mars 13

Att prioritera

Vi måste tacka vår lyckliga stjärna att vi fick den husse vi fick. Även om vi skyr honom som pesten för att vi ska flytta kan man lugnt säga att han gör sitt yttersta för att se till att VI får det bra.

Husses dröm är att vi ska bo så här:

landet

Men verkligheten är en annan. Till att börja med är det inte många hus tillgängliga för att hyra. Och att köpa kommer inte på tal just nu.

I alla fall har husse lyckats att ha 2 hus på gång för tillfället. Ett hus som husse ska titta på nästa fredag då han ändå ska till de krokarna. Mindre hus men nybyggt och läget är för honom perfekt.

Sedan kom han idag i kontakt den en dam som skulle hyra ut sitt hus och det är nu som vi kommer till husses prioriteringar.

Samtalet föll sig så här efter diverse artighetsfraser.

Damen: – Jaha, ska du eller jag börja? 
Husse: – Jag börjar. Är det ok att mina katter flyttar in?
Damen: Självklart om de inte kissar inne. (Vilket vi inte gör! (Red anm.))
Husse: Bra! Hur värmer du upp huset?
o s v….

Läs om ovan! Först frågade husse om oss, och sedan om värmen.

VI är viktigast, husse kan klä sig varmt! :-)

Och så läser man om stackars katter som blir tillbakalämnade till katthem bara för att! Vi har väldigt svårt att komma på skäl förutom astma och rejäla allergier som skäl!

Det roliga med damen ovan var att hon varnade husse. – Vill också poängtera att huset ligger på vischan!! – Det är ok, för det är dit vi vill sa husse! :-)

Hon skulle ha visning i helgen, men husse frågade om han fick komma och titta på huset samma dag som han ska titta på det andra huset, för det är lite långt att åka.

Damen skulle höra av sig i frågan, men trodde att det skulle ordna sig. :-)

Avslutningsvis ska vi bara säga att Måns fångat, och tassat in med, årets första fjäderkotlett!

IMG_5138

 

 

Här kan du dela om du vill.
juli 19

Femdagars patrullering (minst)

Då vi inte jamade förra helgen är det nu två veckor sedan vi bloggade. Förra veckan innehöll inga sensationer värt att jama om, mer än att husse återigen var på rymmen under helgen. Fast han var förlåten då han var hos Sippo för det årliga bloggmötet. Husse använde inte ens blixtsaken för att föreviga Viska, och vi är säkra på att ni läst uppdateringar om mötet på andra bloggar. :-)

Vi har varit jamars lugna med att ta in mususlingar och fjäderkotletter på sistone, men förra veckan föll ju fjäderkotletterna ner i våra munnar som manna från himlen. En tog jag in, men när husse tassade ut tassade jag ut med fjäderkotletten. Dagen efter möttes husse av följande syn utanför sitt sovrum.

IMG_2844

Vädret har ju varit underjamt, så man har njutit av solstålarna.

IMG_2851 IMG_2840

Sedan har jag klättrat i träd med, konstigt att det ska gå så lätt upp men klurigare att klättra ner. :-)

IMG_2900
IMG_2898

IMG_2909

IMG_2911

IMG_2917

IMG_2926

IMG_2928

IMG_2929

IMG_2930

IMG_2931

Måns fastnade också på bild i söndags, men först var han inte beredd. *fniss*

IMG_2865

Sedan tuffade han till sig. :-)

IMG_2866

Sedan fixade han till pälsen, och tassade in.

IMG_2939

När husse tassade till sängs i söndags låg Måns bredvid husses kudde. Men när husse vaknade var vi båda ute på patrull.

Och det är nu vi kommer till dagens verkliga bloggämne, för sedan dess har Måns inte tassat hem!

