april 5

En liten uppdatering

Dagarna har trillat på och husse har inte riktigt gjort enligt konstens alla regler. Så vi får se om det straffar sig.

Tratten försvann i torsdags kväll men han har gjort rent såren ordentligt varje kväll, och tvingat mig att äta upp antibiotikan som han smetat ut på mina fina ben. Sedan har han sista dagarna satt dit plåster över såren så jag inte kan slicka på dem.

Måns har haft lite otur, för har han inte kommit in i tid har hav blivit tvingad att vara ute över natten. Men härom kvällen kom han in och kramade husses täcke så hårt att husse inte hade hjärta att störa utan hämtade ett nytt täcke till honom. :-)

DSC_0025

I går på dagen hände något liknande. Måns gillar verkligen husses säng.

IMG_2651

Husse har funderat lite på hur stickisen kan veta att det slutar göra ont efter 3 dagar. För nu får jag inget mer smärtstillande. För de hålen efter dräneringen var rätt så djupa.

Husse tycker i övrigt att såren ser fina ut. Ett har i princip läkt igen och de andra 2 är på gång. Och för att jag skulle bli lite gladare släppte han ut mig idag. :-)

Det första jag såg var den dumma buren som ligger på vädring.

IMG_2657

Här kan man skönja husses omplåstring.

IMG_2658

Men frågan var om det inte varit något och markerat på husses brummis, för den luktade jag länge på.

IMG_2679

Men sedan var det dags att sträcka ut sig till fullo !!  :-)

IMG_2688 IMG_2698

Det är nu 5-6 timmar sedan jag tassade ut, och jag har snart inspekterat hela området. 1 minut har jag varit inne när husse ropat.

Avslutningsvis ska vi visa en videofilm vi hittade i husses mobil från Degerfors, då husse visst var otrogen med Simon. *grr*

Här kan du dela om du vill.
Category: Max, Sår | 1 Comment »
april 3

Återbesöket

I går morse var det då dags att återigen åka in till stickisen och kanske få ta bort slangen som satt i bröstet, så att blod och var skulle kunna sippra ut. Vi hade båda haft en god natts sömn även om husse inte var så förtjust i att få en tratt i ansiktet med jämna mellanrum. :-)

Som vanligt var resan in (och hem) en pina. Vi har ca 3 mil enkel resa och som vanligt protesterade jag högljutt hela vägen.

(Filmen är från en av flyttarna)

Väl framme upptäckte husse att jag hade kissat i transporten också, och de var nu som husse helt plötsligt tyckte att allt var jättejobbigt. För det var ingen tuff Max som satt i transporten. Det var mest synd om mig i hela världen där jag satt med stora ögon och tratt över huvudet. :-(

Vi tassade in hos stickisen och jag fortsatte att jama i högan skyn. Husse som nu (kanske pga sömnbrist och annat) var nära att börja gråta stålsatte sig så mycket som han kunde. Samtidigt kom det in en dam som började prata med mig där hon stod med ett kuvert i högerhanden. Husse tyckte det var jobbigt med, även om damen bara ville väl och hyste stor sympati för mig. När det väl blev damens tur gick hon fram till kassan och lämnade över sitt kuvert. Tanten bakom kassan reste sig upp och försvann en minut för att senare komma tillbaka med en liten urna. Och vände sig om och sa hej då till mig och husse höll på att dö…

Samtidigt som allt detta hände kom det in 5 hundar och jag var livrädd för dem, husse visste det och struntade helt och hållet i om någon ville sitta ner. Denna lilla bänk var vår och ingen annans! 

Som ni förstår var nu både husses och mina nerver utanför våra kroppar och det var då det kom en tjej och frågade om detta var Max?

Vi gick in i ett litet rum och husse öppnade transporten och torkade rent den så gott det gick med lite papper. Själv hoppade jag ner på golvet och gömde mig under en liten bänk som fanns där. Tjejen var ingen riktig stickis utan någon slags undersköterska (om man kan jama så). Hon såg att husse höll på att börja grina och det hördes nog när han pratade med. Hon frågade om husse ville bara med och ta bort slangen, för det såg så fint ut. NEJ, det ville han inte och husse undrade i stället och inte jag kunde få någon lugnande då jag var så stressad. Detta kunde inte hon besluta om, så hon fick hitta en stickis och fråga.

En liten stund senare kom hon och stickisen in och de avrådde från lugnande då det faktiskt kunde ha motsatt effekt då det sved mm

Husse gick då ut så de fick ta bort slangen och husse få sig lite friskluft.

Bara några minuter senare kom de ut och hämtade husse där han stod på gräsmattan och tittade upp i björkarna.

