februari 15

Husse på kattutställning

Som traditionen bjuder skickade vi iväg husse på vårens kattutställning på Conventum i Örebro. Husse tvekade lite i morse för här för det ner stora och många snöflingor, men efter att ha kollat en webbkamera i Örebro insåg han att det var bättre där. M a o tog han kameran och åkte iväg i sakta mak…

Väl framme konstaterade han att det var många utställare och besökare.

IMG_4704

IMG_4742

Bland det första han såg var att inte bara katterna kunde bli klippta och finare, utan även 2-beningarna kunde tassa dit och piffa till sig. Detta tyckte husse var ovanligt smart initiativ då det finns mycket dödtid på en utställning.

IMG_4706

IMG_4707

Husse hälsade givetvis på Örebro Katthems monter, och stoppade lite pengar i deras bössa.

IMG_4760

Om ni tittar på fönstret så ser ni ett tidningsurklipp från Nerkies Allehanda, det var inte så länge sedan det var i tidningen och några dagar efter slog de rekord och 8 !! hemlösa katter fick ett permanenthem samma dag. Underbart!!!

I andra ändan av Conventum stod vårat drömklösträd och bara väntade på oss!!

IMG_4753

Men 6400kr tycke husse var lite väl häftigt! Det tyckte inte vi!!

Det fanns givetvis många fler modeller…

IMG_4739

Det fanns fler konstiga saker att köpa med.

IMG_4754

Ok nu kan vi förstå att man inte ska klappa katten på utställningen pga smittorisk, men i alla fall!

Men det här var det absolut dummaste!

IMG_4755

VILKEN KATT vill se ut som Hannibal Lector?? *suck*

Men bredvid fanns också snygga skålar att äta ur.

IMG_4756

Vid det här laget kanske ni undrar om husse inte fotade några katter, då han var på kattutställning. Och jo då, de kommer här, precis lika olyckliga som vanligt.

IMG_4711 IMG_4715 IMG_4717 IMG_4736 IMG_4734 IMG_4729 IMG_4725 IMG_4723 IMG_4718 IMG_4737 IMG_4751 IMG_4745 IMG_4744

Nu kanske ni undrar med vad vi menar med olyckliga som vanligt, men husse har sagt att han aldrig sett en glad katt på en utställningen. Kolla den här filmen från förra årets utställning.

Sedan var ju frågan om husse köpt hem något till oss överhuvud taget?! Jo då, lite hade han köpt…

IMG_4762

Matpåsarna för att testa om vi tycker om den, för husse funderar på att byta mat till oss. (Äntligen!!)

Godiskyssarna som vi ätit förr ratade jag för dagen medans Måns glatt åt upp de som bjöds.

IMG_4765

Själv gav jag cigarren en omgång!!

IMG_4771 IMG_4770

Hej då från 2 glada katter som inte suttit i bur hela dagen! ;-)

Ps. Husse hälsar att han tyckte det var kul att träffa Blogghjälpen från Södertäljes katthem och Wikkis matte och Stora matte!

Här kan du dela om du vill.
februari 2

Tack Enzo!

IMG_4433

Katten Enzo är en katt som vi är vän med på Facebook. Det är inte alltid vi tycker om honom då han kan jama så dumma jam ibland. Sedan har har vår fulla sympati när hans matte spökar ut honom med diverse huvudbonader. Stackarn… Han bor ihop med LilLeBroR AlfOns och är förlovad med Söta Mary! Söta Mary ser ut som Kjelle Bus fast lite mer kvinnlig. :-)

I alla fall fick vi ett paket för ett par dagar sedan av Enzo, men orken har varit frånvarande så paketet har stått i trappan och väntat på att orken ska komma tillbaka, vilket den nyss gjorde.

Vi vet egentligen inte varför vi fick ett paket, för vi har på intet sätt förtjänat det och Måns var den som tittade mest på det.

IMG_4430

IMG_4431

Paketet var jamarfullt med diverse saker.

IMG_4432

I paketet fanns även ett brev, som ni kan läsa här.

IMG_4433

Givetvis måste vi jama emot direkt. En katt som inte får gå ut över huvud taget ska inte kasta mususlingar i glashus. M a o kan en innekatt aldrig bli kung. Och även om Måns mest är inne nu, så var han på en 8 dagars patrull i somras, vilket mycket få katter skulle våga!!

Om du sett filmen Lejonkungen så är den BRA kungen den som inte styr med fast tass, utan den kungen som vet när man ska vara tuff och när man ska vara ödmjuk. Men vi ska läsa boken och se om vi kan lära oss något.

Vi ska nu gå igenom var paketet innehöll:

IMG_4434

Geleråttor som ska intagas klockan 17:00

IMG_4435

Royal Kanin som Nattmat. :-)

IMG_4436

Frukskum klockan 15:00

IMG_4443

Bollar att motionera med. :-) Nu brukar vi dissa leksaker, få se hur vi gör med dessa. Återkommer i ärendet.