Undertecknad har nästan inte varit hemma alls heller, men någon timme har jag gett husse varje kväll. Fast just i kväll har jag inte varit hemma än. :-)

Måns har ju årligen sedan vi flyttade till husse varit borta på en tredagars patrull, och flera gånger i sommar har han gjort ett par tvådagars. Men nu jamar vi rekord med råge. Fem dagar utan att tassa hem, och som jamat är han inte hemma än. Och så länge som vädret är så här bra ser han ingen anledning till att tassa hem heller, för han har det rätt så bra.

Husse har sista två kvällarna tagit ett varv för att titta efter Måns. Och de enda fyrbenta djur han sett är gläggisen…

IMG_2941

… och en ny katt.

IMG_2943

Inte ens på de mest idylliska vägarna har han sett Måns.

IMG_2940

Husse har även tassat ett varv utmed den stora vägen för att se att ingen olycka varit framme, men har har inte varit fallet.

Måns jamade ett ordjam till Facebook i går.

IMG_2944

Jag har jamat en del om Måns på Facebook under veckan och det är många som är oroliga för Måns, och undrar om inte husse är utom sig av oro. Därför kommer jag nu att lämna över ordet till husse så får ni veta hur han resonerar…

Hej!

Till att börja med ska jag säga att jag inte alls är utom mig av oro, utan är säker på att Måns kommer hem när vädret blir sämre. Till att börja med var det synd att han skulle försvinna en måndag, då jag arbetat hela veckan. Så Måns kan mycket väl ha varit hemma när jag varit på jobbet. MEN troligen har han inte det då det inte gått åt så mycket mat som vanligt.

Sedan har han ju en historia av att försvinna varje år, och just den här veckan har vädret varit helt underbart. Själv önskar jag ett ordentligt oväder som kan jaga hem Måns, för givetvis vill jag se den lilla gynnaren. :-)

Om man tänker på ”worst case cenario”, så vill det mycket till att något vilt djur skulle ta honom så länge som han är frisk. Både Max och Måns springer och gömmer sig för den minsta hunden i världen, plus att de är mästare på att klättra i träd.

Att någon annan människa än jag skulle komma närmre Måns än 5 meter är också inte att tänka på, för för andra är han fortfarande väldigt skygg, vilket jag faktiskt tycker är bra.

Det enda som retar mig i den här historien är att jag inte vet var Måns brukar hålla till om dagarna. Max har jag koll på, men Måns har hela tiden promenerat ganska långt bort och inte kommit hem förrän sent.

De gånger han varit borta länge tidigare, har faktiskt inneburit att Måns gått upp i vikt. I alla fall har det känts så, så matmässigt reder han sig med.

Sedan är det som så att:

Hälften av det som du oroar dig för händer aldrig, den andra hälften händer ändå. Så varför oroa sig?

Givetvis kommer jag att säga till när han kommer hem igen, för det kommer han. Förr eller senare. :-)

IMG_2854

Ps. Max har under tiden jag skrivit detta kommit hem för kvällen.

Här kan du dela om du vill.
april 21

Nej, nej, NEJ HUSSE!!

Vad ska man jama om den gångna veckan tro? Det har inte hänt några sensationer, men ganska många små händelser. Vissa roligare än andra… :-)

Om vi börjar från början förstod vi att något var i görningen när husse toppfyllde både mat och vattenskålar i måndags kväll. Han åkte hemifrån lite senare än vanligt på tisdagsmorgonen, men vår misstanke besannades när husse inte dök upp på kvällen. Återigen hade han övergivit oss för andra intressen.

Han kom inte hem förrän sent på onsdagskvällen, och då fick han sig en chock. *fniss*

Där jag brukar sitta i fönstret och vänta satt inte jag utan en livs levande fjäderkotlett! Det var knappt han vågade tassa in då de kan röra till det ordentligt inomhus. Givetvis trodde han att vi satt där inne och spanade på kotletten, men så var inte fallet för vi var ute på patrullering.

Väl inne drog husse en lättnadens suck, för det mesta såg ut som vanligt. Han lämnade dörren öppen och öppnade ett par fönster så att kotletten kunde flyga ut. Men den förstod inte till en början sitt eget bästa.