Stickisen (som nu tagit över) sa att det såg bra ut. Husse frågade om jag fick ta bort tratten och om Måns kunde komma in igen. Måns kunde komma in och tratten kunde avlägsnas när jag var under uppsikt.

Efter 25 minuters ny protestsång var jag hemma igen. Men husse hade inte tid att stanna utan han åkte direkt till sitt jobb. :-(

Men vid 8 tiden i går kväll om han hem, och DÅ tog han bort tratten! :-)

IMG_2624

Jag tvättade och tvättade mig. För jag var ju SÅ skitig. Tänker er själva att inte kunna slicka rent sig på två dagar.

IMG_2626

Husse försökte ha koll på vart jag slickade så jag inte slickade i såren. Men mestadels slickade jag bara runt omkring och resten av pälsen förstås.

Först 2 timmar senare föll det sig så att Måns satt på trappen och vi fick träffas igen.

IMG_2629

Husse bjöd oss båda på räkor som han köpt framför att för att lura i Max antibiotika.

IMG_2631

Max är inte så lättlurad så husse fick ta till det klassiska knepet igen…

Husse har nu stängt dörrarna så ingen av oss kan komma ut.

Än så länge har vi nöjt oss med att vara inne.

 

Här kan du dela om du vill.
april 1

Måns har gått sönder!

Nu skulle man kunna tro att vi tassat fel i rubriken eller att det inte finns nog med otur, det är inte så illa som ni tror… men det är illa!! Åter om det straxt…

Det största problemet husse har är att vi (dvs Max och Måns) inte får umgås. Detta bara för att Måns inte får hjälpa husse att hålla mig ren, det är ju det där med basiller.

I går kväll låste husse in mig i vardagsrummet så att Måns och husse kunde ha lite egentid. Faktum var att jag var så tyst att husse och Måns tassade till sängs, men husse kunde inte somna. I stället gosade de för fullt några timmar, med några få avbrott när Måns ville tassa ut.

Men vid midnatt började en viss tratt att skrapa mot dörren, vad 17,  jag ville ju inte sitta fast där inne.  Det resulterade i att Måns tassade ut och då bestämde husse att Måns får vara utekatt så länge som jag är tvingad att vara inne. Så husse ”möblerade” toaletten till Måns. För det är i det rummet vi har luckan.

Favoritfotölj, mat och vatten.

IMG_2608

IMG_2609

Måns trivs inte att gosa därinne. Så när husse tassar in går Måns ut.

IMG_2605

Kanske tittar in en snabbis.

IMG_2607

Efter att ha varit inlåst i vardagsrummet var jag så hussig att ni inte kan ana hur hussig jag var. Det slutade med att husse satt med mig i famnen hela natten. Morgonrock och en kurrande katt var att som behövdes. Vid 4 hoppade husse in i duschen och åkte till jobbet straxt innan fem.

Husse har grubblat på mig hela dagen, nyfiken på hur jag hade det här hemma. Framför allt tänkte han på smärtlindring. Det det ska jag få 1 gång/dag, och husse gav inget till mig i morse, då han resonerade som så att det jag fick på sjukan också borde räcka ett helt dygn. Men det var det som var grejen, tänk om jag tassade här hemma och hade jamaront! Då hade husse inte kunnat förlåta sig själv.

Vid tretiden kom husse hem idag. Från åkern kom Måns springandes när han såg husses bil. Men Måns var inte på goshumör och husse ville in och titta på mig så det blev ett kort möte.

Och det var när husse kom in som han såg det… Måns hade under dagen gått i massor av bitar!!

IMG_2597

IMG_2598

Husse tyckte inte alls om den här synen, för han älskar verkligen sina kopior på oss.

Själv skyller jag på den dumma tratten!! Det var inte meningen husse !! :-(

I nästa fönster hade jag också röjt…

IMG_2596

Här gick inget sönder, för bokstäverna är tåligare. Men en sak är säker, jag är ingen innekatt. Jag ska vara ute!!

När husse kommit hit tassade jag nerför trappen. Med tanke på dammlagret i pälsen hade jag vilat under sängen. Jag var jätteglad att se husse igen, och sedan han kom in har jag som mest varit en 1/2 meter ifrån honom. :-)

IMG_2599

Husse har sedan igår vid flera tillfällen tvättat mig, och det ser inte alls så illa ut längre.

IMG_2601

I morgon ska jag in till stickisen igen och förmodligen ta bort dräneringen. Det ska bli skönt!

Det dumma är bara att jag måste åka bil igen…

Här kan du dela om du vill.
maj 1

Nästan en filead Max

Husse: Att man kan hinna tänka så mycket på så kort tid. Jag hann till och med ”se” hur Max ansikte ryktes uppåt den sekund som han träffade, hur han landade på ryggen och sprattlade febrilt för att komma loss.