IMG_4438

Friskies 05:00!? Så dags får vi aldrig upp husse. :-)

IMG_4439

Sticks 07:00.  (Har redan provat en och den var jamarfärsk och försvann direkt). Själv var jag lite trögstartad. *fniss*

IMG_4447 IMG_4448 IMG_4449

IMG_4440

Mjölk som ska ätas ihop med valfri måltid.

IMG_4441

Dreamis till kvällsmat. :-)

IMG_4442

Makrillfile till mellanmål 09:00. Det har vi aldrig provat så det kommer bli spännande.

IMG_4444

Och så boken som heter ”Ledanskap på apstadiet”. *fniss*

Här är slutligen alltihop.

IMG_4446

Ser nu att vi missade att ta kort på barnmaten med. Men eftersom vi inte är barn så måste den ha varit felpackad. :-)

Dina egenfångade geleråttor har husse ätit upp medans vi skrev detta! :-(

Återigen tack så mycket Enzo och AlFons!

 

Här kan du dela om du vill.
november 20

Husse lurades!

Hej alla, Måns som tassar idag.

Efter mjukmatsmiddagen som vi fick när husse kom hem ifrån jobbet, tassade jag upp och lade mig högst upp i klätterträdet. Njöt av utsikten och vilade min stinna mage.

Husse tassade var uppe en sväng, och när han sedan tassade ner kunde jag höra hur det prasslade gott. Det var Max som blev bjuden på sticks, men jag orkade inte tassa ner.

Husse kom sedan upp och gav mig en liten bit sticks med, där jag låg. Fast jag var proppmätt satte jag mig upp och åt upp den. Sedan kom det en bit sticks som luktade konstigt, och sedan en bit till som var normal. Husse sträckte upp handen och kände efter men missade då en övergivna biten.

Men husse ville vara säker på sin sak, så han hämtade en stol så han kom upp i min nivå, och då kunde han se att jag ”missat” den ”viktiga” biten.

Han tog då fram den igen och jag orkade inte bråka, så jag åt upp den med. Husse blev jamarnöjd, då han hade lagt en avmaskningstablett i just den biten. Det är nu över ett halvår sedan jag blev amaskad, och husse tyckte att han såg en mask härom dagen. Och framförallt, tycker han att jag har magrat på sistone. Och på den punkten har han rätt.

Dessa mycket goda sticks lurade husse mig med.

I vilket fall tyckte både husse och jag att det var skönt att vi inte behövde bli osams den här gången.

 

Här kan du dela om du vill.
november 19

Trycka på rätt knappar

Det gäller som jamat att trycka på rätt knappar vad gäller husse. Och efter de år vi haft tillsammans har vi bra koll på vilka det är. Och i det här fallet jamar vi om att trycka på ”Ge husse dåligt samvete”-knappen, och trycker man ordentligt på den brukar det resultera i att ”Ge oss godis”-knappen blir nedtryckt samtidigt! :-)

Själv började jag igår med att konstant hoppa upp i husses knä när han satt vid datorn, och om han sedan puttade ner mig tassade jag efter för att hoppa upp igen så fort tillfälle gavs.

Detta fortsatte i morse där jag inte avvek från husses fötter en enda gång från det han stigit upp ur sängen till dess han tassade ut genom dörren. Och som pricken över ”i” , hoppade jag upp i fönstret och tittade ut på husse när han gick till brummisen. Och DET är det bästa man kan göra när man ska trycka på ”Ge husse dåligt samvete”-knappen.

När han sedan i kväll kom hem sprang jag nerför trappen och tittade argt på honom eftersom han skulle ta av sig skorna INNAN han gosade med mig. Jag strök mig utmed hans ben för fullt.

Tydligen hade morgonens fönstertittande gjort nytta, då han köpt hem sticks från jobbet. Blev lite sur när han berättade att de hade jamarmånga, för det har bevisligen tagit över en månad för husse att köpa hem några…

Och det är NU Måns del i knapptryckandet kommer in…

För för första gången sedan vi flyttade hit kom inte han tassandes när husse kom hem. Och när husse upptäckte det gick han ett varv i huset men ingen Måns fanns att se. För vår plan var att han skulle vara ute när husse kom hem, så det var han.

Då kunde husse inte låta det vara utan tog på sig jacka och hämtade en ficklampa för att se var Måns var. Givetvis följde jag med och ”letade”. :-)

Och efter bara ett ”KSSS” från husse, kom Måns springandes.

Givetvis fick Måns också sticks, och jag fick en liten bit till.

Då var husse nöjd och tassade in. Måns följde med medans jag stannade kvar ute.

Ps. Husse jamar att han ska använda blixtsaken nästa gång, då nya mobilen inte alls vill ta bra kort.

 

Här kan du dela om du vill.
oktober 25

Förkrossade

Det finns saker som händer och saker som inte får hända. Och nu har det hänt något som ABSOLUT INTE får hända!!

Framför allt är det Måns som är förkrossad. För titta här:

BARA SLUT KVAR!!

Ett par gamla dentisar i all ära, men ni vet att där även skall ligga en stor påse med lösviktsgodis. Och nu gör det inte det.