Men till sist flög den ut och husse tog ett varv i huset.

På andra våningen hade tydligen kotletten fått sig en omgång.

DSC_0323

När husse insåg att ingen av oss var inne tassade han ut och ropade. Det tog bara en minut så var jag hemma igen. Måns kom inte hem på åtskilliga timmar, men då gosade husse och han ifatt med råge.

IMG_1528

Nu när all snö är borta har vi varit ute nästan hela tiden, och husse muttrar lite över att vi skitar ner lakanen. Men han kan muttra bäst han vill. För fast det regnade som jamars i torsdags var vi ute så att pälsen blev genomsur.

IMG_1527

I fredags skrattade husse åt Måns och mig. :-( Vi stod alla tre på baksidan av huset och det hade börjat skymma lite, då vi hörde något i skogen. Vi båda tassade in det snabbaste vi kunde, medans husse stod kvar och tittade på rådjuret. Tror inte husse förstår hur stora de är om man är en liten katt!

Men under helgen har husse varit hemma i alla fall. Det har varit underjamt väder och vi har varit ute alla tre och njutit.

IMG_1552 IMG_1619

Idag så var jag ute jamarlänge på morgonen, men tror ni inte att husse hade dragit fram snabeldraken när jag väl kom hem! Så det var bara att tassa ut igen.

Efter någon timme kom Måns in och hoppade upp i ett fönster och tittade nyfiket ut. Givetvis tassade husse dit med och fick då se Simon på besök och jag tassade bara några meter ifrån honom. Men låååångsamt…

Jag ville inte slåss så jag tittade inte på honom utan gick som i slowmotion förbi, om man nu kan kalla det att gå, för så långsamt tassade jag att jag liksom inte kom någonstans…

Husse hämtade bilxtsaken och tassade ut, och det är nu det roliga kommer!

Simon är precis lika rädd för husse som jag är för Simons husse! Så husse hann inte blixtra något innan han försvann, och jag tassade till husse och gosade lite. :-)

Nu hade husse slutat med snabeldraken så jag kunde tassa in och vila lite.

IMG_1596 IMG_1595

Efter någon timme tassade både Måns och jag ut igen…

IMG_1601 IMG_1608 IMG_1614 IMG_1634 IMG_1637 IMG_1644 IMG_1647 IMG_1651 IMG_1654Man blir törstig i värmen.

IMG_1659

På Facebook har husse lagt ut lite kort som han gjort svart/vita sista veckan.

IMG_1445 IMG_1499 IMG_0301

Och vid det här laget kanske ni undrar över rubriken?

Jo, det är en sorgens dag idag. Husse har i och för sig förvarnat oss men vi trodde inte att han skulle göra det. :-(

Titta här, vårt vardagsrum för någon timme sedan.

IMG_1597Och vårat vardagsrum nu…

IMG_1660

*snyft* Som ni ser är vår soffa borta! Den som vi har sovit i så många timmar under vår tid hos husse. HUR kan man bara göra så?

Fast att det kom 2 okända 2beningar i en brummis med släp låg jag på gräsmattan och tittade tårögt på när den bars ut.

IMG_1661

Vi hörs om en vecka igen.

Här kan du dela om du vill.
september 18

Dum fjäderkotlett

Det var sent igår det hände. Jag låg utanför och vilade medans husse tog en stinkis.

Plötsligt hörde jag något intressant och reagerade snabbare än blixten.

På en microsekund var jag uppe på tassarna och hade fokuserat på målet.

Innanför taket satt den en talgoxe och retades med mig.

Jag tassade närmare…

-”Husse! Vi behöver en stege här!!” jamade jag medans jag bokstavligen klättrade på väggarna i ren frustration.