Som genom ett under hände inte detta, Max fortsatte springa nu ännu snabbare då jag reflexmässigt skrikigt högt ”NEJ NEJ NEJ!!!”, vilket förmodligen hördes långt över sjön…

Max: Så här var det:

När vi blev utsläppta i förrgår hade husse en sak han skulle fixa under dagen. Han hade nämligen sett att det fanns lite taggtråd på ett ställe nedanför boden. Och den skulle han nu ta bort. Nu föll det sig som så att det inte var lite, det var ett gammalt staket som låg ner och som var fastvuxet i marken.

Tråd för tråd slut husse ut det på åkern och hade till sist ca 20 meter taggtråd huller om buller. Och eftersom det vid det här laget hade börjat skymma var den inte lätt att se, i alla fall inte för husse. Som ni förstår hade ju jag benkoll, fast jag sprang det snabbaste jag kunde. Men det var ju husses fel så som han skrek bakom mig.

Det finns mer tråd och husse ska ta bort mer pö om pö….

 

Nu gick det ju som jamat bra och vi ska nu jama om dagens händelser.

I morse vaknade husse med Måns bredvid sig, det första han fick höra var att ta bort 2 (vad det ser ut som) kattklor från Måns nos.

IMG_5978

Själv somnade jag bredvid Måns i sängen och vi sov gott hela dagen. Och det gjorde inget då Herr Storm varit här idag.

När han försvann och solen värmde på eftermiddagen tassade vi ut.

IMG_5984 IMG_5991 IMG_5996 IMG_6009 IMG_6013 IMG_6022 IMG_6047

Husse har trollat lite vid luckan idag.

IMG_6054 IMG_6053 IMG_6049

Nu skulle man kunna tro att husse gjort ett jättejobb. Men det stora delen fanns redan färdig på framsidan av huset och har förmodligen varit en koja. Så husse konkade den till vår lucka, borrade fast en skiva att tassa på och en planka att tassa upp på. bra va? :-)

 

 

Här kan du dela om du vill.
februari 4

Sårad

Länge, länge har jag haft ett litet ärr på nosen som läkt så långsamt. Men sista veckorna har jag (och husse) börjat se ljuset i tunneln då såret knappt har synts. Bara en liten liten oläkt del kvar. Titta här på bilden från i går kväll:

IMG_4552

Husse försvann tidigt i morse när jag var ute på patrull. Och när han kom hem på eftermiddagen kom jag sakta men säkert och mötte honom som vanligt. Men jag var inte alls på humör för gos och dylikt då orken var slut.

Husse såg direkt det nya såret på nosen och suckade. Det fanns även ett litet ärr ovanför nosen med.

IMG_4570

Jag har legat i fåtöljen hela eftermiddagen och t o m  Måns har låtit mig vara fast jag ligger i hans fåtölj. :-)

IMG_4566

Så nu får vi se hur många månader det tar innan det här såret läker bort!

Och hur jag fick såret vill jag inte jama om.

/Max

 

Här kan du dela om du vill.
december 13

Svansuppdatering

Idag tänkte jag jama om hur det är med min svans. Som ni förstår är det bäst att jag själv jamar, eftersom Max inte vet hur det är att ha just min svans. :-)

Första tre dagarna var husse på och pillade. Han skulle göra rent och fixa. Sedan gav han upp och lät mig sköta läkandet själv. I början hjälpte jag till och slickade rent stup i kvarten, men det har jag slutat med nu.

Egentligen var det bara i början som jag hade lite ont, men nu gör det mig inget alls om husse klappar över svansen.

Det var aldrig svullet eller fullt av var.

Just nu så är det en fläck stor som ett tumavtryck som saknar päls, men det börjar så sakta växa tillbaka.

I går var husse fräck nog att blixtra mig i baken, så jag får väl visa bilderna.

Lite inzoomat….

Till sist kom jag loss…

Jag vill tacka husse att han inte tvingade mig till stickisen, trots att hispiga mattar jamade det. Och jamade om virus och annan konstigt. :-)

Avslutningsvis ska vi visa vad som hände igår när husse var borta så länge. Det blev liksom kö till hans knä, men där låg jag redan! :-)

”Talk to my paw” betyder ”Prata med tassen”… underförstått att jag inte alls lyssnade på Max.

Här kan du dela om du vill.
november 29

Vik hädan husse!

Måns har blivit lite mer reserverad, förmodligen har han lite ont i svansen och vill inte att husse ska ta på såret. I kväll när husse kom hem tassade han till hallen, för att efter 10 sekunder komma på sitt misstag. Då satte han sig i vardagsrummet i stället, 2 trygga meter från husse.

