamar vi inte om. :-)

I går kväll var i alla fall Måns och jag lite lugnare. Och med tanke på veckan som varit blev husse chockad när vi delade på en fåtölj.

IMG_1250 IMG_1249

Under veckan har även husse läst klart boken han köpte.

IMG_1125

Vi vet att det är flera som köpt den, och vill ni inte veta något om den får ni sluta läsa nu.

Faktum är att boken skulle kunna handla om oss. Kissen (som huvudkatten heter), var en hemlös katt som bestämde sig för ett par 2beningar att bo hos. Grejen var bara den att 2beningarna inte ville ”bli med katt”, men sakta men säkert övertygade Kissen 2beningarna om att hon var en Kisse att satsa på.

Vi har under veckan nickat igenkännande flera gånger, och skrattat en hel del. Sedan jamar han om viktiga saker med, som katters rättigheter och status här i Sverige.

Detta är ingen fiction, utan en blogg i bokform. Rekommenderas. :-)

Att det nu blivit mars igen, får mig och husse att titta oroligt på Måns. För sista 2  åren har Måns tassat iväg på en 3 dagars patrull, just under mars.

Kommer det att ske i år igen?

 

 

 

 

Här kan du dela om du vill.
februari 10

På fel plats…

Många saker har hänt under veckan som kan refereras till att vara på fel plats. Till att börja med har husse som för ett par veckor sedan räknade alla sakerna på jobbet, nu fått för sig att flytta på alla sakerna. Så den gångna veckan har han åkt tidigt och kommit hem sent. Så fel plats nummer 1 är husse!

Fel plats nummer 2, är kanske Måns. För en morgon när husse åkte till jobbet var inte Måns inne, och mitt på den lilla vägen, som husse kör till den större vägen kunde han se tassavtryck i den nyfallna snön. Tassavtrycken fortsatte ända fram till den stora vägen.

På grund av att husse jobbat så mycket har de vardagliga sakerna fallerat här hemma. Fel plats nummer 3 är maten, som ni ser är kvar i sin påse och inte i våra skålar!

Fel plats nummer 4 blir att lådorna inte skötts till belåtenhet. Skiten ska inte ligga kvar i ett par dagar!

På rätt plats var jag i morse när jag vaktade huset och spanade över Området. Det har snöat jamarmycket här under veckan men som jamat är vi ute lite i alla fall.

Här tittar jag på när husse skottar snö.

Husse tyckte jag var på fel plats när jag ockuperade tangentbordet, men jag ville ju bara ha gos!

Även Måns lever och har hälsan, här gömmer han sig bakom gardinen.

Här är en bild på Måns svans som den ser ut idag, som ni ser fattas det lite längd på pälsen, men av såret syns inget längre.

På mattan i vardagsrummet har vi busat en hel del under veckan. Och då inte med girmössen (?) som ni ser. För som vanligt ratar vi alla leksaker som husse tassar hem. Det enda som vi behövde var en ordentlig barkbit. *fniss*

Detta är en vanlig syn här hemma, då Måns tycker att husse är på fel plats (5). För fortfarande vill Måns helst gosa med husse på övervåningen. Så Måns sitter i trappen för att locka upp husse.

Här spanar vi ut över omgivningen. Mycket vackrare än att ha blommor i fönstret tycker husse. :-)

Avslutningsvis ska vi jama om fel plats nummer 6 och 7.

För i går skulle husse vara ledig, men åkte till jobbet klockan 6 på morgonen i alla fall! Vilket resulterade i att han var lika trött som vanligt i går kväll. Nu föll det sig inte bättre än att husse somnade som en stock i soffan vid 10 tiden. Normalt om detta händer vaknar han snart, men inte i natt. Klockan 6 i morse vaknade husse av sig själv med oss bredvid i soffan. Som ni förstår fick då inte Måns något godnatt-gos i sängen. :-(

Men det har vi tagit igen idag, då husse inte rört brummisen utan bara varit hemma och gosat med oss!

Här kan du dela om du vill.