En normal fjäderkotlett hade nu direkt flugit sin kos, men denna trodde nog, av oklar anledning, att altanen var inglasad. Har flög inte iväg, utan flög fram och tillbaka i 10 minuter och bytte bara plats. Men till marknivå vågade han inte tassa.

Flera gånger flög han in i olika glasrutor, men till sist smet han.

Och jag tittade långt efter honom…

Här kan du dela om du vill.
augusti 27

Har vi näbb eller?

Vi gillar våra matskålar för det mesta. Bland annat för att det står ”The boss” på sidan, och för att de är svart/vita. Men det finns en sak som retar oss som jamars!

När husse har varit slö och inte fyllt på i den takt som vi äter, uppstår det ett problem. Skålarna är ca 3cm djupa och 90 graders vinkel till botten.

Och då är det jamars inte lätt att komma åt de torrisarna som ligger kvar.

Det går, men är jamars bökigt. Så vi undrar om tillverkaren trodde att katter var utrustade med näbb?

DÅ hade man kanske förstått konstruktionen.

Lyckligtvis fyllde husse på mat så vi kunde äta igen.

Så vi önskar att alla skålar skulle vara tillverkade med rundad botten!

Här kan du dela om du vill.
augusti 11

Kärt återseende

Vi har nu varit tysta en vecka och det är faktiskt husses fel! Utan förvarning var han försvunnen när vi kom hem från nattpatrullen förra fredagen. Vi tänkte inte så mycket på det då, men det visade sig att han inte kom tillbaka förrän i går eftermiddag.

Gissa om vi saknat husse! Många dumma tankar har farit genom huvudet… tänk om han inte tänkte komma tillbaka alls. Inget mera gos eller några skogspromenader. *ryser*

Så det var med lättnad som vi hörde husses röst. Givetvis jamade jag till honom att komma till mig NU, och det gjorde han. De andra 2beningarna fick stå kvar och husse tassade till mig och lyfte upp mig och gav mig en kram så jag knappt fick någon luft. :-)

Och jag buffade och buffade… gör ALDRIG om det jamade jag.

Även Måns hörde husse och kom hem efter någon minut och blev också söndergosad.

När husse väl tassade in luktade vi noga på hans väskor, men inte en misse hade varit där. Så husse hade inte vänstertassat!

Under veckan hur Sigges matte och husse sett till att vi fått mat. Själv lät jag henne gosa med mig en gång, men Måns var inte så modig. Och det märktes, för Måns släppte inte husse ur fokus på hela kvällen. Han hoppade upp i husses famn när han satt framför datorn, och till och med när husse låg i soffan och tittade på handboll tassade han till husse.

Vi höll oss nära huset hela kvällen, för att ha koll på att husse inte smet igen.

När husse vaknade i dag låg vi båda och sov i sängen. Och i hallen hade vi givit husse en välkommen hem present. :-)

På tal om jaktbyten hittade husse en fjäderkotlett UNDER hallmattan när han kom hem. Hur den hade kommit dit vill vi inte jama, men Sigges husse och matte hade missat den.

I fall någon undrar var husse var, kan vi bara jama att detta var hans vy under veckan.

Nu ska vi gosa vidare. Hörs i morgon!

 

 

Här kan du dela om du vill.
augusti 1

Som vanligt hos oss

Gårdagen bjöd egentligen inte på några överraskningar alls. Allt var precis som vanligt här i skogen vilket inkluderar att:

  1. Måns sov vid husses sida natten till igår.
  2. Jag patrullerade men var hemma ibland för lite för gos.
  3. Vi lyckades vara inne samtidigt så vi fick lite mjukmat.
  4. Husse var hos grannen så jag var tvungen att tassa dit och jama i högan skyn för gos.
  5. När husse kom hem därifrån låg det en fjäderkotlett i hallen.
  6. Vi fick båda lite godis innan husse somnade.
  7. Och vi patrullerade hela natten till idag.