Senare hade Måns lags sig i klätterträdet som vilade så gott, men husse tassade dit i alla fall för att titta på såret.

Måns satte tassen på husses näsa, och talade med blicken om att husse skulle hålla sig på avstånd!

Nu hjälpte inte det, så husse lyckades göra rent såret lite i alla fall.

Men Måns tyckte inte om det utan tassade till säker mark. Dvs under sängen.

Husse tyckte i alla fall att såret såg ”bra” ut. Fast nu är han inget proffs på det…

Här kan du dela om du vill.
Category: Arg, Måns, Sår | 5 Comments »
november 28

Nya rutiner när husse kommer hem

När vi hör brummisen närma sig tassar vi in om vi är ute. Idag var jag det, för fast att jag satt i hallen när husse öppnade var pälsen kall. När husse öppnat dörren tassar både Måns och jag ut på trappen och kollar läget.

Och inte förrän husse börjar prassla med mjukmaten tassar vi in igen.

Måns hoppar upp på en av stolarna och vässar klorna, och det är något han börjat med sista veckan.

Sedan får vi vår mat, Måns på bordet och jag på golvet.

Eftersom jag inte var färdig ute rusade jag nedför trappan mot luckan.

Måns tog trappan upp i stället för att söka skydd i klätterträdet. För han vet vad som ska komma nu.

Där är nämligen dags för rengöring av såret på svansen. Men inte ens i trädet är man fredad, vi tycker allt att det borde vara en hussefri zon på alla sätt!!

Husse själv tackade för när svansen hänger ner är den lätt att rengöra. Måns tassade upp till översta avsatsen, men husse var på honom i alla fall.

Angående såret växte den pälslösa delen igår, men har under dagen idag inte blivit större. Så den pälslösa delen är ungefär stort som ett tumavtryck.

Husse har lovat att inte pilla mer idag, så Måns är nöjd.

 

Här kan du dela om du vill.
Category: Måns, Mat, Sår | 1 Comment »
november 27

Måns svans del 2 (?=!)

Igår undrade husse och jag om Måns skadat svansen, och nu kan vi med säkerhet jama att så är fallet. Eftersom Måns svans var ”svullen” runt om, kollade husse bara på ovansidan.

Men efter att husse sett Måns slicka sig på undersidan av svansen, tittade husse lite noggrannare i går kväll. Måns protesterade högljutt, men husse fick svar på frågan.

På undersidan av svansen fanns i går ett sår, och det kändes som att kulan var på väg bort.

Så idag åkte husse förbi apoteket och köpte koksaltlösning och kompresser. Nu skulle såret göras rent!

Så Måns fick sin mjukmat på bordet idag, och medans Måns åt fick faktiskt husse göra rent ordentligt. Måns gav bara husse onda ögat. :-)

Kulan är nu helt borta och det ”enda” som syns är såret. Husse säger att han gillar att det är öppet sår, så han kan göra rent.

Vissa föreslog igår att husse skulle raka Måns, och det skrattade vi gott åt. För det skulle husse aldrig klara av, och inte Måns heller för den delen.

Nu kommer husse göra rent såret dagligen närmsta veckan och hålla tummarna hårt att det kommer att räcka, för husse vill verkligen inte tvinga Måns till stickisen. Själv tycker jag det är konstigt då han tvingat mig två eller tre gånger. Hmm…

Ska också jama att Måns är vid gott mod och har tassat ute under kvällen. Han hoppade till och med nyss upp i husses knä, så långsynt är han inte.

Ang. ute var jag där förut. Nu börjar det vita komma. :-(

Ps. Så förmodligen var det som så att det var Måns som Simons husse hade hört härom dagen. Undar om det var Simon eller någon annan misse? 

 

Här kan du dela om du vill.
november 2

Gosade ifatt

Ja, mer än 2 dygns frånvaro tär hårt på goskontot. Måns låg mest på sin nya favoritplats och bara njöt av livet. Här sträcker han fram tassen mot husse för att tala om att han vill bli klappad.

Ser ni att Måns nos nu är helt läkt. :-)

Själv tassade jag efter husse hela kvällen. Gick han upp till datorn tassade jag efter och upp i hans famn. Om han tassade ner tassade jag givetvis med.

Bäst var nog när husse fastnade i soffan för att titta på tvn, så somnade jag så gott på hans ben, och där låg vi ett par timmar.

Fast när husse skulle sova var det Måns som skötte sin uppgift galant. Men när husse åkte till jobbet i morse var ingen av oss hemma, då var det patrullering som gällde.

 

Här kan du dela om du vill.