Denna gången är det faktiskt inte husses fel, för det godiset han köpte hemma i Sörping hittade han på Arken Zoo, MEN när han tassade till butiken här sa de att de inte fick ha det kvar pga hälsovårdsmydigheten! Husse som var i Västerås härom dagen, såg en Arken Zoo skylt där med. Så han vände och åkte in för att se efter där med. Men icke, de hade aldrig haft det! :-(

Varför är nu denna påse så viktig? Jo, för Måns tycker om godiset och husse och Måns har det bästa goset på hela dagen när husse ska lägga sig och sova. Så husse vill ha en påse där med.

Vi satt på trappen i går och spanade efter godis, men det hjälpte inte.

Just nu sover vi, och hoppas att vi ska vakna och allt var en dröm.

Kanske kan någon hemma i Peking kolla om de har kvar? Det får inte vara de med hål i mitten, utan de andra!

Här kan du dela om du vill.
Category: Arg, Godis | 6 Comments »
september 21

Ny påse godis

Inte en ny sort, utan påfyllning av den beprövade favoriten. Bra att husse inte byter när han vet vad vi vill ha. Och givetvis jamar vi som vanligt om lösviktsgodis från en känd zoobutik.

Det blev en STOR påse denna gång.

Och Måns var framme och sniffade och fick sig ett par bitar.

Som vanligt hamnade den i lådan vid sängen, och Måns brukar leda in husse dit någon gång per dag. Denna jättepåse räcker drygt en månad, för husse ger bara ett par bitar varje gång. Han skulle fylla upp dem i en skål tycker vi, men husse håller inte med. :-(

Idag var det ombytta roller igen när husse vaknade. Jag låg bredvid husse och Måns låg i soffan. Var länge sedan Måns inte sov hos husse. Men jag förstår honom, för nu har varmluftsfläkten börjat brumma för säsongen.

Så i soffan är husets varmaste plats. :-)

 

Här kan du dela om du vill.
Category: Godis | 11 Comments »
september 3

Shoppat hos Sören

När husse var hos Marknadskatten Sören i torsdags köpte han hem lite godis och ett par bollar med mynta som Puma virkat. Godiset var av en ny sort som vi aldrig provat innan.

Nämligen Kattkyssar.

Husse kunde gott köpt fler än vad han gjorde, för de var jamargoda!

Här ses jag i en diffus bild jaga en som husse höll i handen.

Myntabollarna fick vi prova först igår. Och de fick ett par minuters uppmärksamhet. De fick även lite stryk under natten med, men vi är nästan immuna mot mynta nu för tiden. :-)

I övrigt är det lugnt här hemma. Måns är lite sur i skrivandes stund, för en mususling har smitit in under spisen (igen!)

Här kan du dela om du vill.
juli 31

Husse i kanoten

I går kväll var det så fint väder en stund att t o m husse hoppade OS och hoppade i kanoten i stället. Han var nöjd över att det inte nappade, och när han kom hemåt såg han något som skulle kunna vara mig.

Han har lyckats att ”se” oss förr, fast då haft fel. Men denna gången var det faktiskt jag som låg vid den andra bryggan och sov.

Husse paddlade givetvis dit, och jag tassade till husse.

Tur för honom att han hade godis med sig.

Och om vårat möte gjorde han en liten film. :-)

Ps till Nea: Husse gick för andra gången någonsin bet på låtvalet när han laddade upp den här filmen. Den gamla klassikern ”Words” fungerade inte. :-)

Här kan du dela om du vill.
juli 9

Efter regn kommer sol

I går var Åskar på besök nästan hela dagen. I alla fall så regnade det konstant och mycket. Så vi var inne hela dagen och sov och slappade.

Men till sist sprack det upp och vi tassade ut i den nu mycket friska luften.

Husse satt ute med och Måns hoppade upp på bordet för lite gos.

Husse som hade med sig ett par dentisar fick Måns att hoppa över till räcket, medans jag tittade nyfiket på.

Till sist var det bara ett par dentisar kvar, men gissa om Måns hade koll på dem. *fniss*

Efter detta gick vi mycket utvilade på patrull och kom hem mycket, mycket senare…

Här kan du dela om du vill.
Category: Godis, Regn, Sol | 4 Comments »
juni 19

Denna gången var jag där

Kommer ni ihåg när husse hade med sig vatten och dentisar och gick till mitt favoritområde och lockade? Då var jag inte där, och Måns som mötte husse på vägen hem fick lite markservice i stället.

I förrgår kväll tassade husse förbi samma ställe igen, och fast han inte såg mig ropade han ett par gånger.

Husse!! Jamade jag tillbaka…

Efter att ha gosat en rejäl stund fick jag lite godis.

Sedan tassade husse hemåt och jag tassade efter…

Solen sken så mycket att jag bitvis blev alldeles bländad.

Nedanför huset stannade husse så jag kunde tassa ifatt.

När vi väl kom hem igen fick Måns och jag lite mjukmat. Tur det för jag var jamarhungrig.

Sedan är vi lite skadeglada i dag med. För igår fick husse ta bort en fästing på sig själv!

Tycker att han ska fixa ett halsband åt sig själv med. :-)

 

 

 

Här kan du dela om du vill.