Här kan du dela om du vill.
juli 20

Oskyldigt dömd

Idag på morgonen när husse tassade ut var det ett jamars liv på fjäderkotletterna. Inte bara björktrastarna var upprörda, även ett par skator flaxade omkring runt huset och kraxade som aldrig förr.

Efter någon minut kom Måns tassandes runt husknuten, som den tuffaste missen i skogen med spindelväv i morrisarna.

-”Förstår inte att de är så arga på mig?” jamade han.

För i natt var det ju faktiskt en annan misse som fyllde hallen med fjädrar.

Den andra missen ville inte visa morrisarna på bild, men här är ett par kort i alla fall.

-”Så ska ni döma någon är det denna misse, i alla fall den här gången!” :-)

/Måns

Här kan du dela om du vill.
juli 18

Förintelsen i Sörping

Man bråkar inte med oss ostraffat. Inte ens en enda gång, för då jamars! Och efter det att Måns blivit brutalt injagad av björktrastarna har vi intensifierat fjäderkotlettsjakten på dem, och det med råge.

Målet är att de ska försvinna, för alltid!!

Detta är husses bevis på att förintelsen äger rum i Sörping, och bilderna är från sista tre dagarna. Minst en fjäderkotlett om dagen tar vi.

I natt åkte en mususling med utav bara farten.

MEN om någon frågar oss om den pågående förintelsen har den inte skett, för så grymma är inte vi.

Vi är bara lugna och sansade missar som njuter av livet och äter torrisar.

Här kan du dela om du vill.
juli 10

Och täcket färgades blodigt rött…

Nåjam, nu är det det inte SÅ allvarligt som rubriken antyder. Vi gillar bara att ta i lite. Men vi återkommer till det senare.

Husse jamar i alla fall att vi är som dag och natt, eller som Ging och Gang, eller som svart och vitt och så vidare…

För i natt föll det sig som så att husse och John Blund inte alls var kompisar, husse vände och vred på sig typ hela natten, och det var då som det slog honom att vi var som Dr Jakyll och Mr Hide, eller till och med som varulvar som vaknar till liv vid fullmåne…

Det är ju som så att vi ÄR nattdjur, och husse ser oss mest trötta på dagtid. Och vi kan lova att det var fart på oss mellan tre och fyra natten som var. *fniss*

Måns och jag busade som aldrig förr, pratade och retade varandra och sprang ut genom luckan i 110 med den andre efter.

Vi smög och attackerade den andre om garden tillfälligt var ner…

Här väntar jag på att Måns ska tassa ut.

Det gjorde han, rakt upp i trädet, den fegisen.

Själv jagade jag efter och det vita ni ser till höger om trädet är jag på väg ner…

Här har det inte blivit mörkt helt plötsligt, utan husse använde blixten på blixtsaken, bra dumt om vi får jama!

När husse gick in och för femtioefte gången försökte somna, dunkade det till i luckan. ”Jaam, jaaam, jaaaaaaammmm” hörde han, och då visste han att någon av oss hade kommit in med ett byte som skulle uppvisas.

Husse orkade inte bry sig, men fick stålsätta sig när han hörde kraset av ett byte som mosades i hallen. För han gillar inte det ljudet.

Efter 5-10 minuter slutade kraset, och Måns tassar in i sovrummet, hoppar rakt upp till husses ansikte. Men konstigt nog ville han inte nosbuffas, KAN bero på att det hängde en fjäder i Måns ena morris. *fniss*

Det var DÅ husse såg blodet på täcket. Måns framtassar var helt blodiga av sitt dödande, och nu torkade han av sig i husses säng. Leriga tassavtryck är vanligt, lika så blöta eller allmänt skitiga. Men detta var första gången som husses täcke blev rött av blod…

Ute i hallen låg resterna av Måns måltid kvar…

Husse har så svårt att förstå att det är samma katter som på dagarna bara ligger i soffan och sover, alt ute om vädret tillåter.

Men sådana är vi husse, vänj dig! ;-)

 

Här kan du dela om du vill.